Connect with us
Data: 01/07/2024
.

Actualitate

A început “Fruhlingsfest” de la Deva!

Publicat

pe

Așteptat cu nerăbdare, prima ediție a „Fruhlingsfest”, manifestare dedidacă tradițiilor bavareze, a început, ieri după masă, la Deva.

O mulțime de deveni, dar nu numai, au venit, ieri după masă, pe platoul de la poalele Cetății, de lângă stadion, pentru a participa la deschiderea primei ediții a Fruhlingsfest”.

Surprize cu mult și bun gust

Organizatorii principali ai evenimentului, BONIMA, au pregătit o mulțime de surprize celor prezenți la eveniment, și acestea vor continua, de vineri și până duminică, la poalele Cetății, între orele 11.00 și 23.00. Berea rece, nepasteurizată, o gamă nouă pe care dorim să o promovăm, este principalul ingredient al distracției de aici, de la Deva. Vor fi și beri românești, făcute după rețete germanre, dar și beri germane. Pe lângă acestea sunt puse la dispoziția participanților specialități culinare cu specific german, precum cârnații Thuringer, cârnații XXL cu cașcaval sau cârnați picanți, iar „Regele ciolanelor”, unul dintre personajele- surpriză de aici, vă pune la dispoziție o tocăniță germană delicioasă. Bineînțeles că nu vor lipsi nici micii tradiționali românești sau costițele la grătar. Nu în ultimul rând avem o muzică de calitate, cu specific bavarez, asigurată de Klaudia& Die Burzenland Party Band, DJ Edelweiss sau MC Marian Maican, dar buna dispoziție va fi întregită și de interpretările unor trupe și ansambluri locale. Nu în ultimul rând, va fi și un concurs de Miss, unde participantele nu trebuie să aibă dimensiuni de top – model. Ceea ce ne propunem, în afară de distracție, este promovarea și cunoașterea culturii germane locale. Sunt convinsă că acest festival va fi unul de durată și mulțumesc autorităților locale pentru sprijin”, a declarat Anemona Hermeneanu, reprezentant BONIMA.

Până duminică

Advertisement

Încântați de ce se întâmplă au fost și reprezentanții autorităților locale din Deva. “Le mulțumesc organizatorilor pentru această inițiativă. Este prima oară când Fruhlingsfest” se desfășoară la Deva și sunt convins că nu se va opri aici. Sper ca toți participanții să se simtă bine”, a spus Ovidiu Moș, primarul municipiului Deva. Acest festival cu specific bavarez este un lucru de bun augur. Am convingerea că „Fruhlingsfest” se va dezvolta an de an. Este clar că prima ediție este o reușită și așytepr deja următorul festival”, a precizat Alin Suciu, director Serviciu Public Administrare Cetate Deva. Dar și mai încântați s-au arătat participanții, care au apreciat berea rece, dar și delicatesele culinare cu specific german. Este bine pentru noi să avem așa ceva în Deva. Cât despre bere, este ea bună, dar parcă e mai bună aici, la poalele Cetății”, spunea un devean participant la Fruhlingsfest”. “Atmosfera este una deosebită, vremea ține cu noi, muzică plăcută, mâncare și băutură la discreție, e distracție în toată regula. Pot să spun că e perfect”, afirma și o doamnă din reședința de județ. Cei care nu au fost aseară la deschidrea Fruhlingsfestau avut ce regreta, dar timpul nu este pierdut, organizatorii așteptând, cu mare drag, oaspeții, de astăzi și până duminică, între orele 11.00 și 13.00, pregătindu-le și alte surprize. O primă surpriză este mic-dejunul bavarez, care poate fi savurat de către cei care vor merge pe platoul de la poalele Cetății, lângă stadion, la prima ediție a Fruhlingsfestde la Deva, manifestare la care intrarea este liberă.

Advertisement

Actualitate

CAS Hunedoara: Activitatea medicilor de familie din județul Hunedoara se desfășoară în condiții normale

Publicat

pe

Redactat de

Contractul-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, este valabil până la data de 31 decembrie 2024. În urma discuțiilor dintre conducerea CAS Hunedoara și reprezentanții Asociației Profesionale a Medicilor de Familie și Patronatul Medicilor de familie din județul Hunedoara, la ora actuală, nu există motive care să conducă la un blocaj în ceea ce privește desfășurarea activității cabinetelor de medicină primară.

„Asigurarea accesului tuturor hunedorenilor la servicii medicale nelimitate și performante, este prioritatea Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara. De asemenea, ne concentrăm toate eforturile pentru a menține o colaborare profesionistă cu toți furnizorii de servicii medicale. Vă asigurăm că, CAS Hunedoara este un partener de încredere și responsabil, astfel încât, împreună să dezvoltăm un sistem de sănătate de calitate în județul Hunedoara”, declară Adrian David, directorul general al CAS Hunedoara.

Reprezentanții CAS Hunedoara precizează că se vor menține și în trimestrul III al anului în curs actualele valori ale punctelor pentru medicină primară și de specialitate din ambulatoriu, precum și a plafonului de referință pentru asistența medicală stomatologică.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Controale la operatori economici din domeniul forestier, la Teliucu Inferior și Crișcior

Publicat

pe

Redactat de

Operatori economici din domeniul forestier, din comunele Teliucu Inferior și Crișcior, au fost verificați de polițiști și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Timișoara.

Controalele, desfășurate zilele trecute, au vizat modul de punere în valoare, autorizare, exploatare, depozitare, gestionare și transport a materialului lemnos. La final, doi operatori economici au fost amendați, fiind, totodată, confiscat și peste nouă metri cubi de material lemnos.

În perioada 27 – 29 iunie 2024, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, însoțiți de reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat verificări privind modul de punere în valoare, autorizare, exploatare, depozitare, gestionare și transport a materialului lemnos, de către diferiți operatori economici, de pe raza comunelor Teliucu Inferior și Crișcior. În urma acestor controale, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 lei, conform Legii nr.171/2010 și au luat măsura confiscării valorice a unui volum de 9,234 mc material lemnos în valoare de 3.835,84 lei”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Aproximativ 200 de intervenții și misiuni ale pompierilor hunedoreni, în weekendul trecut

Publicat

pe

Redactat de

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara au desfășurat, în weekendul trecut, 195 de misiuni și intervenții, majoritatea constând în acordarea primului ajutor medical calificat și în gestionarea optimă a situațiilor de urgență.

“În această perioadă, echipajele SMURD au răspuns la 152 de solicitări, cele mai multe fiind gestionate de către Detașamentele de pompieri din Deva, Orăștie, Hunedoara și Petroșani. În cele trei zile, echipajele de pompieri au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor care ar fi putut avea loc din cauza producerii a cinci accidente rutiere, la unul dintre ele fiind nevoie și de asistență medicală din partea echipajului SMURD. De asemenea, măsuri PSI au fost asigurate și în localitatea Mintia unde s-a constatat o fisură în țeava de alimentare cu gaz metan”, au informat reprezentanții ISU Hunedoara.

Două incendii, izbucnite în Deva și Brad

În zilele de 28 și 30 iunie, pompierii au intervenit pentru stingerea a 2 incendii, în Deva, respectiv Brad, în urma cărora, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. “În municipiul Deva, incendiul s-a manifestat la deșeuri menajere aflate pe holul etajului 4 al unui bloc de locuințe de pe strada Mărăști, iar în Brad, intervenția echipajelor de pompieri s-a realizat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă a unei gospodării situată pe strada Ardealului. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost un scurtcircuit electric”, au mai informat reprezentanții ISU Hunedoara.

Tot în weekendul trecut, echipaje de pompieri de la subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara au efectuat cinci acțiuni de informare preventivă și recunoaștere în teren, în diferite locații din Petroșani, Turdaș, Pricaz și Pui.

Advertisement

În cele trei zile, pompierii au participat la 24 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, iar alte șase misiuni au constat în diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.

În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat persoanelor aflate în dificultate.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate