Connect with us
Data: 04/10/2024
.

Actualitate

În weekend va avea loc „Târgul de toamnă” de la Pui

Publicat

pe

Ţara Haţegului este un loc binecuvântat de Dumnezeu, aici întâlnind o privelişte deosebită, precum şi numeroase vestigii istorice. În zonă găsim așezări aranjate şi bine întreţinute, locuite de oameni harnici şi muncitori.

Pe 14 octombrie

Acest lucru îl întâlnim, în mod normal, și în comuna hunedoreană Pui. Aşezarea din Ţara Haţegului, care are în componenţă 12 sate, respectiv Pui (localitatea de reşedinţă), Băiești, Federi, Fizești, Galați, Hobița, Ohaba-Ponor, Ponor, Râu Bărbat, Rușor, Șerel și Uric, întinse pe o suprafaţă apreciabilă, de circa 23.000 de hectare, aici trăind în jur de 4.500 de oameni. Comuna Pui, printre altele, este cunoscută prin mai multe lucruri. Astfel, așezarea din Țara Hațegului este localitatea rurală cu cea mai numeroasă populație din județul Hunedoara, este prima comună din România postrevoluționară unde a fost construită o sală de sport și, totodată este gazda a două mari târguri, cele mai mari din regiunea de vest a țării noastre. Primul dintre ele se desfășoară pe 1 Mai, iar cel de-al doilea pe 14 octombrie, adică mâine.

Chiar dacă mai sunt în vigoare unele restricții referitoare la comerțul cu animalele, târgul din acest sfârțit de săptămână se anunță a fi unul extrem de atrăgător, ca de fiecare dată, de altfel. Acest eveniment va cuprinde expoziții de animale, respectiv bovine, ovine și caprine. Vor avea acces doar crescătorii de animale din județul Hunedoara care se vor înscrie în prealabil pe listele de participanți întocmite la primărie și respectă normele sanitar veterinare în vigoare. Pe de altă parte, cei care vor participa la Târgul de toamnăde la Pui vor putea găsi, în spațiul special amenajat, articole de uz casnic sau cele necesare pentru agricultură și creșterea animalelor, obiecte de îmbrăcăminte, legume, fructe, cereale sau dulciuri, delicatese culinare și alte diverse produse tradiționale, etc. Vă așteptăm, cu mare drag, să fiți alături de noi la această veritabilă sărbătoare a noastră și vă asigur că nu veți regreta acest lucru”, a lansat o invitație de nerefuzat Victor Tiberiu Stoica, primarul comunei hunedorene Pui.

Vești bune pentru fermieri

Așa cum se deduce din cele prezentate mai sus, principala ocupație a locuitorilor din comuna Pui, ca și a celor din mai toate localităile rurale, nu doar din județul Hunedoara, ci și din întreaga țară, rămâne agricultura și creșterea animalelor. Pentru fermierii din Pui administrația publică locală din comună vine cu o veste bună în ceea ce privește alocațiile acordate prin Agențiia de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Hunedoara. Pe data de 10 octombrie am înaintat o solicitare către APIA – Centrul Județean Hunedoara, privitoare la obținerea sprijinului financiar din domeniu pentru 2023, precum și pentru anul viitor. Răspunsul a fost unul imediat și pot să anunț că pentru semnarea de contracte ori transmietrea de documente aferente sprijinului financiar pentru anul în curs, fermierii din comuna noastră vor trebui să se deplaseze la cel mai apropiat punct de lucru al APIA, în cazul nostru fiind vorba despre Centrul Local din comuna apropiată Sântămăria Orlea. De asemenea, prin aceeași notă de răspuns primită de la APIA – Centrul Județean Hunedoara, am fost informați că, pentru anul viitor, se dorește simplificarea procedurilor birocratice, în sensul că este posibil ca, în 2024, toate actele necesare pentru obținerea de subvenții în agricultură și zootehnie vor putea fi depuse la sediul Primăriei comunei Pui. Îi asigur pe concetățenii mei că vor fi informați, ca de obicei, cu celeritate, despre toate noutățile din acest domeniu, dar și despre orice altă noutate privind modenizarea și dezvoltarea localității noastre”, a declarat primarul comunei hunedorene Pui, Victor Tiberiu Stoica.

Actualitate

Luptă cu flăcările, dar și în ring. Vlad Trif, pompierul sportiv profesionist de kickboxing, campion național

Publicat

pe

Redactat de

În timpul serviciului, luptă cu flăcările, iar când e liber în ring. Deveanul Vlad Trif este pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara și luptător profesionist de kickboxing, deținând titlul de campion național.

 

Tânărul, în vârstă de 25 de ani, își împarte timpul între viața de pompier și cea de sportiv de performanță. Practică kickboxing la modul profesionist, sport de care s-a apucat când avea 13 ani, iar antrenamentele asidue i-au adus multe victorii în ring. 

Luptă pe ringurile din toată Europa

Tânărul luptător a participat la gale și în străinătate. Este un sportiv de excepție, printre primii din România în acest domeniu și la categoria sa.

Advertisement

Vlad Trif a intrat în familia pompierilor din județul Hunedoara în urmă cu trei ani.

Acum trei ani, Vlad Trif intra în rândurile pompierilor hunedoreni în calitate de soldat gradat profesionist. A ales această meserie nu doar pentru că își dorea să ajute oameni, ci și pentru că se simțea pregătit să înfrunte orice greutate. Copil fiind, Vlad s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. Chiar dacă trupul lui era firav pe atunci, ambiția l-a determinat ca la vârsta de 13 ani să înceapă un sport, mai exact kickboxing-ul. Nu i-a fost ușor, dar Vlad nu și-a pierdut nicio clipă motivația, ci dimpotrivă, și-a fixat mereu ținte tot mai înalte. Astăzi, la 25 de ani, colegul nostru este luptător profesionist de kickboxing și campion național. Este printre cei mai buni din România la categoria sa și luptă pe ringurile din toată Europa. Sportul l-a învățat să își controleze emoțiile și să fie disciplinat. În plus, a dobândit o condiție fizică demnă de invidiat, ceea ce îl ajută enorm în meseria de pompier. Sincere felicitări, Vlad! Îți dorim mult succes în tot ceea ce faci și suntem siguri că și în viitor vei câștiga multe lupte, atât în ring, cât și cu flăcările!”, au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

 

Sursa foto: ISU Hunedoara
Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO -VIDEO| Arme și muniție deținute ilegal, ridicate de polițiști, în urma unor percheziții domiciliare

Publicat

pe

Redactat de

Patru percheziții au avut loc, în această dimineață, în județul Hunedoara, la capătul cărora au fost ridicate arme și muniție despre care polițiștii spun că erau deținute ilegal. Acestea au fost găsite în locuințele unor persoane din Geoagiu, Crișcior și Vulcan.

Acțiunea amplă a fost derulată de oamenii legii la nivel național. Nu mai puțin de 316 mandate de percheziție au fost puse în aplicare în toate județele țării, într-un dosar privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor,

„În județul Hunedoara, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Investigații Criminale, au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor. Acțiunea este organizată într-un dosar penal, instrumentat la nivelul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Polițiștii au documentat activitatea infracţională a unei societăți comerciale din afara teritoriului țării, care, prin intermediul unui site, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării şi diferite tipuri de muniţie aferente acestora, fără a respecta condiţiile legii privind regimul armelor şi al muniţiilor”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Arme cumpărate, online, și livrate prin curier


Activitatea s-ar fi desfăşurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar societatea în cauză ar fi livrat armele şi muniţiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat care introduc bunurile în ţară, fără a declara acest fapt autorităţilor vamale şi fără a îndeplini condiţiile solicitate de legislaţia naţională în acest domeniu.

Advertisement

Ca urmare a perchezițiilor desfășurate în județul Hunedoara, la locuința unui bărbat din Geoagiu, polițiștii au găsit ca fiind deținute fără drept: o armă neletală lungă, supusă autorizării, cu aer comprimat, un sistem de ochire de tip lunetă, un pistol supus autorizării, cu aer comprimat și 3 cutii conținând diaboluri metalice (aferente armelor menționate). De asemenea, la locuința unei femei din Crișcior, polițiștii au găsit, ca fiind deținute fără drept un pistol supus autorizării, cu aer comprimat și recipiente din plastic conținând diaboluri metalice, în timp ce la locuința unui bărbat din municipiul Vulcan au găsit o armă neletală lungă, supusă autorizării, cu aer comprimat, un pistol supus autorizării, cu aer comprimat și o cutie conținând diaboluri metalice (de calibre aferent armelor menționate). Totodată, la locuința unui bărbat din comuna Crișcior, polițiștii au găsit, ca fiind deținută fără drept o armă neletală lungă, supusă autorizării, cu aer comprimat, cu destinația tir sportiv, deținută fără drept de cel în cauză. Armele și muniția deținute ilegal au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Acţiunea de astăzi vizează creşterea gradului de siguranţă şi scoaterea din circuitul ilegal a unor arme supuse autorizării”, a mai informat IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Un an de cardiologie intervențională la SJU Deva. Zeci de vieți salvate, 128 de stenturi implantate, în total

Publicat

pe

Redactat de

A trecut un an de când la Compartimentul de Cardiologie Intervențională și Cateterism Cardiac, din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva, s-au făcut, în premieră, primele proceduri de coronarografie și implanturi de stenturi. Zeci de pacienți au trecut prin mâinile medicilor, primind o nouă șansă la viață.

În 4 octombrie 2023, la SJU Deva s-au făcut primele astfel de proceduri medicale, fiind realizat un pas extrem de important în beneficiul bolnavilor cardiaci din județ care, înainte, erau nevoiți să meargă în spitalele din centrele universitare din țară pentru astfel de intervenții.

În decursul acestui an, peste 170 de pacienți au beneficiat de intervenții pentru a li se salva viața.

“Astăzi marcăm un moment de referință pentru sănătatea din județul Hunedoara: se împlinește un an de când, ÎN PREMIERĂ, au fost efectuate primele proceduri la Compartimentul de Cardiologie Intervențională și Cateterism Cardiac! În decursul acestui an, 172 de pacienți au beneficiat de proceduri avansate precum coronarografii diagnostice și angioplastie coronariană cu implant de stenturi. Cu un total de 128 de stenturi implantate, aceste intervenții au adus speranță și viață pentru pacienții tratați la Spitalul Județean de Urgență din Deva. Cardiologia intervențională este un domeniu de maximă importanță în tratarea bolilor cardiovasculare, reducând riscurile asociate și asigurând pacienților o recuperare mai rapidă și mai eficientă. Această realizare reprezintă un pas important în îmbunătățirea calității vieții pacienților noștri!Mulțumesc Ministerului Sănătății pentru alocarea fondurilor necesare achiziționării angiografului și domnului doctor Constantin Blaj, care a investit toată energia și dedicarea în realizarea acestui proiect. Felicit echipa medicală – medici și asistenți – pentru dăruirea și profesionalismul de care au dat dovadă zi de zi, dar și conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva, pentru această premieră și pentru eforturile continue de a transforma spitalul într-o unitate medicală de înaltă performanță”, a transmis Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, instituție în subordinea căreia se află SJU Deva.

 

Advertisement
Sursa foto: Consiliul Județean Hunedoara-Spitalul Județean de Urgență Deva/Facebook
Citeste mai mult ...

ANGAJAM femeie de serviciu

Societate Comercială angajează femeie de serviciu din Hunedoara, program de lucru 8 ore, carte de munca, salariu motivant.
Se iau in considerare doar CV-urile depuse la sediul din Hunedoara, str. Eroilor 2bis.
Relații suplimentare la telefon 0254 715 497.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate