Connect with us
Data: 27/04/2024
.

Actualitate

Acțiune de testare gratuită a sănătății la Deva

Publicat

pe

În zilele de 14 și 15 decembrie la Centrul medico-social „Sfântul Ierarh Nectarie” vor avea loc acțiuni gratuite de testare a sănătății populației. Acest eveniment este organizat de către Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara, Episcopia Devei și Hunedoarei și Primăria Municipiului Deva.

În cele două zile de testare, doritorii pot beneficia de o serie de investigații medicale.

”Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara, Episcopia Devei și Hunedoarei și Primăria Municipiului Deva va organiza în data de 14 decembrie 2023 și 15 decembrie 2023, la Centrul medico-social „Sfântul Ierarh Nectarie” (Str. Titu Maiorescu, Nr.28, Deva) cu începere de la ora 10:00, o acțiune de testare gratuită a sănătății dumneavoastră! În cadrul acțiunii se vor efectua următoarele proceduri: efectuare electrocardiograma EKG pentru identificarea problemelor cardio; efectuare spirometrie pentru identificarea problemelor pulmonare; efectuare INR-probă din sânge pentru persoanele care au tratament cu anticoagulante; măsurarea glicemiei, măsurarea tensiunii arteriale; determinare indice braț-gleznă pentru identificarea unei boli arteriale periferice (BAP)-care crește riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral. Cei care doresc să beneficieze de aceste consultații GRATUITE trebuie să dețină asupra lor buletinul sau cartea de identitate”, informează reprezentanții Salvital Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK SALVITAL HUNEDOARA

Actualitate

De Florii, „Cruce de flori” în Parcul Libertății din Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Locuitorii municipiului Hunedoara reconstruiesc și, anul acesta, „crucea de flori”. Evenimentul, devenit deja o tradiție, are loc, an de an, în duminica Floriilor.

„Sărbătorim Floriile amenajând, ca de obicei „crucea de flori” – duminică (28 aprilie 2024), ora 12:00, în Parcul Libertăţii din Centrul Vechi. Vă aşteptăm!”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Manifestarea este organizată anual de Primăria Municipiului Hunedoara și e menită să marcheze sărbătoarea Floriilor. Hunedorenii păstrează această tradiție urbană, unică în țară, de prin anii 2000.

Foto: arhivă/Primăria Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

INCLUZIUNE SOCIALĂ: Au fost aprobate primele cereri de ajutor pentru plata chiriei. Sprijinul financiar poate ajunge până la 1.400 de lei

Publicat

pe

Redactat de

Direcția de Asistență Socială Deva a aprobat primele cereri de acordare a ajutorului pentru plata chiriei. Sprijinul financiar se acordă de la bugetul local și este destinat mai multor categorii de persoane sau familii vulnerabile din municipiul Deva, care îndeplinesc condițiile de eligibilitate aprobate de Consiliul Local, prin Hotărârea nr. 432/2022 (disponibilă pe https://dasdeva.ro, Secțiunea Locuințe și Asociații).

Ajutorul pentru plata chiriei se acordă pe o perioadă de 1-3 ani și se plătește proprietarului locuinței, prin transfer bancar. Sprijinul financiar are ca scop prevenirea marginalizării sociale a persoanelor sau familiilor cu domiciliul/reședința în municipiul Deva, care se confruntă cu absența unor condiții socio-economice minime și sunt incluse pe lista de priorități a persoanelor îndreptățite să beneficieze de o locuință socială sau ANL.

CINE POATE BENEFICIA de ajutor pentru plata chiriei:

– tinerii de până la 35 de ani, care provin din structurile rezidențiale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara

– persoanele singure/familiile din evidența Direcției de Asistență Socială Deva, care, în urma anchetei sociale, pot fi încadrate în categoria persoanelor marginalizate social sau cu risc de marginalizare socială

Advertisement

– victimele violenței domestice

– tinerii de până la 35 de ani, care, deși au un loc de muncă, nu dispun de venituri suficiente pentru a închiria sau achiziționa o locuință în condițiile pieței

CRITERII de eligibilitate pentru acordarea ajutorului financiar:

– solicitantul trebuie să aibă domiciliul/reședința în municipiul Deva de cel puțin 24 de luni (cu excepția victimelor violenței domestice și a tinerilor proveniți din structurile rezidențiale ale DGASPC Hunedoara)

– solicitantul și membrii majori ai familiei sale nu au în folosință o locuință din fondul locativ de stat, dar au făcut demersurile necesare pentru a fi cuprinși în lista persoanelor îndreptățite să beneficieze de o locuință socială sau ANL

Advertisement

– solicitantul, persoană singură, nu are în proprietate mai mult de un autovehicul, cu vechime mai mică de 5 ani, iar în cazul familiei, membrii acesteia nu au în proprietate mai mult de două autovehicule, cu vechime mai mică de 5 ani

solicitantul și membrii majori ai familiei sale nu au datorii către bugetul local

VENITURILE nete lunare până la care se acordă ajutorul pentru plata chiriei sunt stabilite în funcție de numărul de persoane din familie și se raportează la valoarea Indicelui Social de Referință (ISR = 660 lei, în prezent), astfel:

– 2.640 lei (4 ISR) – pentru persoana singură

– 3.762 lei (5,7 ISR) – pentru familia cu 2 persoane

Advertisement

– 4.356 lei (6,6 ISR) – pentru familia cu 3 persoane

– 4.950 lei (7,5 ISR) – pentru familia cu 4 persoane

– 5.544 lei (8,4 ISR) – pentru familia cu 5 persoane

– 6.138 lei (9,3 ISR) – pentru familia cu 6 persoane

În cazul familiilor cu mai mult de 6 membri, se adaugă câte 0,5 ISR (330 lei) pentru fiecare persoană din familie, peste numărul de 6 persoane.

Advertisement

Cuantumul ajutorului pentru plata chiriei se stabilește pe bază de punctaj, în funcție de mai multe criterii privind componența familiei, numărul copiilor aflați în întreținere, situația bio/psiho/socială a persoanei singure/familiei, nivelul de studii etc. În funcție de punctajul obținut, cuantumul ajutorului poate fi de până la 900 – 1.400 lei, în primul an de acordare, fără a depăși însă nivelul chiriei prevăzute în contractul de închiriere.

DE REȚINUT! Beneficiarii de ajutor pentru plata chiriei care nu au loc de muncă la data acordării acestui drept vor primi sprijinul financiar doar pe o perioadă de 6 luni, de la data prezentării contractului de închiriere – dacă nu fac dovada angajării.

Ajutorul pentru plata chiriei se acordă în baza unei cereri-declarație pe propria răspundere, care va fi însoțită de acte doveditoare privind veniturile realizate, componența familiei, nivelul studiilor, situația socială, locuința închiriată etc. Documentele se depun la Direcția de Asistență Socială Deva (Registratură), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 și vineri – între orele 8:00-14:00.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numărul de telefon 0755.878.814, în timpul programului de lucru.

Direcția de Asistență Socială Deva

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Bărbatul dispărut în canalul lacului de acumulare de la Sântămărie Orlea, găsit fără viață

Publicat

pe

Redactat de

Bărbatul de 41 de ani căutat, în această după-amiază, de pompieri și scafandri în canalul lacului de acumulare de la Sântămărie Orlea, a fost găsit fără viață.

“Persoana de sex masculin a fost găsită decedată și extrasă din apă”, a informat, vineri seară, ISU Hunedoara.

Din primele informații, bărbatul ar fi încercat să scoată din apă o bucată de lemn ce aparținea fiului său, în vârstă de 13 ani, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut în apă. Totul s-a întâmplat în această după-amiază, puțin după ora 15:30.

Pompierii militari scafandri din cadrul ISU Hunedoara şi un echipaj de scafandri ai Serviciului Public Judeţean „Salvamont” au intervenit, la fața locului, pentru căutarea bărbatului. Alături de aceștia s-au aflat și pompierii Detaşamentului Hunedoara – Punctul de Lucru Toteşti, care au intervenit cu o autospecială de intervenţie, o barcă, o ambulanţă SMURD și cu o Autospecială de Primă Intervenție și Comandă (APIC).

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate