Connect with us
Data: 03/07/2024
.

Deva

Victorie importantă pentru West Deva la futsal

Publicat

pe

În Liga 1 de futsal s-au disputat meciurile etapei a treia din play-out, acolo unde evoluează echipele clasate pe locurile 5-10 la finele sezonului regular. Printre cele șase participante se numără și ACS West Deva.

Cei de la West au întâlnit, la Sala Sporturilor din Deva, pe Luceafărul Buzău (locul 4, cu 18 puncte), și au obținut o victorie importantă în tentativa lor de a evita retrogradarea directă. Devenii s-au umpis la o diferență clară, scorul final fiind de 15-6 (11-1) în favoarea lor. În urma acestui rezultat, ACS West Deva rămâne pe penultima poziție, cu 12 puncte, dar are, în prezent, cu trei mai multe decât echipa de pe ultimul loc, retrogradabil direct, aici fiind vorba despre cei de la Șoimii Șimand, care au pierdut, acasă, cu 3-7 (1-3) în fața celor de la CSM Târgu Mureș (locul 3, cu 18 puncte). La finalul play-off-ului penultima clasată va juca cu poziția secundă din Liga 2 un baraj de menținere/promovare, cel mai probabil aceasta urmând a fi Ceahlăul Piatra Neamț, care va juca meciul din runda a treia la finele acestei săptămâni, pe teren propriu, cu “lanterna roșie”, Junior Corund, partida fiind amânată pentru 23 martie.

Șanse teoretice

Cei de la ACS West Deva au șanse teoretice de a scăpa de penultimul loc din Liga 1, la fel cum le are și Clujana Cluj, după 21-2 (14-1) acasă, cu penultima clasată, Fortius Buzău, pentru a doua treaptă a podiumului din Liga secundă. Este deja promovată în Liga 1 Kerszhegy remetea, care a câștigat, cu 2-1 (1-1), pe terenul celei de-a patra clasate, Inter Gheorgheni. Revenind la play-out-ul din Liga 1, că în jocul dintre primele două clasate, Sepsi Sfântu Gheorghe (37 de puncte, a învins, acasă, cu 9-8 (6-3) pe Moausoleul Mărășești (22). În play-out se joacă un singur tur, conform tabelei Berger, iar echipele au intrat aici cu punctele acumulate în sezonul reular. Etapa viitoare, programată în ultimul weekend din această lună, ACS West Deva va juca pe terenul celor de la CSM Târgu Mureș, celelalte meciuri ale rundei fiind Mausoleul Mărășești-Șoimii Șimand și Luceafărul Buzău – sepsi Sfântu Gheorghe. În jurul datei de 20 aprilie cei de la West pe terenul celor de la Șoimii Șimand, iar în ultima etapă din play-out vor întâlni, pe teren propriu, pe Sepsi Sfântu Gheorghe.

Actualitate

Două mașini implicate într-un accident pe Calea Zarandului, din Deva. Unul dintre șoferi, transportat la spital

Publicat

pe

Redactat de

Un accident rutier a avut loc, astăzi, puțin după ora 13:00, pe Calea Zarandului, din municipiul Deva, în apropiere de ieșirea spre Sântuhalm. Două mașini au fost implicate într-o coliziune. Șoferul uneia dintre ele a fost transportat la spital.

La fața locului, au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Deva, cu o autospecială de intervenție și cu o ambulanță SMURD.

 

“În eveniment au fost implicate două autoturisme. Unul dintre acestea, care venea dinspre Sântuhalm, a traversat porțiunea de gazon care desparte cele 2 sensuri de mers și a intrat în coliziune cu autoturismul care se deplasa din sens opus, spre ieșirea din oraș. În urma impactului, un conducător auto a fost asistat medical de către echipajul SMURD și transportat la UPU Deva. Șoferul și pasagerul din cel de-al doilea autovehicul implicat în accident nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor și de curățare a porțiunii de drum pe care a avut loc accidental rutier. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de instituțiile care au atribuții în acest sens”, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Sursa foto -video: ISU Hunedoara

Constatările polițiștilor rutieri

Din primele cercetări ale polițiștilor, accidentul s-a produs după ce șoferul unuia dintre autoturismele implicate, un tânăr de 18 ani, ar fi pierdut controlul volanului. “În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că un tânăr de 18 ani, din municipiului Deva, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Zarandului, din direcția Simeria-Ilia, a pierdut controlul direcției, a trecut peste scuarul care desparte sensurile de mers și a pătruns pe contrasens, unde a tamponat autoturismul condus de un bărbat de 56 de ani, din Deva. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 56 de ani, care a fost transportat de către un echipaj medical Spitalul Județean de Urgență Deva, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Advertisement

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranță
Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. „Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante”, transmit reprezentanții IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO| Lucrări de demolare a gării din Deva

Publicat

pe

Redactat de

Lucrările de demolare a gării din Deva sunt în plină desfășurare, marcând un moment important în proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare.

Deși, inițial, se dorea modernizarea gării existente, evaluările tehnice au arătat că acest lucru nu se poate realiza din motive de securitate a structurii de rezistență. Astfel, s-a decis demolarea completă a vechii gări pentru a face loc unei construcții noi, moderne și sigure.

Reconstrucția gării din Deva este o parte esențială a tronsonului 3 al proiectului Gurasada-Simeria. Acest proiect face parte dintr-un program amplu de reabilitare și modernizare a căii ferate române, destinat să îmbunătățească semnificativ calitatea serviciilor feroviare și să reducă timpul de călătorie între principalele orașe ale țării.

Conform planurilor, tronsonul Gurasada-Simeria trebuie finalizat până în decembrie 2025. Această dată țintă subliniază importanța menținerii unui ritm constant al lucrărilor pentru a asigura respectarea termenelor și a bugetelor stabilite.

Finalizarea acestui tronson va aduce multiple beneficii pentru locuitorii din zonă și pentru toți utilizatorii rețelei feroviare române. Noua gară din Deva va fi echipată cu facilități moderne care vor îmbunătăți confortul și siguranța pasagerilor, contribuind totodată la o mai bună conectivitate regională și națională.

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

CSM Deva, pepinieră de jucători pentru fotbalul profesionist

Publicat

pe

Redactat de

Tânărul fotbalist de la CSM Deva, Enrik Casian a semnat, astăzi, transferul la Clubul AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, clasificat la nivel național ca și academie de fotbal.

“Enrik evoluează de doi ani la Clubul Sportiv Municipal Deva, la Centrul de Copii și Juniori al secției de fotbal, în grupa pregătită de antrenorii Gabriel Constantin și Constantin Vișan. Este un tânăr talentat, cu rezultate deosebite care l-au făcut remarcat de către clubul profesionist de fotbal din Miercurea Ciuc care evoluează în prezent în Liga a II-a. Administrația publică locală deveană și conducerea CSM Deva sunt mândre de juniorul Enrik Casian. Suntem convinși că va face performanță și va avea o carieră de succes în fotbalul românesc. Îl felicităm pe acest tânăr minunat pentru dăruirea cu care practică fotbalul și pentru munca depusă până acum. Ținta noastră este ca CSM Deva să devină o pepinieră pentru loturile de fotbal ale României”, au transmis reprezentanții Primăriei Deva.

Sursa foto: Primăria Deva

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate