Connect with us
Data: 02/05/2024
.

Actualitate - Eveniment

Nou termen de judecată în cazul crimei din noaptea de Sfântul Valentin

Publicat

pe

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au acordat, astăzi, un nou termen de judecată în dosarul lupeneanului Lucian Marcu, în vârstă de 34 de ani, acuzat că, în noaptea de 14 spre 15 februarie, şi-a ucis concubina.

Instanţa hunedoreană a stabilit termen de judecată pentru data de 7 mai, pentru obţinerea unor date de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, cu privire la cei doi copii minori ai acestuia, care au rămas în grija bunicii materne. Se pare că Marcu este nemulţumit de faptul că minorii nu au fost daţi spre creştere părinţilor săi.

 

Ucisă cu mai multe lovituri de cuţit

 

Advertisement

Lupeneanul Lucian Marcu, în vârstă de 34 de ani, şi-a ucis concubina, în vârstă de 22 de ani, în noaptea de în care ar fi trebuit să-i declare iubirea. Acesta se întorsese de câteva zile din Italia, unde a fost închis pentru tâlhărie, la Torino, și îi reproșa mereu femeii că l-a înșelat în timpul în care a fost plecat. Prietenii victimei spun că bărbatul îi făcuse femeii viața un calvar și că în noaptea nenorocirii a consumat băuturi alcoolice împreună cu un amic de-al său. După ce alcoolul i-a tulburat minţile, a decis să plece la concubina sa. Odată ajuns în locuinţa acesteia, pe fondul unor accese de gelozie, bărbatul s-a înarmat cu un cuţit de bucătărie şi s-a năpustit asupra femeii, pe care a înjunghiat-o de mai multe ori în piept, după care a fugit de la locul faptei şi a încercat să se ascundă la un prieten de-al său.

 

Agresorul a vrut să se sinucidă

 

Oribila descoperire se pare că a fost făcută de o prietenă şi vecină a victimei, care a auzit ţipete şi a ieşit din casă pentru a vedea ce s-a întâmplat. A găsit-o pe tânăra de 22 de ani într-o baltă de sânge, înjunghiată de mai multe ori, iar concubinul acesteia nu mai era în locuință. Bărbatul fugise la un prieten, căruia i-a mărturisit crima comisă și, împreună, s-au apucat de băut. Ar fi vrut să se sinucidă și chiar a scris un bilet de adio, însă nu a avut curaj să-şi ducă planul la îndeplinire. Înainte să ajungă pe „mâna” oamenilor legii, Marcu a fost prins „la înghesuială” de către de vecinii din cartier, ce au fost pe punctul de a-l linșa în momentul în care au aflat că şi-a ucis concubina.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

FOTO| Marele târg de primăvară de la Pui, organizat în 1 Mai, a reunit numeroși comercianți și cumpărători

Publicat

pe

Redactat de

Comuna Pui a găzduit, ieri, în 1 mai, vestitul Târg de primăvară, eveniment care, și în acest an, a reunit un număr mare de comercianți, dar și cumpărători. Marfa a fost pe alese, de la produse agricole, bucate tradiționale, obiecte de uz gospodăresc ori articole vestimentare. Manifestarea, cu o tradiție foarte veche, încă se mai păstrează la Pui, cea mai mare comună hunedoreană.

Târgul de primăvară de la Pui este unul dintre cele mai importante evenimente din județul Hunedoara, cu o tradiție de sute de ani. Autorităţile locale din această frumoasă comună situată în Țara Hațegului păstrează acest obicei, care datează din moşi-strămoşi, şi au organizat, și în acest an, acest eveniment. Astfel, miercuri, 1 Mai, la Pui au fost prezenți numeroși comercianți sosiți din diferite colțuri ale județului, dar și de prin alte părți. De la târg, nu au lipsit produsele tradiționale, dar și altele nealimentare, de la butoaie din lemn, cazane, pălării, articole vestimentare, și multe altele.

“Vă mulțumesc pentru prezența la Târgul de Primăvară de la Pui și pentru că împreună ducem tradiția mai departe! Sărbători fericite tuturor!”, a transmis Victor Stoica, primarul comunei Pui.

rgul de primăvară, la fel ca şi cel de toamnă, de pe 14 octombrie, sunt evenimente cu o tradiţie foarte veche la Pui, comuna fiind renumită în Țara Hațegului și nu numai pentru aceste două manifestări anuale.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Expoziție de mașini electrice de top, la Colegiul Național “Decebal” din Deva: „Provocarea Viitorului”

Publicat

pe

Redactat de

Weekendul trecut, curtea Colegiului Național “Decebal” a devenit scena unei expoziții tehnologice remarcabile, marcată de prezentarea unor mașini electrice de top și de o atmosferă vibrantă, plină de entuziasm. Evenimentul a adus împreună liceeni pasionați de robotică, entuziaști ai tehnologiei și un invitat de seamă, Dan Boboiescu, alături de colaboratorii săi.

Mașini electrice de ultimă generație, perle ale industriei auto ecologice, au fost expuse cu mândrie sub razele soarelui, atrăgând atenția și admirația publicului prezent. Liceenii din Deva, cu ochii plini de curiozitate, au explorat fiecare detaliu al acestor capodopere tehnologice, sub îndrumarea pasionată a profesorilor și experților din domeniu.

Invitatul special, Dan Boboiescu, alături de colaboratorii săi, au adus cu ei expertiza și pasiunea pentru mișcarea către mobilitate electrică. Dialogul cu participanții a evidențiat impactul pozitiv al mașinilor electrice asupra mediului înconjurător, subliniind importanța unei schimbări către soluții de transport mai sustenabile.

Evenimentul a oferit și oportunitatea de a întâlni membrii proiectului ElectroMobilitate”, inițiativă ce a acumulat peste 3 milioane de kilometri pe drumurile României, demonstrând viabilitatea și beneficiile mobilității electrice.

 

Advertisement

„Evenimentul a fost dedicat echipei de robotică de la Colegiul „Decebal”. S-a născut inițiativa în urma unui dialog online despre industria autoglobală și aplicarea roboților în industria auto. Am venit cu mai multe mașini pe care să le prezentăm, cu soluții tehnice constructive diferite și este în curs de derulare o prezentare video bazată pe roboți în industria auto”, a declarat ing. Dan Boboiescu, coordonator proiectul „ElectroMobilitate”.

„În primul rând, evenimentul, alături de domnul Dan Boboiescu care a venit din America, domnul Cornel reprezentant Auto -Schunn, dar și mulți alții, echipa de robotică a avut foarte multe de învățat. Am aflat care este procesul industrial al roboticii, care sunt contribuțiile roboticii în industria automobilă, care sunt avantajele unei mașini electrice dacă vrem să ne bazăm pe asta pentru că, până la urmă, asta se zice că va fi viitorul și multe altele. Desigur, practici, ce face un inginer, unde putem aplica pe ce vrem să ne orientăm în viitor și așa mai departe. Echipa de robotică vrea să le mulțumească domnilor pentru că au venit să ne ajute, să ne susțină și am fost foarte bucuroși să vedem atâtea mașini pe care nu ni le-am imaginat vreodată că o să le vedem. Sunt minunate”, a spus Jad El Haj Sleiman, programator la echipa de robotică „Decebal Tech”.

Astfel, expoziția de la Colegiul Național “Decebal” din Deva nu a fost doar un simplu eveniment, ci o veritabilă provocare a viitorului, subliniind importanța tehnologiei și inovației în construirea unei lumi mai verzi și mai sustenabile pentru generațiile viitoare.

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Accident rutier cu 5 victime, între care doi minori

Publicat

pe

Redactat de

Un accident rutier cu 5 victime a avut loc în Bretea Română.

În această seară, prin intermediul unui apel la numărul unic de urgență 112, a fost anunțată producerea unui accident rutier în localitatea Bretea Română.

De urgență, la locul indicat au fost mobilizate o autospecială dotată cu modul de descarcerare din cadrul Punctului de Lucru Bretea Română, o ambulanță SMURD și două ambulanțe ale SAJ.

Echipajele operative au constatat faptul că în accident au fost implicate două autoturisme și au rezultat 5 victime, dintre care 2 minori în vârstă de 12, respectiv 13 ani, transmite ISU Hunedoara.

Toate cele 5 persoane au fost evaluate medical la fața locului, au primit primul ajutor și ulterior au fost transportate la UPU Hunedoara pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Totodată, pompierii militari au asigurat la locul intervenției măsurile specifice de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de cazuri.

Advertisement

FOTO: ISU Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate