Actualitate
Lucrări pe drumuri naționale și autostrăzi din zona de vest, inclusiv din județul Hunedoara, săptămâna aceasta

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara au anunțat ce lucrări se desfășoară, săptămâna aceasta, pe drumuri naționale și autostrăzi din zona de vest, inclusiv din județul Hunedoara.
Astfel, în județul Hunedoara, în această săptămână, se lucrează pe DN 66 Zeicani – Sarmisegetusa; DN 66 Hațeg și DN 7 Orăștie și DN 66 Uricani. De asemenea, și pe Autostrada A1 în zona localității Ilia au loc lucrări la rosturile de dilatație.
“Lucrări pe drumurile naționale și autostrăzi în zona de vest săptămâna aceasta. Jud. Timiș: DN 68A Coșava -Margina -refacere structură rutieră, până în 25 iulie, lucrări desfășurate inclusiv pe timpul nopții, fără lucrări în weekend. Pentru a evita aglomerația, șoferii pot folosi următoarele rute de ocolire: pe direcția Nădlac -București: A1 Nod Balinț – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebeș – DN 68 Caransebeș – DN 68 Hațeg – DN 66 Hațeg – DN 66 Simeria – A1 Simeria; sau A1 Nădlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia; pe direcția București -Nădlac; A1 Ilia – DN 7 Ilia – DN 7 Arad – A11 Arad – A1 Arad – A1 Nădlac. DN 6 Sânnicolau Mare – Cenad – aplicare marcaje rutiere; DN 59A Săcălaz – reparații carosabil; Jud. Caraș-Severin – DN 57 – Oravița –Grădinari; DN 67D Băile Herculane – Valea Cernei – consolidare drum¸ DN 57 Berzasca – construire polată pentru protecția drumului de căderile de pietre de pe versant; Jud. Hunedoara: DN 66 Zeicani – Sarmisegetusa – covor asfaltic; DN 66 Hațeg și DN 7 Orăștie – amenajare sensuri giratorii; DN 66 Uricani – consolidare poduri; Jud. Arad: DN 7 Conop, reparații pod peste pârâul Nadăș; DN 7 Julița – montare parapete pe rulouri; Autostrada A6: km 3+700 și km 4+300 (Lugoj) – consolidare taluz (foto); Autostrada A1 km 392+279 C2, Ilia, km 529+700 Arad, km 509+236 Giarmata – lucrări la rosturile de dilatație”, au informat reprezentanții DRDP Timișoara.
Actualitate
O elevă din Hunedoara, premiul I la Concursul Național „Gheorghe Naum”

Bianca Zlătaru, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara, a câștigat premiul I la secțiunea Pictură a Concursului Național “Gheorghe Naum”.
Eleva hunedoreancă a realizat o pictură ce o prezintă pe Kuchisake Onna, personaj din mitologia japoneză.
„Felicitări, Bianca Zlătaru, eleva clasei a X-a A de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”! Suntem foarte mândri de tine pentru obținerea Premiului I la secțiunea Pictură a Concursului Național „Gheorghe Naum”! Talentul și pasiunea ta pentru artă au fost răsplătite cu această distincție minunată. Felicitări și mult succes în continuare!”, au scris, pe rețeaua de socializare, reprezentanții Colegiului Național „Iancu de Hunedoara”.
Ajuns la ediția cu numărul XXX, Concursul Național „Gheorghe Naum”, organizat de Liceul de Arte „Hariclea Darclée”, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, Primăriei Brăila și a Consiliului Județean Brăila, a reunit, și în acest an, tineri talentați din întreaga țară. Concursul este o formă de a cinsti memoria unuia dintre cei mai importanți artiști ai Brăilei: pictorul și gravorul Gheorghe Naum (1907 – 1968).
Tema propusă pentru ediția din acest an a fost „Mituri universale – Metafore vizuale inspirate din mitologie”.
Foto: Colegiul Național Iancu de Hunedoara/Facebook
Actualitate
„Târgul Colecționarilor”, în Holul Mare al Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva

Iubitorii de antichități sunt invitați să participe la „Târgul Colecționarilor”, eveniment ce va avea loc sâmbătă, 12 aprilie, între orele 07:00 și 13:00, în Holul Mare al Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.
Colecționari din județul Hunedoara și din întreaga țară vor expune obiecte rare și valoroase, din domenii precum filatelie, cartofilie, numismatică, bibliofilie, insigne, obiecte de artă, cartele telefonice etc. “Este ocazia perfectă pentru cei pasionați de a descoperi și achiziționa piese de colecție unice, dar și de a întâlni oameni cu aceeași pasiune”, au transmis reprezentanții Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.
Ajuns la ediția cu numărul 71, evenimentul este organizat de Hobby Club „Decebal” Deva, cu susținerea administrației publice locale.
Intrarea este liberă pentru toți vizitatorii.
Actualitate
Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, la ședința Comitetului Director al AMR de la Craiova. Subiecte importante, pe agenda discuțiilor

Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România (AMR) s-a întrunit joi, 10 aprilie, la Muzeul de Artă din Craiova. La întrunirea condusă de Lia-Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova și președinte al AMR, au participat, alături de primari din întreaga țară, ministrul Finanțelor, Tánczos Barna, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, și Marcel-Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Discuții importante despre proiectele cu finanțare europeană și nu numai
Prezent la evenimentul de la Craiova, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, care are calitatea de vicepreședinte al AMR, spune că, în cadrul întâlnirii, au fost dezbătute mai multe teme esențiale pentru administrația publică locală. Discuțiile au vizat Codul de Procedură Administrativă, Codul Administrativ, serviciile comunitare de utilități publice, Poliția Locală, Finanțarea APL, taxe și impozite locale și dificultăți întâmpinate în proiectele finanțate din fonduri europene – Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cele mai multe dintre acestea fiind generate de actualul cadru legislativ. „A fost o întâlnire a Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România (AMR), unde sunt vicepreședinte. Discuțiile, ca de obicei, sunt foarte aplicate în această asociație. Cred că este cea mai activă asociație din România, în momentul de față. Domnul Boloș, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, a discutat despre Valul Renovării care va fi trecut în granturi, deci nu va mai fi pe împrumut, „Anghel Saligny” – proiectele pe care le au aproape toate primăriile din România care vor fi trecute în PNRR pentru a putea fi finanțate mai ușor, dar a și atras atenția asupra faptului că proiectele pe PNRR obligatoriu trebuie implementate până în 30 august 2026 și aici știm că sunt întârzieri foarte mari din cauza birocrației din Românie, birocrație care nu îți mai lasă timp de implementare pentru că se obțin greu avizele”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, vicepreședinte al AMR.
Evaluarea funcționarilor public, o altă temă dezbătută
La eveniment au mai participat președintele Agenției Naționale de Achiziții Publice (ANAP), Iuliana Feclistov, și președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), Vasile-Felix Cozma. Printre subiectele dezbătute în cadrul ședinței Comitetului Director al AMR s-a făcut referire și la evaluarea anuală a funcționarilor publici. AMR atrage atenția că sunt funcționari care nu se implică în implementarea proiectelor, care nu își asumă semnăturile, care împiedică dezvoltarea comunităților locale și pe care primarii nu îi pot trage la răspundere. Președintele AMR, Lia – Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a arătat că legea ce vizează evaluarea funcționarilor publici trebuie să treacă cât mai repede de Parlamentul României.
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara și vicepreședinte al AMR, afirmă că, în acest moment, sunt în derulare discuții ample cu privire la modificarea legislativă care să oblige funcționarii publici să susțină anual un examen de competență. „Este un război între primari și funcționari publici, în ideea în care primarii doresc să accelereze atragerea acestor fonduri europene, iar unii dintre ei, din neștiință de legi, din fuga de responsabilitate, nu fac altceva decât să frâneze. Se dovește că este o chestiune foarte importantă (…) Într-o primărie, din totalul angajaților, cel mult 60 la sută sunt cei care realizează rolul lor în slujba comunității, care se implică, vin cu idei și își fac treaba. (…) Această lege, care își propune să-i oblige să dea examene anuale de competență este împiedicată să fie votată tocmai de funcționarii publici”, a mai declarat Dan Bobouțanu.
La evenimentul desfășurat la Craiova au luat parte mai mulți primari de municipii din întreaga țară. Astfel de ședințe sunt organizate periodic de către AMR, având invitați reprezentanți ai Guvernului României, în cadrul acestor întâlniri discutându-se problemele cu care se confruntă administrațiile publice locale.
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara, a fost ales, la începutul acestui an, vicepreședinte al AMR, funcție pe care a ocupat-o și în perioada 2017 -2021. Este singurul primar dintr-un oraș care nu e reședință de județ desemnat într-o astfel de funcție.
- Actualitatecu 3 zile in urma
Amenințată de propria mamă: Tânără din Ilia, protejată de poliție cu ordin provizoriu
- Actualitatecu 2 zile in urma
Accident mortal la Orăștie
- Actualitatecu 2 zile in urma
Accident rutier în Petroșani: o femeie a fost rănită și a avut nevoie de intervenția pompierilor pentru a fi salvată
- Actualitatecu 3 zile in urma
Cod galben și portocaliu de vreme severă în România: viscol, vânt puternic și ninsori abundente în mai multe regiuni
- Actualitatecu 2 zile in urma
Muzeul Trenulețelor “Valentin Banciu” din Hunedoara s-a redeschis, într-o nouă locație
- Actualitatecu 3 zile in urma
Tragedie în satul Măceu: Un bărbat a murit într-un incendiu izbucnit la anexa unei locuințe
- Actualitatecu 2 zile in urma
Garda de Mediu Hunedoara: Amenzi de 111.000 de lei, în primele trei luni ale acestui an
- Actualitatecu 2 zile in urma
Pădure pentru viitor: 4.000 de puieți plantați în zona Ilia de silvicultorii hunedoreni