Connect with us
Data: 16/06/2024
.

Actualitate - Eveniment

A început construirea centrului comercial din Pestișu Mic

Publicat

pe

O nouă investiție prinde contur în comuna Pestisu Mic. Aici a început construirea unui centru comercal, investiția având o valoare de două milioane de euro.

În localitatea de reședință

Pestișu Mic este o comună în plină dezvoltare, acest lucru văzându-se în investițiile făcute, în ultima vreme, de către reprezentanții administrației publice locale din această așezare rurală hunedoreană. În plus, aceste investiții vor continua, un exemplu în acest sens fiind construirea unui centru comercial în comună. “Pot să anunț că, în comuna noastră, au început lucrările la ridicarea unui centru comercial. Acesta va fi amplasat la intrarea în localitatea de reședință, Pestișu Mic, aici urmând a funcționa un magazin cu articole de uz gospodăresc, precum și unul pentru materiale de construcții. Bineînțeles că va exista și un market cu produse alimentare. Astfel, cetățenii își vor putea face aprovizionarea cu cele necesare în condiții decente și fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la Deva sau la Hunedoara. Dar cel mai important lucru este că, odată cu deschiderea acestui supermarket, producătorii locali vor avea posibilitatea să își valorifice produsele proprii. Nu trebuie uitat că în comuna Pestișu Mic întâlnim cel mai mare număr de apicultori pe metru pătrat din toată țara, dar sunt și alți fermieri care își vor putea valorifica produsele la acest supermaket. Sunt convins că vor fi destui producători care își vor desface produsele pe piața locală, acest lucru însemnând, totodată, și o creștere a gradului de bunăstare”, a declarat Daniel Saul Dobruțchi, primarul comunei hunedorene Pestișu Mic.

Grijă pentru copii

Una dintre principalele preocupării ale administrației publice locale din comuna hunedoreană Pestișu Mic este grija pentru copii, prin asigurarea de condiții cât mai moderne de învățătură. Pe lângă investițiile ce au fost făcute în ultima perioadă în domeniul educației, mai urmează una extrem de importantă, respectiv construirea unei școli noi. “Ne preocupă foarte mult copiii din comună. Astfel, am reușit să asigurăm transportul lor, gratuit, spre unitățile de învățământ la care studiază, cu microbuze proprii. De asemenea, pentru copii, dar și pentru adulți, avem aprobat, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) un proiect de digitalizare, depus pe Componenta 15 – Educație, care prevede creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional prin modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente, în corelare cu nevoile prezente și viitoare ale pieței forței de muncă, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate, modern și incluziv. Mai lucrăm la un proiect, care este destinat tot copiilor. Este vorba despre construirea unei școli noi în comună, ținând cont de faptul că, în ultima vreme, numărul copiilor a crescut. Și acest proiect va fi depus tot pe PNRR și sunt optimist în ceea ce privește aprobarea lui. Și, fiindcă tot se apropie ziua lor, 1 Iunie, copii din comuna noastră vor avea parte de câteva surprize plăcute, a spus primarul din Pestișu Mic, Daniel Saul Dobruțchi.

Lucruri interesante

Comuna Pestișu Mic, situată mai ferit de privirile trecătorului, undeva între Deva şi Hunedoara, dar având „graniţăşi cu alte trei localităţi rurale din judeţ, respectiv Cerbăl, Cârjiţi şi Veţel, are o împărţire destul de interesantă. Astfel trei dintre satele componente, Ciulpăz, Cutin şi Dumbrava aparţin de Ţinutul Pădurenilor, celelalte aşezări ale comunei Pestişu Mic fiind Almașu Mic, Josani, Mânerău, Nandru, Valea Nandrului şi localitatea de reşedinţă omonimă, fiind „arondateVăii Mureșului. Anul trecut, în comuna Pes tișu Mic a început și un amplu program de reînpădurire, care va da plus valoare acestei așezări, cei care o vizitează având multe lucruri de văzut. „Bineînțeles că principalul punct de atracție este Schitul “Sfântul Nectarie” de la Nandru, cel care a dat numele așezământului fiind considerat ocrotitorul bolnavoilor de cancer, iiar locul este foarte vizitat de către credincioși. Cei ce vin spre schit pot admira superba priveliște oferită de Valea Roatei, dar mai avem și alte obiective interesante pe raza comunei. Astfel, sunt satele din Pădurenime, de o fruimusețe aparte, tot acolo fiind, la Cutin, un punct gastronomic, care pune în valoare produsele tradiționale locale. Tot la Cutin, dar și la Almașu Mic sunt două vechi biserici de lemn. De asemenea, la Nandru sunt două peșteri, Peștera Curată și Peștera Spurcată, precum și un sit arheologic. Și nu trebuie uitat că în comuna Peștișu Mic întâlniți cel mai mare număr de apicultori pe metru pătrat din toată țara, care au și o sărbătoare a lor. Vă invităm, cu mare drag, să ne vizitați”, a mai precizat primarul comunei hunedorene Peștișu Mic, Daniel Saul Dobruțchi.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

FOTO: Un autoturism a intrat sub un autocamion

Publicat

pe

Redactat de

Un autoturism a intrat sub un autocamion la % Brad.

În urmă cu puțin timp, pompierii brădeni au intervenit cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și cu o ambulanță SMURD, la un accident rutier care a avut loc în municipiul Brad, la intersecția străzilor Avram Iancu cu Decebal.

Echipajele operative au constatat faptul că în accident au fost implicate un autoturism și un autocamion și au rezultat 3 victime (doi adulți si un minor), care au fost evaluate medical la fața locului de către paramedicii SMURD.

Ulterior, doar una dintre victime – o femeie în vârstă de 37 de ani – a fost transportată la spitalul din Brad, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de situații.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Toma Coconea se retrage din X-Pyr, în urma unei accidentări

Publicat

pe

Redactat de

Parapantistul petroșănean, Toma Coconea, a anunțat faptul că în urma unei accidentări suferite în timpul unui antrenament a fost nevoit să se retragă din competiția X-Pyr care trebuia să debuteze în data de 23 iunie.

Coconea a avut nevoie de o intervenție chirurgicală în urma unei fracturi bază metatars V cu deplasare.

”Dragi prieteni, Vin către voi cu un anunț pe care nu și-l dorește niciun sportiv. După ce mi-am rezolvat problemele medicale pe care le-am avut la cea mai recentă competiție X-Alps, am început antrenamentele pentru X-Pyr, una dintre cursele mele de suflet, ce trebuia să înceapă pe 23 iunie. Marți eram pregătit să plec la Hondarribia, în Spania, alături de echipa mea: Marcus Clenci – suporter oficial și Sharky Catalin. Din păcate, acum două zile, în timpul antrenamentelor, am avut un accident stupid, care m-a adus în faza spitalizării. Concret, în timpul unei aterizări în iarbă înaltă, pe un teren accidentat, m-am împiedicat de o piatră și am suferit o fractură bază metatars V cu deplasare.  Am fost operat astăzi, totul a decurs bine, drept pentru care le sunt recunoscător medicilor și asistentelor care s-au ocupat de cazul meu, în special domnului conf. univ. dr. Horea Benea de la Clinica de Ortopedie și Traumatologie „Al. Rădulescu” Cluj-Napoca! Urmează o perioadă destul de lungă de recuperare, dar sunt optimist că totul va fi în regulă! Totodată, le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, de la susținători până la sponsori! Rămân optimist că voi reveni cu vești bune despre participarea mea la alte competiții de gen. Urez succes colegilor mei, cei care rămân să reprezinte România la X-Pyr! Adrian Pochiu, sunt cu sufletul alături de voi! Succes organizatorilor X-Pyr! Cursă în siguranță concurenților! Multă sănătate tuturor!”, informează Toma Coconea.

Cunoscut și sub numele de „Șoimul din Carpați”, originar din Petroșani, județul Hunedoara, Toma Coconea este un nume binecunoscut în lumea parapantismului, iar participarea sa la X-Pyr 2024 era așteptată cu mare interes de către comunitatea pasionaților de acest sport extrem.

FOTO: FACEBOOK TOMA COCONEA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Locomotivă în flăcări, lângă stația Petroșani

Publicat

pe

Redactat de

Locomotivă în flăcări, lângă stația Petroșani

A fost semnalat un incendiu la o locomotivă garată lângă stația Petroșani. Circulația feroviară nu este afectată. De asemenea, nu s-au înregistrat persoane rănite.

Potrivit ISU Hunedoara, arde motorul unei locomotive.

fOTO: ISU Hunedoara

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate