Connect with us
Data: 14/07/2024
.

Deva

Fotbalistele de la Deva, victorie pe terenul liderei

Publicat

pe

Într-un meci contând pentru etapa a XVII-a a seriei 1 din Liga 3 de fotbal feminin, CSM Deva a jucat pe terenul liderei, UTA Arad. Devencele au jucat foarte bine și au obținut o frumoasă victorie, cu scorul de 3-2.

Echipă care progresează

Fetele pregătite de Alina Mardare au început foarte bine jocul și au deschis scorul în minutul 7, prin Andreea Cărmăzan, dar gazdele au revenit și au egalat prin Carla Kugler (22). Finalul primei reprize a fost incendiar, ambele echipe punctând într-un rând, în minutele de prelungire, întâi oaspetele, prin Andreea Marina, apoi orădencele, prin Andrada Vanu, iar la pauză s-a intrat cu 2-2. Golul victoriei pentru CSM, care este la primul sezon competițional, a fost marcat de Delia Grecu (67), antrenorul fetelor de la Deva fiind mulțumit de jocul prestat de echipa sa. “Cu toate că nu mai avem nicio șansă la promovare, am demonstrat, încă o dată, că suntem o echipă care joacă fotbal de calitate și care progresează de la meci la meci. Pentru noi a fost un meci foarte important”, a declarat Alina Mardare. CSM Deva, pentru care, la Arad, au jucat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Sarah David, Maria Jurj, Monica Tomesc, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Cătălina Circo, Diana Nemțuc, Irina Brătean, Teodora Narița, Alexandra Ianc, Victoria de Horna și Alexandra Costache, au urcat pe locul al doilea, cu 22 de puncte, iar UTA a rămas la 34. Etapa viitoare, antepenultima, în weekend-ul de după Paște, CSM Deva va juca, acasă, cu a treia clasată, cu ACS AF Florești (20 de puncte). Din serie mai fac parte CFR Cluj (17 puncte) și Olimpia Satu Mare (4). Deva și Satu Mare au câte 13 meciuri disputate, iar celelalte echipe 14.

Actualitate

Pas important. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico- economici pentru nodul rutier de la Sântuhalm, pe A1

Publicat

pe

Redactat de

Executivul a aprobat, în ședința de astăzi, 11 iulie, indicatorii tehnico – economici pentru obiectivul de investiții „Nod rutier A1 (km 362+813) – DC 129 (Sântuhalm)”.

 

Locuitorii din zona Devei și Hunedoarei vor avea un acces mai facil la autostradă, prin construirea nodului rutier de la Sântuhalm, pe autostrada A1.

Nodul rutier are ca obiectiv accesul la și de pe autostrada A1, în direcția Timișoara – Deva – Sebeș – Sibiu și se va realiza din drumul comunal (DC) 129, din extravilanul localitații Harău, pe partea stângă în direcția kilometrajului autostrăzii A1.

“În prezent, pe autostrada A1 km 362+813, la intersecția cu DJ 609 care supratraversează autostrada, localitatea Sântuhalm, nu este amenajat niciun fel de acces în autostradă. Necesitatea amenajării acestui nod rutier a fost relevată și în cadrul Studiului de prefezabilitate realizat anul 2016 prin care s-a analizat amplasarea și realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzile existente. În cadrul documentației tehnico – economice, a fost realizată Analiza multicriterială: au fost analizate 3 variante de amenajare a nodului rutier departajate pe bază a trei criterii, respectiv: costul de referință al fiecărei variante, analiza economică-rentabilitatea economică și mediu. Oportunitatea investiției este susținută de faptul că asigură capacitatea de circulație necesară, răspunzând cererii reale de transport, condițiilor corespunzătoare de circulație, cu efecte minime asupra mediului și ale ocupării de terenuri, îmbunătățindu-se fluența traficului și siguranța rutieră, obținându-se reducerea emisiilor poluante, precum și reducerea costurilor de operare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Advertisement

Finanțarea acestui obiectiv de investiție se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport (P.T.) 2021-2027 și de la bugetul de stat.

În ultimii ani, s-au făcut mai multe demersuri în vederea realizării unui astfel de nod rutier la Sântuhalm, pe considerentul că o astfel de legătură de acces la autostradă ar fi de mare necesitate, facilitând accesul „capitalei” județului, dar și a municipiului Hunedoara la șoseaua de mare viteză care tranzitează zona.

La momentul actual, intrarea/ieșirea pe autostrada A1 se face prin nodul rutier de la Șoimuș sau prin cel aflat la Simeria.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Lucrările de asfaltare, reparații străzi și trotuare din municipiul Deva continuă!

Publicat

pe

Redactat de

Echipele Strabag lucrează în această perioadă în mai multe locații din municipiul Deva.

Pe strada Eroilor se execută lucrări de reparații a trotuarelor. Se montează borduri, geigere (guri de scurgere stradale) și se toarnă covor asfaltic nou pe trotuare.

Se lucrează și pe Bulevardul 22 Decembrie. Se repară trotuarul din fața Spitalului Județean de Urgență Deva, pe tronsonul de la strada Dragoș Vodă, intersecție cu Bulevardul Mihail Kogălniceanu.

Se montează bordurile la trotuare, bordurile carosabile și se toarnă covorul asfaltic. Urmează apoi lucrările de reparații la sectorul de drum cuprins între sensul giratoriu din zona Lido și până la intersecția cu Bulevardul Mihail Kogălniceanu.

Strada Orizontului este de asemenea în reparație. Se frezează covorul asfaltic și se toarnă unul nou și se înlocuiesc bordurile carosabile.

Advertisement

În cartierul Gojdu, zona Zamfirescu, pe Aleea Păcii se continuă repararea trotuarelor, se înlocuiesc bordurile de delimitare și se repară covorul asfaltic.

Echipele lucrează și în zona de pasaj Calea Zarandului unde execută lucrări de vopsire a parapetului metallic de protecție.

Lucrări de raparații a străzilor, bulevardelor și trotuarelor au fost deja realizate în mai multe zone din municipiu. Acestea au constat în frezareae suprafețelor deteriorate, s-au ridicat capacele de canal și gurile de aerisire gaz la nivel cu carosabilul, s-au montat rigole carosabile, s-a turnat covor asfaltic nou și s-au trasat marcaje rutiere.

Administrația publică locală va continua lucrările în toate zonele din oraș și localitățile aparținătoare, unde echipele de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Deva au identificat că sunt necesare astfel de lucrări.

La finalul acestor lucrări, Deva va avea o infrastructură rutieră de calitate.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Medalii naționale la radio orientare pentru CSM Deva

Publicat

pe

Redactat de

Orașul Oravița, din județul Caraș Severin, a găzduit, recent, Campionatul Național de Radio Orientare în probele ,, Sprint” și ,,3,5 MHz”. Printre participanți s-au aflat și sportivi legitimați la CSM Deva, care au avut o comportare excelentă.

Astfel, Veronica Rotilă, la categoria de vârstă de sub 35 de ani, a devenit campioană națională în ambele probe, aceleași performanțe fiind realizate și de Daniel Furdui, la U40. De asemenea, Bela Molnar, la seniori U40, a devenit vicecampion național la „Sprint”.

Totodată, comportări foarte bune au avut Florin Firescu, la „Sprint”, și Mihai Rotilă, la „3,5MHz”, cei doi cucerind medaliile de bronz la categoria Elite, unde au luat startul cei mai buni practicanți de radio orientare din țară care au depășit vârsta de 21 de ani.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate