Actualitate
Compania DHS va produce vehicule electrice la Deva!
Veste excelentă pentru economia municipiului Deva, dar nu numai. Compania EPAC Mobility, parte a grupului DHS, va produce, în curând, autovehicule electrice la sediul său din Deva.
Întâlnire cu reprezentanții BAW International
Reprezentanții de top ai companiei BAW International din China au efectuat o vizită oficială la fabrica de producție DHS și la sediul companiei EPAC Mobility, importatorul exclusiv și distribuitorul oficial al vehiculelor BAW pe piața din România și Europa. „Vizita a fost condusă de Zhao Tao, președintele BAW, alături de Nie Hong, directorul general al bazei de producție BAW din Dezhou, cunoscută pentru specializarea sa în producția de vehicule electrice mici, și Ma Guang, director adjunct al companiei. Din partea DHS, delegația a fost întâmpinată de doamna Yang Xi, președintele DHS, alături de Răzvan Filipescu, directorul general al EPAC Mobility, și Mark van Oel, investitor partener în cadrul EPAC Mobility. Această întâlnire strategică a avut drept scop explorarea oportunităților de colaborare extinsă între BAW și grupul DHS, precum și compania EPAC Mobility, pentru a facilita creșterea prezenței și influenței pe piața europeană și românească a vehiculelor electrice. Agenda vizitei a inclus și o inspecție amănunțită a show-room-ului din Deva, ca parte a planului de evaluare și consolidare a infrastructurii de distribuție și service a produselor BAW în regiune. Prezența liderilor de top ai BAW International subliniază angajamentul companiei de a dezvolta parteneriate durabile și de a-și extinde operațiunile pe piața europeană prin colaborări solide cu actori importanți precum DHS și EPAC Mobility. Această întâlnire marchează un pas important în discuțiile despre consolidarea parteneriatului și despre extinderea portofoliului de soluții sustenabile de mobilitate oferite de BAW în România și în alte țări europene”, a declarat Răzvan Filipescu, director general EPAC Mobility.
O mașină de viitor, cu consum redus și la un preț accesibil
Vehiculul electric al BAW urmează a fi produs și la Deva de către compania DHS. Mașina, una ecologică, cu respectarea standardelor impuse de Uniunea Europeană în ceea ce privește protecția mediului înconjurător și care are autorizare din partea Registrului Auto Român (RAR) pentru a circula pe teritoriul țării noastre, prezintă mai multe avantaje. Este vorba despre un vehicul în greutate de 775 de kilograme, cu trei uși și două locuri, cu tracțiune pe spate și cu ecartament de 1290/1290. Autonomia de deplasare este de aproximativ 200 de kilometri, iar capacitatea bateriei este de peste 17 kWh. Încărcarea bateriei se poate face la prizele de 220 V, cele din casele fiecăruia, iar costul acestei încărcări este de cel mult 20 de lei pentru 200 de kilometri. Viteza maximă a vehicului este de 90 km/h, iar prețul de achiziționare este unul mai mult decât atractiv. Astfel, la achiziționare directă, prețul unui vehicul BAW este de 14.900 de Euro, iar în cazul în care se aplică în Programul Rabla Plus costul este de doar 9.800 de Euro.
O mulțime de alte avantaje
Pe lângă cele prezentate mai sus, vehiculul ce urmează a fi produs, în curând, la DHS Deva, prezintă și alte avantaje. Mai exact, produsul celor de la BAW Internațional, unul cu cutie automată de viteze, are garanție de doi ani sau 50.000 km pentru vehicul, de patru ani sau 100.000 km și 6 luni sau 5.000 km pentru consumabile sau alte componente. În plus, pentru conducerea utilajului, încadrat la categoria cvadriciclu electric, nu se cere posesia unui permis de conducere, iar vârsta minimă a șoferului trebuie să fie de 16 ani.
Actualitate
Doi tineri, suspectați că au tăiat și furat material lemnos
Poliția Orașului Călan a fost sesizată, la data de 13 noiembrie a.c., că persoane necunoscute ar fi tăiat și sustras, peste 30 de arbori din specia gorun și cer din pădurea Ocolului Silvic Simeria, situată în apropierea orașului Călan.
În urma activităților de cercetare efectuate de polițiști, s-a stabilit că lângă un bloc situat pe Aleea Romanilor din orașul Călan sunt depozitate materiale lemnoase pentru care nu se pot prezenta acte justificative. Polițiștii au identificat cantitatea de aproximativ 0,5 metri cubi de lemn, specia gorun, fasonat în piese cu lungime cuprinsă între 1 – 1,4 metri.
Simultan, au fost identificate persoanele care ar fi deținut respectivul material lemnos. Ar fi vorba despre doi tineri de 22 de ani, respectiv 24 de ani, care nu au putut prezenta documentele legale de proveniență a lemnului.
Având în vedere existența suspiciunii privind faptul că materialul lemnos identificat ar provine din săvârșirea unor fapte ilegale, întreaga cantitate de lemne a fost confiscată.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere de arbori și furt de arbori.
Actualitate
Bărbat reținut de polițiști după ce ar fi furat și incendiat două bănci din lemn
Un bărbat de 52 de ani, din Petroșani, a fost reținut de polițiști, fiind cercetat că ar fi furat două bănci din lemn de pe terasa unui magazin din localitate, după care le-ar fi dat foc.
Faptele s-ar fi petrecut în noaptea de 10/11 noiembrie a.c., iar bărbatul ar fi dat foc celor două bănci de lemn sustrase la câțiva metri depărtare de terasa magazinului.
În cursul zilei de ieri, 13 noiembrie 2024, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale din Petroșani au emis mandat de aducere pe numele bărbatului pentru a-l audia. L-au prins în flagrant delict, având asupra sa mai multe produse sustrase, în cursul aceleiași zile, dintr-un supermarket din localitate.
Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și distrugere. Acesta urmează a fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, cu propuneri corespunzătoare.
Actualitate
Rolul esențial al furnicilor în protejarea ecosistemelor forestiere
Romsilva-Direcția Silvică Hunedoara subliniază importanța furnicilor în menținerea sănătății ecosistemelor forestiere, acestea având un rol dublu benefic prin combaterea insectelor dăunătoare și diseminarea semințelor. În cadrul lucrărilor silvice, mușuroaiele sunt protejate prin crearea de zone tampon, menite să delimiteze teritoriul furnicilor și să le asigure un habitat sigur.
”În ecosistemele forestiere furnicile au un dublu rol benefic, îndeplinit prin consumul de insecte dăunătoare pădurii şi prin diseminarea seminţelor. La realizarea lucrărilor silvice muşuroaiele sunt delimitate şi protejate prin crearea de zone tampon. Teritoriul furnicilor se poate întinde pe o distanţă de cca. 200 m în jurul muşuroiului şi este împânzit cu “drumuri” curăţate de piedici şi marcate cu feromoni. Coloniile de furnici sunt formate din furnici lucrătoare, regine și pupe şi se adăpostesc în cuiburi care prezintă o zonă subterană şi aşa-numitul muşuroi – care poate atinge chiar şi 3 m înalţime”, informează reprezentanții Romsilva-Direcția Silvică Hunedoara.
Specialiștii explică faptul că teritoriul coloniilor de furnici poate ajunge la aproximativ 200 de metri în jurul mușuroiului, fiind interconectat printr-o rețea de „drumuri” curățate și marcate cu feromoni. Coloniile includ furnici lucrătoare, regine și pupe, iar cuiburile sunt structurate atât subteran, cât și la suprafață, sub forma unui mușuroi care poate ajunge până la 3 metri în înălțime. Această organizare complexă și activitatea lor intensă contribuie la echilibrul ecosistemelor forestiere din județul Hunedoara.
FOTO: FACEBOOK ROMSILVA-DIRECȚIA SILVICĂ HUNEDOARA
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Deveanca Cristina Deac, câștigătoare de turneu din circuitul mondial ITF la tenis paralimpic
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Incendiu la o baracă aflată pe marginea DN 66, la intrarea în Petroșani. Au intervenit pompierii
-
Actualitatecu 2 zile in urma
VIDEO| Cerere în căsătorie inedită, pe Calea Zarandului, la Deva. Polițiștii rutieri – „complici”
-
Stiri nationalecu 2 zile in urma
Omul de afaceri Silviu Prigoană a murit
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Harta salariilor din România. Județele Hunedoara și Teleorman – tot la coadă
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Primăria Hunedoara: Noua autobază şi întregul proiect numit „Coridorul Central” se finalizează prin Programul Operaţional Vest 2021 – 2027
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Administrația din Totești continuă proiectele începute
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Broșă susceptibilă a face parte din patrimoniul cultural național, recuperată de polițiștii hunedoreni