Actualitate
De două decenii, în fiecare zi, alături de dumneavoastră! “Servus Hunedoara” împlinește 20 de ani
Cotidianul Județean „Servus Hunedoara” aniversează, astăzi, 20 de ani de apariție neîntreruptă pe piața media din județ. În data de 26 aprilie 2004 apărea primul număr al publicației noastre, „Servus Hunedoara” salutând, în acea zi, pentru prima oară hunedorenii din întreg județul. S-au scurs 20 de ani de atunci. Sunt două decenii de prezență zilnică alături de dumneavoastră. Nici nu știm cum au trecut. 20 de ani – o vârstă frumoasă, pe care o aniversăm sub același slogan cu care am pornit la drum și în 2004 – „Servus Hunedoara – Zilnic lângă tine!”.
20 de ani… cu zile mai bune și mai puțin bune, am trecut prin atât de multe povești, în tot acest timp. 20 de ani… cu zeci de mii de pagini tipărite și articole publicate, știri pe subiecte diverse, desprinse din realitatea care ne înconjoară, povești cu și despre oameni frumoși. 20 de ani… de muncă, dăruire, provocări, sacrificii, dar și multe împliniri. Așa au trecut două decenii…
Cel mai „bătrân” cotidian editat în Deva
În cei 20 de ani de apariție neîntreruptă, „Servus Hunedoara” a avut forța de a rezista testului timpului și continuă să existe pe piața media din județ, atât în format tipărit, cât și în variantă online, iar astăzi este printre puținele publicații hunedorene care se pot mândri cu o astfel de experiență media, fiind cel mai longeviv cotidian tipărit în județul Hunedoara, de după Revoluție.
Povestea unui ziar care vă salută din 2004
Povestea ziarului „Servus Hunedoara” a început în primăvara anului 2004, fiind, de fapt, o idee pornită și materializată, cu mult entuziasm, de fondatorul publicației – Valentin Popescu, care a avut convingerea că hunedorenii merită un ziar dinamic care să le ofere informația de care au nevoie în fiecare zi. În primăvara anului 2004, o echipă tânără şi îndrăzneaţă a pornit la drum, în fosta redacție a ziarului din Clădirea „Cepromin” din Deva. Echipa “Servus” – mică pepinieră de jurnalism, în prima fază, a fost unită, încă de la început, prin prietenie, și ambiționată „să facă” o presă corectă și echidistantă, adaptată, ce-i drept, la timpurile de atunci. Timpuri în care presa scrisă mergea „unsă”, fără rețele de socializare sau alte mijloace moderne de informare, doar cu pixul, agenda și reportofon în mână, alergând, la propriu, pentru a oferi cititorilor știri despre cele mai de importante evenimente de actualitate din județ. Timpuri în care plăcerea de a răsfoi ziare încă mai exista.
În anii ce au urmat, „Servus Hunedoara” a crescut, iar ziarul şi-a câştigat un loc important printre preferinţele mediatice ale hunedorenilor.
Sediu redacțional nou, din 2013, și extinderea proiectului media – în 2020, prin înființarea televiziunii ServusHD TV
În iulie 2013, colectivul redacțional al “Servus Hunedoara” s-a mutat într-un sediu nou (la parterului blocul 1 de pe strada Mareșal Averescu, din municipiul Deva). Ziarul s-a reinventat, în timp, iar preferințele cititorilor au crescut și mai mult. În anul 2020, „Servus Hunedoara” s-a dezvoltat și s-a extins prin înființarea televiziunii online ServusHD TV. În martie 2024, varianta online a ziarului -site-ul nostru, www.servuspress.ro, a trecut printr-un nou proces de „up-gradare”, venind în întâmpinarea cititorilor cu un design mai modern și atractiv. Ca un element de noutate, www.servuspress.ro pune acum la dispoziția cititorilor informații din întreg județul Hunedoara, structurate pe localități, astfel încât dumneavoastră puteți accesa mult mai ușor informații din municipiile și orașele județului Hunedoara. Noua platformă online a ziarului cuprinde știri din întreg județul Hunedoara, precum și informații utile comunității, și se dorește a fi un portal informațional mult mai complex.
VALENTIN POPESCU -DIRECTOR GENERAL ȘI FONDATOR „SERVUS HUNEDOARA”
“Mulțumesc din suflet familiei mele, angajaților, colaboratorilor și partenerilor nostri care au făcut posibilă apariția neîntreruptă, timp de 20 de ani a cotidianului județean independent -SERVUS HUNEDOARA. Sunt 20 de ani în care ziarul nostru a publicat zeci de mii de știri și articole din județul Hunedoara și nu numai. Ne apropiem să atingem, tot în acest an, 5.000 de ediții -cifră care nu a fost atinsă de niciun alt ziar după anul 1989 -în județul Hunedoara. Cum am rezistat în toți acești 20 de ani? Simplu – multă pasiune, muncă și perseverență din partea tuturor care au fost și sunt în redacția noastră din 26.04.2004 și până în prezent și, în special, cititorilor noștri, atât ai ediției tipărite, cât și ediției online, care an de an a crescut ca număr de cititori, ajungând, în 2024, să fim citiți de peste 175.000 de vizitatori unici, lunar. Așa cum am afirmat în fiecare an, la aniversare, ne dorim să continuăm cu ediția tiparită, să încercăm să fim și mai buni, zi de zi, și asta pentru a informa locuitorii județului nostru despre ce se întâmplă în comunitea lor. Vă mulțumim și ne înclinăm în fața dumneavoastră! Dumnezeu să Binecuvânteze județul Hunedoara și pe toți hunedorenii!”.
Vă mulțumim!
Aniversarea a 20 ani de la publicarea primului număr al cotidianului „Servus Hunedoara” este cel mai bun prilej de a adresa mulțumiri. Mulţumim tuturor celor care au pus umărul pentru ca „Servus Hunedoara” să împlinească 20 ani de apariţie neîntreruptă. Mulțumim celor care, pe parcursul acestor două decenii, au adus semnături în paginile ziarului: redactori, fotoreporteri, tehnoredactori, colegilor de la marketing, vânzări și distribuție, oameni extraordinari, cunoscuți de dumneavoastră doar după nume și produsul muncii lor. Mulțumim tuturor colaboratorilor noștri! Iar pe dumneavoastră, cititorii, atât cei care răsfoiți paginile ziarului sau dați un simplu click pe Internet, accesând știrile noastre online, vă invităm să ne fiţi alături şi în continuare, ca şi până acum.
Cu aproape 5.000 de ediții tipărite publicate, din 2004 și până în prezent, publicația noastră continuă să scrie în presa hunedoreană una dintre cele mai longevive povești.
„Servus Hunedoara” vă mulţumeşte şi va fi, în continuare, alături de dumneavoastră!
Actualitate
Noutăți din comuna Pui
Din luna octombrie administrația publică locală din comuna Pui și-a preluat atribuțiunile. Prezent, săptămâna trecută, în emisiunea SPUNE CE CREZI, deifuzată pe postul de televiziune online SERVUS HD TV și moderată de colega noastră Ioana Popescu, noul primar al comunei Pui, Ovidiu Ciolea, a vorbit despre lucrurile cu care se confruntă la început de mandat, dar și despre planurile de viitor.
Datoriile se vor stinge, iar proiectele începute vor fi finalizate
În prima parte a emisiunii, Ovidiu Ciolea a vorbit despre problemele existente în comună și modalitățile de rezolvare, fiind vorba despre datorii și de proiecte nefinalizate, dând asigurări că aceste aspecte vor fi reglementate. “Avem datorii, ca și mai toate UAT-urile, mai mari sau mai mici. Deci cam peste tot sunt probleme. Nu vreau să vorbesc de sume, dar datoriile sunt destul de consistente la Pui, dar îmi doresc să le reglăm în timp. Sunt și unele proiecte nerealizate. Mai avem de făcut recepții la unele proiecte. Este vorba despre proiecte bune, care ajută la dezvoltarea comunei. Avem, de exemplu, grădinița cu program prelungit, lucrare începută de mult timp, dar e bine că s-a încheiat și putem da drumul activității începând cu anul școlar viitor. De asemenea, mai este canalizarea în Hobița, Uric și Râu Bărbat, la fel un proiect foarte bun, dar nerecepționat, însă este în termen și îl vom finaliza. Ar mai fi căminul cultural de la Ponor, care mai trebuie finalizat și recepționat. De asemenea, mai sunt și câteva drumuri, lucrările la acestea nefiind recepționate de prin 2028 – 2019, dar sperăm să le finalizăm. Le luăm pe rând, pe fiecare”, a spus Ovidiu Ciolea.
Rezolvarea problemei terenurilor întăbulate greșit, o prioritate
Primarul din Pui a vorbit și despre o chestiune ce trebuie rezolvată urgent, fiind vorba de corectarea întăbulării terenurilor, care nu este conformă cu realitatea. „În momentul de față ne confruntăm cu o problemă ce necesită o rezolvare destul de urgentă, fiind vorba despre terenuri. Mai exact de terenurile care au fost întăbulate la lucrările de la conducta de gaz BRUA ce trece prin comună. Acolo sunt decalaje foarte mari, mai ales în ce privește suprapunerea unor suprafețe. Este vorba despre circa 500 de terenuri, care trebuie remăsurate. Întăbularea a fost făcută greșit. Fără a acuza fosta conducere a comunei, din ce am vorbit cu oamenii, dar și cu firma care a executat măsurătorile și cu angajații Primăriei, a fost o lipsă de comunicare. Dacă se comunica, nu cred că se ajungea aici. Este o problemă pe care va trebui să o rezolvăm cu prioritate”, a precizat primarul din Pui.
Este nevoie de colaborare în Consiliul Local pentru dezvoltarea așezării
Ovidiu Ciolea a mai vorbit și despre proiecte de viitor, subliniid că este nevoie de colaborare în Consiliul Local, așa cum există cu angajații Primăriei, pentru dezvoltarea comunei. „Oamenii din Primărie își fac treaba destul de bine și nu sunt probleme în acest sens. Lucrez cu aceeași angajați, care au răms pe posturile lor, și colaborez foarte bine cu dânșii și, din câte am înțeles, acest lucru este reciproc. În ce privește Consiliul Local am oarece probleme, fiind în minoritate, legate de unele proiecte, dar sper că cei care sunt majoritari vor vota pentru binele comunei. Sunt proiecte care trebuie derulate în viitor. Unul dintre acestea este introducerea gazului metan, iar când se va deschide sesiunea de proiecte pe acest domeniu vom depune documentația. De asemenea, avem încă drumuri neasfaltate sau care necesită pietruire. La fel este și cu alimentarea cu apă, aproape jumătate din satele comunei nefiind legate la rețea. La acest capitol problemele cele mai mari sunt în Fizești și Federi. Satele de munte ale comunei, unde trebuie să găsim o sursă de captare a apei. Când este secetă, cum a fost și în vara acestui an, locuitorii de acolo s-au confruntat cu lipsa apei. Sper ca toate aceste probleme să le putem rezolva în viitor. Îmi doresc ca în viitor să atragem și investitori, pentru crearea de locuri de muncă, în special pentru tineri”, a declarat Ovidiu Ciolea.
Pregătiți de iarnă și de sărbători
Primul din Pui a discutat și despre subiecte de sezon, precum venirea iernii și pregătirile de sărbători. „Încălzirea se face, în general, cu lemne, și nu cred că vor fi probleme. Cu siguranță, însă, nu vor fi probleme la instituțiile publice, în special la școli. De asemenea, suntem pregătiți și pentru deszăpeziri și nu cred că iarna ne va lua prin surprindere. Legat de sezonul rece, în decembrie așteptăm, cu toții, sărbătorile. În comună va fi iluminat festiv, vor fi brazi împodobiți și sperăm ca micuții să primească și cadouri de Crăciun din partea administrației. Le doresc concetățenilor mei toate cele bune și sărbători cu multe bucurii și îi asigur de colaborare și sprijin total din partea mea, a precizat Ovidiu Ciolea, primarul comunei Pui, în emisiunea SPUNE CE CREZI difuzată pe postul de televiziune online SERVUS HD TV.
Actualitate
CCR a respins cererea de anulare a primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Turul al doilea, pe 8 decembrie
Curtea Constituțională a României (CCR) a respins cererea de anulare a primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Cel de-al doilea tur de scrutin va avea loc duminică, 8 decembrie.
“În ziua de 2 decembrie 2024, în cadrul controlului pentru respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României, conferind efectivitate competențelor înscrise în Constituția României, precum și în respectul votului popular exprimat în primul tur al alegerilor prezidențiale din anul 2024, judecătorii constituționali au hotărât, cu unanimitate de voturi:
– respingerea ca neîntemeiată a cererii de anulare a alegerilor pentru funcția de Președinte al României în cadrul primului tur de scrutin din data de 24 noiembrie 2024, formulată de Cristian Vasile Terheș;
– confirmarea și validarea rezultatului alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României, în cadrul primului tur de scrutin din 24 noiembrie 2024;
– organizarea celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României în ziua de duminică, 8 decembrie 2024, la care participă domnul Călin Georgescu şi doamna Elena-Valerica Lasconi, în această ordine. Hotărârile sunt definitive și general obligatorii.
Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată într-un comunicat de presă al CCR.
Actualitate
Ultima oră: Călin Petru Marian (PNL) devine senator de Hunedoara
Potrivit ultimelor rezultate, Partidul Național Liberal va avea trei parlamentari în județul Hunedoara: doi deputați – Vetuța Stănescu și Daniel Răducanu, și un senator – Călin Petru Marian.
Aceste date rezultă după centralizarea a 99,99 la sută dintre secții de vot.
Călin Petru Marian, fost prefect al județului Hunedoara în perioada 2020-2024, a deschis lista pentru Senat din partea PNL Hunedoara, la alegerile parlamentare din 1 decembrie.
Reamintim că, structura noului Legislativ al țării include nouă parlamentari hunedoreni: șase deputați și trei senatori.
-
Actualitatecu 17 ore in urma
Posibilii parlamentari ai județului Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
“Ziua Națională a României”: Ceremonial public la Cimitirul Eroilor, de pe strada Călugăreni, din Deva
-
Actualitatecu 10 ore in urma
Ultima oră: Călin Petru Marian (PNL) devine senator de Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Procesul de renumărare a voturilor din județul Hunedoara, pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, finalizat
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Noul sens giratoriu de pe DN 66, din orașul Hațeg, finalizat
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Incendiu la un autoturism care se deplasa pe DN 66, în apropiere de Hațeg
-
Actualitatecu 2 zile in urma
„Ziua Națională a României”, marcată la Deva. Ceremonial public la Cimitirul Eroilor
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Alegeri parlamentare 2024| 22,16 la sută, prezența la vot în județul Hunedoara, la ora 13:00