Connect with us
Data: 28/04/2024
.

Actualitate

55 de ani de învățământ, la Liceul Tehnologic Energetic din Deva

Publicat

pe

Zi de mare sărbătoare la Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din municipiul Deva. Ieri, a fost marcată împlinirea a 55 de ani de activitate a acestei unități de învățământ din reședința de județ, ce a avut zeci de generații bine pregătite în acest domeniu. și președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a participat la festivitatea dedicată aniversării a 55 de ani de învățământ energetic. Absolvent al acestei instituții de învământ, Nistor a subliniat rolul important pe care l-a avut învățământul energetic de-a lungul anilor în formarea specialiștilor din domeniu.

„Această unitate de învățământ, prin zecile de generații de absolvenți, a dat județului Hunedoara și întregii țări specialiști într-un domeniu vital: sistemul energetic. Astăzi, din păcate, vedem că Termocentrala Mintia, unitatea pe lângă care a fost înființat în 1966 Grupul Școlar Energetic, este oprită, iar perspectivele nu sunt tocmai bune. La ceas aniversar, doresc tuturor cadrelor didactice sănătate și putere de muncă pentru a onora această misiune nobilă, de pregătire a tinerilor pentru viitor. Elevilor care trec pragul acestui liceu, le doresc să fructifice anii adolescenței punând bazele unor cariere profesionale solide”, a transmis Laurențiu Nistor. Ca o recunoaștere a eforturilor făcute pentru a răspunde cât mai bine exigențelor actuale, școlii i-a fost atribuită titulatura de „Școală Europeană” în anii 2009, 2015 și 2019.

Foști directori, profesori și absolvenți, prezenți la eveniment

 

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian și subprefectul Oana Andreea Biriș au participat și ei la festivitatea dedicată împlinirii a 55 de ani de învățământ energetic la Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva. Au fost prezenți foști directori și absolvenți ai liceului, profesori și reprezentanți ai autorităților locale județene și locale.  Prefectul județului a transmis felicitări corpului profesoral și i-a asigurat că Instituția Prefectului este și va fi un partener implicat în proiectele școlii pentru un act didactic de înalt profesionalism și susținerea calității educației pentru viitoarele generații. Unitate de învățământ de tradiție în pregătirea specialiștilor din domeniul tehnic, Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” și-a diversificat mereu oferta de formare profesională, în funcție de dinamica cererii de pe piața muncii. Astfel, la liceu, pe lângă specializările electrotehnică și mecanică s-a dezvoltat posibilitatea de pregătire în tehnică de calcul și matematică informatică iar la școala profesională elevii sunt pregătiți în meserii specifice domeniului electric, electromecanic și mecanic.

Advertisement

Actualitate

“Fără Bariere, TOT Adevărul despre droguri”, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

 

Ultimul popas din această primă etapă a caravanei “Fără Bariere, TOT Adevărul despre droguri, a fost făcut vineri, la Deva. Peste 1.200 de elevi, studenți, părinți și profesori din întreg județul au fost cei în fața cărora Mark, Alex și Rafa de la #TeenChallenge, dar și actrița Eugenia Șerban, și-au deschis sufletul și au spus tot adevărul despre droguri și alte dependențe.

„Mi-am urât tatăl și îl înjuram când încerca să mă ajute”, „am furat de la proprii mei părinți”, „trăiam pentru droguri”, „copilul meu mă minte și mi-a furat tot din casă”, sunt mărturiile șocante care au răsunat în Sala Sporturilor din Deva.

“Caravana #farabariere din cele 20 de orașe a reprezentat doar un prim pas în lupta noastră împotriva drogurilor și a celorlalte adicții. Vom continua să spunem tot adevărul despre aceste subiecte și intenționăm să ajungem în viitor în cât mai multe localități din întreaga țară. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături și ne-au sprijinit în organizarea acestui minunat eveniment: Consiliului județean Hunedoara, domnului președinte Laurențiu Nistor; Primăriei municipiului Deva, domnului primar Florin Oancea și domnului administrator public Traian Berbeceanu; primarilor și parlamentarilor din județul Hunedoara; Instituției Prefectului, doamnei prefect Doris Visirin și domnilor subprefecți Constantin Fulga și Szell Lorinz; DGASPC Hunedoara, doamnei director Geanina Ianc; Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, doamnei Maria Ștefănie, inspector școlar general; Universității din Petroșani, domnului rector Radu Sorin și domnului prodecan Robert Prodanciuc; Facultății de Inginerie Hunedoara din cadrul Universității Politehnica Timișoara, domnului rector Ovidiu Tirian; Salvital Hunedoara, domnului Petru Mărginean; Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara; Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara; ISU Hunedoara; Serviciului Județean de Ambulanță; Studenților – ambasadori ai acestei campanii; Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog; Agenției Naționale Împotriva Traficului de persoane; Penitenciarul Deva”, a transmis Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse.

Mărturiile foștilor consumatori de droguri care au urmat programul #TeenChallenge pot fi urmărite pe platforma www.farabariere.ro.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Duminica Floriilor: Recomandări din partea pompierilor

Publicat

pe

Redactat de

Creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile, iar pompierii reamintesc câteva măsuri de siguranță ce trebuie respectate în cazul participării la slujbele religioase.

“Mențineți libere căile de evacuare din biserică. Parcați mașinile în vecinătatea lăcaşurilor de cult, astfel încât accesul autospecialelor de pompieri să nu fie obstrucționat. De asemenea, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze diverse surse de aprindere (brichete, chibrituri) sau alte obiecte periculoase care îi pot răni. În ceea ce privește lumânările, manifestați prudență în utilizarea lor în timpul ceremoniior religioase. Acasă sau la biserică, lumânările trebuie așezate doar în suporturi speciale, rezistente la căldură. Totodată, în locuințele dumneavoastră, nu puneți niciodată lumânările aproape de obiecte care se pot aprinde ușor sau în locuri în care pot ajunge copiii mici sau animalele de companie. Noi rămânem la datorie, pregătiți să intervenim prompt în cazul producerii unor situații de urgență”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Duminica Floriilor – Intrarea Domnului în Ierusalim

Publicat

pe

Redactat de

Credincioşii ortodocși prăznuiesc, astăzi, Floriile, cea mai importantă sărbătoare care vestește Paștele și care amintește de Intrarea Domnului Iisus Hristos în Cetatea Ierusalimului. Potrivit tradiției, în Duminica Floriilor sunt sărbătoriți cei care poartă nume de flori.

Sărbătoarea Floriilor este primită cu bucurie de toți credincioșii, dar cu înțelegerea faptului că săptămâna ce urmează este una a tristeții, în care credincioşii creştini retrăiesc drama pătimirii, a morţii şi Învierii Domnului. Duminica Floriilor deschide poarta de intrare în marea „Săptămână Sfântă”, cunoscută și sub denumirea de „Săptămâna Patimilor”.

În ziua de Florii se spune că este bine ca toți credincioșii să meargă la biserică și să ducă ramuri de salcie care să fie sfințite de preot. Mai apoi, aceste ramuri sunt duse acasă și puse la icoane, pentru a-i proteja de rele pe credincioși. În trecut, credincioșii obișnuiau ca de Florii să își lege crenguțe sfințite de salcie în jurul taliei, crezând că astfel vor fi feriți de rele întregul an și vor fi protejați de boli.

Pentru că în Duminica Floriilor, credincioșii au dezlegare la pește, se spune că în această zi ar trebui consumate preparate din pește și că cei care vor ține cont de acest lucru se vor putea strecura printre probleme la fel de ușor cum se mișcă peștele în apă.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate