Connect with us
Data: 13/02/2025
.

Actualitate

Contre în Consiliul Local pe tema alocării de noi fonduri Clubului Sportiv „CNS Cetate” Deva

Publicat

pe

Discuții în contradictoriu în timpul ședinței ordinare, de ieri, a Consiliului Local (CL) Deva, pe tema suplimentării, cu suma de 200.000 de lei, a bugetului Clubului Sportiv „CNS Cetate”, bani solicitați pentru susținerea financiară echipelor de fotbal din Ligile a treia și a patra, atât de seniori, cât și de juniori. Subiectul a iscat controverse în rândul aleșilor, după ce consilierul local Mihai Mica a solicitat să se justifice pe ce sunt cheltuiți banii alocați de legislativul devean acestui club. „Și anul trecut s-au alocat sume importante și s-au propus anumite realizări care nu s-au îndeplinit. Am vrea să știm din ce motive. Dacă la bursele școlare, am alocat o sumă de 590.000 de lei pentru toți elevii municipiului care beneficiază de ele, pentru acest club, numai pentru jumătate de an, s-a alocat o sumă mult mai mare”, a spus Mica. Viceprimarul Răzvan Mareș a intervenit în discuție. „Nu este vorba doar despre o singură echipă, ci și despre 200 de copii și juniori ai Devei care participă la competiții sportive și care, din acest an, sunt toți îmbrăcați la fel, au echipament de joc și treninguri sportive. Mai mult decât atât, în acest an, suma alocată clubului este mai mică față de cea din 2016, iar la sport, în general, este mai greu să și realizezi ce îți propui”, a spus Răzvan Mareș.

Vreau să fim transparenți!”

Mihai Mica a luat, din nou, cuvântul. „Da! Dumneavoastră aveți dreptate. Și eu sunt de părere că trebuie sprijinit sportul și o vom face, dar vreau să fim transparenți. Pe centralizatorul de cheltuieli apar indemnizații de 300.000 de lei. Nu cred că, primesc acești bani copiii. În plus, pe lângă ce s-a alocat deja până acum (n.red. 400.000 de lei, printr-un contract de asociere încheiat între municipiul Deva și Colegiul Național Sportiv „Cetate” Deva, aprobat prin hotărâre de CL, în vederea dezvoltării activității fotbalistice pentru performanță la nivelul municipiului) se mai suplimentează, până la finele anului, respectiv pe luna decembrie, cu încă 200.000 de lei”. Răzvan Mareș a intervenit iar, precizând că „cel mai mare salariu la echipa de fotbal este de 2.000 de lei”. „Deci, atât câștigă cel mai bun jucător al echipei de fotbal din Deva”, a susținut acesta. „Atunci, din acest buget de 400.000 de lei, cine beneficiază? Asta dorim să aflăm. Eu am solicitat un raport să vedem pe ce s-au cheltuit sumele de bani alocate în cursul anilor 2016-2017”, a arătat Mica. Mareș a replicat că s-au făcut controale, rezultatele acestora urmând să fie puse la dispoziția membrilor legislativului local. „Săptămâna trecută, s-a finalizat acel raport auditoriu al Primăriei Municipiului Deva, pe această temă, iar în urmă cu două luni, Corpul de Control al primarului a fost și a controlat, la fel, aceste lucruri. Raportul în formă scrisă îl vom prezenta și consilierilor locali, pentru că e chiar transparent”, a adăugat Răzvan Mareș.

Mi se pare exagerat”

O fi transparent, dar nu e!”, a mai zis Mica. „Deocamdată, vedem niște propuneri, nu știm pe ce s-au cheltuit aceste sume. Eu zic să vedem acele rapoarte și după aceea să hotărâm”, a completat acesta. Răzvan Mareș a menționat că, în suma respectivă „sunt prinse și arbitrajele, taxele, medicamentele, serviciile medicale, transportul, cazarea etc.” „Avem unul dintre cele mai mici bugete la nivelul ligii a treia”. „Nu contează, performanța este pe măsură!”, a intervenit în dezbatere și consilierul local Ioan David. „Trebuie să știm și noi cum se cheltuiesc acești bani. Nu intru în amănunte (…) că știm cum se fac controalele. Mie mi se pare exagerat faptul că acum, la o lună de la sfârșitul anului, le mai dăm două miliarde de lei vechi (…) să își cumpere ciorapi de sărbători. Nu sunt de acord cu așa ceva!”, a adăugat acesta.

Advertisement

La rândul său și consilierul Luminița Hurgoiu a ținut să arate că: „În Deva sunt foarte mulți copii care fac sport, mulți dintre ei pe banii părinților. Trebuie să știm exact pentru câți copii alocăm 600.000 de lei, în total”, a spus aceasta.

În final, în ciuda discuțiilor purtate, hotărârea a trecut, cu 12 voturi „pentru”, cinci „împotrivă” și patru „abțineri”.

Advertisement

Actualitate

Ministerul Culturii a demarat inventarierea patrimoniului cultural național mobil

Publicat

pe

Redactat de

Ministerul Culturii anunță inițierea procesului de inventariere a patrimoniului cultural național mobil, printr-o amplă acțiune de verificare a modului în care obiectele de patrimoniu sunt reflectate în evidențele instituțiilor muzeale din subordinea sa.

În acest scop, a fost constituită Comisia de inventariere a modului în care este reflectat patrimoniul cultural național mobil în inventarele instituțiilor muzeale, având ca obiectiv principal corelarea evidenței scriptice cu situația fizică a bunurilor culturale deținute. Fiecare instituție muzeală din subordinea Ministerului Culturii a înființat o comisie mixtă, integrată în comisia de inventariere.

Inventarierea a început deja la Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Artă al României și Muzeul Național de Artă Contemporană al României, toate situate în București, și va continua apoi în toate instituțiile muzeale din subordine. Aceste verificări reprezintă un pas important în consolidarea integrității și transparenței procesului de administrare a patrimoniului cultural național.

Ministerul Culturii reafirmă angajamentul său de a proteja și valorifica patrimoniul cultural național, asigurând o gestiune eficientă și responsabilă a bunurilor de importanță istorică și artistică.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Star Junior Apuseni, la Baia de Criș

Publicat

pe

Redactat de

ACS Metalul Crișcior Brad, alături de AJF Hunedoara, alături de Baza Sportivă Pro Fotbal Academy și autoritățile locale din Baia Criș organizează prima ediție a turneului Star Junior Apuseni, dedicat juniorilor U7 (născuți în 2018 și 2019) și U9 (2016 și 2017).

Competiția se va desfășura pe 1 martie (U9) și 2 martie (U7) la terenul sintetic cu balon încălzit și vestiare din Baia de Criș. Costul competiției este de 150 de lei la U7 și 250 de lei la U9, termenul limită de înscriiere fiind 23 februarie. Mai multe informații se pot afla apelând numerele 0735.771.030 (Cosmin Huzum) sau 0766.992.265 (Adrian Iga).

Citeste mai mult ...

Actualitate

Recomandările IPJ Hunedoara pentru siguranța în trafic: prudență sporită și respectarea regulilor de circulație

Publicat

pe

Redactat de

Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara îi sfătuiește pe participanții la trafic să circule cu prudență și să respecte regulile de circulație pentru a evita implicarea în evenimente rutiere. Polițiștii recomandă adaptarea vitezei la condițiile de drum, informarea prealabilă despre starea carosabilului și evitarea manevrelor riscante.

În condiții de trafic aglomerat și vreme nefavorabilă, există riscul apariției unor blocaje temporare. Șoferii sunt sfătuiți să își păstreze calmul, să nu blocheze intersecțiile și să dea dovadă de politețe rutieră. De asemenea, se recomandă mărirea distanței de siguranță și evitarea depășirilor riscante.

IPJ Hunedoara atrage atenția și asupra principalelor pericole la volan: oboseala, consumul de alcool și utilizarea telefonului mobil. Șoferii sunt îndemnați să folosească doar sistemele hands-free pentru comunicare și să nu conducă dacă se simt obosiți.

Pietonii sunt rugați să circule exclusiv pe trotuare și să traverseze doar prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului și după ce s-au asigurat că șoferii le-au observat intenția.

Polițiștii hunedoreni reamintesc că prudența în trafic poate salva vieți și încurajează toți participanții la trafic să respecte regulile pentru a evita accidentele.

FOTO: ARHIVĂ

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate