Connect with us
Data: 02/07/2024
.

Actualitate

Amenzi de 50.000 de lei în târguri și unități de procesare a produselor alimentare

Publicat

pe

Inspectorii sanitar-veterinari au demarat ample controale acum, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. În aceste zile, oamenii sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru masa de Paște, iar unii comercianți se bazează pe graba și neatenția hunedorenilor, astfel că sunt în stare să vândă orice produs, fie el expriat sau nu. Amenzile aplicate operatorilor economici care nu au respectat regulile au fost de 50.000 de lei, într-o săptămână.

Inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Hunedoara sunt cu ochii pe comercianți în această perioadă. Mai sunt doar câteva zile până când pe mesele hunedorenilor vor fi bucate alese, însă trebuie ca aceștia să știe ce cumpără, pentru a nu se îmbolnăvi. Astfel că, inspectorii de specialitate au efectuat, în perioada 18-24 aprilie, 350 de controale în târgurile de animale vii autorizate sanitar veterinar și în unitățile care produc, procesează și comercializează produse alimentare. „În cadrul controalelor s-au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 50.000 lei și 35 de avertismente. Principalele deficiențe pentru care s-au aplicat sancțiuni contravenționale și avertismente sunt depozitarea defectuoasă a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, igiena spațiilor de procesare și comercializare a produselor deficitară și manipularea produselor alimentare necorespunzătoare”, a declarat Mihai Jula, directorul DSVSA Hunedoara. Și în cazul târgurilor de animale vii s-au depistat unele nereguli, pentru care comercianții au fost sancționați. Inspectorii au găsit animale neidentificate și mijloace de transport animale vii neautorizate sanitar veterinar.

Centrele de sacrificare a mieilor, „în vizorul” inspectorilor

La nivelul DSVSA Hunedoara a fost stabilit un program de măsuri prin care sunt monitorizate și controlate toate centrele de tăiere miei autorizate sanitar veterinar temporar în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. „Sunt monitorizate și controlate toate centrele de colectare, ambalare și depozitare ouă. Se efectuează în continuare controale în unitățile autorizate sanitar veterinar care procesează și comercializează produse alimentare”, a conchis Mihai Jula. De asemenea, reprezentanții DSVSA Hunedoara informează că începând cu data de 11 aprilie în România încetează perioada liberă de vectori care transmit virusul Bluetongue. Începând cu această dată, crescătorii de rumegătoare (bovine, ovine, caprine – n.red.) au fost informați cu privire la circulația animalelor din specia rumegătoarelor pe teritoriul țării sau în cazul schimburilor intracomunitare cu animale din specia rumegătoare.

Advertisement

Actualitate

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în județ, până mâine dimineață

Publicat

pe

Redactat de

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu valabilă pentru mai multe județe, printre care și Hunedoara, începând din această dimineață (2 iulie), de la ora 10:00, până mâine dimineață, la aceeași oră.

 

Conform prognozei de specialitate, în intervalul menționat, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală de 70…90 km/h, descărcări electrice și grindină. grindină de medii și posibil mari dimensiuni și averse torențiale. În intervale scurte de timp (1…3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50…70 l/mp.

Recomandări din partea ISU Hunedoara

În cazul producerii unei furtuni, respectați următoarele măsuri:

Advertisement

-întrerupeți orice activități în aer liber

-dacă vă suprinde furtuna, intrați în casă, într-o construcţie sau într-un autoturism pentru a nu fi loviți de obiecte, pomi/crengi, stâlpi

închideți bine ferestrele şi uşile

-dacă vă aflați într-o zonă deschisă (câmp, plajă, o ambarcaţiune pe apă), așezați-vă ghemuit, puneți mâinile pe urechi şi pe cap, iar capul între genunchi

-evitați obiectele înalte, precum un copac izolat în zonă deschisă, câmpuri, plaje sau ambarcaţiuni pe apă, orice obiecte metalice, precum utilaje agricole, echipamente de fermă, motociclete, biciclete

Advertisement

-dacă vă aflați în pădure, căutați adăpost într-o zonă în care sunt copaci mai puţin înalţi

-dacă sunteți într-o zonă deschisă, mergeți spre o zonă joasă, precum o vale

-dacă vă aflați pe un lac, ajungeți la mal de urgenţă şi adăpostiți-vă!

-evitați drumurile inundate (mers, șofat)

-aveți grijă la firele de curent electric căzute (mai ales în apă), la poduri avariate parțial sau total, la arbori sau clădiri afectate de furtună.

Advertisement

Accesează https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, pentru a afla cum să acționezi înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Un copac de mari dimensiuni s-a prăbușit pe DN 66, la intrarea în Defileul Jiului

Publicat

pe

Redactat de

Un copac de mari dimensiuni s-a prăbușit, marți dimineață, pe Drumul Național (DN) 66, la intrarea în Defileul Jiului. La fața locului a intervenit de urgență un echipaj de pompieri al Detașamentului Petroșani.

Arborele a fost îndepărtat de pe șosea de pompieri, astfel că traficul a fost reluat în scurt timp.

“Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca cele 2 sensuri să fie blocate doar pentru puțin timp”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Sursa foto: ISU Hunedoara
Citeste mai mult ...

Actualitate

Tabere pentru studenții de la UPET

Publicat

pe

Redactat de

Universitatea din Petroșani își trimite studenții în tabără pe litoral, oferindu-le o binemeritată pauză după un an academic intens. Prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul UPET, a detaliat criteriile de selecție pentru cei 44 de studenți norocoși care vor participa la această activitate recreativă.

„Am avut 44 de locuri în tabere, repartizate pe facultăți în funcție de numărul de studenți existenți la fiecare facultate. Studenții au depus cererile, acestea au fost analizate și toate locurile sunt ocupate. Criteriile au fost bazate pe medie, activitatea în asociația studenților și voluntariat. Taberele sunt pe litoral. În iarnă am avut 8 locuri care nu s-au ocupat din cauza unei neînțelegeri, iar acestea s-au reportat pe vară,” a explicat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani.

Această inițiativă este o oportunitate excelentă pentru studenți de a se relaxa și de a se bucura de diverse activități recreative, după un an universitar plin de provocări. Tabăra de vară nu este doar un prilej de destindere, ci și o șansă pentru studenți de a-și dezvolta abilitățile personale și profesionale, într-un cadru informal și prietenos.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate