Connect with us
Data: 30/04/2024
.

Actualitate

Șansă unică, oferită tinerilor. Au început înscrierile la cursurile gratuite de zbor, la Aeroclubul Teritorial Deva

Publicat

pe

Tinerii, cu vârste cuprinse între 15 și 23 de ani, au șansa de a-și îndeplini visul de a zbura. La Aeroclubul Teritorial “Constantin Manolache” Deva se desfășoară, și în acest an, cursuri teoretice și practice de zbor, iar startul înscrierilor a fost dat deja. Tinerii care doresc să învețe să zboare cu planorul, să piloteze un avion ultraușor sau să sară cu parașuta, nu trebuie să plătească niciun leu. Singura condiție este să aibă vârsta de până în 23 de ani. Înscrierile se fac până în 11 februarie, exclusiv online.

Cursurile sunt oferite gratuit de Aeroclubul României, în limita locurilor disponibile, tinerilor, cu vârste cuprinse între 15 și 23 de ani. Acestea sunt formate din două module: modulul teoretic, ce constă în parcurgerea a nouă materii în minimum 78 de ore, și modulul practic, ce cuprinde un program de pregătire la sol de minimum cinci ore și un program de pregătire în zbor de minimum 15 ore.

Cursurile teoretice se vor efectua în sistem hibrid, atât online, cât și fizic, în perioada februarie – aprilie, iar modulul practic (de zbor/salt cu paraşuta) va începe în luna mai.

Începând de sâmbătă, 14 ianuarie, până duminică, 22 ianuarie, reprezentanți ai Aeroclubului Teritorial “Constantin ManolacheDeva sunt prezenți la Shopping City Deva unde oferă informații și înscrieri, la unul dintre cursurile subvenționate pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 si 23 de ani: Avion Ultraușor, Planorism sau Parașutism.

De asemenea, detalii despre condiții, desfășurarea cursurilor, documentele necesare pentru înscrieri și locațiile unde se vor desfășura cursurile se pot consulta pe site-ul Aeroclubului României.

Premiat pentru activitatea derulată în 2022


Situat la doar câțiva kilometri distanță de reședința județului Hunedoara, în vecinatatea satului Săulești, Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva a fost înfiinţat în anul 1975. La început, Aeroclubul Teritorial Deva organiza cursuri la disciplinele planorism și zbor cu motor și a fost dotat cu un avion Zlin 226, două planoare de școală Blanik și un planor IS-3D pentru antrenament și performanță, iar în decursul anilor a fost dotat și cu noi planoare și avioane.

În anii trecuți, zeci de tineri hunedoreni, împătimiți ai zborului, s-au înscris la cursurile organizate la Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva. O parte dintre ei au optat pentru parașutism, iar alții pentru a învăța, de la adevărați specialiști, cum să zboare cu planorul. De asemenea, Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva organizează și cursuri de pilot aeronave ultraușoare.

Advertisement

Aeroclubul Teritorial “Constantin Manolache” Deva a fost premiat de către Aeroclubul României, la final de 2022, pentru activitatea deosebită desfășurată pe tot parcursul anului trecut.

Actualitate

Magazinele PPC Energie din județul Hunedoara, închise în 1 Mai și în perioada Paștelui

Publicat

pe

Redactat de

Magazinele PPC Energie din judeţul Hunedoara vor fi închise miercuri, 1 Mai 2024, respectiv în intervalul 3-6 mai, în perioada Paștelui, zile libere legale. Serviciul de call center va fi disponibil în acest interval numai pentru informații în sistem automat, precum transmiterea indexului, detalii despre factură și sold, au informat reprezentanții companiei.

În celelalte zile, magazinele PPC Energie vor funcţiona după programul obişnuit.

„Cea mai mare parte a operațiunilor pot fi realizate prin canale digitale și nu necesită deplasarea în magazinele PPC Energie. De aceea, recomandăm clienților să folosească în continuare opțiunile digitale de comunicare, de primire și de plată a facturii, precum și contractarea online”, arată reprezentanții PPC Energie.

Indexul de energie electrică sau gaz poate fi transmis online folosind secțiunea Index din cadrul aplicației myPPC sau de pe pagina web https://myppc.ppcenergy.ro/. De asemenea, pentru a trimite indexul pentru energie electrică clienții pot apela (în timpul perioadei de telecitire specificată pe factură) numărul de telefon gratuit  0800.07.08.09 sau numărul cu tarif normal 021.9977. 

Advertisement

Plățile se vor putea efectua online, prin direct debit sau transfer bancar sau din aplicația myPPC. Pentru clienții care prefera plata numerar, există automate de plată de tip self-pay, amplasate în magazinele PPC Energie din București și zece județe (Arad, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Timiș și Tulcea), precum și în rețelele de magazine Profi, Auchan, Mega Image, Carrefour, Kaufland și în alte magazine alimentare.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Programul Săptămâna Verde, un succes în Parcul Național Retezat

Publicat

pe

Redactat de

Ca în fiecare an în luna aprilie se desfășoară programul Săptămâna Verde.

Astfel sute de copii au vizitat Parcul Național Retezat și au învățat cât de importante sunt schimbările climatice și despre procesul de realizare a obiectivelor de protejare a mediului și de limitare a schimbărilor climatice la nivel național și internațional.

”Ultima zi din Săptămâna verde la Administrația Parcului Național Retezat împreună cu Lucia Ursu, Educație Ecologică, Nicolae Lorențiu, Adrian Lateș, Ranger APNR. Peste 100 de elevi și multă multă energie. Educația privind schimbările climatice și mediul joacă un rol important în procesul de realizare a obiectivelor de protejare a mediului și de limitare a schimbărilor climatice la nivel național și internațional. Programul Săptămâna verde se desfășoară în perioada aprilie 2024, în care fiecare unitate educațională din mediul preuniversitar având flexibilitatea să își aleagă o săptămână în care acoperă conținut și desfășoară activități legate de schimbări climatice și protecția mediului înăuntru și în afara unității educaționale. Administrația Parcului Național Retezat vă așteaptă cu drag la activități de educație și conștientizare legate de schimbări climatice, protecția patrimoniului natural precum și informații despre Parcul Național Retezat National Park și Regia Nationala a Padurilor – Romsilva. Prioritate au partenerii care vin la Centrele de Vizitare APNR Nucșoara, jud. Hunedoara”, informează reprezentanții Parcului Național Retezat.

FOTO: FACEBOOK PARCUL NAȚIONAL RETEZAT

Citeste mai mult ...

Actualitate

Service-urile auto, în vizorul inspectorilor ITM

Publicat

pe

Redactat de

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a desfășurat, în perioada 23-26 aprilie 2024, o amplă campanie de control în domeniul întreținerii și reparării autovehiculelor, cod CAEN 452.

Scopul acestei acțiuni a fost verificarea respectării prevederilor legale referitoare la contractele individuale de muncă și condițiile de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii din acest sector.

 În perioada 23.04.2024 – 26.04.2024 Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a desfășurat campania națională de control pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, de către angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul întreținerea și repararea autovehiculelor – cod CAEN 452.

”În domeniul de activitate ”Întreținerea și repararea autovehiculelor – cod CAEN 452”, lucrătorii sunt expuși la o gamă largă de riscuri de accidentare la locul de muncă, cum ar fi alunecările pe pardoseala umedă, ventilația insuficinetă, temperaturile extreme, umiditatea excesivă, riscul de intoxicare cu substanțe chimice utilizate în cadrul procesului de spălare auto, perioadele lungi în care angajații stau în picioare, activitățile repetitive, improvizații electrice sau de altă natură la echipamentele de muncă, stresul provocat angajaților datorită unui comportament neadecvat al clienților, echipamentele de muncă electrice incorect utilizate în mediul umed, pericolul de accidentare prin manevrarea necorespunzătoare a autovehiculelor în incinta spălătoriilor, riscul de electrocutare și utilizarea echipamentelor de muncă specifice (instalații de ridicat și recipiente sub presiune – supuse procedurilor de autorizare ISCIR).

În domeniul relațiilor de muncă, s-au verificat cu precădere reglementările legale  privind angajarea personalului (inclusiv transmiterea în termen legal a contractelor individuale de muncă în REVISAL), durata timpului de muncă și munca suplimentară, întocmirea evidenței orelor de muncă prestate de către salariați, repausurile periodice (repausul săptămânal, sărbătorile legale), stabilirea și acordarea drepturilor salariale”, arată ITM Hunedoara.

În cadrul acestei campanii de control, au fost efectuate 31 de controale în domeniile securității și sănătății în muncă și relațiilor de muncă, constatându-se un număr total de 31 de deficiențe, pentru care s-au dispus măsuri pentru remedierea neconformităților constatate și respectarea prevederilor legale.

Advertisement

Totodată, s-a aplicat un număr total de 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care o amendă în valoare de 4.000 lei.

Prin fiecare acțiune de control, I.T.M. Hunedoara urmărește creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale și eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare.

Citeste mai mult ...

Actualitate