Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

Alexandru Raul Todoran, elevul genial din Orăștie, admis la Harvard

Publicat

pe

 

Alexandru Raul Todoran, elevul genial de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din municipiul Orăștie, a fost admis la cea mai prestigioasă universitate din lume, la Harvard.

Alexandru Raul Todoran va fi student la Harvard, cea mai veche și mai prestigioasă universitate din SUA.

Universitatea Harvard din SUA ocupă locul I în lume. Peste 150 de câștigători ai Premiului Nobel au fost asociați cu universitatea, în calitate de absolvenți, cercetători sau profesori. Alexandru este elevul liceului nostru de 8 ani și e fiul profesorului nostru, Daniel Todoran. Din primii ani de viață a studiat informatica cu prof. Daniel Popa, cel mai bun profesor de informatică din Vestul țării. Trebuie să ne înclinăm în fața tuturor profesorilor care, în timp, au urcat câte o treaptă a excelenței cu Alexandru. Luminița și Daniel Todoran, părinții lui Alexandru, sunt un exemplu al dedicației cu care și-au îndrumat copilul de la vârstele cele mai mici pe drumul către universitatea cea mai bună din lume”, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” Orăștie.

În același timp, Alexandru Raul Todoran a mai fost admis la alte două universități de prestigiu, la Ecole Polytechnique din Paris și la Caltech din SUA.

Advertisement

„Felicitări, Alexandru! Cu siguranță vei călători pe acest drum al științei către Harvard cu onoare și demnitate. Îți doresc prieteni apropiați și să aveți ca modele pe cei mai buni profesori din lume!”, i-a transmis prof. Adriana Chira, director al Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie.

Un geniu al informaticii

Liceanul din Orăștie este cunoscut pentru performanțele sale în domeniul informaticii. Alexandru Raul Todoran are în palmares mai multe medalii de aur și de argint, obținute în urma participării la competiții naționale și internaționale, aflându-se, de mai mulți ani, în elita informaticii.

Actualitate

O asociere de cinci firme vrea să realizeze locuințe sociale la Aninoasa

Publicat

pe

Redactat de

Un consorțiu format din cinci companii a prezentat o ofertă pentru a construi blocurile din Aninoasa.

Administrația locală a lansat o licitație pentru a construi urgent locuințe sociale în oraș, iar acest consorțiu a fost singurul care a prezentat o ofertă pentru primul lot. Consorțul este format din firmele VALNEL CONSTRUCT S.R.L., INSTALATII GEVIS SRL, ELECTRO VLADI, SELLM S.R.L, PARVA ELECTRIC, și s-a angajat să proiecteze și să construiască blocurile 1, 2, 3 și 5 din ansamblul locativ.

Aceste blocuri sunt parte a unui proiect esențial pentru comunitatea locală, oferind locuințe adecvate și durabile. Conform evaluării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, impactul cutremurelor de pământ din februarie 2023 a deteriorat numeroase locuințe, punând locuitorii în pericol și necesitând intervenții urgente. Condițiile de locuire actuale nu sunt conforme cu normele și legislația în vigoare, necesitând construirea rapidă a unor unități de locuit sigure și conforme normelor de proiectare. Proiectul va consta în construirea a patru blocuri cu patru etaje, furnizând în total 80 de apartamente, destinate să găzduiască aproximativ 160-170 de persoane.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Deva: Peste două milioane pentru modernizarea unui imobil

Publicat

pe

Redactat de

Administrația locală din Deva a demarat procesul de licitație pentru contractul de renovare a Blocului de Locuințe 76 de pe Strada Bejan din municipiu.

Autoritățile locale din Deva lansează o licitație pentru lucrările de renovare a Blocului de Locuințe 76 de pe Strada Bejan din municipiu. Aceste lucrări fac parte din proiectul „Creșterea Eficienței Energetice a Blocului de Locuințe 76”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Scopul proiectului este îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii și a altor aspecte legate de siguranță și sustenabilitate. Valoarea contractului este de aproximativ 2,55 milioane lei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 24 aprilie. Prin acest proiect, autoritățile locale își propun să contribuie la crearea unui mediu urban mai sigur și mai sustenabil pentru comunitatea locală.

Prin intermediul acestui proiect, se urmărește nu doar modernizarea infrastructurii locuințelor, ci și dezvoltarea unor mecanisme eficiente de monitorizare a performanțelor, pentru a asigura că investițiile vor genera beneficii pe termen lung.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Intervenții ale pompierilor: Copaci prăbușiți pe carosabil sau pe trotuare. În Deva, un arbore a căzut peste două mașini

Publicat

pe

Redactat de

Pompierii au intervenit, în această dimineață, pentru segmentarea și degajarea unor arbori căzuți pe carosabil sau pe trotuare. Probleme au fost în Petroșani, dar și în Deva, unde un arbore a căzut peste două autoturisme parcate.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, în municipiul Petroșani a fost eliberată partea carosabilă a DJ 709, zona Parâng, de arbori căzuți în urma precipitațiilor sub formă de lapoviță și ninsoare, înregistrate noaptea trecută și în această dimineață. De asemenea, o altă intervenție a pompierilor din Petroșani a avut loc pe strada Independenței, pentru degajarea unui copac căzut pe trotuar, în apropiere de Școala Generală nr. 6 din localitate.

Pompierii din Deva au intervenit, pe strada Carpați, pentru a segmenta și degaja un copac căzut peste două autoturisme aflate parcate.

Reprezentanții ISU Hunedoara reamintesc că pentru județul Hunedoara a fost transmisă, ieri, o informare meteorologică, valabilă până astăzi, la ora 15:00, pentru intensificări ale vântului (45-55 km/h), precipitații locale, iar în zonele montane acestea pot fi mixte.

 

Advertisement

Sursa foto: ISU Hunedoara

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate