Ultima ora
„ZIUA MONDIALĂ A APEI”. Copiii de la mai multe școli din județ, informați despre importanța „lichidului vieții” (FOTO)
O săptămână plină de activități menite să scoată în evidență importanța apei și necesitățile protejării acesteia. Prin acest mod și-au propus reprezentanții Apa Prod SA Deva să marcheze, în acest an, „Ziua Mondială a Apei”. Ei au mers deja la mai multe școli din județ, unde le-au explicat copiilor însemnătatea apei.
Activitățile au debutat luni, la Colegiul Tehnic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” din Simeria. Acolo, elevii clasei întâi au participat la o lecție deschisă despre apă. Copiii au primit cănuțe de plastic pe care le-au colorat, au desenat și au ascultat povești.
Marți a venit rândul micuților din grupa pregătitoare de la Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” din Deva să învețe despre apă. Pe lângă discuțiile deschise pe tema zilei, copiii au colorat, au cântat și au ascultat povești.
În aceeași zi, elevii clasei a VII-a de la Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” au fost invitați să viziteze rezervoarele de apă ale Devei, situate pe Dealul Paiului. În acel loc, copiilor le-au fost prezentate cele două rezervoare, a câte 10.000 de metri cubi, fiecare cu camera vanelor aferentă, rezervoarele de 1.000 metri cubi, instalația de clorinare a apei și echipamentele de monitorizare a apei din rezervoare.
Mâine, elevi ai Colegiului Tehnic ”Matei Corvin” din Hunedoara sunt invitați la un tur al Stației de Tratare a Apei Sânpetru, iar vineri copiii ce învață la Colegiul Național ”I. C. Brătianu” din Hațeg vor vizita Stația de Tratare a Apei de la Sântămăria Orlea.
“Ziua Mondială a Apei” este sărbătorită în fiecare an la 22 martie.
Actualitate
E oficial: Noul stadion din Hunedoara a primit „undă verde”. Primarul Dan Bobouțanu: „Este o veste care nu poate decât să ne bucure”

Guvernul României pregătește pentru 2025 investiții importante în infrastructura sportivă, iar pentru anul curent au fost aprobate costurile pentru construcția mai multor stadioane, în întreaga țară. O Hotărâre de Guvern a fost adoptată în acest sens în ședința Executivului de joi, 20 martie.
Finanțare aprobată
Astfel, la propunerea lui Attila Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost adoptat un act normativ care stabilește criteriile de prioritizare pentru încheierea, în anul 2025, de către Compania Națională de Investiții, a angajamentelor legale aferente procedurilor de achiziție publică derulate până la sfârșitul anului 2024 și pentru care nu s-au încheiat angajamente legale, precum și ale celor aferente procedurilor de achiziție publică care se finalizează în anul 2025 și care au ca obiect proiecte de investiții finanțate prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIS). Este vorba despre fonduri de peste 330 de milioane de euro, iar la finanțare, la capitolul „Investiții semnificative”, intră și „Complexul Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara”. Mai exact, pentru noul stadion al Hunedoarei a fost alocată suma de 64 de milioane de euro.
Bucurie mare pe malurile Cernei
Cel care a inițiat proiectul este primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu. Acesta, fin cunoscător al fenomenului sportiv, este bucurros de vestea primită de la Guvern. „Este o veste care nu poate decât să ne bucure. Am ținut legătura cu cei de la Compania Națională de Investiții (CNI), cea care va executa lucrarea încă de la finalizarea licitației. Am vorbit de multe ori cu directorul CNI, Adrian Cefălan, și iată că a trecut și proiectul nostru. În stadiul actual pot spune că în aproximativ trei săptămâni se va semna contractul de finanțare. Dintre toate proiectele privind construcția de noi stadioane, cel de la Hunedoara este primul la care pot începe lucrările. Este o perioadă de șase luni pentru proiectare și, după aceea, va începe execuția. Aceștia sunt pașii care trebuie parcurși după finalizarea licitației. Este o legislație în vigoare în acest domeniu și aceasta trebuie respectată. Așadar, nu putem vorbi, acum, despre niște termene fixe, ci doar despre trecerea pașilor birocratici, grei, dar și legali. Repet, vestea bună este că am trecut peste un obstacol major, cel al adoptării Hotărîrii de Guvern pentru semnarea contractuluii de finanțare. Revenind la proiectul propriu-zis, pe lângă cele șase luni pentru proiectare, urmează alte 22 pentru execuție. În această perioadă de proiectare noi vom ține legătura cu CNI, care ne va anunța când vom trece la demolarea actualului stadion, pe aceeași locație urmând a fi ridicată noua arenă. Eu estimez că acest lucru va începe spre sfârșitul anului în curs, iar demolarea se va realiza cu sprijinul total al Consiliului Județean Hunedoara, și le mulțumesc celor din conducerea instituției pentru susținere. Deci, dacă totul va merge bine, anul viitor vor începe lucrările efective”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.
Arenă de patru stele
Conform proiectului, noul stadion care se doreşte a fi ridicat în municipiul Hunedoara prin intermediul CNI va avea 10.500 de locuri dispuse pe două „inele”, parcare subterană, două căi de acces rutier, mai multe zone pietonale şi toate facilităţile unei astfel de construcţii, la standardele actuale. El va fi ridicat pe amplasamentul actualei arene din Hunedoara. Noua arenă din Hunedoara, ce urmează a fi construită pe locul celei actuale va fi una de categoria UEFA 4 stele, care permite și organizarea de meciuri internaționale.
Actualitate
Avertizare meteo COD PORTOCALIU nowcasting. A fost emis mesaj RO-ALERT

Meteorologii au emis, joi după-amiază, o avertizare nowcasting Cod portocaliu ce vizează, până la ora 16:45, mai multe localități din județul Hunedoara. S-a emis RO – ALERT.
Conform ANM, joi, 13 martie, de la ora 15:45 până la 16:45, în localitățile Deva, Brad, Băița, Crișcior, Ilia, Certeju de Sus, Dobra, Șoimuș, Geoagiu, Vețel, Buceș, Zam, Bucureșci, Luncoiu de Jos, Hărău, Gurasada, Brănișca, Blăjeni, Ribița, Lăpugiu de Jos, Balșa, Vălișoara, Vorța, Burjuc, Cârjiți, Bătrâna, se vor semnala : grindină de dimensiuni mici și medii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale 15…25 l/mp, vijelie.
Actualitate
Ultima oră: Călin Petru Marian (PNL) devine senator de Hunedoara

Potrivit ultimelor rezultate, Partidul Național Liberal va avea trei parlamentari în județul Hunedoara: doi deputați – Vetuța Stănescu și Daniel Răducanu, și un senator – Călin Petru Marian.
Aceste date rezultă după centralizarea a 99,99 la sută dintre secții de vot.
Călin Petru Marian, fost prefect al județului Hunedoara în perioada 2020-2024, a deschis lista pentru Senat din partea PNL Hunedoara, la alegerile parlamentare din 1 decembrie.
Reamintim că, structura noului Legislativ al țării include nouă parlamentari hunedoreni: șase deputați și trei senatori.
- Actualitatecu 16 ore in urma
Interviu cu dr. Răzvan Betea, medic primar obstetrică-ginecologie, supraspecializat în gineco-oncologie și cu subspecializare în estetică ginecologică
- Actualitatecu 2 zile in urma
Podul de acces în Castelul Corvinilor, refăcut. Spectaculosul monument medieval poate fi vizitat din nou
- Actualitatecu 2 zile in urma
“ONE MORE STEP”: Mihai Roșu, tânărul care pornește într-o provocare extremă – 763 de kilometri pe jos, în 14 zile. Va trece și prin Deva
- Actualitatecu o zi in urma
Tragic: O femeie a murit intoxicată cu fum, în urma unui incendiu care i-a cuprins casa
- Actualitatecu o zi in urma
Șofer prins băut la volan, după o urmărire în trafic
- Actualitatecu o zi in urma
Succes la scor pentru Corvinul
- Actualitatecu 2 zile in urma
Incendiu într-o clădire din Petrila. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale
- Actualitatecu 13 ore in urma
Petrila, mai curată: Campania de primăvară continuă cu implicarea cetățenilor