Connect with us
Data: 02/05/2024
.

Actualitate

Prins în flagrant și reținut de polițiști, după ce a spart mai multe dozatoare de lapte

Publicat

pe

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul Reşiţa, a fost prins în flagrant şi reţinut de poliţiştii deveni, după ce a spart mai multe dozatoare de lapte. Prejudiciul creat de individ este de peste 17.000 de lei, având în vedere faptul că bărbatul nu a furat doar bani din acele aparate, ci le-a și distrus.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Deva au fost sesizați marți seara, în jurul orei 23:22, cu privire la faptul că a fost semnalată o alertă de sustragere a casetei pentru colectarea bancnotelor din automatul de distribuire a laptelui montat pe bulevardul Dacia, din reședința de județ. Având în vedere că exista suspiciunea că pot fi forțate și alte dozatoare, oamenii legii au efectuat verificări și au constatat că a fost furată caseta cu bani și de la un automat de lapte amplasat pe strada Duiliu Zamfirescu. „Imediat, au fost alertate patrulele de ordine şi siguranţă publică aflate în teren, care au reuşit prinderea în flagrant, pe bulevardul Decebal, a unui bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul Reșița, recidivist, asupra căruia a fost găsită o sumă de bani şi mai multe instrumente folosite la forţarea sistemelor de închidere ale dozatoarelor de lapte. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale Deva au luat măsura preventivă a reținerii, pe o durată de 24 ore a bărbatului, care va fi cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, existând indicii că acesta ar mai fi comis şi alte fapte cu un mod de operare asemănător, pe raza municipiului Deva, în perioada februarie – martie 2017”, a declarat subcomisar Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Prin activitatea sa infracţională, bărbatul a creat un prejudiciu de peste 17.000 lei, constând atât în sumele de bani sustrase, cât şi în aducerea în stare de neutilizare a dozatoarelor de lapte. Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, cu propunerea de arestare preventivă.

Advertisement

Actualitate

Iepurașul vine la Zoo Hunedoara. Activități și concursuri pentru copii, sâmbătă – 4 mai

Publicat

pe

Redactat de

Iepurașul vine la Grădina Zoologică din Hunedoara, acolo unde, sâmbătă, 4 mai, începând cu ora 11:00, sunt așteptați cât mai mulți copii. Numeroase activități sunt pregătite pentru cei mici, de la ateliere de pictat pe față, de pictură ornamente, de împletit codițe sau de tatuaje temporare, până la curse amuzante, cu saci și obstacole, și un concurs de creație artistică.

“Anul acesta, Iepurașul vine la Grădina Zoologică Hunedoara cu numeroase activități și concursuri, alături de Interact Club „Iancu de Hunedoara”: atelier de pictat pe față, atelier de pictură ornamente, atelier de împletit codițe, atelier tatuaje temporare, curse cu saci, curse cu obstacole, concurs creație artistică. Iepurașul vine la Zoo. Vino și tu! Sâmbătă – 4 mai 2024, ora 11:00 la Grădina Zoologică Hunedoara. Câștigă premii alături de prieteni și familie! Intrarea este liberă!”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Închideri de circulație la Deva, în Noaptea de Înviere

Publicat

pe

Redactat de

Circulaţia rutieră pe strada Avram Iancu, din municipiul Deva, va fi închisă în noaptea de Înviere, în zona Catedralei Episcopale „Sfântul Ierarh Nicolae”.

“Cu ocazia Praznicului Învierii Domnului, eveniment religios care se va desfășura în noaptea de sâmbătă, 4 mai 2024, spre duminică, 5 mai 2024, Episcopia Devei şi Hunedoarei va amplasa un podium pe partea carosabilă a străzii Avram Iancu, în faţa Catedralei Episcopale Sfântul Ierarh Nicolae. Având în vedere acest lucru, circulaţia rutieră va fi închisă din data de 4 mai 2024, începând cu ora 12:00 până în data de 5 mai 2024, la finalul slujbei, pe următorul tronson de drum:

– Strada Avram Iancu până la intersecţia cu Bulevardul Decebal

– Strada Avram Iancu până la intersecţia cu Strada Andrei Şaguna

Totodată, pentru buna desfășurare a evenimentului religios, se va restricționa accesul auto, sâmbătă, 4 mai 2024, începând cu ora 8:00, pe banda 1 de circulație din fața Catedralei.

Advertisement

Primăria Municipiului Deva și Episcopia Devei şi Hunedoarei vă mulțumesc pentru înțelegere”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Program de vară la Sarmizegetusa Regia

Publicat

pe

Redactat de

Programul de vizitare al cetății dacice Sarmizegetusa Regia s-a modificat, începând cu prima zi a lunii mai. Vizitatorii au mai mult timp la dispoziție pentru a admira așezarea antică din Munții Orăștiei.

“Începând cu 1 mai, situl arheologic de la Grădiștea de Munte trece la programul de vară. Astfel, până în 30 septembrie, Sarmizegetusa Regia va putea fi vizitată în intervalul orar 09:00 – 20:00, de luni până duminică. Pe perioada Sărbătorilor Pascale programul este neschimbat. Sunteți așteptați la Sarmizegetusa Regia!”, a informat administrația monumentului istoric.

Sursa foto: Administrația Sarmizegetusa Regia/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate