Connect with us
Data: 04/07/2024
.

Actualitate

Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” a susținut un spectacol încununat de succes

Publicat

pe

Ziua României, 1 decembrie, este, sau ar trebui să fie, pentru toți românii un bun prilej de voie bună și mândrie. Reprezentanții Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean” Hunedoara au susținut două spectacole folclorice extraordinare la Sfântu-Gheorghe, în județul Covasna, demonstrând astfel că sunt români adevărați. Peste o mie de oameni au cântat alături de artiștii hunedoreni cântece patriotice.

DSC_6521

Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” a răspuns cu drag invitației, lansată de prefectul județului Covasna, de a participa la spectacolul organizat cu ocazia Zilei României. Managerul ansamblului hunedorean și interpretul de muzică populară, Cristian Fodor, alături de orchestra condusă de profesor dirijor Gheorghe Cîlțea, au umplut inimile românilor cu cântece patriotice. „Am răspuns cu mare drag invitației și am cântat cu tot sufletul, în această zi atât de importantă pentru noi toți. Sunt alături de acești oameni de aproximativ zece ani și, de fiecare dată, am fost primiți așa cum se cuvine. În 30 noiembrie, am susținut un moment folcloric în Sala Sporturilor din Sfântu-Gheorghe, unde au fost peste o mie de spectatori. Alături de mine au urcat pe scenă și colegii mei Aida Busuioc și Ovidiu Olari. Astăzi (ieri-n.red.) ne-am dorit să fim împreună de Ziua României și, prin cântecul nostru, să îi bucurăm pe cei care s-au aflat în Piața Mihai Viteazul, din Sfântu-Gheorghe. A fost un public deosebit și cald, care a cântat și s-a bucurat alături de noi de semnificația acestei zile. La mulți ani, România! La mulți ani, români de pretudindeni! ”, a precizat managerul Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean” Hunedoara, Cristian Fodor. Interpretul hunedorean de muzică populară a mărturisit, de asemenea, că se aștepta la o astfel de primire, atât de călduroasă, din partea locuitorilor din această zonă, întrucât Cristian Fodor încălzește, cu cântece sale, sufletele acestor oameni, de mai bine de zece ani. Sutele de oameni, veniți să îi asculte și să cânte melodii atât de cunoscute, l-au determinat, însă, să realizeze cât de uniți și de patrioți sunt românii. Alături de interpreții hunedoreni, pe scenă au urcat și dansatorii ansamblului, îndrumați de Mircea Resiga și Mariana Lemneață.

Advertisement

Actualitate

O nouă acțiune de dezinsecție, la Deva – vineri, începând cu ora 23:00

Publicat

pe

Redactat de

O nouă campanie de dezinsecție terestră a zonelor verzi va avea loc la Deva, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 5/6 iulie, au anunțat reprezentanții municipalității. Se va stropi împotriva țânțarilor.

Acțiunea, desfășurată de operatorul serviciului de salubritate pentru activitatea de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare, societatea DD Chim SRL, va începe la ora 23:00 și se va finaliza sâmbătă dimineață, la ora 05:00.

“Primăria Municipiului Deva şi operatorul Serviciului de salubritate pentru activitatea de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare S.C. DD CHIM SRL continuă VINERI, 5 iulie 2023, de la ora 23:00, campania de dezinsecție terestră a zonelor verzi de pe raza municipiului Deva. Această acțiune se va încheia SÂMBĂTĂ dimineața, 6 iulie 2024, ora 05:00. Pentru lucrări de dezinsecție terestră (combatere țânțari) va fi utilizat insecticidul Cymina Ultra sau CY10. Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat. Rugăm crescătorii de albine să își ia măsuri de precauție pentru protejarea stupilor de substanțele care vor fi dispersate. Toate produsele mentionate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide și sunt avizate pentru profilaxia sanitar – umană de către Ministerul Sănătății”, au informat reprezentanții Primăriei Deva.

Aceștia precizează că, în cazul în care condițiile meteo nu vor fi favorabile, activitatea de dezinsecție terestră va fi reprogramată.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Minori aflați în urmărire națională, identificați de polițiștii Biroului Investigații Criminale Deva, în urma unei acțiuni

Publicat

pe

Redactat de

Minori aflați în urmărire națională, identificați de polițiștii Biroului Investigații Criminale Deva, în urma unei acțiuni.

La data de 03 iulie 2024, în intervalul orar 14:00 – 16:00, polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Deva au efectuat o acțiune în zona Pieței Agroalimentare Deva, în cadrul căreia au depistat trei tineri din județul Sibiu, care încercau să comercializeze parfumuri persoanelor din incinta centrului comercial.

Cei trei sibieni, unul în vârstă de 20 de ani și doi minori, în vârstă de 17 și de 13 ani, au fost verificați în bazele de date ale Poliției Române, prin utilizarea aplicației E-DAC, polițiștii stabilind că cei doi minori se aflau în urmărire națională, ca urmare a plecării voluntare dintr-un centru de primire a minorilor din Sibiu.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că cele 10 parfumuri, mărci diferite, ambalate și sigilate în cutiile originale, găsite asupra celor trei tineri ar fi fost sustrase la data de  03 iulie 2024, în jurul orei 10:00, din incinta unui  centru comercial din Deva de către unul dintre minori, profitând de neatenția angajaților (valoarea prejudiciului este de peste 4.500 de lei), transmite IPJ Hunedoara.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt și au luat măsura preventivă a reținerii, pe o perioadă de 24 de ore, față de tânărul de 20 de ani,  în timp ce minorii au fost introduși într-un centru de primire minori în regim de urgență, solicitându-se revocarea urmăririi naționale.

FOTO: Arhivă

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Sute de infracțiuni pe drumurile din județ

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii rutieri din Hunedoara au descoperit 476 de infracțiuni rutiere în prima jumătate a anului. 

În primele șase luni ale acestui an, polițiștii rutieri din județul Hunedoara au constatat 476 de infracțiuni rutiere, în cadrul unor acțiuni preventive și de control în trafic, conform unui raport transmis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Potrivit raportului, printre infracțiunile rutiere identificate se numără 83 de cazuri de conducere sub influența alcoolului, în care șoferii aveau o alcoolemie peste limita legală admisă. De asemenea, polițiștii au depistat 66 de infracțiuni de conducere fără permis, precum și 45 de cazuri în care conducătorii auto se aflau sub influența unor substanțe psihoactive.

Un alt aspect îngrijorător al situației rutiere din județ este reprezentat de cele 10 infracțiuni de refuz ori sustragere de la prelevarea mostrelor biologice, fapte ce denotă o atitudine de necooperare din partea unor conducători auto atunci când li se solicită testarea pentru alcoolemie sau substanțe interzise.

Reprezentanții IPJ Hunedoara subliniază importanța acțiunilor preventive și de control în trafic, acestea având un rol esențial în reducerea numărului de accidente rutiere și în menținerea siguranței pe drumurile publice. Totodată, aceștia atrag atenția asupra responsabilității fiecărui participant la trafic de a respecta legislația rutieră, pentru a preveni evenimentele nedorite și a proteja viețile omenești.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate