Connect with us
Data: 10/07/2024
.

Actualitate - Eveniment

Șoseaua de centură, refăcută în trei zile

Publicat

pe

Șoseaua de centură, aflată pe DN 66, în Petroșani, arată ca după bombardament, iar zeci de oameni s-au plâns de starea drumului. Bolovani, pietriș și gropi încurcă acum șoferii, care au reacționat și în mediul virtual. Firma care a creat neplăcerile, a reabilitat conducta de apă și cei de la Apa Serv i-au dat trei zile să refacă drumul.

Bolovani, tăieturi în asfalt, pietriș și multe gropi. Asta a rămas în urma lucrărilor de reabilitare a conductei care face legătura, alternativ, între alimentarea de la Valea de Pești și cea din Estul Văii Jiului. Lucrările au fost finalizate de câteva săptămâni, dar ceea ce a rămas în urmă este acum contestat de șoferi. Cei mai mulți au ales să protesteze în mediul virtual, pe site-urile de socializare, nemulțumiți de felul în care arată drumul național. „Mă gândeam că, după ce vor băga țevile, vor asfalta toată centura. Sunt dezamăgit”, a scris pe Facebook unul dintre cei care au reacționat la starea drumului, iar un altul l-a completat: „Nici nu știu pe unde sa merg. Prin oraș, unde trec pietonii pe unde apucă și frânezi la fiecare colț, sau pe centura din Petroșani, unde e… JALE. Cum se și vede în poze. Trebuie sa ne luăm elicopter”.

Timpul „așează” lucrările

Nu va trebui să ne schimbăm obiceiurile, ne liniștesc cei de la Apa Serv, care recunosc situația și spun că în trei zile constructorii sunt nevoiți să termine lucrarea. „Am făcut o deplasare în teren, și am convenit cu inginerul și constructorul, ca termen de remediere a structurii rutiere, acolo unde este cazul, ziua de joi, 17 decembrie. Apoi vom mai face o inspecție în teren, după remediere și se recepționează toate lucrările refăcute”, a declarat Monica Tarcea, manager de proiect la Apa Serv Valea Jiului. Responsabilii de la Apa Serv spun că nu a fost cu rea intenție lăsat drumul, ci că doar a fost nevoie de timp, ca lucrarea să se așeze. „A fost turnat un strat subțire de asfalt. S-a lăsat apoi o perioadă ca terenul să ajungă la o anumită stare la care să nu mai necesite intervenția ulterioară. De aceea s-a pus și acel pietriș și urmează ca drumul să fie adus la starea inițială”, a mai adăugat managerul Monica Tarcea. Până acum starea drumului nu a fost adusă la forma inițială, lucru care va fi remediat în următoarele zile.

Advertisement

Actualitate

Rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2024 pentru clasa a VIII-a, județul Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2024 pentru clasa a VIII-a au fost afișate.

Ministerul Educației a publicat astăzi rezultatele finale ale Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, după soluționarea contestațiilor. Acestea sunt disponibile pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro.

Nota obținută în urma contestațiilor este definitivă, indiferent dacă punctajul s-a modificat în plus sau în minus comparativ cu evaluarea inițială. După reevaluare, procentul candidaților cu medii peste 5 a crescut ușor, de la 73,38% la 73,53%, însumând 1912 candidați.

Rezultatele detaliate pe discipline:

Limba și literatura română

  • Procentul de note peste 5: 78,51% (2046 candidați)
  • Număr de note de 10: 7

Matematică

  • Procentul de note peste 5: 66,44% (1729 candidați)
  • Număr de note de 10: 7

Limba și literatura maternă

  • Procentul de note peste 5: 77,02% (57 candidați)
  • Număr de note de 10: 0

Comparativ cu anul școlar 2022-2023, procentul de promovabilitate la Limba și literatura română a scăzut ușor de la 80,65% la 78,51%, iar la Matematică, de la 71,34% la 66,44%. Numărul notelor de 10 a scăzut semnificativ la Matematică, de la 36 în anul anterior, la 7 în acest an.

Contestațiile depuse:

În sesiunea din acest an au fost depuse 416 contestații dintr-un total de 5382 de lucrări (7,72%). Evoluția numărului de contestații în anii precedenți este următoarea:

  • 2023-2024: 416 contestații
  • 2022-2023: 363 contestații
  • 2021-2022: 204 contestații
  • 2020-2021: 308 contestații

Soluționarea contestațiilor a avut următoarele rezultate:

  • Creșterea notei inițiale: 195 cazuri
  • Scăderea notei inițiale: 156 cazuri
  • Note nemodificate: 65 cazuri

Rata de participare și media de admitere:

Rata de participare a fost de 95,02%, cu 2600 de candidați prezenți dintr-un total de 2736 de înscriși. Niciun candidat nu a fost eliminat.

Media de admitere în liceu se va calcula ca medie aritmetică a notelor obținute la Evaluarea Națională, fără rotunjire, și se va completa în fișele de înscriere în perioada 11-12 iulie și 15-22 iulie. Repartizarea computerizată se va realiza pe 24 iulie.

Advertisement

Evoluția procentului de promovabilitate în județul Hunedoara:

În județul Hunedoara, procentul mediilor peste 5 a fost de 73,53%, comparativ cu 75,10% în anul școlar anterior. Numărul mediilor de 10 a scăzut la 2, față de 6 în anul precedent.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Accident în parcul de distracții. Patru copii au căzut de pe tiroliană

Publicat

pe

Redactat de

Patru copii au fost răniți în urma unui incident care a avut loc într-un parc de aventură.

A fost alertat și elicopterul SMURD de la Caransebeș.

”În urmă cu puțin timp în parcul de distracții Dinozaur World Transilvania din Comuna Râu de Mori a avut loc un accident în urma căruia patru minori, doi băieți și două fete, au suferit mai multe traumatisme prin cădere de la înălțime. Din primele informații cablul tirolienei s-a rupt iar cei patru au căzut de la înălțime de aproximativ 2,5 metri. Inyervenția medicală este asigurată de către Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara, un minor de șapte ani va fi transportat cu elicopterul la Spitalul din Hunedoara. Din ceilalți trei, doi vor merge la spitalul din Deva și unul la spitalul din Hunedoara”, informează reprezentanții ISU Hunedoara.

În urma acestui incident polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

”La data de 9 iulie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hațeg au fost sesizați, prin intermediul S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că într-un parc de agrement din localitatea Sânpetru, județul Hunedoara, patru copii ar fi căzut de pe o tiroliană aflată în incinta parcului. Poliţiştii ajunși la fața locului au constatat faptul că patru copii, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, în timp ce se aflau în incinta parcului, însoțiți de către părinți, ar fi căzut de pe o tiroliană de la aproximativ 3 m. Victimele au fost preluate și transportate de către echipajele medicale la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. În cauză, polițiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Evaluarea Națională: Notele finale, publicate

Publicat

pe

Redactat de

Notele finale la Evaluarea Națională au fost publicate.

La nivelul județului Hunedoara, numărul mediilor de 10 rămâne neschimbat. Doi absolvenți de gimnaziu au obținut media 10 la Evaluarea Națională.

Citeste mai mult ...

ANUNT

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate