Actualitate
Mircia Muntean – deputat cu patru terenuri şi două locuinţe
Avere de proaspăt parlamentar
Deşi nu mai este primar al Devei din luna iunie a lui 2012, Mircia Muntean (foto mic) pare să nu fi pierdut nimic la capitolul „avere”. Ajuns deputat PDL după alegerile parlamentare din decembrie anul trecut, Muntean şi-a făcut publice proprietăţile de tot felul, aşa cum prevede legea.
Potrivit declaraţíei de avere postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, fostul primar al Devei nu stă rău nici în ceea ce priveşte proprietăţile imobiliare, al autoturismelor, dar nici al depozitelor sau creditelor bancare.
Suprafeţe de teren în Parâng şi Săcărâmb
Rubrica referitoare la terenurile deţinute de Mircia Muntean, împreună cu familia sa, din cadrul declaraţiei de avere este „doldora” de proprietăţi. Astfel, conform documentului oficial, deputatul PDL împreună cu soţia sa, Livia, deţine un teren de 1.724 metri pătraţi în intravilanul localităţii Sântuhalm dobândit în anul 1999. De asemenea, din 2001, cei doi mai sunt proprietarii unei suprafeţe de 11.153 metri păstraţi în extravilanul localităţii Săcărâmb şi a uneia de 300 metri pătraţi în Parâng, ultimul fiind achiziţionat în 2012. Pasiunea fostului primar al Devei pentru terenuri a fost satisfăcută cel mai recent în 2012, an în care Mircia şi Livia Muntean au deveni proprietarii a 19 hectare în extravilanul satului Peştişu Mare.
În ceea ce priveşte proprietăţile imobiliare, deputatul Mircia Muntean se poate lăuda că deţine, împreună cu soţia sa, Livia, două apartamente în municipiul Deva. Unul dintre acestea a fost achiziţionat în 1998, printr-un schimb imobiliar, iar cel de-al doilea a intrat în dotarea familiei în 2006, fiind cumpărat.
În plus, când nu stă acasă, Mircia Muntean şi familia sa se plimbă cu două autoturisme, un Opel din 2008 şi un VW Passat din 2004, ambele cumpărate.
Conturi pline, dar şi datorii la bancă
Pe de altă parte, deputatul PDL nu deţine bijuterii din metale preţioase, obiecte de artă, colecţii numismatice sau alte bunuri care fac parte din patrimoniul naţional sau a căror valoare depăşeşte 5.000 de euro. În schimb. Mircia Muntean preferă să-şi ţină economiile în bancă în loc să le cheltuie, dovadă fiind cele două depozite de 36.477 de euro şi, respectiv 25.177 de lei, sume despre care deputatul susţine în declaraţia de avere că sunt „moştenite”, provenind, probabil, din vânzarea unor terenuri în judeţele Mureş şi Hunedoara.
În ceea ce priveşte datoriile pe care le are proaspătul parlamentar PDL de Hunedoara, acestea sunt de 139.000 de lei, reprezentând un credit bancar contractat în 2006 cu scadenţa în 2025. Acestuia i se mai adaugă un card de credit în valoare de 30.000 de euro, dar şi un împrumut pe un card de salariu în cuantum de 18.000 de lei.
Potrivit declaraţiei de avere, în anul fiscal 2012, Mircia Muntean, împreună cu soţia sa au avut venituri din salarii de circa 50.000 de lei, din indemnizaţia de primar şi, respectiv dintr-o funcţie de director de firmă. Acestei sume i se mai adaugă încă 504 lei, alocaţia lui Rareş, fiul minor al lui Mircia Muntean şi încă 14.400 de lei, bani provenind din închirierea a două apartamente în Deva.
Referitor de declaraţia de interese, deputatul Mircia Muntean a completat o singură rubrică a acesteia, cea în care îşi face publice cele 2.275 de acţiuni deţinute la Banca Română de Dezvoltare (BRD).
Actualitate
Procesul de renumărare a voturilor din județul Hunedoara, pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, finalizat
Procesul de verificare și renumărare a tuturor buletinelor de vot din primul tur al alegerilor prezidențiale, s-a încheiat, vineri la miezul nopții, în județul Hunedoara.
Cele peste 170.000 de voturi au fost renumărate în totalitate, rezultatele urmând să fie comunicate Biroului Electoral Central duminică seară, 1 decembrie, la ora 22:00.
„Procesul de verificare și renumărare a tuturor buletinelor de vot cuprinzând voturile valabil exprimate şi a celor nule din cadrul celor 524 de secţii de votare din județul Hunedoara, desfășurat în conformitate cu cerințele Deciziei nr. 205D/28.11.2024 a Biroului Electoral Central privind modul de soluţionare a solicitării formulate de Curtea Constituţională a României prin adresa cu nr. 11197/28.11.2024, emisă în Dosarul nr. 3671F/2024, înregistrată la Biroul Electoral Central pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2024 cu nr. 781C/BEC/P.R.2024/28.11.2024, s-a încheiat în data de 29.11.2024, ora 24:00. La acest moment se desfășoară operațiunile de centralizare a datelor din procesele-verbale întocmite pentru fiecare dintre cele 524 de secții de votare din județul Hunedoara. Rezultatele centralizării se vor comunica, în conformitate cu cele din conținutul Deciziei susmenționate, Biroului Electoral Central, în data de 1 decembrie 2024, ora 22,00. Numai după această dată, rezultatele centralizării vor putea fi date publicității”, se arată într-o informare transmisă, sâmbătă după-amiază, de BEJ Hunedoara.
În județul Hunedoara, la primul tur al alegerilor prezidențiale au votat 170.330 de persoane, dintre cele 363.541 înscrise pe listele permanente, prezența la urne fiind de 46,85 la sută.
Actualitate
“Ziua Națională a României”: Ceremonial public la Cimitirul Eroilor, de pe strada Călugăreni, din Deva
Un ceremonial public dedicat „Zilei Naționale a României”, va avea loc duminică, pe 1 Decembrie, începând cu ora 12:00, în municipiul Deva.
„În conformitate cu legile și regulamentele militare aflate în vigoare, ceremonialul se va desfășura, în acest an, la locul de odihnă al celor care au luptat pentru națiunea română – Cimitirul Eroilor (str. Călugăreni)”, au informat reprezentanții Instituției Prefectului -Județului Hunedoara.
Programul manifestărilor cuprinde salutul Drapelului de Luptă, intonarea Imnului Național al României, oficierea serviciului religios și rostirea de alocuțiuni. Ceremonialul se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare.
Foto: arhivă
Citiți și: Trafic rutier închis temporar, de “Ziua Națională a României”, pe strada Călugăreni din Deva
Actualitate
Cod galben de intensificări ale vântului și viscol, până duminică seara. Este vizată și zona de sud a județului Hunedoara
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de intensificări ale vântului și viscol, valabilă începând de sâmbătă dimineață (30 noiembrie), ora 10:00, până duminică seara (1 decembrie), ora 20:00.
Avertizarea vizează și zona de sud a județului Hunedoara.
„În intervalul menționat, local și temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea, Muntenia, Oltenia și în sudul Banatului, cu viteze în general de 50…60 km/h. În vestul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului vor fi rafale de 70…90 km/h, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (30 noiembrie), va ninge și va fi viscol”, a informat ANM.
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Noi succese hunedorene la Taekwon do ITF
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Lapoviță, ninsori și vânt puternic
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Curtea Constituțională a României (CCR) cere renumărarea voturilor valabil exprimate și cele nule din primul tur al alegerilor prezidențiale
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Tâlhărie în Hunedoara. Cetățean nepalez atacat și jefuit, minor reținut de poliție
-
Actualitatecu 10 ore in urma
Procesul de renumărare a voturilor din județul Hunedoara, pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, finalizat
-
Actualitatecu 11 ore in urma
“Ziua Națională a României”: Ceremonial public la Cimitirul Eroilor, de pe strada Călugăreni, din Deva
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Circulația trenurilor se va desfășura în condiții speciale, între stațiile Simeria și Orăștie, în perioada 2-7 decembrie
-
Actualitatecu 13 ore in urma
Noul sens giratoriu de pe DN 66, din orașul Hațeg, finalizat