Connect with us
Data: 24/01/2025
.

Sport

Discovery Tranilvania Trophy, off-road în Ţinutul Pădurenilor

Publicat

pe

Timp de trei zile, între 28 şi 30 august, iubitorii sporturilor cu motor din judeţ se vor putea delecta cu o interesantă competiţie de off-road, ce se va desfăşura în jurul municipiului Hunedoara şi în satele din apropiere, pe un traseu interesant , destinat spectacolului. Competţia este organizată de către Discovery Transilvania MotorSport în colaborare cu Primăria Municipiului Hunedoara şi Consiliului Judeţean Hunedoara, desfăşurându-se sub egida CNOR şi FRAS. Peste 90 de echipaje din nouă ţări şi-au anunţat prezenţa, fiind cea mai importantă competiţie de off-road organizată în România. Vineri şi sâmbătă, concurenţii vor străbate traseele de off road din zonele Ciulpăz, Ulm, Cerbăl şi Poiana Răchiţelei. Duminică, spectatorii se vor putea delecta cu proba de trial, ce va avea loc în incinta stadionului „Michael Klein” din Hunedoara. Traseul de off-road are o lungime de 170 de kilometri iar competiţia va fi destinată a trei clase de concurs, Extrem, Standard şi Hobby.

Advertisement

Actualitate

Au fost desemnați cei mai buni sportivi hunedoreni din 2024

Publicat

pe

Redactat de

Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Hunedoara a desemnat cei mai buni performeri din 2024. Rezultatele au fost stabilite în urma unui studiu ce a cuprins performanețele raportate de către cluburile din județ și, ca de obicei, pentru transparență, la stabilirea clasamentelor au participat și jurnaliștii sportivi hunedoreni.

Dorin Rusu, câștigător la discipline olimpice

Ierarhia rezultatelor înregistrate de sportivii hunedoreni în cursul anului trecut au fost stabilite în urma grilei de punctaj a Agenției Naționale de resort, făcându-se separația între disciplinele olimpice și cele neolimpice. Pe această bază Cel mai bun sportiv hunedorean din 2024 a fost declarat alergătorul de distanțe lungi Dorin Rusu, de la CSM Deva (senior), antrenat de Cornelia Juratoni. Podiumul a fost completat, în ordine de judoka Amelia Paven, junioară III de la SCM Deva (antrenori Dorin Bucătaru, Mugurel Ciușcă, Ramona Enache și Sebastian Rus) și de specialistul în probe atletice de sprint Andrei Marian (antrenor Florin Bucur, la tineret), tot de la SCM Deva. Urmează în ierarhie Lilia Cosman (senioară de la LPS Cetate Deva, gimnastică artistică, antrenori Florin Cotuțiu și Ramona Micu), iar top 5 este încheiat de junioara II Andreea Mureșan (LPS Cetate Deva, kaiac kanoe, antrenor Alexandru Mureșan). Pe șase s-a clasat junioara I Daria Graur, practicantă a tirului cu arcul, sportiva legitimată la SCM Deva fiind antrenată de Zoltan Miklos. Pe locul al șaptelea al clasamentului celor mai buni sportivi hunedoreni din 2024 sunt, la egalitate, doi sportivi de la SCM Deva, ambii juniori I, respectiv arcașul Marco Tănăsescu (antrenor Gigi Pușcă) și judoka Orsolya Lajos, pregătită de cvartetul de tehnicieni mai sus menționat. Pe opt este un alt judoka de la SCM Deva, cadetul Antonoi Nițu, având aceiași antrenori ca și colegii săi de club anterior menționați, iar pe nouă este un alt cadet, de această dată înotător, fiind vorba despre Tudor Asaftei, pregătit, la LPS Cetate Deva, de către Diana Pascu. Top 10 este încheiat, la egalitate, de doi sportivi de la cluburi din Deva, adică de Cristina Dumitrescu (judo), de la SCM, și Amalia Ghigoarță (gimnastică artistică), de la LPS Cetate, cele două fiind pregătite de aceiași antrenori ca și colegeii lor de club mai bine poziționați în această ierarhie.

Miruna Mălăuță, prima la neolimpice

În ierarhia probelor neolimpice pe primul loc se află karateka Miruna Mălăuță, de la CS Karate Poli Petroșani (antrenori Radu Polifronie și Alina Tinca), urmată de Timeea Ștefănescu (kempo, de la CS Fujin Vulcan, antrenor Radu Mârza). Podimul este completat de Anamaria Gherghel, practicantă de fotbal – tenis la CS Comexim Lupeni, unde este antrenor – jucător. Pe locul al patrulea s-au situat, la egalitate, Ionuț Molnar și Ionuț Ipate, ambii karateka de de la CS Poli Karate Petroșani având antrenori pe tehnicienii clubului mai sus menționați, iar prima jumătate a clasamentului este încheiată de juniorul I Darius Spridon, practicant de kempo, legitimat la CSM Mihai Viteazu (MV) Vulcan, unde este antrenat de același Radu Mârza, ceilalți sportivii din Tot 5 fiind seniori. Poziția a șasea este împărțită de Bogdan Câmpan, pregătit de același antrenor ca și colegii săi de club (junior I, kempo, CSM MV Vulcan), Darius Fistiș (junior I, CSO Gloria Geoagiu) și Marco Luchian (tineret, CK Dacicus Orăștie), ultimii doi, practicanți de arte marțiale, fiind instruiți de Ion Hrițcu, tehnician care este sub contract și cu CS CFR Simeria. Acest din urmă antrenor menționat are trei sportivi pe locul al șaptelea, toți practicanți de arte marțiale și legitimați la CK Dacicus Orăștie, fiind vorba despre Emanuel Bercea, la seniori, David Nistor, la tineret, și Edward Tamaș, la juniori I. Locul al optulea este împărțit de seniorii Ana Rizescu și Marius Stoenică, practicanți de fotbal – tenis de la CS Comexim Lupeni, unde sunt pregățtiți de Anamaria Gherghel, iar pe poziția a noua sunt cinci sportivi. Este vorba despre Adriana Rus și Lucian Purice (fotbal – tenis seniori, de la CS Comexim Lupeni, practicanții de arte marțiale Antonia Nechita și Darius Vesa (ambii CK Dacicus Orăștie, la tineret, cu același antrenor mai sus menționat) și cadetul de la karate Victor Igărelu (CS Poli Karate Petroșani, pregătiți de același cuplu de tehnicieni ca și colegii lr de club). Top 10 este încheiat de Răzvan Ihtaniuc (junior I, karate, de la CS poli Karate Petroșani) și Kevin Demian (arte marțiale, cadet, CK Dacicus Orăștie), cu aceeași antrenori prezentați anterior, precum și de de junioara I Bianca Cîmpan, practicantă de gimnastică aerobică la LPS Cetate Deva, unde este pregătită de Mădălina Susan.

Advertisement

Alte distincții

Cei de la DJST Hunedoara vor mai acorda și alte distincții. Astfel, la categoria antrenorii anului sunt nominalizați Cornelia Juratoni, care pregătește atleți de la CSM Deva, și colectivulde tehnicieni de la secția de judo de la SCM Deva, compus din Dorin Bucătaru, Mugurel Ciușcă, Ramona Enache și Sebastian Rus. Totodată, cel mai bun club sportiv public din județul Hunedoara a fost declarat SCM Deva, iar din rândul celor cu finanțare privată distincția va merge către CS Doli Karate Petroșani. De asemenea, vor fi acordate distincții pentru cele mai bune performanțe obținute de echipele de club din județ, fiind vorba despre FC Corvinul 1921 Hunedoara la fotbal, în sporturi olimpice, și CSM Deva, la futsal, la neolimpice, chiar dacă secția s-a desființat, ambele formații câștigând, în 2024, Cupa României în cele două discipline. Totodată, vor mai fi nominalizări și pentru premii speciale, precum pentru sportivi paralimpici, antrenori sau pentru întreaga activitate depusă în sport. Momentan aceste nominalizări, precum și cele prezentate mai sus, vor fi făcute online, DJST Hunedoara neavând fonduri, ca și în alți ani, pentru premierea celor mai sportivi din județ.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Hunedorenii au căutare în fotbalul autohton

Publicat

pe

Redactat de

În această perioadă de mercato de iarnă doi hunedoreni au făcut obiectul unor transferuri interesante. Este vorba despre un jucător și despre un antrenor.

