Connect with us
Data: 20/07/2024
.

Actualitate

Alegeri 9 iunie 2024. 49,26% dintre hunedoreni au ieșit la vot

Publicat

pe

Hunedorenii au ieșit la vot. 365.751  de hunedoreni au fost înscriși pe listele electorale. 46,26% dintre aceștia s-au prezentat la urne până la încheierea procesului electoral, mai exact, un număr de 171.885 dintre hunedoreni și-au exercitat dreptul de vot.

5894 de persoane au votat pe listele suplimentare, iar urna mobilă a fost solicitată de 2339 de persoane.

Cum au votat hunedorenii

În ceea ce privește municipiile, prezența la urne a fost destul de scăzută. Iată cum au votat cetățenii din municipiile județului Hunedoara.

Deva

La Deva, potrivit AEP, pe listele electorale permanente au fost înscrise un număr de 54.978 de persoane. Dintre acestea, până la închiderea urnelor, și-au exercitat dreptul de vot un număr de 23.749 persoane.

Advertisement

Urna mobilă a fost solicitată de 29 de persoane. 429 de persoane au votat pe lista suplimentară.

Hunedoara

Pe listele electorale permanente, la Hunedoara au fost înscrise 57.185 de persoane. Pe listele complementare au fost înscrise 77 de persoane. 21.282 persoane au votat la Hunedoara, dintre care 317 pe lista suplimentară. Urna mobilă a fost solicitată de 149 de persoane.

Orăștie

La Orăștie sunt înscrise pe listele electorale permanente un număr de 17.214 persoane. Alte 47 de persoane au fost înscrise pe listele complementare. Până la închiderea urnelor, la Orăștie au votat 7071 de persoane. Alte 107 persoane au votat pe lista suplimentară.

Advertisement

Brad

12.461 de cetățeni cu drept de vot sunt înscrise pe listele electorale permanente, iar alți 24 pe listele complementare. Au votat un număr de 5303 persoane, iar 67 au votat pe lista suplimentară.

Petroșani

32.838 de persoane sunt înscrise pe listele electorale permanente, iar alte 26 de persoane au fost înscrise pe listele complementare. Până la închiderea urnelor au votat un număr de 12.366 de persoane. 194 de persoane au votat pe liste suplimentare, iar 71 de persoane au solicitat urna mobilă.

Vulcan

Advertisement

La Vulcan pe listele electorale permanente sunt înscrise un număr de 21.688 de persoane. 13 persoane au fost înscrise pe listele complementare. Până la închiderea urnelor au votat un număr de 8288 de persoane. 135 de persoane au votat pe listele suplimentare, iar urna mobilă a fost solicitată de 5 persoane.

Lupeni

20.299 de persoane sunt înscrise pe listele electorale permanente de la Lupeni. Pe listele complementare au fost înscrise 10 persoane. Potrivit AEP, până la ora 22 au votat un număr de 7737 de persoane. 114 persoane au votat pe liste suplimentare.

Orașe

În ceea ce privește orașele din județ, situația se prezintă astfel.

Advertisement

Geoagiu

La Geoagiu, au fost înscrise pe listele electorale permanente un număr de 4.662 de persoane cu drept de vot. Pe listele complementare au fost înscrise 28 de persoane. Până la ora 22:00 au votat un număr de 3027 de persoane, iar 28 au votat pe listele suplimentare.

Hațeg

8458 de persoane au fost înscrise pe listele electorale permanente, iar 15 pe listele complementare. Până la închiderea urnelor au votat un număr de 4937 de persoane, iar 217 au votat pe listele suplimentare.

Călan

Advertisement

La Călan, pe listele electorale permanente au fost înscrise 10.504 persoane, iar pe listele complementare au fost înscrise 17 persoane. Până la ora 22:00, ora închiderii urnelor, au votat 5367 de persoane. 152 de persoane au votat pe listele suplimentare.

Simeria

11.008 persoane au fost înscrise pe listele electorale permanente, iar alte 34 pe listele complementare. Până la ora 22:00 au votat un număr de 5727 de persoane. 103 persoane au votat pe liste suplimentare.

Petrila

La Petrila sunt 18.819 persoane înscrise pe listele electorale permanente. Pe listele complementare au fost înscrise 13 persoane. Până la închiderea urnelor au votat 7885 de persoane. 124 de persoane au votat pe listele suplimentare.

Advertisement

Aninoasa

La Aninoasa, cea mai mică localitate din Valea Jiului, au fost înscrise pe listele electorale permanente un număr de 3531 persoane. O singură persoană a fost înscrisă pe lista complementară. Până la ora închiderii urnelor, au votat 1570 de persoane, iar 12 persoane au votat pe listele suplimentare.

Uricani

La Uricani, cea mai vestică localitate a Văii Jiului, au fost înscrise pe listele electorale permanente un număr de 7315 persoane. Alte 7 persoane au fost înscrise pe listele complementare. Până la încheierea procesului electoral, la Uricani au votat 2752 de persoane. 26 au votat pe listele suplimentare.

Advertisement

Actualitate

„Sănătatea femeii – împreună pentru sănătate și natalitate”, masă rotundă la CJ Hunedoara. Moment emoționat, în deschiderea evenimentului

Publicat

pe

Redactat de

„Sănătatea femeii – împreună pentru sănătate și natalitate” a fost tema unei mese rotunde organizată, vineri, 19 iulie, la Deva.

Întâlnirea, inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în parteneriat cu Asociația Sănătate pentru Comunitate, a avut loc la Consiliul Județean Hunedoara, și a vizat programele care au ca scop îmbunătățirea sănătății femeilor și creșterea natalității prin intermediul „Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii – FIV 2024”, derulat de minister.

La discuții au luat parte Natalia Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Alina Comănescu, fondatoarea Asociației Sănătate pentru Comunitate, doctorul Oussama Jabri, reprezentantul companiei care susține această campanie lansată în luna martie, dar și numeroși specialiști din sistemul sanitar hunedorean.

Acesta este cel de-al doilea eveniment dedicat sănătății femeii, pe care Consiliul Județean Hunedoara îl găzduiește în ultimele luni.

„Din păcate, odată cu trecerea anilor, cifrele legate de natalitate cer soluții imediate. Se nasc tot mai puțini copii, un fapt remarcat și în județul nostru. Motivele sunt multe, între acestea fiind și problemele de infertilitate cu care se confruntă, în principal, femeile. Politicile publice de sănătate se orientează tot mai mult spre corectarea acestor deficiențe și mă bucur că doamna ministru Natalia Intotero s-a implicat în această problematică și a demarat și o serie de programe care vin în sprijinul femeilor și al familiilor tinere care își doresc copii. Mă bucur să văd că acestei inițiative a ministerului i s-au alăturat asociații, companii și specialiști care pot contribui decisiv la creșterea natalității în țara noastră”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, în mesajul adresat participanților la întâlnire.

 

Advertisement

Moment emoționant: Întâlnirea cu o familie hunedoreană care a reușit să aducă pe lume o fetiță prin Programul FIV

În deschiderea evenimentului, toți cei prezenți au avut parte și de un moment emoționant: întâlnirea cu o familie din Orăștie care, după 20 de căsătorie, a reușit să aducă pe lume o fetiță, după ce a apelat la programul de fertilizare in vitro subvenționat de Guvernul României, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Carmen și Cosmin au vorbit despre bucuria de a fi părinți, dar și despre încrederea pe care au avut-o în acest program, care vine în sprijinul persoanelor infertile.

De altfel, în cadrul întâlnirii ministrul Natalia Intotero a anunțat, în premieră, demararea, începând de săptămâna viitoare, a celei de-a doua etape a programului FIV 2024.

Sursa: CJ Hunedoara

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Turist decedat în Masivul Retezat. Salvamontiștii nu au mai putut face nimic

Publicat

pe

Redactat de

Un turist și-a pierdut viața, vineri, în zona superioară a Tăului Porții, din Masivul Retezat.

Bărbatul, în vârstă de 72 de ani, a suferit politraumatisme severe în urma unei accidentări în zona superioară a Tăului Porții din Retezat.

O echipă de salvatori montani, de la punctul de permanență Refugiul Bucura, s-a deplasat în zonă pentru intervenție. Salvamontiștii au solicitat și sprijin de specialitate de la echipajul aero de la Caransebeș, având în vedere vârsta înaintată a turistului. Din păcate, salvatorii montani nu au mai putut face nimic.

Din nefericire, pentru persoana accidentată în zona superioară a Tăului Porții din Retezat nu s-a mai putut face nimic, iar acțiunea de salvare s-a transformat într-una de recuperare și transport către IML. Condoleanțe familiei și apropiaților!”, a transmis Salvamont Hunedoara.

 

Advertisement
Sursa foto: Salvamont Hunedoara/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

Casa Județeană de Pensii Hunedoara – O nouă serie de bilete de tratament balnear

Publicat

pe

Redactat de

Casa Județeană de Pensii (CJP) Hunedoara aduce la cunoștință faptul că, pentru seria numărul 11, cu începere în perioada 28 iulie 2024 – 01 august 2024, sunt repartizate 208 de bilete de tratament în următoarele stațiuni:

8 – 1 Mai

4 – Amara

2 – Bala

2 – Bazna

Advertisement

18 – Buziaș

10 – Căciulata

2 – Călimănești

13 – Covasna

2 – Eforie Nord

Advertisement

2 – Eforie Sud

20 – Băile Felix

76 – Geoagiu

15 – Băile Herculane

10 – Moneasa

Advertisement

2 – Ocna Șugatag

2 – Olănești

2 – Saturn

7 – Slănic Moldova

2 – Sovata

Advertisement

2 – Turda

6 – Vatra Dornei

1 – Vața

Cele 208 bilete pentru tratament balnear primite de către CJP Hunedoara au fost alocate automat solicitanților, prin aplicația SPA, în funcție de punctajul obținut, în limita locurilor repartizate pe stațiuni și unități de cazare. Lista cererilor aprobate este afișată la sediul instituției și pe pagina de internet: https://www.cjp-hd.ro/diagrama-alocare/, iar lista cererilor neaprobate este afișată doar pe pagina de internet a CJP Hunedoara. În cazul în care titularul nu se prezintă pentru ridicarea biletului de tratament balnear în perioada programată și nu a anunțat, în prealabil, compartimentul gestiune bilete tratament despre acest fapt, repartiția este anulată, iar biletul se redistribuie altui solicitant. Toate biletele nevalorificate până în data de 23 iulie 2024, ora 14:00, vor fi redistribuite începând cu data de 24 iulie 2024, ora 8:00, până la momentul începerii sejurului. Acordarea biletelor de tratament pentru această serie se va realiza conform criteriilor prevăzute de Ordinul Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice nr. 196 din 25.01.2024. Bilete de tratament balnear se eliberează, în urma prezentării actului de identitate, titularului sau unei alte persoane desemnate de către acesta prin procură specială, document din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul”, precizează reprezentanții Casei Județene de Pensii Hunedoara.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate