Connect with us
Data: 20/02/2025
.

Actualitate

543 de persoane angajate, în luna septembrie, cu sprijinul AJOFM Hunedoara

Publicat

pe

În cursul lunii septembrie 2023, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara, au fost încadrate în muncă 543 persoane, dintre care 263 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 253 persoane au peste 45 de ani, 81 persoane au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 38 persoane au între 30 – 35 ani, 62 persoane au între 25 și 30 de ani, iar 109 persoane sunt tineri sub 25 de ani. În baza de date a AJOFM Hunedoara, s-au înscris în luna septembrie 2023, ca persoane în căutare de loc de muncă, 241 tineri NEET, cu vârsta între 16 – 29 ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 393 provin din mediul urban, iar 150 persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale,226, urmate de cele fără studii sau cu studii primare și gimnaziale, 139. Numărul celor care au ca studii școala profesională sau de arte și meserii este de 107, cei cu studii universitare sunt în număr de 59, iar cei cu studii postliceale sunt în număr de 12. Din numărul total de persoane care au fost angajate, în luna septembrie 2023, prin intermediul AJOFM Hunedoara, 74 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, arată reprezentanții AJOFM Hunedoara.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în cursul lunii septembrie 2023, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.063 persoane.

Actualitate

Restaurarea Castelului Corvinilor merge mai departe

Publicat

pe

Redactat de

Lucrările de restaurare și conservare a Castelului Corvinilor, unul dintre cele mai importante monumente medievale din România, continuă. Până când temperaturile vor reveni la valori mai prielnice, acestea se derulează în spaţii interioare, în această perioadă fiind vizate, cu prioritate, podul Capelei şi podul Sălii Dietei, potrivit reprezentanților municipalității hunedorene.

Lucrările sunt derulate în cadrul celui de-al doilea mare proiect de restaurare-conservare pentru care Primăria Municipiului Hunedoara a câştigat o finanţare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiect de circa șase milioane de euro

Aproximativ șase milioane de euro este valoarea totală a proiectului de restaurare-conservare, iar acesta vizează zonele şi elementele importante ale Castelului Corvinilor care nu au putut fi incluse în primul proiect, derulat în ultimii ani, în valoare de alte cinci milioane de euro nerambursabili, obţinuţi de administraţia oraşului prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

„Am fi dorit de la bun început să avem un buget suficient pentru a restaura integral Castelul Corvinilor dar, la acea vreme, când s-au deschis apelurile de finanţare europeană prin vechiul POR pentru astfel de obiective, limita maximă era de 5 milioane de euro. Atunci ne-am adaptat condiţiilor existente, ne-am gândit la ce e mai urgent de făcut pentru Castel, am întocmit proiectul, am câştigat finanţarea apoi s-au făcut lucrările. A apărut această oportunitate, prin PNRR, de a continua demersul nostru general care vizează acest obiectiv, am scris un nou proiect, am obţinut o nouă finanţare şi suntem deja de luni bune în faza execuţiei lucrărilor efective. Cumulând rezultatele celor două proiecte, putem vorbi despre cea mai amplă restaurare a Castelului Corvinilor din ultimul secol. Sunt încrezător că administraţia obiectivului turistic şi constructorul vor reuşi să găsească soluţii pentru ca lucrările să se deruleze, şi de această dată, fără a fi afectate prea mult nici programul şi nici traseele de vizitare”, explică primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Advertisement

Reamintim faptul că, cea de-a doua etapă de restaurare a Castelului Corvinilor vizează nu mai puţin de 27 de obiective de lucrări printre care se regăsesc restaurarea frescelor din mai multe zone ale edificiului medieval, înlocuirea pardoselii din Sala Cavalerilor, refacerea podurilor de acces, curăţarea fântânii din curtea interioară, restaurarea „Cavalerului” din vârful Turnului Buzdugan, precum şi lucrări necesare pentru deschiderea spre vizitare a mai multor spaţii din impozantul monument medieval. De asemenea, acest proiect mai prevede ample reabilitări ale acoperişurilor, refaceri de instalaţii electrice, implementarea unui sistem de supraveghere video şi realizarea un planşeu din lemn pe Terasa de Artilerie.

Considerat cel mai frumos din Transilvania, Castelul Corvinilor este renumit nu doar pentru arhitectura sa gotică impresionantă, ci și pentru istoria sa fascinantă, atrăgând anual mii de turiști din întreaga lume.

Sursa foto: Primăria Hunedoara
Citeste mai mult ...

Actualitate

Indicatoarele rutiere deteriorate din Deva, înlocuite

Publicat

pe

Redactat de

În municipiul Deva, indicatoarele rutiere deteriorate sunt înlocuite cu altele noi. Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (SPIGM) Deva a demarat o acțiune de înlocuire a semnelor de circulație vechi, uzate, care pot reprezenta un pericol în trafic.

Sursa foto: Primăria Deva

Echipele Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva acționează cu prioritate în zonele cele mai afectate, unde semnele nu mai sunt vizibile din cauza vechimii, a condițiilor meteo extreme, a accidentelor etc. Aceasta este o măsură proactivă pentru prevenirea accidentelor și pentru asigurarea unui trafic rutier și pietonal în condiții de siguranță”, au transmis reprezentanții administrației publice locale.

Autoritățile publice locale, prin serviciile de specialitate, vor asigura o monitorizare constantă a semnelor de circulație, pentru a interveni rapid, în cazul în care acestea vor suferi noi deteriorări.

Administrația publică locală face apel către toți cetățenii, să respecte infrastructura rutieră și să evite orice acte de vandalism. Semnele de circulație sunt esențiale pentru siguranța noastră, iar orice zgârietură, îndoire sau distrugere a acestora poate pune în pericol viața tuturor participanților la trafic”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Programul „Rabla pentru tractoare” – Fermierii se pot înscrie personal pentru finanțare

Publicat

pe

Redactat de

Ministerul Mediului a anunțat lansarea unui nou program destinat fermierilor, denumit „Rabla pentru tractoare”, menit să sprijine modernizarea echipamentelor agricole și să contribuie la protecția mediului. În cadrul acestui program, fermierii vor putea beneficia de vouchere pentru achiziționarea de tractoare noi, cu o finanțare de până la 80%, în funcție de vârstă și tipul de fermă.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că programul a suferit câteva modificări importante, printre care și schimbarea procedurii de înscriere. Spre deosebire de anii anteriori, când înregistrarea se făcea prin intermediul dealerilor, acum fiecare fermier va putea aplica personal pentru finanțare, având astfel mai multe șanse de a beneficia de program.

„Am decis ca fiecare fermier să se înscrie, să aibă propria lui șansă de a prinde această finanțare”, a explicat ministrul, adăugând că speră ca, în luna martie a acestui an, fermierii să poată să acceseze fondurile disponibile.

O altă modificare semnificativă vizează creșterea perioadei de monitorizare a beneficiarilor, de la un an la cinci ani. Astfel, fermierii vor fi obligați să nu înstrăineze tractoarele achiziționate prin acest program și să le utilizeze conform ghidului de finanțare. „E o măsură care ne ajută să finanțăm adevărații fermieri și nu doar pe cei care doreau să profite de această oportunitate”, a subliniat Fechet.

Prin program, fermierii pot obține vouchere în valoare de 35.750 de euro sau 44.000 de euro, în funcție de procentul de finanțare: 65% pentru fermierii peste 40 de ani și 80% pentru tinerii fermieri. Valoarea maximă a unui tractor finanțat este de 55.000 de euro. Pentru a putea beneficia de acest program, fermierii trebuie să predea un autovehicul uzat, care poate fi un tractor vechi sau un autoturism, iar vechimea relației cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură nu mai este un criteriu decisiv.

„Este un program prin care încurajăm fermierii să devină mai prietenoși cu mediul, să producă mai mult, mai ieftin și mai ecologic”, a conchis ministrul Fechet.

Advertisement

FOTO: FACEBOOK MINISTERUL MEDIULUI

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate