Connect with us
Data: 10/12/2024
.

Actualitate

Cazul Floretinei Iușco seamănă cu cel al Simonei Halep

Publicat

pe

Luni pleacă spre Paris, la jocurile olimpice, cea de-a doua parte a delegației României, care intră mai târziu în competiția ce se va încheia pe 11 august. Din delegație trebuia să facă parte și atleta Florentina Iușco, de la CSM Deva, calificată în probele de săritura în lungime și triplusalt, însă aceasta a fost anunțată, de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), că este suspendată pentru dopaj.

“Mi-am dovedit nevinovăția”

Suspendarea vine în urma unui control efectuat în urmă cu mai bine de un an și trei luni în urmă, pe 23 aprilie 1923, deveanca fiind, atunci, depistată pozitiv la Furosemid, un diuretic interzis de Agenția Mondială Antidoping (WADA). La momentul respectiv Agenția Națională Anti Dpoing (ANAD) a transmis doar o mustrare sportivei, pe motiv că nu era vinovată și că nu a fost neglijența ei. WADA a făcut recurs la decizia ANAD, iar TAS l-a acceptat, motivând că Florentina Iușco a eşuat în demonstrarea standardului necesar pentru a i se acorda statutul de ”nevinovat sau neglijenţă semnificativă”, şi i-a impus o suspendare de 2 ani, începând cu 1 februarie 2024, la care se adaugă și ștergerea rezultatelor din perioada 23 aprilie 2023 – 24 iulie 2024.

Pe de altă parte, ANAD afirmă că atleta ar fi făcut respectivele demersuri. “Sportiva a depus toate eforturile să demonstreze cum a ajuns substanţa în corpul său, solicitând analizarea unor suplimente pe care le-a considerat că ar fi condus la rezultatul pozitiv, lucru care s-a şi demonstrat prin analizarea acestora la LCD din Seibersdorf”, se arată într-un comunicat al ANAD, conform news.ro.

Și sportiva spune că și-a dovedit nevinovăția în fața ANAD, demonstrând și că suplimentele pe care le-a folosit au fost contaminate, exact ca și în cazul Simonei Halep. În aprilie 2023, am luat niște suplimente. M-am asigurat că erau în regulă. Erau niște «arzătoare», cu cofeină, pentru energie. Am și dovedit asta în fața ANAD. Le-am trimis la analiză, mi-am probat nevinovăția și am primit doar o mustrare din partea ANAD”, a spus Florentina Iușco, citată de gsp.ro.

Advertisement

“De ce m-au pus să mă apăr dacă nu m-au luat în considerare?”

În cazul Simonei Halep, fost nr. 1 mondial, care ar fi folosit suplimente contaminate cu roxadustat, altă substanță interzisă de WADA, după o suspendare de patru ani, la 17 luni de la pronunțarea acesteia, a venit o altă decizie. Aceasta a redus suspendarea la nouă luni, reținând o neglijență a sportivei, dar tenismena a pierdut opt luni de competiție.

Florentina Iușco, în vârstă de 28 de ani, s-a arătat arătat dezamăgită de procedură, însă acceptă suspendarea și nu exclude retragerea din sport. „Este foarte greu de procesat, nu mă așteptam la așa ceva. Am muncit pe brânci ca să ajung aici. Am tras din greu la toate competițiile și antrenamentele. De ce m-au mai pus să mă apăr și să-mi dovedesc nevinovăția, dacă tot nu m-au luat în considerare? Nu cred că voi mai reveni vreodată după această suspendare. Poate că Dumnezeu are alte planuri pentru mine. Am familie, am un copil de opt ani, poate că ar fi momentul să mă dedic lor”, a spus Florentina Iușco, citată de gsp.ro.

Mesaj de sprijin

Situația Florentinei Iușco nu este una tocmai clară, iar pe adresa atletei a venit și un mesaj de sprijin din partea Uniunii Naționale pentru Sport (UNS).

Advertisement

„Este regretabil că lotul României la Jocurile Olimpice de la Paris a pierdut un valoros sportiv din cauza dopajului. Florentina Iușco, o atletă cu un potențial uriaș de a se clasa în primele 10 sportive la aceste Jocuri Olimpice, a fost suspendată pe o perioadă de 2 ani. Suntem alături de Florentina Iușco în această perioadă dificilă și ne reafirmăm angajamentul pentru un sport curat și fără dopaj. Uniunea Națională pentru Sport își exprimă angajamentul de a susține atleta cu toată logistica necesară, asigurându-i sprijinul moral și legal pe durata suspendării”, se arată în comunicatul transmis de UNS.

Actualitate

Administrația din Bucureșci, în dialog deschis cu locuitorii comunei

Publicat

pe

Redactat de

Situată în mirifica Țară a Moților, comuna hunedoreană Bucureșci se întinde pe o suprafață de aproape 70 de kilometri pătrați. Comuna are peste 1.500 de locuitori, care trăiesc în cinci sate, respectiv localitatea de reședință Bucureșci și așezările aparținătoare Curechiu, Merișor, Rovina și Șesuri.

La curent cu doleanțele cetățenilor

Noua administrație publică locală din comuna hunedoreană Bucureșci, instalată în funcție cu nici două luni în urmă, s-a pus serios pe treabă. Edilii din comună au venit cu un concept nou, acela de dialog deschis cu cetățenii, pentru a vedea care sunt doleanțele acestora și găsirea de soluții pentru ca acestea să își găsească o rezolvare într-un termen cât mai scurt. „În ultimele zile am participat la mai multe întâlnirii cu locuitorii din satele apartinatoare comunei Bucureșci. Am discutat cu aceștia atât despre problemele comunității locale, cât și despre găsirea de soluții pentru rezolvarea acestora. Problemele identificate de către cetățeni vizează mai multe aspecte. Astfel, este vorba despre defrișarea vegetației de pe marginea drumurilor comunale și vicinale, decolmatarea cursurilor de apă din satul Rovina și de pe Valea Bucureșciului, reabilitarea bisericii din Rovina, reparații și asigurarea de dotări la căminele culturale din satele comunei și alimentarea cu apă în localitatea aparținătoare Rovina. Este important să ne menținem la curent cu problemele cu care se confruntă oamenii din comunitatea noastră, cât și să știm unde și cum trebuie sa acționăm. Mulțumesc concetățenilor mei pentru deschiderea arătată, precum și vicepreședintelui Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Alin Țambă, care a fost alături de noi la aceste întâlniri”, a declarat Ancuța Elena Suciu, primarul comunei hunedorene Bucureșci.

Modernizarea unui drum important

Administrația din Bucureșci mai are o veste bună, nu doar pentru locuitorii comunei, ci pentru toți cei care locuiesc în nord-vestul județului Hunedoara. „Săptămâna trecută ni s-a împlinit un vis, acela al modernizării Drumului Județean DJ 741, care face legătura între comunele Bucureșci și Balșa. Ne bucurăm împreună de realizarea unui vis care părea, la un moment dat, greu de atins. Modernizarea drumului județean 741, ce leagă localitățile Curechiu de Almașu Mic de Munte, este mai mult decât un proiect de infrastructură – este o punte între comunități, o șansă la dezvoltare și un simbol al faptului că munca, răbdarea și colaborarea aduc rezultate. Mulți ani acest drum a reprezentat o adevărată provocare pentru locuitori, dar și o prioritate pentru administrația locală. Acum, cu sprijinul președintelui CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, avem un drum modern, sigur și adaptat nevoilor locuitorilor. Acest proiect reprezintă o dovadă că, prin colaborare, determinare și implicare, putem construi o infrastructură care să servească generații întregi. Le mulțumesc și celorlați care au contribuit la acest succes, respectiv echipei de constructori și colegilor mei și, nu în ultimul rând, locuitorilor comunei Bucureșci, pentru răbdare și încredere! Privim cu mândrie acest drum și ne bucurăm împreună de această realizare”, a spus Ancuța Elena Suciu, primarul comunei hunedorene Bucureșci.

Echipă completă în fruntea Primăriei

Pe de altă parte, este de menționat că administrația din Bucureșci este în formulă completă, odată cu alegerea noului viceprimar al comunei. „În cadrul ședinței ordinare de luna trecută a Consiliului Local Bucureșci a fost ales viceprimarul comunei, în persoana colegului meu Mihai George Demian. Îl felicit și pe această cale și îi mulțumesc pentru dedicarea și seriozitatea de care dă dovadă, pentru binele comunității noastre. Sunt convinsă că această echipă unită și puternică va putea sa răspundă tuturor provocărilor și să aducă beneficii reale pentru bunăstarea cetățenilor și progresul localității noastre”, a precizat Ancuța Elena Suciu, primarul comunei hunedorene Bucureșci.

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO| Primii colindători au poposit la Episcopia Devei și Hunedoarei. Vestea Nașterii Domnului, adusă prin glasuri de copii

Publicat

pe

Redactat de

Copii de la mai multe școli și grădinițe din Deva au mers, astăzi, la Episcopia Devei și Hunedoarei, vestind Nașterea Domnului. Frumoase colinde românești au răsunat la Centrul Eparhial din Deva.

Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, i-a întâmpinat pe copii, ascultând colindele cântate de micii oaspeți. 

Au venit să vestească Nașterea Domnului mai multe clase de elevi de la Colegiul Național „Decebal” din Deva, de la Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva, mai multe grupe de preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 din Deva, de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 din Deva și de la Grădinița cu Program Normal nr. 3 din Deva, elevi de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Deva și elevi de la Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” din Deva”, au informat reprezentanții Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Preasfințitul Părinte Episcop Nestor le-a mulțumit tuturor pentru vestea Nașterii Pruncului Iisus, transmisă prin frumoasele colinde, și, la final, i-a răsplătit pe micii colindători cu tradiționalii covrigi și cu multe daruri.

Sursa foto: Episcopia Devei și Hunedoarei
Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

APIA: Peste 14.300 de fermieri hunedoreni, autorizați la plată

Publicat

pe

Redactat de

Peste 14.300 de fermieri din județul Hunedoara au fost autorizați la plată și vor beneficia de fonduri de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA).

Călin Petru Marian, directorul instituției, a informat că, începând cu data de 02 decembrie 2024, APIA Hunedoara a autorizat plățile finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2024. “În total, avem autorizați 14.364 fermieri, suma alocată fiind de 1.776.925,99 euro (294.405,61 lei), din care: 1.717.766,08 euro (8.546.401,57 lei) din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA); 49,849,20 euro ( 248.029,70 lei) din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR); 9.310,71 euro (46.367,36 lei) cofinanțare de la Bugetul Național (BN1)”, a transmis Călin Petru Marian.

În Campania 2024, plățile din (FEADR) și (BN1) pentru intervențiile DR (dezvoltare rurală) se efectuează de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

“Precizez că vom continua autorizarea și efectuarea plăților aferente Campaniei 2024 în același ritm susținut, astfel încât toți beneficiarii să primească în timp util banii cuveniți. Totodată, îi asigur în continuare pe toți fermierii de sprijin, implicare și atașament!”, a mai transmis directorul APIA Hunedoara.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate