Connect with us
Data: 19/01/2025
.

Actualitate - Eveniment

Campionatele județene încep în ultimul week-end din august

Publicat

pe

Sezonul fotbalistic 2016 – 2017 abia s-a încheiat și un nou campionat deja bate la ușă, indiferent că este vorba de Liga I sau ultimul eșalon valoric.

În România, în prezent, se știe doar când va începe Liga I, la finele acestei săptămâni, pentru eșaloanele doi și trei, unde este „iureș” mare, neștiindu-se cîte echipă participă ori câte serii vor fi, fiind avansate doar niște date orientative.

Ceață deasă în Ligile II și III

În principiu, la 20 iulie ar urma să fie cunoscute numele participantelor în Ligile II și III, iar în preajma zilei de 25 iulie să fie stabilit și programul competițional. Dacă în eșalonul secund este ca și sigur faptul că noua ediție de campionat, tot cu 20 de echipe, dacă se vor înscrie atâtea, va începe de 5 august, dar la Liga a III-a, acolo unde evoluează și CNS Cetate Deva, necunoscutele rămân și sunt multe. Campionatul Ligii a III-a ar trebui să cuprindă cinci serii de câte 16 echipe, dar este greu de crezut că se va întâmpla acest lucru, aspect care pune sub semnul întrebării utilitatea barajului de promovare pe care, din păcate, reprezentanta județului Hunedoara, Inter Petrila, nu l-a putut trece. Nici data începerii competiției nu este cunoscută, urmând a fi stabilită după ce se va cunoaște numărul de echipe înscrise. Apoi este interesant de văzut componența seriilor și dacă acestea vor fi cinci, cum s-a anunțat oficial, sau patru, așa cum se aude. Și, la toate acestea, se pot adăuga schimbări de ultim moment, inclusiv în program, așa cum s-a întâmplat sezonul trecut. Precedentul sezon al Ligii a II-a trebuia să fie unul cu 22 de echipe, din care să „pice” șase, dar s-au înscris doar 20, iar competiția a fost încheiată de 16 și, prin intrarea în faliment a celor de la FC Brașov, nu retrogradează nimeni. În Liga a III-a trebuiau să fie șase serii de 16 echipe, inițial, dar s-a ajuns la cinci de 15. Nici acestea nu s-au completat, fiind două serii cu 14 echipe, printre care și cea a Devei, Mureșul Vințu de Jos anunțându-și retragerea înainte de disputarea primei etape, iar programul a suferit mici modificări. Până la finalul sezonului s-au mai retras sau au fost excluse alte trei echipe, așa că la final s-au consemnat cinci serii cu 14 echipe, dar este posibil să nu retrogradeze nimeni.

Posibile nume noi

Advertisement

În schimb, însă, la nivel de județ, cel puțin în Hunedoara, lucrurile sunt mult mai clare, cel puțin în ce privește data începerii Ligilor IV și V. În ultima ședință a Comitetului Executiv, Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Hunedoara a decis ca termenul-limită de încriere în competiții, respectiv Liga a IV-a și Liga a V-a, să fie data de 12 august 2017. De asemenea, începerea campionatului este prevăzută pentru 26 august la Liga a IV-a și ziua imediat următoare pentru eșalonul al cincilea din județul nostru. Până acum nu am fost informați despre posibile neînscrieri, și cei de la Metalul Crișcior Brad, din Liga a IV-a, achitându-și datoriile față de AJF Hunedoara. Și, chiar dacă, din Liga a V-a, s-au retras Dacia Boșorod și Mureșul Pricaz, numărul echipelor care vor participa la viitoarea ediție de campionat în cele două eșaloane va fi tot de 28. Am primit notificări oficiale de încriere în competiție a celor de la Gloria Geoagiu și Unirea General Berthelot, fiind vorba despre reveniri ale celor două formații, pe care le salutăm. De asemenea, pot apărea și alte înscrieri, pe care mi le doresc”, a declarat profesorul Mircea Sîrbu, președintele AJF Hunedoara.

Pe serii geografice?

Neoficial, însă, pot apărea și alte echipe, astfel încât este foarte posibil ca atât Liga a IV-a, cât și a V-a, să aibă 16 echipe fiecare. „Noi analizăm deja situația în care, dacă vor fi mai multe echipe înscrise, campionatele să fie organizate pe două serii geografice, în principiu de câte opt echipe fiecare. În această variantă vor fi două tururi și două retururi, ceea ce înseamnă 28 de etape. Primele patru clasate vor merge în play-off, în principiu, dar pot fi și alte variante. Play-out nu se va mai organiza, pentru că nu avem și Liga a VI-a, dar și din rațiuni economice, așa cum este și în cazul împărțirii pe serii geografice. Un calcul simplu ne arată că o deplasare din Valea Jiului în Țara Moților, sau invers, depășește bine, dus – întors, 300 de kilometri”, a mai spus profesorul Sîrbu.

Advertisement

Actualitate

Incendiu la o anexă gospodărească din Simeria

Publicat

pe

Redactat de

Echipaje de intervenție de la Detașamentul de pompieri Deva au intervenit, în această dimineață, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în camera centralei pe lemne și la acoperișul unei anexe de la o gospodărie din Simeria.

Pentru misiune au fost alocate 2 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, iar la locul incendiului s-a aflat și un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Simeria.
Intervenția a constat în localizarea și lichidarea incendiului care a cuprins camera centralei și un șopron cu lemne. Acțiunile pompierilor au eliminat riscul de a fi cuprinsă de flăcări și casa de locuit. Nicio persoană nu a fost rănită.
Sursa probabilă a izbucnirii flăcărilor a fost efectul termic

FOTO: Arhivă

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO – VIDEO| Incendiu puternic într-o gospodărie din Petrila. Misiune dificilă a pompierilor

Publicat

pe

Redactat de

Un incendiu puternic a izbucnit într-o gospodărie din orașul Petrila. Flăcările au cuprins un garaj construit din lemn și o parte a acoperișului unei case. Misiunea pompierilor a fost dificilă. Focul amenința să se extindă la alte trei locuințe din imediata apropiere.

“Pompierii Detașamentului Petroșani au intervenit, în această dimineață, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la o gospodărie din orașul Petrila, strada Cimpa. La sosirea forțelor de intervenție ardeau generalizat garajul construit din lemn și o parte a acoperișului casei de locuit, construită din lemn și compusă din parter și mansardă. Intervenția s-a realizat cu două autospeciale de stingere, iar la lichidarea incendiului au participat și pompieri voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență-Petrila. La debutul intervenției au fost scoase din garajul cuprins de flăcări 2 butelii de aragaz. De asemenea, misiunea a fost dificilă din cauza amplasării la doar câțiva metri de casa unde se manifesta incendiul, de jur împrejur, a trei alte locuințe”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.


Intervenția promptă a pompierilor a eliminat riscul ca flăcările să se extindă și construcțiile din apropiere. În urma degajărilor mari de căldură, la acestea s-au topit materialele folosite drept căptușeală la acoperișul din lemn”, au mai transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Pagubele sunt însemnate. Au ars garajul din lemn, în totalitate, dar și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătrați.

Echipajele de pompieri au reușit să salveze de la distrugere încăperile aflate la parter și la mansardă.

Cauza probabilă a declanșării incendiului a fost un scurtcircuit electric la sistemul de încălzire folosit în partea de gospodărie de unde s-au manifestat flăcările.

Sursa foto -video: ISU Hunedoara
Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Incendiu izbucnit la un autoturism, stins de un pompier aflat în timpul liber

Publicat

pe

Redactat de

Un incendiu izbucnit, miercuri dimineață, la un autoturism parcat în municipiul Petroșani a fost stins de un pompier aflat în apropiere, în timpul liber.

„Până la sosirea echipajului de intervenție, colegul nostru, soldatul Matei Alexandru Răzvan, de la Detașamentul de pompieri Petroșani, a acționat cu stingătorul din dotarea autoturismului personal, dar și cu un altul, de la un autoturism aflat în apropiere, reușind lichidarea incendiului care cuprinsese partea din față a autoturismului parcat și se putea extinde la întregul autovehicul. Nicio persoană nu a fost rănită”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

 

Potrivit ISU Hunedoara, cauza probabilă a declanșării incendiului a fost un scurtcircuit la instalația electrică a autoturismului.

 

Advertisement
Sursa foto: ISU Hunedoara
Citeste mai mult ...

PRIMARIA SI CONSILIUL LOCAL
AL ORAȘULUI HAȚEG
ANUNȚĂ

1. Persoanele fizice care la data de 31.12.2024 au avut în proprietate clădiri rezidențiale sau clădiri cu destinație mixtă au obligația să depună declarații la compartimentul Impozite si Taxe din cadrul administrației locale până la data de 31.03.2025;
2. Persoanele juridice au obligația să depună pană la data de 31.03.2025 la compartimentul Impozite si Taxe din cadrul administrației locale declarații privind clădirile pe care le dețineau în proprietate la data de 31.12.2024, legate de destinația si valoarea acestora;
3. Persoanele fizice și juridice care la data de 31.12.2024 dețineau mijloace de transport radiate din circulație au obligația să depună la compartimentul Impozite si Taxe din cadrul administrației locale o declarație în acest sens, însoțită de documente justificative, pană la data de 31.03.2025;
4. Scutirile sau reducerile de la plata impozitului/taxei pe clădiri, teren, mijloace de transport prevăzute la articolul 456, 464 și 469 se aplică persoanelor care dețin documente justificative pe care le depun la compartimentul Impozite si Taxe din cadrul administrației locale, până la data de 31.03.2025;
De amintit că toți contribuabilii care achită întegral, pană la 31.03.2025, impozitele pe clădiri, terenuri și mijloace de transport beneficiază de bonificația de 10%, stabilită de către Consiliul Local Hațeg.
Toti contribuabilii care au restanțe pentru bunurile imobile sau mobile, nu pot înstrăina, intabula, intra în posesie pană la achitarea creanțelor, pană la nivelul anului 2024.
Relații suplimentare la telefon: 0254-770.273

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate