Actualitate
Administrația din Bucureșci, în dialog deschis cu locuitorii comunei

Situată în mirifica Țară a Moților, comuna hunedoreană Bucureșci se întinde pe o suprafață de aproape 70 de kilometri pătrați. Comuna are peste 1.500 de locuitori, care trăiesc în cinci sate, respectiv localitatea de reședință Bucureșci și așezările aparținătoare Curechiu, Merișor, Rovina și Șesuri.
La curent cu doleanțele cetățenilor
Noua administrație publică locală din comuna hunedoreană Bucureșci, instalată în funcție cu nici două luni în urmă, s-a pus serios pe treabă. Edilii din comună au venit cu un concept nou, acela de dialog deschis cu cetățenii, pentru a vedea care sunt doleanțele acestora și găsirea de soluții pentru ca acestea să își găsească o rezolvare într-un termen cât mai scurt. „În ultimele zile am participat la mai multe întâlnirii cu locuitorii din satele apartinatoare comunei Bucureșci. Am discutat cu aceștia atât despre problemele comunității locale, cât și despre găsirea de soluții pentru rezolvarea acestora. Problemele identificate de către cetățeni vizează mai multe aspecte. Astfel, este vorba despre defrișarea vegetației de pe marginea drumurilor comunale și vicinale, decolmatarea cursurilor de apă din satul Rovina și de pe Valea Bucureșciului, reabilitarea bisericii din Rovina, reparații și asigurarea de dotări la căminele culturale din satele comunei și alimentarea cu apă în localitatea aparținătoare Rovina. Este important să ne menținem la curent cu problemele cu care se confruntă oamenii din comunitatea noastră, cât și să știm unde și cum trebuie sa acționăm. Mulțumesc concetățenilor mei pentru deschiderea arătată, precum și vicepreședintelui Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Alin Țambă, care a fost alături de noi la aceste întâlniri”, a declarat Ancuța Elena Suciu, primarul comunei hunedorene Bucureșci.
Modernizarea unui drum important
Administrația din Bucureșci mai are o veste bună, nu doar pentru locuitorii comunei, ci pentru toți cei care locuiesc în nord-vestul județului Hunedoara. „Săptămâna trecută ni s-a împlinit un vis, acela al modernizării Drumului Județean DJ 741, care face legătura între comunele Bucureșci și Balșa. Ne bucurăm împreună de realizarea unui vis care părea, la un moment dat, greu de atins. Modernizarea drumului județean 741, ce leagă localitățile Curechiu de Almașu Mic de Munte, este mai mult decât un proiect de infrastructură – este o punte între comunități, o șansă la dezvoltare și un simbol al faptului că munca, răbdarea și colaborarea aduc rezultate. Mulți ani acest drum a reprezentat o adevărată provocare pentru locuitori, dar și o prioritate pentru administrația locală. Acum, cu sprijinul președintelui CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, avem un drum modern, sigur și adaptat nevoilor locuitorilor. Acest proiect reprezintă o dovadă că, prin colaborare, determinare și implicare, putem construi o infrastructură care să servească generații întregi. Le mulțumesc și celorlați care au contribuit la acest succes, respectiv echipei de constructori și colegilor mei și, nu în ultimul rând, locuitorilor comunei Bucureșci, pentru răbdare și încredere! Privim cu mândrie acest drum și ne bucurăm împreună de această realizare”, a spus Ancuța Elena Suciu, primarul comunei hunedorene Bucureșci.
Echipă completă în fruntea Primăriei
Pe de altă parte, este de menționat că administrația din Bucureșci este în formulă completă, odată cu alegerea noului viceprimar al comunei. „În cadrul ședinței ordinare de luna trecută a Consiliului Local Bucureșci a fost ales viceprimarul comunei, în persoana colegului meu Mihai George Demian. Îl felicit și pe această cale și îi mulțumesc pentru dedicarea și seriozitatea de care dă dovadă, pentru binele comunității noastre. Sunt convinsă că această echipă unită și puternică va putea sa răspundă tuturor provocărilor și să aducă beneficii reale pentru bunăstarea cetățenilor și progresul localității noastre”, a precizat Ancuța Elena Suciu, primarul comunei hunedorene Bucureșci.
Actualitate
Avem hunedoreni la mondialele de fudokan

Șase sportivi de la Budo Kurai Samurai Hunedoara au participat la Finala Campionatului National de Karate fudokan, cu rezultate excelente, aceștia cucerind 17 medalii.
Cele mai bune rezultate le-a obținut Maya Suciu, care a devenit triplă campioană națională. Totodată, Robert Andonache a devenit triplu vicecampion național, iar Ianis Sărmășan a cucerit cinci medalii, una de argint și patru de bronz. De asemenea, Luca Mureș a cucerit un argint și un bronz, Robert Andrei a fost de trei ori pe locul al treilea, iar Luca Gălățeanu a urcat, într-un rând, pe ultima treaptă a podiumului de premiere. Prin aceste rezultate toți cei șase sportivi de la Budo Kurai Samurai Hunedoara au obținut calificarea la Campionatul Mondial de karate fudokan din Polonia.
Practicanții de arte marțiale de la clubul hunedorean sunt pregătiți de Janos Simo, 6 DAN, care este și vicepreședinte al Federației de Karate Fudokan și Discipline Asociate din România.
Actualitate
Ștafetă de bronz

Zilele trecute au avut loc, la București, Campionatele Naționale de atletism în sală pentru juniori U13 și U14.
Printre tinerii atleți prezenți în Capitală s-au numărat și cei legitimați la ACS Triathletic Hunedoara, unde sunt antrenați de profesorul Florin Bucur. Hunedorenii, care au concurat la categoria U13, au avut o evoluție remarcabilă, reușind cucerirea unei medalii de bronz la ștafeta de 4X2 tururi fete, care le-a avut în componență pe Lorena Foca, Sara Beiu, Afrodite Poenar și Antonia Bucur. De asemenea, Aidan Popa a fost pe patru la 60 plat și al cincilea la 200, în vreme ce Antonia Bucur a fost a opta în finala de la 200 de metri.
Actualitate
Cel mai performant mamograf din România, operațional la Hunedoara

Femeile din Hunedoara și împrejurimi vor avea acces la investigații medicale de înaltă precizie, fără a mai fi nevoite să parcurgă zeci de kilometri. Cel mai modern mamograf din România devine operațional începând de astăzi, în Ambulatoriul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara.
Aparatul, achiziționat cu sprijinul Primăriei Municipiului Hunedoara, a reprezentat o investiție de aproximativ 500.000 de euro și este destinat atât pacientelor programate în ambulatoriu, cât și celor internate în spital, la recomandarea medicului curant.
Cum pot beneficia pacientele de investigații gratuite?
Mamografiile 2D sunt disponibile pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie, în timp ce pentru mamografiile 3D este necesar un bilet de trimitere de la un medic specialist. De asemenea, ecografiile de sân pot fi efectuate cu trimitere de la medicul de familie sau de la un specialist.
Programări și orar de funcționare
Programările se fac luni și miercuri, între 13:00 și 14:00, la numărul de telefon 0757.070.792.
Mamografiile vor fi realizate conform următorului program:
Luni și miercuri: 08:00 – 14:00
Joi: 14:00 – 20:00
Sprijin pentru sănătatea hunedorencelor
Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a subliniat importanța acestei investiții pentru comunitate: „Am răspuns pe loc afirmativ solicitării de sprijin formulate de Spitalul Municipal când a venit vorba despre nevoia unui mamograf la Hunedoara. Susținerea domeniului sănătății a fost mereu prioritară pentru mine. Mă bucur că avem aici cel mai modern mamograf din România și anticipez că acesta va deservi nu doar orașul, ci și o bună parte a județului Hunedoara. Felicit echipa de conducere a Spitalului Municipal pentru implicare și sunt sigur că și această nouă investiție va salva vieți”.
Noua dotare reprezintă un pas semnificativ pentru îmbunătățirea serviciilor medicale locale, facilitând accesul rapid la investigații esențiale pentru depistarea precoce a cancerului de sân.
FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA
- Actualitatecu 3 zile in urma
Interviu cu dr. Răzvan Betea, medic primar obstetrică-ginecologie, supraspecializat în gineco-oncologie și cu subspecializare în estetică ginecologică
- Actualitatecu 3 zile in urma
“Rabla pentru sobe”: Primăriile din 55 de comune hunedorene, eligibile pentru acest program
- Actualitatecu 3 zile in urma
Corvinul – FC Bihor în Cupa României
- Actualitatecu 2 zile in urma
Eleve de la Liceul de Arte “Sigismund Toduță” din Deva, rezultate remarcabile la Concursul de Canto, Teorie și Istoria Muzicii „Nicolae Brânzeu”
- Actualitatecu 3 zile in urma
Petrila, mai curată: Campania de primăvară continuă cu implicarea cetățenilor
- Actualitatecu 3 zile in urma
Șoferi depistați în stare de ebrietate și fără permis în județul Hunedoara
- Actualitatecu o zi in urma
Vaporașele de la Șoimuș revin curând pe râul Mureș. Plimbările de agrement ar putea fi reluate înainte de sărbătorile pascale
- Actualitatecu 3 zile in urma
Sancțiuni aplicate pentru nereguli în gestionarea și comercializarea materialului lemnos în municipiul Brad