Actualitate
“Pediatria” din Deva intră în reparații capitale
Clădirea în care funcționează Secția de Pediatrie a Spitalului de Urgență din municipiul Deva va intra, în sfârșit, în reparații capitale. Consilierii județeni au aprobat ieri, în ședință de îndată, alocarea banilor necesari. Prioritară este repararea acoperișului care stă să cadă la prima depunere de zăpadă, după cum au constatat chiar și specialiștii. De asemenea, membrii legislativului județean au mai aprobat și alocarea unei sume de bani pentru achiziționarea de saltele și perne noi, la aceeași secție a spitalului devean, în cadrul căreia sunt tratați cei mai mici dintre pacienți.
Circa 550.750 de lei este suma pe care au aprobat-o, ieri, consilierii județeni pentru executarea lucrărilor de reparații capitale la „Pediatria” din Deva. În plus, alți 11.800 de lei au fost alocați, de administrația județului, pentru cumpărarea de saltele și perne, pentru aceeași secția a spitalului devean.
Șeful CJ Hunedoara a dat asigurări că lucrările de renovare a acestei secții, cunoscută cu mari probleme, vor debuta mâine, după ce, în cursul acestei zile, se va semna contractul. „Vreau să mulțumesc colegilor consilieri că au aprobat această investiție în folosul comunității, pentru sănătatea copiilor. Am constatat că trebuie să începem cu refacerea, în totalitate, a acoperișului, fiindcă acolo există mari probleme, iar la o zăpădă mai puternică efectiv se va dărâma. În plus, trebuie dată jos toată țigla, pentru că e spartă în multe locuri (…) Degeaba facem igienizări dacă în interior plouă. Am aprobat aceștia bani, urmând ca mâine (n.red. astăzi) să se semneze contractul, iar de poimâine (n.red. miercuri) să înceapă efectiv lucrările. Avem toate autorizațiile necesare”, a spus Laurențiu Nistor.
Termen: finele acestui an
Potrivit președintelui CJ Hunedoara, după reparația acoperișului se va continua cu mansarda clădirii, iar apoi cu etajul al doilea, urmând ca primul nivel și parterul secției să fie renovate la începutul anului 2017. „Am stabilit cu constructorul ca, până la 31 decembrie 2016, să finalizăm cu acoperișul, mansarda și etajul doi, după care, vom continua cu primul etaj și parterul clădirii. Eu zic că este un termen rezonabil și îl putem realiza. Le-am atras atenția constructorilor că, dacă nu se țin de promisiune și nu se încadrează în acest termen, în contractvor fi prevăzute și penalități. Să dea Dumnezeu să fie o lucrare bună, pentru că nu ne permitem să risipim banii Consiliului Județean”, a adăugat șeful CJ Hunedoara.
Clădirea în care funcționează, la ora actuală, Secția de Pediatrie a spitalului județean din Deva este una de patrimoniu și a fost construită în anul 1900, după cum se arată și într-un raport depus de conducerea unității medicale. De atunci, imobilul a suferit doar reparații minore, iar unele componente nu au fost schimbate niciodată. Este cazul ferestrelor, care au aceleași tocuri de peste 100 de ani.
După ce Secția de Pediatrie va fi mutată în aripa veche a spitalului devean, clădirea în care funcționează aceasta, la ora actuală, va „găzdui” birouri ale Direcției de Sănătate Publică (DSP) și ale spitalului județean.
RĂMÂNE SUB CHEIE: „Siguranța copiilor e mai importantă decât orice!”
Pe de altă parte, președintele CJ Hunedoara a explicat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la finalul ședinței de îndată, de ce Secția de Pediatrie este închisă pe timpul nopții. Lămuririle vin după ce mai mulți părinți care au avut micuții internați acolo s-au arătat deranjați de faptul că, odată cu lăsarea întunericului, nu se mai poate ieși din secția respectivă decât cu acordul personalului. „Siguranța copiilor din spitalul de pediatrie e foarte importantă. Acolo nu are voie să intre oricine când și cum vrea. Ori, se poate întâmpla, Ferească Dumnezeu, să iasă un copil (…) Există două chei, una o are personalul din interior, iar alta portarul. Să lași deschisă această secție mi se pare o crimă. În plus, există un program de vizită care trebuie respectat”, a mai spus Laurențiu Nistor.
Actualitate
Alocațiile de stat pentru copii intră, joi, în conturi
Alocațiile de stat pentru copii intră, mâine, în conturi.
„Sumele aferente lunii decembrie 2024, reprezentând: alocația de stat pentru copii; indemnizația de creștere a copilului; stimulentul de inserție; indemnizația de acomodare, au fost decontate. Mâine, 09. 01.2025, toți beneficiarii, cu încasarea în conturi a acestor prestații sociale, din județul Hunedoara, vor avea banii în bănci”, au informat reprezentanții Agenției Județene pentru Plăți și și Inspecție Socială (AJPIS) Hunedoara.
Actualitate
Plata pensiilor, decalată. Banii ajung la pensionari mai târziu decât de obicei
Distribuirea pensiilor a fost decalată cu câteva zile, ca urmare a sărbătorilor de iarnă. Atât salariații Poștei Române, cât și cei ai Casei Naționale de Pensii Publice au beneficiat de zile libere, conform legislației. Din această cauză, pensiile pentru luna ianuarie vor ajunge la pensionari cu câteva zile întârziere.
Sumele necesare pentru plata pensiilor au fost virate către Poșta Română abia pe 3 ianuarie, iar distribuirea va începe de vineri, 10 ianuarie.
Potrivit unui document oficial, trimis de Poșta Română către oficiile județene, prezentat de newsweek.ro, achitarea drepturilor se va face la domiciliu în perioada de 10-22 ianuarie 2025, iar la ghișeu până pe 27 ianuarie.
În mod normal, plata pensiilor prin Poșta Română se face începând cu prima zi a fiecărei luni și durează două săptămâni. Plata pensiilor prin conturi curente sau conturi de card se face „în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni”.
Actualitate
Peste 100 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, la început de an
Peste o sută de sancțiuni pentru nerespectarea regimului de viteză legal au fost aplicate de polițiștii hunedoreni, de la începutul acestui an. Trei șoferi au rămas pietoni, după ce au fost prinși că au depășit viteza legală cu mai mult de 50 de km/h.
Aproximativ 250 de polițiști din cadrul structurilor operative au fost angrenați, zilnic, în perioada 01 – 07 ianuarie 2025, în acțiunile menite să crească gradul de siguranță a cetățeanului și să asigure menținerea climatului de ordine și siguranță publică.
“Polițiștii au acționat în sistem integrat, la nivelul întregului județ, atât în cadrul unor activități de prevenire și descurajare a faptelor ilegale, cât și prin acțiuni de combatere a faptelor antisociale și de impunere a legii. Polițiștii rutieri au avut drept scop impunerea regimului de viteză legal stabilit, pe drumurile din județ fiind utilizate atât aparatele radar, cât și cele de testare a consumului de alcool sau substanțe psihoactive. Pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui climat de siguranță pe drumurile publice, poliţiştii au acționat în teren pentru fluidizarea circulației, în special către și dinspre stațiunile turistice de pe raza județului, în zonele de agrement și în zona adiacentă lăcașelor de cult. De la începutul acestui an, au fost aplicate peste 100 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit și au fost reținute 3 permise de conducere pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.
435 de kilograme de materiale pirotehnice, confiscate
De asemenea, în perioada sărbătorilor de iarnă, au fost confiscate 435 de kilograme de materiale pirotehnice comercializate ilegal, iar în urma celor peste 70 de controale și acțiuni, polițiștii au aplicat șase sancțiuni contravenționale în valoare de peste 9.500 de lei.
Pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la operațiunile cu articole pirotehnice, s-au întocmit 13 dosare penale.
„În minivacanța ocazionată de Noul An, polițiștii au intervenit pentru gestionarea promptă a tuturor evenimentelor din domeniul ordinii și siguranței publice, în această perioadă nefiind înregistrate incidente nedorite cauzate de utilizarea necorespunzătoare a materialelor pe bază de amestecuri pirotehnice. Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara adresează mulțumiri celor care au înțeles să petreacă minivacanța ocazionată de trecerea în anul 2025 într-un cadru legal și lipsit de incidente. Recomandăm cetățenilor să susțină, în continuare, eforturile polițiștilor și să aibă o conduită preventivă, pentru a nu se pune în pericol pe ei sau pe cei din jur”, au mai transmis reprezentanții IPJ Hunedoara.
Foto: arhivă
-
Actualitatecu 4 ore in urma
Licitația pentru întreținerea drumurilor județene, contestată fără succes
-
Actualitatecu 3 ore in urma
Atenție, șoferi! Lucrări de montare parapet median pe A1 Sibiu -Deva. Se circulă cu restricții
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Boboteaza, una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății. Ziua în care sunt sfințite apele
-
Stiri nationalecu 2 ore in urma
Râs căzut într-o fântână, în Masivul Parâng, salvat de salvamontiști
-
Actualitatecu 5 ore in urma
Noutăți din tabăra Corvinului
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Două oferte pentru reabilitarea termică a Secției de Ginecologie din Brad, un proiect de 3,7 milioane lei
-
Actualitatecu 6 ore in urma
Atenționare meteo – Cod galben de vânt puternic în Munții Apuseni și în Carpații Orientali
-
Actualitatecu 6 ore in urma
Hidrocentralele din Defileul Jiului, dezvoltare energetică sau sacrificiu ecologic?