Artean, la liderul din SuperLigă

Astfel, după transferul portarului Ștefan Lefter de la Corvinul la U Cluj, un alt hunedorean a ajuns la liderul din SuperLigă. Este vorba despre mijlocașul de 31 de ani Andrei Artean, care a trecut la “șepcile roșiidupă un sezon de toamnă la cealaltă prim – divizionară din Cluj, CFR. Andrei Artean, născut în municipiul de pe malurile Cernei, a început fotbalul la FC Hunedoara, după care s-a transferat la FC Poli Timișoara, iar apoi a trecut la ACS Poli Timișoara, de unde a fost împrumutat la FC Caransebeș și CSM Râmnicu Vâlcea. Fotbalistul a revenit pe malurile Begăi, unde a și debutat în primul eșalon, în 2015, urmând, apoi, cunci sezoane și jumătate la Constanța, trei la Viitorul, iar celelalte la Farul, unde a fost și căpitan al echipei. Înainte de transferul la CFR Cluj, Andrei Artean, care este și în vizorul selecționerului Mircea Lucescu, a evoluat un retur în prima divizie din Cipru, la Apollon Limassol.

Lobonț, director tehnic la Satu Mare

Pe de altă parte, Bogdan Lobonț, după o pauză de cinci luni, a revenit pe bancă. Fostul mare portar, născut la Hunedoara și crescut de Corvinul, având și 86 de prezențe în echipa națională a României, a devenit director tehnic la divizionara terță CSM Olimpia Satu Mare, locul 4 în seria 10 și care luptă pentru calificarea în play-off. Bogdan Lobonț care, ca jucător, a mai evoluat la Rapid București, Ajax Amsterdam, Dinamo București, în două rânduri, AC Fiorentina și AS Roma, a fost, anul trecut, în staff-ul giuleștenilor, fiind antrenor cu portarii, secund precum și principal interimar. Anterior Lobonț mai fusese antrenor principal la U Cluj, secund la prima reprezentativă a României și scouter la AS Roma. De asemenea, hunedoreanul în vârstă de 47 de ani a fost și selecționer al echipei de juniori U20 a României.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Pași importanți pentru dezvoltarea fotbalului județean

Publicat

pe

Redactat de

Zilele trecute Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Hunedoara a organizat o importantă sesiune de lucru. Sesiunea, intitulată “Pași importanți pentru dezvoltarea fotbalului județean”, a avut loc la Facultatea de Inginerie din Hunedoara.

 

Se trece la alt nivel

Unul dintre principalele puncte dezbătute a fost legat de certificarea fotbalului amator, o etapă esențială pentru dezvoltarea și performanța echipelor afiliate la AJF. Astfel, s-a discutat despre importanța certificării, fără de care câștigătoarea Ligii a 4-a nu va putea participa la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. De asemenea, reprezentanții cluburilor au fost informați și despre imposibilitatea echipelor din Liga a 3-a de a se înscrie în sezonul 2025-2026 dacă nu îndeplinesc cerințele minime pentru categoria Bronz. Totodată, cei de la AJF Hunedoara se raliază politicii Federației Române de Fotbal (FRF) în ce privește reducerea birocrației și trecerea la digitalizare. „Ne aliniem procedurilor FRF și susținem digitalizarea fotbalului prin eliminarea fișelor sportivilor în format fizic și alocarea vizelor, legitimarilor și transferurilor exclusiv în format digital, iar din sezonul următor trecem la raportul electronic, un pas înainte pentru eficiență și transparență! Mulțumim tuturor participanților pentru implicare și Facultății de Inginerie din Hunedoara pentru sprijinul acordat. Împreună ducem fotbalul din județul nostru la un nou nivel!”, au transmis cei de la AJF Hunedoara.

Mingi pentru cluburi

La finalul acțiunii „Pași importanți pentru dezvoltarea fotbalului hunedorean”, au fost distribuite mingile achiziționate prin proiectul finanțat de FRF, intitulat „Împreună pentru dezvoltarea fotbalului hunedorean”. Acest sprijin oferit de FRF este o contribuție valoroasă pentru echipele din județ, demonstrând un angajament ferm pentru dezvoltarea fotbalului la nivel local. Mulțumim FRF pentru parteneriatul constant și tuturor celor implicați în creșterea fotbalului hunedorean!”, au anunțat reprezentanții AJF Hunedoara.

Advertisement

 

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate