Connect with us
Data: 25/06/2024
.

Actualitate

Alegeri 9 iunie 2024. 49,26% dintre hunedoreni au ieșit la vot

Publicat

pe

Hunedorenii au ieșit la vot. 365.751  de hunedoreni au fost înscriși pe listele electorale. 46,26% dintre aceștia s-au prezentat la urne până la încheierea procesului electoral, mai exact, un număr de 171.885 dintre hunedoreni și-au exercitat dreptul de vot.

5894 de persoane au votat pe listele suplimentare, iar urna mobilă a fost solicitată de 2339 de persoane.

Cum au votat hunedorenii

În ceea ce privește municipiile, prezența la urne a fost destul de scăzută. Iată cum au votat cetățenii din municipiile județului Hunedoara.

Deva

La Deva, potrivit AEP, pe listele electorale permanente au fost înscrise un număr de 54.978 de persoane. Dintre acestea, până la închiderea urnelor, și-au exercitat dreptul de vot un număr de 23.749 persoane.

Advertisement

Urna mobilă a fost solicitată de 29 de persoane. 429 de persoane au votat pe lista suplimentară.

Hunedoara

Pe listele electorale permanente, la Hunedoara au fost înscrise 57.185 de persoane. Pe listele complementare au fost înscrise 77 de persoane. 21.282 persoane au votat la Hunedoara, dintre care 317 pe lista suplimentară. Urna mobilă a fost solicitată de 149 de persoane.

Orăștie

La Orăștie sunt înscrise pe listele electorale permanente un număr de 17.214 persoane. Alte 47 de persoane au fost înscrise pe listele complementare. Până la închiderea urnelor, la Orăștie au votat 7071 de persoane. Alte 107 persoane au votat pe lista suplimentară.

Advertisement

Brad

12.461 de cetățeni cu drept de vot sunt înscrise pe listele electorale permanente, iar alți 24 pe listele complementare. Au votat un număr de 5303 persoane, iar 67 au votat pe lista suplimentară.

Petroșani

32.838 de persoane sunt înscrise pe listele electorale permanente, iar alte 26 de persoane au fost înscrise pe listele complementare. Până la închiderea urnelor au votat un număr de 12.366 de persoane. 194 de persoane au votat pe liste suplimentare, iar 71 de persoane au solicitat urna mobilă.

Vulcan

Advertisement

La Vulcan pe listele electorale permanente sunt înscrise un număr de 21.688 de persoane. 13 persoane au fost înscrise pe listele complementare. Până la închiderea urnelor au votat un număr de 8288 de persoane. 135 de persoane au votat pe listele suplimentare, iar urna mobilă a fost solicitată de 5 persoane.

Lupeni

20.299 de persoane sunt înscrise pe listele electorale permanente de la Lupeni. Pe listele complementare au fost înscrise 10 persoane. Potrivit AEP, până la ora 22 au votat un număr de 7737 de persoane. 114 persoane au votat pe liste suplimentare.

Orașe

În ceea ce privește orașele din județ, situația se prezintă astfel.

Advertisement

Geoagiu

La Geoagiu, au fost înscrise pe listele electorale permanente un număr de 4.662 de persoane cu drept de vot. Pe listele complementare au fost înscrise 28 de persoane. Până la ora 22:00 au votat un număr de 3027 de persoane, iar 28 au votat pe listele suplimentare.

Hațeg

8458 de persoane au fost înscrise pe listele electorale permanente, iar 15 pe listele complementare. Până la închiderea urnelor au votat un număr de 4937 de persoane, iar 217 au votat pe listele suplimentare.

Călan

Advertisement

La Călan, pe listele electorale permanente au fost înscrise 10.504 persoane, iar pe listele complementare au fost înscrise 17 persoane. Până la ora 22:00, ora închiderii urnelor, au votat 5367 de persoane. 152 de persoane au votat pe listele suplimentare.

Simeria

11.008 persoane au fost înscrise pe listele electorale permanente, iar alte 34 pe listele complementare. Până la ora 22:00 au votat un număr de 5727 de persoane. 103 persoane au votat pe liste suplimentare.

Petrila

La Petrila sunt 18.819 persoane înscrise pe listele electorale permanente. Pe listele complementare au fost înscrise 13 persoane. Până la închiderea urnelor au votat 7885 de persoane. 124 de persoane au votat pe listele suplimentare.

Advertisement

Aninoasa

La Aninoasa, cea mai mică localitate din Valea Jiului, au fost înscrise pe listele electorale permanente un număr de 3531 persoane. O singură persoană a fost înscrisă pe lista complementară. Până la ora închiderii urnelor, au votat 1570 de persoane, iar 12 persoane au votat pe listele suplimentare.

Uricani

La Uricani, cea mai vestică localitate a Văii Jiului, au fost înscrise pe listele electorale permanente un număr de 7315 persoane. Alte 7 persoane au fost înscrise pe listele complementare. Până la încheierea procesului electoral, la Uricani au votat 2752 de persoane. 26 au votat pe listele suplimentare.

Advertisement

Actualitate

Joi, ultima zi a lunii în care se fac plăți și încasări la casieria DAS Deva

Publicat

pe

Redactat de

Direcția de Asistență Socială (DAS) Deva aduce la cunoștința chiriașilor din locuințele sociale și camerele de cămin, locuințele ANL și locuințele construite din fondurile statului că ULTIMA ZI operațională a lunii pentru plata chiriilor, ratelor și taxelor comune la casieria instituției este joi, 27 iunie 2024.

“Plățile se pot efectua în numerar sau cu cardul, între orele 08:30 – 11.00 și 12:30 – 15:00. În ultima zi lucrătoare a lunii (vineri, 28 iunie 2024), casieria realizează doar operațiuni de închidere de lună și situația creanțelor și debitelor pentru imobilele din fondul locativ aflat în proprietatea Municipiului Deva”, precizează reprezentanții instituției.

Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon 0755.878.599 și 0254.218.030 / Tasta 6 (Casierie), în timpul programului de lucru.

Neachitarea la termenul scadent a obligațiilor de plată atrage penalități de întârziere, conform contractelor de închiriere sau vânzare-cumpărare cu plata în rate a locuințelor”, mai transmit reprezentanții DAS Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului a găzduit prima întâlnire a proiectului Interreg Danube GeoTour Plus

Publicat

pe

Redactat de

Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului administrat de Universitatea din București a găzduit prima întâlnire a proiectului Interreg Danube GeoTour Plus.

Evenimentul internațional a reunit 70 de participanți din cele nouă geoparcuri și două instituții de cercetare, organizații internaționale partenere din țări situate de-a lungul Dunării, reprezentanți ai Universității din București și ai Rețelei Naționale a Geoparcurilor din România, autorități locale și parteneri locali, voluntari pentru Geoparc. Din partea Universității din București (UB), la eveniment au fost prezenți prof. univ. dr. Răzvan Papuc, prorector al UB, lector dr. ing. Ioan Munteanu, prorector al Facultății de Geologie și Geofizică, lector univ. dr. Ionuț Constantin, prodecan al Facultății de Administrație și Afaceri și conf. univ. Emilia Oprișan de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

Proiectul este unul ambițios, care urmărește să valorifice și să dezvolte potențialul vast al patrimoniului geologic, natural și cultural comun și modelul de dezvoltare teritorială al geoparcurilor dunărene. Mai mult, urmărește creșterea oportunităților de turism durabil și incluziv în comunitățile rurale prin implicarea unor grupuri vulnerabile precum pensionarii, femeile de la sat, comunitățile etnice, tineri cu oportunități reduse și persoane cu probleme de învățare.

Evenimentul găzduit în orașul Hațeg, la Biserica Qvo Vadis, a fost prima întâlnire față în față a partenerilor și o bună oportunitate de a discuta aplicat pe activitățile din proiect. Posibilitatea organizării unui eveniment hibrid a permis intervenția online a prof. Nickolas Zouros, președintele Rețelei Globale a Geoparcurilor. De asemenea, au fost prezenți online și reprezentanți ai Rețelei Europene a Geoparcurilor și ai UNESCO, oferind perspective valoroase asupra dezvoltării durabile a geoparcurilor.

Participanții au avut ocazia să asiste la diverse prezentări și să se implice în ateliere menite să identifice noi tipuri de experiențe specifice care pot fi oferite turiștilor din geoparcurile europene. Totodată, au lucrat la o strategie comună de implicare a grupurilor vulnerabile în activitățile de turism. Strategia vizează să ofere noi oportunități pentru aceste grupuri, implicându-le activ în dezvoltarea și livrarea de produse și servicii turistice în cadrul geoparcurilor.

Advertisement

Întâlnirea internațională din Țara Hațegului a oferit, de asemenea, o oportunitate excelentă pentru semnarea înfrățirii dintre două desemnări UNESCO: Geoparcul Țara Hațegului și Geoparcul Bükk din Ungaria, în contextul aniversării a 20 de ani de la crearea Rețelei Globale a Geoparcurilor. Această colaborare va sprijini schimbul de bune practici și va întări legăturile între cele două geoparcuri, cu accent pe activitățile de educație și de implicare a tinerilor voluntari.

Foto: Urosh Grabner, Carla Terzic, Adina Popa

Chiar dacă au avut o activitate intensă pe parcursul zilelor petrecute la Hațeg, participanții au avut ocazia să viziteze și câteva dintre obiectivele de interes din Geoparcul Țara Hațegului. Expoziția „Balauri, Dragoni, Dinozauri” de la Casa Geoparcului din Hațeg, Casa Vulcanilor din Densuș, Casa Tradițiilor, Școala de Dinozauri și Meserii și situl fosilifer din satul Sânpetru au fost câteva din obiectivele de vizitare în măsură să dezvăluie bogăția patrimoniului geologic, natural și cultural al Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului și implicarea Universității din București în acest teritoriu aparte.

Interreg Danube GeoTour Plus nu este doar un alt proiect internațional turistic transnațional, ci reprezintă un pas important către un model de colaborare pentru geoparcuri din întreaga lume interesate în oferirea de experiențe, servicii și produse sustenabile și incluzive.

La buna desfășurare a evenimentului au contribuit partenerii locali SC Adaconi srl, Asociația Drag de Hațeg, Asociația Femeilor din Santamaria Orlea, Angelina Voiaj srl, Avy Wine&Dine Hațeg și SIA Tours srl.

Proiectul Interreg Danube GeoTour Plus este cofinanțat de Uniunea Europeană, se desfășoară în perioada 2024-2026 și este sprijinit de Rețeaua Globală a Geoparcurilor. Este o continuare a unui proiect derulat cu succes de majoritatea partenerilor, în perioada 2017-2019, care a pus bazele colaborării între geoparcurile dunărene și a dus, printre altele, la crearea de geoproduse oferite turiștilor.

Advertisement

Următoarea întâlnire din cadrul proiectului va fi găzduită de Geoparcul Internațional UNESCO Djerdap din Serbia.

Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului

Citeste mai mult ...

Actualitate

Lucrări de modernizare pe Coșava-Margina

Publicat

pe

Redactat de

Începând de astăzi, 25 iunie, și până pe 25 iulie, în zona Cosava – Margina, vor avea loc lucrări ample de reabilitare pe DN 68A.

Aceste lucrări sunt gestionate de Antreprenorul Drumuri și Poduri Banat (DPB), care va asigura iluminatul perimetral al șantierului și semnalizarea corespunzătoare în timpul nopții, inclusiv utilizarea piloților de circulație pentru a menține fluidizarea traficului.

Pentru a minimiza disconfortul și a evita aglomerația în zonă, conducătorii auto sunt îndrumați să utilizeze rute alternative:

  • Dinspre Nord, se poate opta pentru ruta A1 Nod Balinț – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebeș – DN 68 Caransebeș – DN 68 Hațeg – DN 66 Hațeg – DN 66 Simeria – A1 Simeria sau A1 Nădlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia.
  • Dinspre Sud, ruta alternativă recomandată este A1 Ilia – DN 7 Ilia – DN 7 Arad – A11 Arad – A1 Arad – A1 Nădlac.

Aceste rute de ocolire sunt concepute pentru a facilita circulația și pentru a reduce timpul de călătorie în perioada desfășurării lucrărilor pe DN 68A. Pentru detalii suplimentare și informații actualizate, conducătorii auto sunt sfătuiți să consulte sursele oficiale de informare rutieră sau să urmărească semnalistică specifică pe traseu.

FOTO: DRDP Timișoara

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate