Connect with us
Data: 12/02/2025
.

Actualitate

Percheziții în județ, într-un dosar de evaziune fiscală

Publicat

pe

Zeci de percheziții au desfășurat, ieri, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din Mureş, în zece județe, între care și Hunedoara, și municipiul București, la sedii şi puncte de lucru ale unor firme, precum şi la locuinţele unor persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. Au fost puse în aplicare șase mandate de aducere.

Peste 70 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureş, Hunedoara, Buzău, Caraş-Severin, Ilfov, Braşov, Iaşi, Galaţi, Harghita, Teleorman, precum şi din municipiul Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat, ieri, 46 de percheziţii la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele reprezentanţilor legali ale acestora. „Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, se arată într-un comunicat emise de Inspectoratul General al Poliției Române.

Evaziune fiscală de milioane de lei

Din cercetările efectuate de oamenii legii a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, reprezentanţii unui agent economic din judeţul Mureş ar fi efectuat livrări de bunuri şi servicii, fără a le înregistra în evidenţa contabilă, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. De asemenea, în perioada 2014-2016, societatea din Tîrgu Mureş ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi de achiziţie de bunuri de la mai multe societăţi de tip fantomă, prin care ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale. Prejudiciul adus bugetului de stat este de peste 2.000.000 de lei. În urma perchezițiilor efectuate, șase mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele fiind conduse la audieri, în cauză urmând să se impună măsurile legale.

Advertisement

Actualitate

Concurs foto organizat de Romsilva cu ocazia Zilei Internaționale a Pădurilor 2025

Publicat

pe

Redactat de

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva invită pasionații de fotografie și natură să participe la un concurs foto dedicat Zilei Internaționale a Pădurilor, sărbătorită pe 21 martie. Tema ediției din acest an, „Pădurile hrănesc lumea”, subliniază rolul esențial al pădurilor în asigurarea securității alimentare și a echilibrului natural.

Participanții sunt încurajați să surprindă, prin imagini realizate în pădurile României, modul în care acestea contribuie la susținerea vieții. Fotografiile pot fi postate pe pagina Romsilva, însoțite de un scurt mesaj care explică alegerea imaginii.

Cei interesați pot înscrie lucrările și în competiția organizată de FAO, termenul limită pentru participare fiind 12 martie 2025.

FOTO: FACEBOOK REGIA NAȚIONALĂ A PĂDURILOR-ROMSILVA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Lupeniul a pierdut la Craiova

Publicat

pe

Redactat de

Minerul Lupeni, locul 5 în seria 9 din Liga 3 de fotbal, a jucat un nou meci de pregătire. Meciul a avut loc la Craiova, la baza sportivă FCU Footbal Park “Tărâmul Leilor”, pe trenul 3 „Costică Ștefănescu”.

Învinși de o divizionară secundă

Adversara celor de la Minerul Lupeni a fost FCU Craiova, locul 7 în Liga 2, și aflată în lupta pentru calificarea în play-off. Deși nu au jucat rău, băieții din Vale au trebuit să se recunoască învinși, cu scorul de 3-0. Rezultatul a fost stabilit încă de la pauză, pentru craioveni înscriind fundașii Lumbu (26′) și Lekiatas (32′) și mijlocașul Bounaas (43′). În meciul cu FCU Craiova pentru Minerul Lupeni au evoluat Wynney (Raț 46′) – Toma (Mazilu 46′, Hârsan 68′), Vlad, Creciunesc, Doboș – Eshun (Mândreci 73′), Trancă, Bedea (Petea 60′), Baidoo June, Popescu (Erceanu 46′). Mai este de menționat că în acest meci au debutat, pentru Minerul Lupeni, noii – veniți, respectiv portarul Wynney și atacantul Popescu, care au semnat cu clubul din Vale în această săptămână, dar și că stoperul Dulap s-a accidentat la încălzire și nu a putut fi folosit în jocul cu FCU Craiova. Până la meciul cu divizionara secundă, cei de la Minerul Lupeni au mai susținut alte trei meciuri amicale, toate fiind disputate în deplasare, câștigând cu 4-0 la Minerul Motru (piga 4 Gorj) și cu 1-0 pe terenul vecinilor și rivalilor istorici de la Jiul Petroșani, și au pierdut, cu 4-2, la Vulturii Fărcășești. Totodată, este de precizat că ultimele două echipe menționate evoluează în Liga 3, ambele în seria 8, Jiul ocupând poziția a cincea, iar Fărcășeștiul pe cea de-a patra. Aceste formații, ca și Minerul Lupeni, de altfel, vor lupta pentru ocuparea unuia din primele patru locuri, care asigură calificarea în play-off. Din sezonul regular, care se va relua în perioada 28 februarie – 1 martie, mai sunt de disputat trei etape. Până atunci, însă, Minerul Lupeni are programate și alte meciuri amicale, primul dintre ele, dacă nu apar schimbări de ultimă oră, urmând a se juca joi, 13 martie, pe terenul liderului din Liga 4 Hunedoara, Unirea DMO.

Foto: Ediție specială
Citeste mai mult ...

Actualitate

Rectorul Universității din Petroșani, Radu Sorin Mihai, propune soluții pentru prelungirea activității miniere în Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

În cadrul unei intervenții recente, Prof. Univ. Dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani, a vorbit despre posibile soluții pentru prelungirea activității miniere din Valea Jiului. Acesta a subliniat importanța exploatării moderne a resurselor minerale, care trebuie să se bazeze pe investiții și tehnologii neconvenționale.

Rectorul a menționat că rezerva de cărbune din subteran a fost preluată de la instituțiile anterioare, pe baza studiilor și a datelor oferite de Agenția Națională a Resurselor Minerale. În urma acestor analize, echipa Universității din Petroșani a propus soluții specifice pentru fiecare zonă a Văii Jiului, având în vedere particularitățile stratului de cărbune și ale minelor deschise.

Printre propunerile avansate se numără tehnologii neconvenționale de exploatare și stocarea monoxidului de carbon și a hidrogenului în spațiile subterane, având în vedere evoluțiile din acest sector. De asemenea, rectorul a subliniat că, pe măsură ce minele se închid, pânza freatică urcă, iar aceste modificări trebuie luate în considerare în strategia de gestionare a resurselor.

În ceea ce privește resursele minerale, rectorul a precizat că nu s-au discutat cifre precise, ci doar propuneri generale. De asemenea, Complexul Energetic Valea Jiului și Complexul Energetic Oltenia au venit cu propriile propuneri, urmând ca Ministerul Energiei să ia deciziile finale și să le transmită Comisiei Europene pentru validare.

Aceasta este o etapă importantă în continuarea activității miniere în Valea Jiului, iar rectorul Universității din Petroșani se arată optimist cu privire la viitorul acestei industrii esențiale pentru regiune.

FOTO: ARHIVĂ

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate