Connect with us
Data: 06/07/2024
.

Actualitate

Accident grav la Bănița

Publicat

pe

Un tânăr a fost transportat în stare gravă la spital, iar altul a fost rănit ușor, în urma unui accident rutier produs, luni noaptea, pe DN 66, în localitatea Bănița. Potrivit polițiștilor, aqccidentul s-a produs în jurul orei 01:20, când un bărbat de 31 de ani, din municipiul Petroşani, care conducea un autoturism pe DN 66, dinspre Haţeg spre Petroşani, pe raza localităţii Băniţa, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a pierdut controlul asupra autoturismului, intrând cu autoturismul în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de mers. În urma accidentului rutier, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiul Petroşani, pasager pe locul din dreapta faţă al autoturismului, a fost grav rănit, în timp ce conducătorul auto a fost ușțțor rănit. În cauză, oamenii legii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Advertisement

Actualitate

Amenzi de peste 261.000 de lei, aplicate de comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Comisarii de mediu, din județul Hunedoara, au aplicat amenzi în valoare de peste 261.000 de lei, în urma unor controale efectuate în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2024. Cea mai mare amendă a avut valoarea de 80.000 de lei.

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat, în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2024, un număr total de 187 inspecţii, atât inspecţii planificate, cât și inspecţii neplanificate.

Inspecţiile planificate (57) au fost realizate conform Planului anual de activitate al Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu, la operatorii economici care desfăşoară activităţi cu impact asupra mediului şi se supun procedurii de reglementare, arată reprezentanții instituției.

În cadrul inspecţiilor neplanificate au fost efectuate un număr de 130 controale după cum urmează: 11 controale în urma autosesizării; 34 controale de verificare a respectării condiţiilor din actele de reglementare; 17 controale efectuate în urma sesizărilor; 1 control pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului; 22 controale dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu; 4 controale pentru verificarea realizarilor masurilor impuse anterior; 40 controale cu alte autorităţi, conform protocoalelor încheiate în acest sens cu instituţii la nivel judeţean/național, 1 control pentru identificarea de obiective noi

“Principalele neconformităţi constatate în urma controalelor efectuate în perioada menţionată au fost: lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului; nerespectarea prevederilor autorizaţiei/autorizatiei integrate de mediu/acordului de mediu; gestionarea necorespunzatoare a deșeurilor deținute sau generate în urma desfășurării activității; lipsa evidentei gestiunii deșeurilor; nedepunerea în termenul legal al declarațiilor privind obligațiile de plată la Administratția Fondului pentru Mediu; neluarea măsurilor necesare în vederea reducerii emisiilor de poluanți în atmosferă. În urma acestor controale, au fost aplicate 20 sancţiuni contravenţionale principale, respectiv 6 avertismente și 14 amenzi (cea mai mare a avut valorea de 80000 lei), în valoare totală de 261.500 lei”, se arată într-un comunicat semnat de Dorel – Ovidiu Bretean, comisar -șef la Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Club Sportiv CFR Simeria – Acțiune de selecție pentru echipa de seniori

Publicat

pe

Redactat de

Club Sportiv CFR Simeria organizează duminică, 7 iulie 2024, începând cu ora 10:00, acțiune de selecție pentru formarea lotului echipei de fotbal seniori, pentru formarea echipei de Liga a IV-a.

“Sunt așteptați jucători de fotbal de pe raza UAT Simeria, jucători de fotbal care au fost sau sunt pregătiți la CS CFR Simeria. Cei interesați trebuie să aibă asupra lor echipament sportiv „de picior”( ghete fotbal) și să fie prezenți la vestiar la ora 9.30. Sunt invitați să participe la eveniment toți iubitorii jocului de fotbal”, au transmis reprezentanții clubului.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Doi acuareliști extraordinari – tată și fiică, expun la Castelul Corvinilor

Publicat

pe

Redactat de

Doi acuareliști extraordinari – tată și fiică, expun la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Este vorba despre renumitul artist Ion Carchelan și fiica sa, Iulia Carchelan. Vernisajul expoziției de artă va avea loc astăzi, 6 iulie, începând cu ora 15:00. Lucrările acestora vor putea fi admirate până la începutul lunii august.

Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi gazda unei expoziții de artă unică, prezentând lucrările renumitului artist Ion Carchelan şi ale fiicei sale, Iulia Carchelan.

Expoziţia, intitulată „Dinastia culorilor la Castelul Corvinilor”, va avea loc în perioada 6 iulie 2024 – 2 august 2024, oferind vizitatorilor ocazia de a explora o colecţie impresionantă de opere de artă. “Vernisajul expoziţiei va avea loc pe data de 6 iulie 2024, la ora 15:00, într-un cadru deosebit, ce va îmbina arta vizuală cu o degustare de vinuri rafinate oferite de Crama Ulinici din Republica Moldova. Participanţii vor avea ocazia să savureze vinuri de excepţie şi să se bucure de un moment artistic special, oferit de tânărul pianist Andrei Dumitru Arhip”, transmite echipa Cluj Art.

Sursa foto: Cluj Art, Ion Carchelan, Iulia Carchelan/Facebook

Ion Carchelan, un artist consacrat în S.U.A. Europa şi Japonia, cu o carieră de excepţie, este cunoscut pentru stilul său inconfundabil în acuarelă pe hârtie udă şi pentru modul în care reuşeşte să surprindă esenţa peisajelor şi natura în creaţiile sale. Fiica sa, Iulia Carchelan, a moştenit pasiunea şi talentul tatălui său, aducând o perspectivă nouă şi proaspătă în lumea artei contemporane.

“Expoziţia promite să fie un eveniment cultural de excepţie, aducând împreună iubitori de artă, colecţionari şi critici. Publicul va avea ocazia să descopere şi să achiziţioneze lucrări de artă deosebite, să participe la discuţii libere cu artiştii şi să se bucure de atmosfera istorică şi grandioasă a Castelului Corvinilor”, mai transmite echipa Cluj Art.

Tot astăzi, la Castelul Corvinilor, la ora 16:30 va avea loc vernisajul expoziției de grup „La poarta peisajului”, în cadrul căreia vor putea fi admirate peisaje realizate de artiști din toate colțurile țării.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate