Connect with us
Data: 10/01/2025
.

Actualitate

Formarea profesională a fermierilor

Publicat

pe

Sesiunea de depunere a proiectelor aferente Apelului de proiecte nr. 1/2016 Formare profesională pentru fermierii care dețin angajamente pe măsura 10 – Agromediu și climă în cadrul măsurii 1-Acțiuni pentru transferul de cunoștințe și acțiuni de informare, submăsura 1.1 Sprijin pentru formarea profesională și dobândirea de competențe se prelungește pană la data de 03.10.2016, oră 16.00.

Cine sunt beneficiarii eligibili?

Beneficiarii eligibili sunt entităti publice sau private care activează în domeniul formării profesionale a adulților și care îndeplinesc criteriile de eligibilitate( persoane juridice de drept public; persoane juridice de drept privat cu scop patrimonial; persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial), care aplică individual sau în parteneriat cu entităţi publice sau private ca de exemplu: instituții de invătământ, asociații profesionale, institute de cercetare, institute și stațiuni de cercetare etc.

Care este grupul țintă?

Grupul țintă este format din fermieri și vizează numai persoane fizice care au angajamente pe măsura de agromediu și climă-M10 și care au domiciliul în regiunea respectivă.

Advertisement

Formare profesională de scurtă durată a fermierilor vizează dobândirea și imbunătăţirea cunoștințelor privind managementul durabil al terenurilor agricole, însușirea cunoștințelor privind implementarea angajamentelor de agro-mediu și climă, care să vizeze cel puțin aspectele legate de completarea și depunerea angajamentelor și cererilor de plată, măsurile de management aplicabile la nivelul fermei, necesare pentru conformarea la cerințele de bază și la cerințele specifice ale angajamentelor, precum și însușirea de metode de producție compatibile cu întreținerea și ameliorarea peisajului, respectiv protecția mediului și adaptarea la efectele schimbărilor climatice și reducerea noxelor din atmosferă-în special beneficiari ai măsurii de agromediu și climă-măsura 10.

Care este valoarea unui proiect?

Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de maxim 102.000 euro.Proiectul se va adresa instruirii unui număr cuprins între 100 și 400 de persoane din grupul tintă iar durată maximă de implementare a proiectelor depuse este de 18 luni.

Unde se depune cererea de finanţare?

Dosarul cererii de finanțare va fi depus de solicitanți la sediile Compartimentelor de Dezvoltare Rurală Județene (CDRJ), în original și copie, pe suport de hârtie și 2 (două) CD-uri care cuprind scan-ul dosarului complet al CF. Acestea vor fi depuse în plicuri sigilate având menționate ORIGINAL și COPIE precum și titlul proiectului și zona pentru care se depune propunerea de proiect.

Advertisement

Unde depun cererile de finantare firmele de consultanta pentru judetul Hunedoara?

Pentru zonă 4 Vest cererile de finanțare se depun la

CDRJ HUNEDOARA

Tel. 0736600914

0799203351

DEVA

Advertisement

B-dul 22 Decembrie, nr. 222, Cod 330162

CDRJ TIMIS

Tel. 0799203383

0799203386

TIMIȘOARA

Piața Libertății, nr. 1,Cod 300077

Advertisement

 

Zona 4, REGIUNEA 4 VEST (Județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș) va avea alocată o sumă disponibilă de 1.530.000,00 euro și vor fi intruiti un număr maxim de 6000 de fermieri din grupul țintă.

Pentru a fi eligibil în cadrul proiectului, persoanele din grupul tintă, fermierii, trebuie să fi semnat un angajament de agromediu și climă depus la APIA pentru măsura de agromediu și climă din cadrul PNDR 2014-2020.

AFIR prin APIA va putea pune la dispoziția solicitanților care vor semna contracte de finanțare pentru furnizarea serviciilor de formare profesională prin submăsura 1.1 bază de date cu beneficiarii măsurii de agromediu și climă cu domiciliul în regiunea pentru care a semnat contractul de finanțare, în baza unei solicitări din partea acestora.

Furnizarea acțiunilor de formare profesională se va realiza pentru fiecare fermier, pe bază acceptului acestuia fără discriminare pe criterii de varstă, sex, rasă, origine etnică, apartenenţă politică sau religioasă.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Comunicat de presă – Anunț demarare implementare proiect „DEZVOLTARE HOTEL STRAJA LUPENI”

Publicat

pe

Redactat de

Citeste mai mult ...

Actualitate

L-ați văzut? Bărbat din Vulcan, dat dispărut de fiica sa

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii fac verificări pentru depistarea unui bărbat, în vârstă de 47 de ani, din Vulcan, dat dispărut de fiica sa. Tânăra a cerut ajutorul oamenilor legii, cărora le-a spus că nu a mai putut lua legătura cu tatăl ei dinainte de Crăciun.

„Poliția Municipiului Vulcan a fost sesizată, în data de 09 ianuarie a.c., în jurul orei 13:30, de către o femeie de 24 de ani, cu privire la faptul că nu mai știe nimic de tatăl său, Crăciun Florin Sorin (foto), din data de 21 decembrie 2024. Potrivit verificărilor efectuate de polițiști, hunedoreanul de 47 de ani, domiciliat în municipiul Vulcan, ar fi fost văzut ultima dată de către un bărbat, în ziua de 02 ianuarie a.c., în zona unui magazin din localitate. Când a fost văzut ultima dată, bărbatul purta pantaloni de culoare neagră, cămașă de culoare alb – negru și bocanci de culoare gri-verzui. Polițiștii continuă cercetările și verificările pentru stabilirea tuturor datelor necesare identificării acestuia”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Semnalmente: înălțime 1,50-1,60 metri, părul grizonat, ochi căprui.

Persoanele care pot oferi informații, ce pot duce la depistarea bărbatului dispărut, sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Tarife majorate, de la 1 ianuarie. Cât de scumpă este apa și canalizarea la Deva, comparativ cu alte zone din țară

Publicat

pe

Redactat de

Tarifele pentru apa consumată, dar și pentru canalizare, s-au majorat, de la 1 ianuarie 2025. Operatorul regional de apă a modificat prețul pentru serviciul de furnizare apă/canalizare. Astfel, prețul pentru un metru cub de apă crește la 9,07 lei, fără T.V.A., față de 7,92 lei/mc exclusiv T.V.A cât a fost înainte, iar tariful pentru canalizare – epurare este de 5,62 de lei/metru cub, fără T.V.A., de la 5,14 lei/mc exclusiv T.V.A.

 

Într-o informare publicată pe site-ul companiei, reprezentanții societății arată că, în prezent, Apa Prod Deva implementează „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara” în valoare de 1.354.148.932,51 lei. „Parte integrantă a Contractului de Finanțare a proiectului aflat în derulare este și alinierea la prevederile stabilite în Strategia de tarifare care reprezintă condiția obligatorie de finanțare a proiectelor de investiții în infrastructura de apă realizate din fonduri publice de stat sau europene, astfel că, începând cu data de 01.01.2025, vă informăm că tarifele pentru serviciul de furnizare apă/canalizare se modifică, după cum urmează: Apă potabilă produsă, transportată și distribuită: 9.07 lei/mc, Canalizare – epurare: 5.62 lei/mc. Tarifele nu conțin TVA 9%. Strategia de tarifare prevede ajustarea anuală a tarifelor atât în termeni reali, cât și cu rata inflației, conform deciziei A.N.R.S.C. nr.303/04.12.2024. Vă asigurăm că S.C. APA PROD S.A. Deva depune toate eforturile pentru ca serviciile furnizate utilizatorilor să se ridice la standarde de calitate, în acest sens, atragerea de fonduri nerambursabile fiind esențială pentru îmbunătățirea și eficientizarea activității noastre”, se arată în informarea de pe site-ul companiei, semnată de conducerea Apa Prod S.A. Deva.

Reamintim faptul că, ultima majorare a tarifelor la apă și canalizare, operată de Apa Prod SA Deva, a avut loc în urmă cu un an, la data de 1 ianuarie 2024.

Cea mai scumpă apă din țară, la Buzău

Advertisement

Potrivit datelor publicate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), cel mai mare tarif pentru apa potabilă consumată – 10,06 lei/ mc, se plătește la Buzău, urmat de județul Bacău – 9,88 lei/mc, județele Vaslui, Brăila și Ploiești -9,66 lei/mc, Galați -9,30 lei/mc, Iași – 9,26 lei/mc, Mediaș -9,24 lei/mc, Deva – 9,07 lei/mc, Turda – 9,01 lei/mc, fără TVA.

La polul opus, cel mai mic tarif pentru apa potabilă consumată îl practică operatorul Aquatorontal SRL din județul Timiș – 3,52 lei/mc fără TVA. De asemenea, locuitorii din Orăștie plătesc mai puțin decât cei din Deva pentru apa potabilă consumată, tariful practicat de Activitatea Goscom SA Orăștie fiind de 5,73 lei/mc fără TVA, urmați de cei din Râmnicu Vâlcea – 5,72 lei/mc fără TVA.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate