Connect with us
Data: 20/02/2025
.

Actualitate

Destituiri la Antifraudă Deva, după ce doi inspectori au amendat patru localnici care vindeau mere și pere, la marginea drumului. Lucian Heiuș, șeful ANAF: „Niște nemernici, îmi este rușine… ”

Publicat

pe

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, a criticat aspru modul în care doi inspectori de la Antifraudă Deva au acționat, amendând cu câte 30.000 de lei patru țărani care vindeau mere și pere, pe marginea drumului. Într-o conferință de presă, susținută vineri, Lucian Heiuș a afirmat că îi este ruşine că asemenea oameni lucrează la ANAF şi aşa înţeleg ei să lupte împotriva marii evaziuni fiscale.

“Din păcate, nu întotdeauna lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF-ului sunt pozitive. Doi inspectori de la Antifrauda 5 Deva au considerat că, în partea de vest a României, evaziunea fiscală s-a terminat. În mintea lor au considerat că, în Timişoara, toate cluburile îşi fiscalizează toate veniturile, toate marile restaurante înregistrează tot ceea ce se vinde, că achiziţiile intracomunitare din Arad sunt toate înregistrate şi fiscalizate, că în Caraş nu se mai face contrabandă cu alcool. Ce au considerat aceşti inspectori, îmi cer scuze, nu inspectori, aceşti indivizi pentru că dacă-i numesc inspectori Antifraudă deja e prea mult. S-au dus în luna octombrie şi au dat patru amenzi în valoare de 30.000 de lei acelor oameni, acelor ţărani care stau pe marginea drumului, câteodată chiar în faţa casei şi vând nişte mere, nişte pere, nişte struguri, poate un borcan de miere având certificat de producător. Aceşti indivizi, repet, nu pot să fie numiţi inspectori fiscali, inspectori antifraudă le-au dat la patru asemenea persoane câte treizeci de mii de lei amendă. Deci, aici au considerat ei că este marea evaziune fiscală, că acesta este rolul Antifraudei (…) la acei patru oameni care vindeau niște mere și pere (…) și le-au dat 10.000 de lei amendă pentru aceasta și au mai găsit trei litri de țuică și le-au dat încă 20.000 de lei amendă. Deci, în total, o persoană a primit amendă de 30.000 de lei. Un om care (…) stă, poate, toată ziua, în soare, în praf, în vânt, pe marginea drumului să vândă corect niște produse, să-și completeze venitul. Și vin acești nemernici, care fac de râs ANAF-ul, care aruncă cu noroi pe obrazul celor 600 de colegi de la Antifraudă care își fac treaba așa cum trebuie, colegi de-ai lor, care, în același timp, se duceau și confiscau trei kilograme de aur de la case de amanet din Strehaia, tot colegi de la Antifraudă care trebuie să fie lăudați, și acești indivizi se duceau să dea amenzi de 30.000 de lei la acei oameni care vând pe marginea străzii. Îmi este rușine că asemenea oameni lucrează în ANAF și că așa înțeleg ei că tebuie să lucrăm împotriva marii evaziuni fiscale”, a declarat președintele ANAF, Lucian Heiuș.

Directorul general adjunct de la Antifraudă Deva, înlocuit din funcție

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat că, de la 1 noiembrie, l-a înlocuit din funcție pe directorul general adjunct care coordonează Direcția Antifraudă de la Deva, iar cei doi inspectori vor fi verificați de către Direcția de Integritate. L-am schimbat pe directorul general adjunct care coordonează Direcţia Antifraudă de la Deva, din vestul țării, și pentru alte abateri manageriale, și de luni (n.red. 14 noiembrie), Direcția de Integritate va cerceta modul în care își desfășoară activitatea acești inpectori și cum își permit ei să amendeze niște oameni cu asemenea sume”, a afirmat șeful ANAF.

Lucian Heiuș a explicat că, cei doi inspectori au aplicat amenzi exagerat de mari în raport cu fapta comisă. „O asemenea faptă, poate, că nu-i corectă. Poate că, merele acelea pe care le-au vândut, nu erau din grădină, dar să dai 30.000 de lei pentru că l-ai găsit cu trei litri de țuică, asta înseamnă că ai rezolvat toată evaziunea fiscală din vestul României, că nu mai ai nimic de găsit altceva, înseamnă că ai prins tot ceea ce înseamnă contrabandă cu alcool, că ai găsit tot ceea ce se întâmplă în neregulă la marile companii din vestul țării și nu au mai rămas decât acei oameni care stau pe marginea străzii să câștige și ei niște bănuți în plus. Asta gândeau cei doi inspectori de la Antifraudă de la Deva”, a mai spus șeful ANAF.

„Ne fac de râs pe toţi care încercăm să facem lucrurile aşa cum trebuie în ANAF

El a adăugat că, nu poate şi, nu va tolera niciodată un asemenea comportament. „O să fie, şi vă garantez, aspru sancţionaţi pentru modul în care înţeleg ei să-şi facă meseria şi nici măcar nu şi-o fac, ne fac de râs pe toţi care încercăm să facem lucrurile aşa cum trebuie în ANAF, în Fiscul din România Și vreau să fie un mesaj clar pentru toţi inspectorii care se duc în control. Dacă nu sunt în stare şi nu au pregătirea profesională, nu au curajul să meargă să lupte cu marii evazionişti, să meargă să-şi caute de lucru în alte instituţii şi le semnez pe loc transferul”, a mai transmis Lucian Heiuș.

Președintele ANAF le-a recomandat celor patru cetățeni care au fost amendaţi să facă plângere contravențională împotriva proceselor verbale de constatare, precizând că juriştii ANAF vor fi de acord ca aceste amenzi, „extraordinar de uriașe pentru fapta încălcată”, să fie transformate în avertisment, așa cum este normal.

Advertisement

Actualitate

Indicatoarele rutiere deteriorate din Deva, înlocuite

Publicat

pe

Redactat de

În municipiul Deva, indicatoarele rutiere deteriorate sunt înlocuite cu altele noi. Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (SPIGM) Deva a demarat o acțiune de înlocuire a semnelor de circulație vechi, uzate, care pot reprezenta un pericol în trafic.

Sursa foto: Primăria Deva

Echipele Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva acționează cu prioritate în zonele cele mai afectate, unde semnele nu mai sunt vizibile din cauza vechimii, a condițiilor meteo extreme, a accidentelor etc. Aceasta este o măsură proactivă pentru prevenirea accidentelor și pentru asigurarea unui trafic rutier și pietonal în condiții de siguranță”, au transmis reprezentanții administrației publice locale.

Autoritățile publice locale, prin serviciile de specialitate, vor asigura o monitorizare constantă a semnelor de circulație, pentru a interveni rapid, în cazul în care acestea vor suferi noi deteriorări.

Administrația publică locală face apel către toți cetățenii, să respecte infrastructura rutieră și să evite orice acte de vandalism. Semnele de circulație sunt esențiale pentru siguranța noastră, iar orice zgârietură, îndoire sau distrugere a acestora poate pune în pericol viața tuturor participanților la trafic”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Programul „Rabla pentru tractoare” – Fermierii se pot înscrie personal pentru finanțare

Publicat

pe

Redactat de

Ministerul Mediului a anunțat lansarea unui nou program destinat fermierilor, denumit „Rabla pentru tractoare”, menit să sprijine modernizarea echipamentelor agricole și să contribuie la protecția mediului. În cadrul acestui program, fermierii vor putea beneficia de vouchere pentru achiziționarea de tractoare noi, cu o finanțare de până la 80%, în funcție de vârstă și tipul de fermă.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că programul a suferit câteva modificări importante, printre care și schimbarea procedurii de înscriere. Spre deosebire de anii anteriori, când înregistrarea se făcea prin intermediul dealerilor, acum fiecare fermier va putea aplica personal pentru finanțare, având astfel mai multe șanse de a beneficia de program.

„Am decis ca fiecare fermier să se înscrie, să aibă propria lui șansă de a prinde această finanțare”, a explicat ministrul, adăugând că speră ca, în luna martie a acestui an, fermierii să poată să acceseze fondurile disponibile.

O altă modificare semnificativă vizează creșterea perioadei de monitorizare a beneficiarilor, de la un an la cinci ani. Astfel, fermierii vor fi obligați să nu înstrăineze tractoarele achiziționate prin acest program și să le utilizeze conform ghidului de finanțare. „E o măsură care ne ajută să finanțăm adevărații fermieri și nu doar pe cei care doreau să profite de această oportunitate”, a subliniat Fechet.

Prin program, fermierii pot obține vouchere în valoare de 35.750 de euro sau 44.000 de euro, în funcție de procentul de finanțare: 65% pentru fermierii peste 40 de ani și 80% pentru tinerii fermieri. Valoarea maximă a unui tractor finanțat este de 55.000 de euro. Pentru a putea beneficia de acest program, fermierii trebuie să predea un autovehicul uzat, care poate fi un tractor vechi sau un autoturism, iar vechimea relației cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură nu mai este un criteriu decisiv.

„Este un program prin care încurajăm fermierii să devină mai prietenoși cu mediul, să producă mai mult, mai ieftin și mai ecologic”, a conchis ministrul Fechet.

Advertisement

FOTO: FACEBOOK MINISTERUL MEDIULUI

Citeste mai mult ...

Actualitate

Corvinul, amical cu SCM Zalău

Publicat

pe

Redactat de

Divizionara secundă de fotbal Corvinul Hunedoara va susține ultimul meci de pregătire dinainte de jocurile oficiale din campionat. Adversarii hunedorenilor sunt cei de la SCM Zalău, lideri în seria 10 din Liga 3 și ca și calificați în play-off.

Sâmbătă, de la ora 11:00, pe sinteticul de la Deva

Meciul cu Zalăul va fi cel de-al șaselea susținut în intersezon de corviniști. Hunedorenii au învins cu 1-0, la Simeria, pe ACS Mediaș (locul 4 în seria 7 și aproape de play-off) și cu același scor pe Gloria Bistrița (lider în aceeași serie și calificată în play-off). Apoi a urmat cantonamentul de la Mogoșoaia, unde Corvinul a trecut cu tot cu 1-0 de Farul U19, care a jucat în Europa Youth League, și cu 3-1 de Progesul Spartac (locul 2 în seria 4 și aproape de play-off) și au remizat, 3-3, cu LPS Clinceni (penultimii în aceeași serie, care vor juca în play-out). Meciul cu SCM Zalău se va juca sâmbătă, 22 februarie, începând cu ora 11:00, pe terenul sintetic al stadionuluiCetatedin Deva.

Stau în etapa a XVIII-a

În aceeași zi în care Corvinul joacă amicalul cu Zalăul, începe și etapa a XVIII-a, prima care se dispută în acest an. În această rundă Corvinul, care trebuia să joace în deplasare, la CS Mioveni, va sta, întrucât argeșenii au fost excluși din campionat. La fel stă și CSM Reșița, a cărei adversară, viitorul Târgu Jiu, a fost, și ea, exclusă din competiție. Sâmbătă, 22 februarie, de la ora 11:00 se dispută meciurile CSC Dumbrăvița – Ceahlăul (transmis pe FRF TV), Metalul Buzău – AFC Câmpulung, CSM Focșani – CS Afumați, FC Bihor – Unirea Ungheni, CSM Slatina – Chindia și Concordia Chiajna – Metaloglobus, iar de la 13:30 Steaua – FC Voluntari (în direct pe DigiSport 1 și PrimaSport 1). Marți, 25 februarie, se joacă ultimele două meciuri ale rundei, respectiv Csikszereda – CSC Șelimbăr (de la ora 17:30) și FCU Craiova – FC Argeș (19:30), ambele urmând a fi televizate. Corvinul, care acum este pe locul 8, cu 25 de puncte, la unul de play-off, va juca primul meci oficial în etapa a XIX-a, când va primi vizita celor de la FCU Craiova. În penultima rundă Corvinul va juca tot acasă, cu Metaloglobus, și va încheia sezonul regular în deplasare, la Chindia.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate