Connect with us
Data: 27/06/2024
.

Actualitate

Streetball-ul, un sport popular pentru deveni

Publicat

pe

Memorialul „Stelian Popescu”, ediţia a V-a

Tradiţionalul turneu de baschet 3 contra 3 a fost o reuşită din toate punctele de vedere

 În jur de 200 de practicanţi ai streetball-ului s-au întrecut la finalul săptămânii trecute, pe terenurile de sport ai Şcolii Generale „Andrei Şaguna” din Deva la a cincea ediţie a memorialului „Stelian Popescu”. Îmbucurător pentru organizatori a fost atât numărul mare de participanţi, cât şi faptul că pe lângă echipe din Deva au luat parte şi grupări din alte oraşe, semn că baschetul 3 contra 3 la un singur coş devine tot mai popular în România.

Terenurile şcolii generale „Andrei Şaguna” din Deva au fost pline în week-end de practicanţi ai streetball-ului

Terenurile şcolii generale „Andrei Şaguna” din Deva au fost pline în week-end de practicanţi ai streetball-ului

Cu această ocazie au fost premiaţi şi profesori de baschet din Deva care au contribuit la dezvoltarea acestui sport în municipiului reşedinţă de judeţ. De asemenea, memoria lui Stelian Popescu a fost şi ea omagiată printr-un premiu acordat fiicei sale.

Premii pentru toţi

Stelian Popescu a fost un profesor de sport devean, considerat că a pus bazele dezvoltării baschetului în acest oraş. În memoria sa, de 4 ani, în luna iunie are loc un interesant turneu de streetball (baschet 3 contra 3 la un singur coş), organizat pe terenurile de sport ale Şcolii Generale „Andrei Şaguna” din Deva. A cincea ediţie, desfăşurată la finalul săptămânii trecute, a strâns la start în jur 200 de amatori ai acestui sport de la 50 de echipe din Deva şi din alte localităţi precum Brad, Simeria sau chiar Timişoara. Competiţia a fost împărţită pe patru categorii de vârstă, Under 14, Under 18, +18 ani şi fete. La Under 14, pe primele trei locuri s-au clasat în ordine formaţiile Bobocii, Miami Heat şi Hi5. Învingătoarea la categoria Under 18 a fost echipa Air Trip, urmată în clasament de Snickers şi Ultimii. Campioana fetelor a fost formaţia Chupa Chups, locul 2 revenindu-le celor de la „Decebal”, iar DAPS a ocupat locul 3. La peste 18 ani, sau old-boys s-a impus Under Dogs, podiumul fiind completat de RO Ľ  şi Saint Tropez. Pe lângă echipele câştigătoare, organizatorii de la clubul AS AS II AS au premiat fiecare participant.

Advertisement

Mediatizare mai mare în viitor

Această ediţie a memorialului „Stelian Popescu” a fost, conform organizatorilor, o reuşită din toate punctele de vedere. Ei speră ca acest turneu să devină o tradiţie şi să aibă în viitor o mai mare mediatizare. „Am dorit în primul rând să onorăm memoria lui Stelian Popescu, unul din „părinţii” baschetului devean şi să atragem spre terenul de sport generaţia tânără. Spre bucuria noastră am văzut că streetball-ul prinde între deveni şi între tineri. Sperăm să continuăm cu organizarea acestui memorial şi în anii următori şi ne dorim ca el să aibă o mediatizare cât mai mare în presa locală şi din ţară”, a declarat Cristian Manea unul dintre cei care s-au ocupat de buna desfăşurare a competiţiei. Tot în cadrul acestui turneu, au fost premiaţi profesori de baschet deveni, între care îi amintim pe Dorin Reclaru sau Csaba Safar, care au contribuit de-a lungul anilor la dezvoltarea acestui sport. Memoria lui Stelian Popescu a fost omagiată printr-un premiu oferit fiicei sale.

 

Actualitate

VIDEO| Grup de motocicliști străini, oprit de polițiștii hunedoreni. Ce mesaj preventiv le-au transmis bikerilor mai tineri

Publicat

pe

Redactat de

Un grup de 36 de motocicliști străini, majoritatea din Italia, dar și din India sau S.U.A., aflați într-un circuit turistic în Transilvania, ce include și obiective din județul Hunedoara, a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri hunedoreni, în zona nodului rutier A1 Șoimuș – Deva, în cadrul unor activități preventive menite să reducă numărul de accidente de circulație.

 

Polițiștii hunedoreni i-au felicitat pe motocicliști pentru conduita preventivă adoptată, iar după ce le-au adresat recomandări preventive, i-au rugat să adreseze ei înșiși un mesaj preventiv celor care se deplasează pe două roți.

“Aceasta este revista Poliția Română, se vede motocicleta Poliției, care este aici. Nu putem decât să vă felicităm, aveți o conduită foarte bună, ordonată, respectați regulile, sunteți bineveniți și dacă aveți nevoie de noi ne puteți solicita”, le-a spus motocicliștilor comisar șef de poliție Bogdan Nițu.
“Te contactăm dacă avem nevoie de ajutorul tău, suntem fericiți că suntem aici!”, i-a răspuns unul dintre motocicliști.

Motocicliștii fac parte din clubul Associazione Motociclisti Rotariani d’Italia, iar printre aceștia se află și un fost polițist italian, dar și Sebastiano Valenza, din Palermo, care a călătorit pe motor peste 2.500 de kilometri să viziteze Transilvania.

Advertisement

Cel mai bun lucru este să fii prudent!”

Întrebați ce sfaturi pot oferi tinerilor motocicliști români sau de alte naționalități care se deplasează pe drumurile publice, aceștia au răspuns: „În primul rând, să se înscrie la clubul nostru, să participe la evenimentele noastre. Am studiat problema siguranței rutiere, iar un proiect Rotary se referă la educația rutieră a elevilor. Noi donăm fonduri pe care le folosim în școli, pentru a face educație rutieră la toate nivelurile, în special la copii, cu privire inclusiv la traversarea străzii”.

În primul rând să-și fixeze bine casca de protecție, să fie prudenți, cel mai bun lucru este să fii prudent, să păstrezi distanța față de mașini să nu mergi cu viteză”, a completat un alt motociclist.

 

 

Advertisement

 

 

Foto: IPJ Hunedoara

Polițiștii rutieri hunedoreni – activități de combatere a evenimentelor rutiere în care pot fi implicați motocicliști

Polițiștii hunedoreni spun că această inițiativă face parte din eforturile de a asigura un grad ridicat de siguranță rutieră pe principalele artere din județ pe parcursul lunilor de vară, când traficul este intensificat și riscurile sunt mai mari.


Principalele măsuri preventive ale polițiștilor rutieri includ, pe lângă campanii de informare și educare, cu accent pe regulile de circulație și importanța purtării echipamentului de protecție și intensificarea controalelor rutiere, implementarea de filtre rutiere în zonele cu trafic ridicat pentru a verifica respectarea regulilor de circulație de către motocicliști, precum și verificarea stării tehnice a motocicletelor, pentru a se asigura că acestea sunt conforme cu standardele de siguranță.
Prin această acțiune, polițiștii își propun promovarea conduitei responsabile și încurajarea motocicliștilor să respecte regulile de circulație pe drumurile publice, inclusiv prin promovarea exemplelor pozitive din comunitate.

Apel public la respectarea regulilor de circulație

Polițiștii lansează un apel public pentru respectarea regulilor de circulație și pentru atenția sporită în trafic, atât pentru motocicliști, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.
Măsurile polițiștilor vin în contextul în care, de la începutul acestui an, pe raza județului Hunedoara, au avut loc două accidente rutiere grave, în care au fost implicați motocicliști, soldate cu decesul unui motociclist și rănirea gravă a altuia.

Advertisement

Prin această campanie de informare și de conștientizare a conducătorilor auto și a celor aflați în trafic polițiștii rutieri își propun să atragă atenția asupra prezenței motocicliștilor și a motoscuteriștilor pe drumurile publice. Odată cu sezonul cald, numărul acestora s-a înmulțit. Este foarte important ca aceștia să respecte regulile rutiere, să poarte cască, să poarte echipament de protecție, să circule cu o viteză redusă, dar, este, de asemenea, foarte important ca și conducătorii auto să manifeste prudență atunci când se află în preajma acestor persoane care se deplasează pe două roți, să se asigure corespunzător în momentul în care schimbă banda de circulație, să semnalizeze orice astfel de intenție și să nu facă manevra respectivă decât în momentul în care sunt siguri că nu pot pune în pericol siguranța traficului rutier. În urmă cu aproximativ o lună, un tânăr motociclist din Simeria și-a pierdut viața ca urmare a unui eveniment rutier ce s-a produs în municipiul Deva. Prin urmare, dorim să le atragem atenția celor care se deplasează pe două roți cu privire la regulile de circulație pe care aceștia trebuie să le respecte pentru ca astfel de evenimente rutiere să se întâmple din ce în ce mai puține sau chiar deloc”, a declarat comisar șef de poliție Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.


Polițiștii rutieri hunedoreni reamintesc motocicliștilor câteva obligații specifice acestora, prevăzute de legislația rutieră în vigoare:

– conducătorii motocicletelor şi mopedelor sunt obligaţi să folosească luminile de întâlnire pe toată durata deplasării acestora pe drumurile publice;
– pe timpul deplasării pe drumurile publice, conducătorii motocicletelor, mopedelor şi persoanele transportate pe acestea au obligaţia să poarte casca de protecţie omologată;
– se interzice transportul pe motociclete şi pe mopede a mai multe persoane decât locurile stabilite prin construcţie, precum şi al obiectelor voluminoase;
– copiii în vârsta de până la 7 ani, dacă sunt ţinuţi în braţe, precum şi cei de până la 14 ani se transporta numai în atașul motocicletelor;
– motocicletele şi mopedele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse numai pe un singur rând;
– motocicleta fără ataş, precum şi bicicletă pot tracta o remorcă uşoară având o singură axa;
– conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul mersului, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere»;
– se interzice intrarea într-o intersecţie chiar dacă semnalul luminos ori un indicator de prioritate permite, dacă din cauza aglomerării circulaţiei conducătorul de vehicul risca să rămână imobilizat, stânjenind sau împiedicând desfăşurarea traficului;
– vehiculul oprit sau staţionat pe partea carosabilă trebuie aşezat lângă şi în paralel cu marginea acesteia, pe un singur rând, dacă printr-un alt mijloc de semnalizare nu se dispune altfel. motocicletele fără ataş, mopedele şi bicicletele pot fi oprite sau staţionate şi câte două, una lângă alta;
participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Bucuria calificării echipei naționale de fotbal în optimile EURO 2024 – sărbătorită în stradă, și la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Suporterii au sărbătorit în stradă bucuria calificării echipei naționale de fotbal în optimile EURO 2024.

Și la Deva, la fel ca și în alte orașe din țară, miercuri seară, imediat după fluierul final al meciului cu Slovacia, susținători ai selecționatei României și-au manifestat entuziasmul pe străzile din oraș.

Coloane de mașini au defilat pe bulevardele din centrul municipiului, în sunetul claxoanelor și al vuvuzelor. Suporterii au avut steaguri tricolore și au cântat „România, ole, ole, ole!”.

Citeste mai mult ...

Actualitate

România va întâlni Olanda în optimile de finală

Publicat

pe

Redactat de

Naţionala României va înfrunta echipa Olandei în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, meci care va avea loc în data de 2 iulie, pe Football Arena din Munchen, de la ora 19:00.

România a câştigat Grupa E a competiţiei, iar Olanda s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D.

În urma rezultatelor de miercuri, dintre echipele clasate pe locul al treilea în grupe au ratat calificarea Ungaria (3 puncte) şi Croaţia (2 puncte).

Programul optimilor de finală

Sâmbătă 29 iunie
meciul 38 Elveţia – Italia (Berlin, 19:00)
meciul 37 Germania – Danemarca (Dortmund, 22:00)

Advertisement

Duminică 30 iunie
meciul 40 Anglia – Slovacia (Gelsenkirchen, 19:00)
meciul 39 Spania – Georgia (Koln, 22:00)

Luni 1 iulie
meciul 42 Franţa – Belgia (Dusseldorf, 19:00)
meciul 41 Portugalia – Slovenia (Frankfurt, 22:00)

Marţi 2 iulie
meciul 43 România – Olanda (Munchen, 19:00)
meciul 44 Austria – Turcia (Leipzig, 22:00)

Sursa: Agerpres

Foto: Echipa națională de fotbal a României

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate