Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Actualitate

Elev agresat sexual de colegul său de 14 ani, la o școală din Orăștie

Publicat

pe

După ce, anul trecut, un elev al Școalii Generale „Dr. Aurel Vlad” din Orăștie a supus la perversiuni sexuale un coleg de-al său, sub privirile altor elevi, săptămâna trecută, băiatul, în vârstă de doar 14 ani, a recidivat. Acesta l-a ademenit pe un băiat, în vârstă de 13 ani, din aceeași școală, într-o sală, și l-a obligat să se autosatisfacă în fața lui. Poliția, Protecția Copilului și Inspectoratului Școlar Județean au demarat anchete în acest caz, cu atât mai mult cu cât agresorul nu este la prima abatere, iar victima sa se află cu măsură de protecție într-un centru de plasament.

După aproximativ un an, Școala Generală „Dr. Aurel Vlad” din Orăștie este, din nou, în atenția tuturor, mai ales a autorităților. Același elev care, în primăvara anului trecut, își obliga un coleg să îi satisfacă poftele trupești, a repetat oribilul gest. Incredibila scenă s-a petrecut, potrivit anchetatorilor joia trecută (09.03.2017-.n.red.) într-una din pauze. Se pare că autorul faptei, în vârstă de 14 ani, și-a convins victima, de 13 ani, să se atingă în zona intimă, pentru ca acesta să îl privească pe bietul copil. Totul, petrecându-se într-o instituție de învățământ, acolo unde se presupune că elevii sunt pregătiți pentru viață, pentru a fi un exemplu în societate, pentru a respecta și a fi respectați. Victima recidivistului se află cu măsură de protecție într-un centru de plasament din municipiul Orăștie, iar micuțul ar fi povestit a doua zi la școală ce a pățit. Ulterior, conducerea școlii a anunțat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Hunedoara, care a alertat poliția. În prezent se fac cercetări. „În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a petrecut fapta și pentru a lua măsurile care se impun”, a precizat subcomisar Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Inspectoratul școlar a deschis propria anchetă

Reprezentanții IȘJ Hunedoara au deschis propria anchetă în acest caz, urmând ca în cel mai sucrt timp să prezinte și un raport complet referitor la acest caz. „Există o comisie care se află la fața locului, iar membrii acesteia discută cu profesorii, cu directorul de acolo, dar și cu elevii implicați în acest incident regretabil. Autorul este, într-adevăr, același elev care, anul trecut, a agresat sexual un coleg și care, din nefericire, a recidivat. Există o serie de demersuri pe care trebuie să le facem și urmează ca, în cursul acestei săptămâni, să analizăm situația și să vedem ce se poate face în acest caz. Va trebui să luăm anumite măsuri care se impun. Este nevoie de timp pentru a analiza corect cele întâmplate și modul în care s-au desfășurat lucrurile. Băiatul agresor este în prezent la școală, însă este atent supravegheat de specialiști”, a declarat profesor Maria Ștefănie, inspector școlar general al IȘJ Hunedoara.

Anchetă demarată și la Protecția Copilului

Advertisement

Având în vedere că victima locuiește într-un centru de plasament, DGASPC Hunedoara investighează, de asemenea, situația. „Băiatul a povestit psihologului de la centru, fără prea multe amănunte însă, ce a pățit. Este destul de reținut, dar noi facem tot ce se poate pentru a afla adevărul. Minorul este inclus într-un program de consiliere și merge la școală în continuare, el fiind un copil extrem de liniștit. În ceea ce îl privește pe minorul agresor, trebuie evaluată întreaga situație și trebuie să vedem ce anume îl determină să aibă un astfel de comportament. Sperăm ca, prin toate intervențiile noastre, să reușim să elucidăm acest caz”, a menționat Ionela Lazăr, purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara.

Advertisement

Actualitate

Florentina Iușco, vicecampioană națională la triplu salt

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 29-30 iunie la Cluj Napoca se desfășoară etapa finală a Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori. În prima zi a competiției, în proba feminină de triplusalt, a luat startul și Florentina Iușco, atletă legitimată la CSM Deva.
Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe a avut o evoluție bună, având un rezultat de 14,05 metri, rezultat cu care a devenit vicecampioană națională.
Primul loc a fost ocupat de Andreea Taloș, de la Rapid București, cu 14, 35, iar pe trei s-a clasat Diana Ion, de la CSM Craiova, cu 14,03.
Florentina Iușco va lua startul duminică, 30 iunie, și în finala probei de săritură în lungime.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Consumul de alcool în județul Hunedoara, cifre îngrijorătoare

Publicat

pe

Redactat de

Consumul excesiv de alcool rămâne o problemă critică în județul Hunedoara, conform datelor statistice referitoare la impactul sănătății.

Numărul internărilor în spitale din cauza consumului de alcool a variat în ultimii ani, înregistrând 296 de cazuri în 2023 și 299 în 2018.

Boala Alcoolică a ficatului figurează printre principalele afecțiuni asociate consumului cronic de alcool, cu o fluctuație semnificativă a cazurilor noi în ultimii ani: de la un vârf de 88 de cazuri în 2017 la 36 în 2018 și 48 în 2023.

Ciroza și alte forme de hepatite cronice, influențate negativ de consumul excesiv de alcool, au înregistrat o ușoară variație în numărul de cazuri raportate în județul Hunedoara. În 2020, au fost înregistrate 6.946 de cazuri, în creștere la 7.531 în 2023.

Aceste date subliniază importanța continuă a eforturilor de educație și prevenire în comunitatea hunedoreană pentru a reduce impactul negativ al consumului de alcool, precum și necesitatea de a oferi suport medical adecvat pentru cei afectați de afecțiuni asociate acestui obicei.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Locurile de parcare de pe drumurile naționale, amenajate

Publicat

pe

Redactat de

În această perioadă drumarii execută o serie de lucrări în ceea ce privește amenajarea și întreținerea locurilor de parcare de pe drumurile naționale din județul Hunedoara.

Astfel în unele zone se montează mobilier nou, iar în alte zone se execută lucrări de întreținere ale mobilierului existent.

”Amenajare și întreținere locuri de parcare pe drumuri naționale din județul Hunedoara”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate