Connect with us
Data: 12/02/2025
.

Actualitate

Cunoscuta profesoară de pian din Deva, Doina Ona, distinsă cu Premiul Mentor pentru excelență în educație

Publicat

pe

Îndrăgita profesoară de pian, Doina Ona (foto), de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, a fost distinsă cu Premiul Mentor pentru excelență în educație, acordat în cadrul unei festivități ce a avut loc la Teatrul „Odeon” din Capitală. Alți nouă dascăli de excepție, din țară, au mai fost recompensați cu același premiu, Doina Ona fiind singura din județul Hunedoara care a primit această importantă distincție, acordată pentru modul cum a construit adevărate valori, pe care le-a adăugat tabloului cultural românesc.

Cu o carieră de aproape patru decenii în spate, Doina Ona a îndrumat, în tainele clapelor albe și negre, zeci de copii, cărora le-a descoperit talentul muzical. Iubește nespus de mult copiii, insuflându-le pasiunea ei pentru muzica de înaltă calitate. „De mic copil am ales această meserie. Mă și jucam la început de-a profesoara… Trebuie să dai dovadă de profesionalism, dar și de bucuria de a lucra cu copiii. Pentru asta, noi întinerim în fiecare oră de pian. Sursa mea de energie este pasiunea care mă animă și faptul că lucrez cu copiii. Sunt îndrăgostită de ei. Deși am 38 de ani de carieră, nu m-am plictisit niciodată la orele de pian și sunt fericită în fiecare zi când vin la școală”, așa s-a prezentat profesoara de pian Doina Ona, din Deva, în cadrul unui filmuleț ce a rulat în fața numeroasei asistențe ce a fost de față la festivitatea de decernare a Premiilor Mentor pentru excelență în educație, la Teatrul „Odeon” din București.

Distincții acordate pentru al optulea an

Premiile Mentor pentru excelență în educație s-au acordat, pentru al optulea an consecutiv, de MOL România și Fundația pentru Comunitate. Zece profesori și antrenori de excepție, din toată țara, au fost premiați în cadrul acestei festivități. Aceștia au fost selectați din cele 216 de nominalizări primite, pe parcursul anului trecut, în perioada mai-decembrie 2017, din partea elevilor, părinților, foștilor elevi sau colegi. Printre ei, s-a aflat și cunoscuta profesoară de la „Sigismund Toduță” din Deva. „În primul rând, mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a învăluit inima cu pasiunea pentru muzică și să pot să o dăruiesc. Sunt fericită că am această pasiune și construiesc tineri care au bucuria în suflet de a lucra arta. Arta ne face mai buni pe toți și cred că este „modus vivendi””, a declarat Doina Ona, pe scena Teatrului “Odeon” București.
Doina Ona a urmat cursurile Liceului de Muzică din Baia-Mare, apoi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj- Napoca, iar amprenta copilăriei şi visele ei s-au concretizat prin dubla specializare pe care a obţinut-o la muzică instrumentală şi muzică vocală. Din anul 1980, este profesor la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, clasa de pian fiind, întotdeauna, specială pentru sufletul său.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Apele Române Jiu monitorizează evoluția formațiunilor de gheață pe râuri și lacuri

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanții Apele Române Jiu anunță că monitorizează atent formațiunile de gheață de pe râurile și lacurile din aria administrată, precum și evoluția debitelor acestora. Fenomenele de iarnă s-au extins și intensificat în ultimele zile, afectând mai multe cursuri de apă.

Situația actuală a formațiunilor de gheață:

Poduri de gheață cu ochiuri: Bălănești, Ohaba (GJ), Rostovanu, Livezeni, Petroșani (HD).

Gheață la mal: Câmpu lui Neag, Bărbăteni, Lonea, Jieț, Dărănești, Peștera Bolii, Ciocadia (GJ), Negoiești, Gabru (DJ).

Ace de gheață: Sadu, Telești, Novaci, Baia de Fier, Săcelu (GJ), Pielești (DJ).

Deși nivelurile și debitele râurilor au fost staționare și variabile, la stațiile hidrometrice nu s-au înregistrat depășiri ale cotelor de apărare. Autoritățile continuă să supravegheze evoluția fenomenelor de iarnă, pentru a preveni eventuale riscuri legate de îngheț și acumulări de gheață.

Advertisement

FOTO: FACEBOOK APELE ROMÂNE JIU

Citeste mai mult ...

Actualitate

DAS Deva plătește ajutorul de încălzire și suplimentul pentru energie cu combustibili solizi

Publicat

pe

Redactat de

Peste 90 de familii şi persoane singure, din municipiul Deva, care beneficiază de ajutor de încălzire a locuinţei şi/sau supliment pentru energie cu combustibili solizi pentru luna ianuarie 2025 îşi pot ridica sumele cuvenite de la casieria Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) Deva (Str. I.L. Caragiale, nr. 4, etaj 1).

Plățile se fac astăzi, 12 februarie 2025, în intervalul orar 12:30 – 15:00, şi joi, 13 februarie 2025, între orele 8:30 – 11:00 şi 12:30 – 15:00.

“Plata sprijinului financiar se face doar titularului cererii, pe baza actului de identitate valabil”, precizează reprezentanții DAS Deva.

Informații suplimentare se pot obţine la numerele de telefon 0755.878.599 şi 0254.218.030 / Tasta 6 (Casierie), în timpul programului de lucru.

Potrivit cifrelor raportate de Compartimentul Beneficii şi Servicii Sociale, 93 de familii și persoane singure, din municipiul Deva, beneficiază de ajutor de încălzire și/sau supliment pentru energie cu combustibili solizi pentru luna ianuarie 2025. Valoarea totală a sprijinului financiar este de 2.820 lei.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Oportunități de finanțare pentru administrațiile locale și companiile de utilități: întâlnire de lucru la Consiliul Județean Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat primari din județ, responsabili din cadrul administrațiilor locale, ai parcurilor industriale și ai companiilor de utilități publice.
Evenimentul a avut ca temă prezentarea oportunităților de finanțare din cadrul Facilității de Împrumut pentru Sectorul Public (FISP), un instrument european menit să sprijine comunitățile în tranziția economică și energetică.
La întâlnire au participat administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, Costel Avram, și prefectul județului, Florina Doris Visirin, alături de specialiști care au oferit informații actualizate despre mecanismele de finanțare disponibile pentru administrațiile locale și companiile de utilități.
Ce înseamnă FISP și cum poate ajuta județul Hunedoara?
Facilitatea de Împrumut pentru Sectorul Public (FISP) face parte din Mecanismul pentru o Tranziție Justă (MTJ) și este susținută de Banca Europeană de Investiții (BEI) în colaborare cu Ministerul Finanțelor. Scopul acestui program este de a sprijini proiectele de infrastructură și dezvoltare economică în regiunile afectate de tranziția de la industriile tradiționale la un model economic mai sustenabil.
Prin acest mecanism, unitățile administrativ-teritoriale (UAT-urile), dar și alte entități publice, pot accesa împrumuturi avantajoase pentru proiecte de modernizare, investiții în infrastructură și servicii publice pentru comunități.
Un aspect important subliniat în cadrul întâlnirii este faptul că întreg teritoriul județului Hunedoara este eligibil pentru acest tip de finanțare, ceea ce înseamnă că primăriile, parcurile industriale și companiile de utilități pot accesa aceste fonduri pentru proiecte esențiale de dezvoltare locală.
Sprijin pentru administrațiile locale în procesul de accesare a fondurilor
Pentru a facilita accesul administrațiilor locale la finanțările disponibile, Banca Europeană de Investiții, împreună cu Ministerul Finanțelor, organizează ateliere de lucru dedicate fiecărui județ.
Aceste sesiuni oferă sprijin tehnic și informații detaliate despre:
• Cum funcționează FISP și ce tipuri de proiecte pot fi finanțate;
• Condițiile de accesare a fondurilor și procedurile de aplicare;
• Exemple de bune practici din alte state europene;
• Sprijin personalizat pentru identificarea proiectelor eligibile.
Un pas înainte pentru dezvoltarea județului Hunedoara
Județul Hunedoara a trecut prin transformări economice majore în ultimele decenii și, în acest context, accesul la finanțare pentru modernizare și infrastructură este crucial. FISP oferă o șansă reală pentru atragerea de resurse financiare care să susțină dezvoltarea durabilă și să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor.
Consiliul Județean Hunedoara a avut rolul de coordonator în procesul de elaborare al Planului Teritorial pentru o Tranziție Justă (PTTJ), document ce stă la baza accesării finanțărilor acordate prin Fondul pentru o Tranziție Justă și va continua să faciliteze accesul primăriilor și instituțiilor locale la oportunitățile de finanțare europeană.
FOTO: Consiliul Județean Hunedoara
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate