Connect with us
Data: 13/05/2024
.

Actualitate

“Fără Bariere, TOT Adevărul despre droguri”, la Deva

Publicat

pe

 

Ultimul popas din această primă etapă a caravanei “Fără Bariere, TOT Adevărul despre droguri, a fost făcut vineri, la Deva. Peste 1.200 de elevi, studenți, părinți și profesori din întreg județul au fost cei în fața cărora Mark, Alex și Rafa de la #TeenChallenge, dar și actrița Eugenia Șerban, și-au deschis sufletul și au spus tot adevărul despre droguri și alte dependențe.

„Mi-am urât tatăl și îl înjuram când încerca să mă ajute”, „am furat de la proprii mei părinți”, „trăiam pentru droguri”, „copilul meu mă minte și mi-a furat tot din casă”, sunt mărturiile șocante care au răsunat în Sala Sporturilor din Deva.

“Caravana #farabariere din cele 20 de orașe a reprezentat doar un prim pas în lupta noastră împotriva drogurilor și a celorlalte adicții. Vom continua să spunem tot adevărul despre aceste subiecte și intenționăm să ajungem în viitor în cât mai multe localități din întreaga țară. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături și ne-au sprijinit în organizarea acestui minunat eveniment: Consiliului județean Hunedoara, domnului președinte Laurențiu Nistor; Primăriei municipiului Deva, domnului primar Florin Oancea și domnului administrator public Traian Berbeceanu; primarilor și parlamentarilor din județul Hunedoara; Instituției Prefectului, doamnei prefect Doris Visirin și domnilor subprefecți Constantin Fulga și Szell Lorinz; DGASPC Hunedoara, doamnei director Geanina Ianc; Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, doamnei Maria Ștefănie, inspector școlar general; Universității din Petroșani, domnului rector Radu Sorin și domnului prodecan Robert Prodanciuc; Facultății de Inginerie Hunedoara din cadrul Universității Politehnica Timișoara, domnului rector Ovidiu Tirian; Salvital Hunedoara, domnului Petru Mărginean; Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara; Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara; ISU Hunedoara; Serviciului Județean de Ambulanță; Studenților – ambasadori ai acestei campanii; Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog; Agenției Naționale Împotriva Traficului de persoane; Penitenciarul Deva”, a transmis Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse.

Mărturiile foștilor consumatori de droguri care au urmat programul #TeenChallenge pot fi urmărite pe platforma www.farabariere.ro.

Advertisement

Actualitate

Tânăr, sub influența substanțelor interzise, a fost identificat în trafic de polițiști

Publicat

pe

Redactat de

Un tânăr din Teliucu Inferior a fost prins conducând sub influența substanțelor interzise.

La data de 11 mai 2024, în jurul orei 18:00, un tânăr de 25 ani, din comuna Teliucu Inferior, a fost depistat în trafic de către polițiști, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 687E, iar în urma testării cu aparatul din dotare și în urma acestei testări, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că, aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, transmite IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Un tânăr șofer din Călan a ajuns pe mâna Criminalității Organizate

Publicat

pe

Redactat de

Un tânăr șofer din Călan a ajuns pe mâna Criminalității Organizate.

În dimineața zilei de 11 mai 2024, ora 04:00, un incident grav a avut loc în municipiul Hunedoara, când polițiștii rutieri au depistat un tânăr în vârstă de 19 ani din orașul Călan în timp ce conducea un autoturism pe strada Carpați. Situația s-a complicat când testarea cu aparatul de detecție a drogurilor a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive în organismul tânărului.

„Menționăm că, aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, arată IPJ Hunedoara.

Ulterior, polițiștii au procedat la controlul vehiculului ocazie cu care, au identificat și ridicat o bancnotă cu urme de praf alb, o țigară formată din foiță albă  cu substanță vegetală uscată de culoare verde-oliv, o macetă, două cuțite, un briceag  și un spray lacrimogen.

În cazul prezentat, probele materiale au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării verificărilor, fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și de ”cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”, cercetările fiind preluate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Tour Omagiu Toto Cutugno cu „L’Italiano Orchestra”, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

La cererea publicului, după succesul primului concert la Cluj-Napoca pentru 2024, se pregătește un Tour Omagiu Toto Cutugno în România cu „L’Italiano Orchestra” – Omagiu lui Toto Cutugno, singurul tribut oficial recunoscut de familia artistului, unul dintre cei mai faimoși și cunoscuți artiști italiani, spectacol omagiu marelui artist care a scris istoria muzicii italiene – cu participarea unuia din membrii familiei pentru o surpriză plăcută publicului din Deva.

Concertul, ce va avea loc duminică, 19 mai, începând cu ora 19:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, va prezenta cele mai mari hituri ale lui Toto Cutugno, interpretate de o trupă formată din muzicieni profesioniști din Italia care au colaborat cu marele Toto – L’Italiano Orchestra.

“De altfel, în cele două ore de spectacol vor fi și momente în care anecdote și situații care nu sunt cunoscute la care a participat Toto! Particularitatea este că vocea trupei – Gianluca Fiorentino, muzicianul care a avut privilegiul de a colabora și susține concerte cu Toto, are un timbru vocal foarte asemănător și îi va determina pe spectatori să retrăiască senzațiile de a fi alături de Toto pe scenă. Un spectacol unic realizat pentru a retrăi împreună momente de magie – magia muzicii lui Toto Cutugno! Pentru toți fanii lui Toto Cutugno organizăm acest concert, dorim ca muzica lui să rămână pentru totdeauna vie în inimile voastre. L’Italiano Orchestra a decis să dedice în mare parte viitoarele sale spectacole marelui artist, cel cu care
de-a lungul timpului s-a întâlnit în diferite concerte, având onorea de a împărți scena împreună. Am pregătit un spectacol plin de muzică și amintiri povestite cu mândrie, drag și emoție de cei din L’Italiano Orchestra. Toto Cutugno a arătat de nenumărate ori cât de mult iubește România, motiv pentru care dorim să onorăm și aici muzica lui. Vă așteptăm pe toți! Toto, de acolo de sus, ne va cânta prin vocile artiștilor de pe scenă!”, transmit organizatorii.

Bilete: iabilet.ro
https://www.iabilet.ro/bilete-deva-l-italiano-orchestra-omagiu-lui-toto-cutugno-92617/?q=toto

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate