Connect with us
Data: 03/05/2024
.

Actualitate

Boxerul Cosmin Gîrleanu a plecat de la C.S. Hunedoara, la Dinamo. Ilie Captari: „Degeaba am încercat noi să-l convingem să rămână. A vrut să plece”

Publicat

pe

Boxerul Cosmin Gîrleanu, legitimat până în toamna trecută la CS Hunedoara, este acum la Dinamo, Hunedoara rămânând astfel fără cel mai valoros pugilist, singurul român boxer calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acestea ar fi urmat să aibă loc în martie 2020, însă restericțiile impuse de pandemia de coronavirus nu au mai permis organizarea Jocurilor Olimpice.
„Cosmin Gîrleanu a avut contract cu CS Hunedoara până la 1 octombrie 2020. Încă din primăvara anului trecut, atât antrenorul său, Ilie Captari, mai apoi şi directorul clubului au purtat discuţii cu tânărul performer hunedorean pentru prelungirea contractului”, spun reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.
Autoritățile locale fac câteva precizări în cazul plecării sportivului Cosmin Gîrleanu de la C.S. Hunedoara. Vă prezentăm, mai jos, punctele de vedere exprimate de antrenorul emerit Ilie Captari şi de directorul CS Hunedoara, Sorin Cimpoca.
Ilie Captari: „Degeaba am încercat noi să-l convingem să rămână. A vrut să plece, mie aşa mi-a lăsat impresia. Chiar de după calificarea la Jocurile Olimpice (rezultat obţinut în primăvara lui 2020) eu am început să tot discut cu el şi să-ncerc să-l conving să îşi prelungească contractul. Am avut şi sprijinul Consiliului de Administraţie care a aprobat o dublare a salariului în cazul lui Cosmin. El şi-a făcut datoria faţă de club şi faţă de oraş, noi am fost corecţi faţă de el, dar, Cosmin a decis că ar fi mai bine pentru el să plece la Dinamo. Acum, tot ce e mai important este ca el să facă performanţă în continuare şi să aibă rezultate foarte bune. Repet: a fost doar alegerea lui. Nu s-a putut face mai mult. După 1 octombrie am mai avut discuţii şi am sperat că, poate, îşi va schimba decizia”.
Sorin Cimpoca: „Eu am început discuţiile pentru prelungirea contractului lui Cosmin Gârleanu din vara anului 2020. Negocierea a părut că merge relativ bine. Am reuşit să conving Consiliul de Administraţie să îi dublăm salariul, de la 2.500 la 5.000 de lei. Există documente care să arate acest lucru. Iniţial, Cosmin mi-a dat impresia că este mulţumit, apoi nu a mai venit să facă vreo solicitare suplimentară. A aşteptat să i se termine contractul şi a decis să semneze cu Dinamo. Cred că era hotărât de la bun început să plece. Dinamo este un club mare, aflat sub patronajul Ministerului de Interne. Nu am informaţii certe despre ce ofertă i-a făcut Dinamo. Este o pierdere pentru CS Hunedoara dar, cu toate astea, Cosmin Gârleanu va rămâne un hunedorean cu care ne mândrim. Îi urăm sincer mult succes în continuare. De ce nu am făcut anunţul în octombrie? Pentru că şi eu şi domnul Captari am tot sperat că se va răzgândi”.
Advertisement

Actualitate

Cine era tânărul decedat în accidentul de la Băița

Publicat

pe

Redactat de

Denis Drândă în vârstă de doar 21 de ani este tânărul care și-a pierdut viața în urma tragicului accident care a avut loc, astăzi, la Băița.

Denis Drândă a fost fotbalist legitimat la CSO Retezatul Hațeg.

„Cu mare durere în suflet, ne luăm rămas bun de la Denis Drîndă, un tânăr fotbalist legitimat la CSO Retezatul Hațeg, care a decedat în după-amiaza zilei de astăzi într-un accident rutier. Sincere condoleanțe familiei și Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Jocurile din Liga 4 din această etapă vor începe cu un moment de reculegere în memoria tânărului și talentatului fotbalist!”, au transmis cei de la AJF Hunedoara.

În cursul acestei zilei,  pompierii Punctului de Lucru Băița și cei ai Detașamentului Deva au intervenit la ieșire din localitatea Crăciunești, unde a avut loc un grav accident rutier.

La fața locului, pompierii au constatat faptul că în accident a fost implicat un singur autoturism, rezultând 5 victime, dintre care una încarcerată dar conștientă și una aflată în stop cardio respirator.

Salvatorii au acționat de urgență pentru extragerea persoanei încarcerate, un bărbat în vârstă de 27 de ani, și concomitent, victimei aflate în stare de inconștiență, un tânăr în vârstă de 22 de ani, i-au fost aplicate manevre de resuscitare, însă din nefericire fără niciun rezultat.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Alexandru Bălan, de la CSM Deva, premiat de Federația Română de Triatlon

Publicat

pe

Redactat de

Sportivul Alexandru Bălan, de la CSM Deva, a fost premiat de Federația Română de Triatlon pentru rezultatele obținute în ultima vreme.

Trofeele primite de Alex sunt pentru clasarea în top 100 la Campionatul Mondial Half Ironman din 2023, de la Lahti (Finlanda), competiție la care au luat startul peste 3.300 de sportivi, și pentru calificarea la competiția supremă din acest an, care se va disputa în perioada 14-15 decembrie, la Taupo, în Noua Zeelandă.


Alexandru Bălan va participa, pentru a doua oară consecutiv, la un Campionat Mondial Half Ironman, după ce, în concursul de calificare de anul trecut, de la Vougliameni (Grecia), a obținut un excelent loc trei!

Reamintim că triatlonistul de la CSM Deva este vicecampion național, titlu obținut anul trecut la Oradea, dar și că Alex a început foarte bine sezonul 2024, terminând pe 10, recent, o cursă puternică, la Valencia, în Spania.

Participanții la Half Ironman au de parcurs 1,9 km înot în ape deschise, 90 km pe bicicletă și 21,1 km de alergare pe șosea, deci un semimaraton.

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

CSM Deva pierde, acasă, cu Filiașiul

Publicat

pe

Redactat de

Într-un meci contând pentru etapa a VI-a a play-off-ulului din seria 7 a Ligii 3 de fotbal, CSM Deva a întâlnit, pe teren propriu, pe ACSO Filiași.

Gazdele au început mai bine jocul și, după ce Stoica, în două rânduri, și Buzan trag pe lângă poarta doljenilor, devenii deschid scorul, prin Popescu, în minutul 21, care a transformat un penalty acordat pentru un fault al lui Popa asupra lui Toma.

Partida se îndrepta spre un 1-0 pentru CSM la pauză dar, în prelungiri, la prima fază în care oaspeții au intrat în careul devenilor, Toma îl faultează pe Armășelu și Rogoveanu egalează din lovitură de pedeapsă.

În partea a doua Deva începe mai bine, iar Tamaș șutează, din 6 metri, peste poartă.

În minutul 65, la o fază care nu anunța nimic, Bărăitaru intră neglijent la Scuturoiu și se acordă penalty, care a fost transformat de același Rogoveanu. Apoi gazdele forțează egalarea, însă „capul” lui Modan trece pe lângă. Și, în minutul, după o acțiune colectivă, cei de la Filiași înscriu prin Vîlcică, nemarcat, din 10 metri.

Advertisement

Până la final Sabău, de la gazde, și nou-intratul Vulpe, de la oaspeți, trec, fiecare, de două ori, pe lângă gol, dar nu se înscrie, iar ACSO Filiași câștigă, cu 3-1 la Deva.

În urma acestui rezultat, CSM Deva coboară pe trei, cu 43 de puncte, iar Filiașiul, cu 45, urcă pe doi.

Pe primul loc rămâne CSC Ghiroda, cu 49 de puncte, care a remizat, acasă, scor 4-4, cu Viitorul Șimian (locul 4, cu 41 de puncte).

Etapa viitoare, antepenultima din play-off, se va disputa marți, 7 mai, de la ora 18:00.

CSM Deva va juca pe terenul liderului, CSC Ghiroda, celălalt meci al rundei fiind ACSO Filiași – Viitorul Șimian.

Advertisement

La sfârșitul play-off-ulului primele două clasate se vor califica în semifinalele barajului de promovare în Liga 2.

Citeste mai mult ...

Actualitate