Connect with us
Data: 03/07/2024
.

Publicitate-online

Anunţ public privind decizia etapei de încadrare ENERGY PEAK

Publicat

pe

ENERGY PEAK, titular al proiectului „ CONSTRUIRE CENTRALA ELECTRICA FOTOVOLTAICA, BRANSAMENTE UTILITATI SI ORGANIZARE EXECUTARE LUCRARI”, anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Covasna, fară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, fără evaluare adecvată și fără evaluare de impact asupra corpurilor de apă, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul „CONSTRUIRE CENTRALA ELECTRICA FOTOVOLTAICA, BRANSAMENTE UTILITATI SI ORGANIZARE EXECUTARE LUCRARI”, propus a fi amplasat în Localitatea Catalina, Extravilan, Judetul Covasna.

1. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Covasna din municipiul Sfântu Gheorghe, bd. Gen. Grigore Bălan nr. 10, județul Covasna, în zilele de luni-vineri, între orele: 08.00-14.00, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmcv.anpm.ro.

  Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunţului pe pagina de internet a autorităţii competente pentru protecţia mediului.

  2. Publicul interesat poate depune propuneri în ceea ce priveşte conţinutul raportului privind impactul asupra mediului la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Covasna în termen de 10 zile de la data publicării anunţului pe pagina de internet a autorităţii competente pentru protecţia mediului.

Publicitate-online

ANUNȚ- ASOCIAȚIA DE TURISM RETEZAT – Țara Hațegului MTB Stage Race, eveniment MTB Cross Country Stage Race (XCS)

Publicat

pe

Redactat de

ANUNȚ

În perioada 23 – 26 iulie 2020, ACS Retezatul Montana 2020 Țara Hațegului, în parteneriat cu Asociația de Turism Retezat, unitatea de management a Destinației ecoturistice Țara Hațegului – Retezat organizează prima ediție a Țara Hațegului MTB Stage Race, eveniment MTB Cross Country Stage Race (XCS), desfășurat pe trasee montane neamenajate, de mare dificultate (250km, 9000 m diferență de nivel). În țara noastră, este primul concurs pe echipe oficial înscris în calendarul Federației Române de Ciclism și se adresează doar sportivilor de performanță sau cu experiență.

Traseele care vor fi parcurse sunt următoarele:

Ziua 1, 23 iulie (ora 16.00 – ora 19.00)

Hațeg – Pădurea Slivuț – Subcetate – Bucium-Orlea – Balomir  – Sântămăria-Orlea;

Advertisement

Ziua 2, 24 iulie (ora 9.00 – ora 19.00)

Ohaba Ponor – Fundătura Ponorului – Vf. Godeanu – Sarmizegetusa Regia – Poiana Omului – Fundătura Ponorului – Ohaba Ponor;

Ziua 3, 25 iulie (ora 9.00 – ora 19.00)

Râu Bărbat – Valea Lupului – Baru – Refugiul Tulișa – Uric – Vf. Baleia – Uric – Râu Bărbat;

Ziua 4, 26 iulie (ora 9.00 – ora 15.00)

Advertisement

Sarmizegetusa – Hobița – Clopotiva – Brazi – Curmătura Clopotivei – Vf. Petreanu – Hobița – Sarmizegetusa.

Locul în care vor avea loc înscrierea participanților, triajul epidemiologic, ședințele tehnice și festivitățile de premiere va fi complexul sportiv din Sântămăria-Orlea, cu mențiunea că în interiorul acestuia accesul altor persoane în afara organizatorilor, concurenților și voluntarilor este interzis, iar cei prezenți vor respecta normele sanitare și măsurile de distanțare impuse pe perioada pandemiei.

Lista drumurilor publice care vor fi restricționate pentru buna desfășurare a competiției este următoarea:

26 iulie 2020

Traseu: Sarmizegetusa Ulpia Traiana – Hobița-Gradiște – Clopotiva – Curmătura Clopotivei – Vf. Petreanu – Sarmizegetusa Ulpia Traiana.

Advertisement

Porțiuni carosabil: drum comunal Sarmizegetusa – Hobița-Gradiște (3km), drum comunal Clopotiva, traversare drum comunal Sarmizegetusa – Hobița-Gradiște în zona Bisericii Ortodoxe.

 

Sursa foto: Facebook/Țara Hațegului MTB Stage Race

Citeste mai mult ...

Actualitate

Praga – urmatoarea oprire pentru EGR Online Gambling Briefing – Central & Eastern Europe

Publicat

pe

Redactat de

Conferinta EGR Online Gambling – Central & Eastern Europe se disputa in acest an la Praga. Evenimentul este organizat de eGaming Review, revista lunara cu sediul in centrul Londrei, publicatie care pe langa editia tiparita furnizeaza si evenimente pentru industria jocurilor de noroc. Evenimentul se va desfasura la The Grand Mark din Praga, un luxos hotel situat in apropiere de Piata Orasului Vechi si a strazii Paris, locul unde se gasesc cele mai exclusiviste magazine din capitala Republicii Cehe. Amenajat intr-un vechi palat baroc, acesta pune la dispozitia clientilor apartamente si camere cu un design contemporan combinat cu elemente retro, restaurant si spa. Gradina si saloanele sale pot organiza receptii, banchete si alte evenimente sociale.

Organizatorul, EGR Global (eGaming Review), este un inportant furnizor de  stiri si de analize pentru comunitatile jocurilor de noroc din Europa, Australia si America de Nord. In fiecare an specialistii sai pregatesc pentru membri 10 rapoarte, fiecare dintre acestea vizand un sector al jocurilor de noroc. In acelasi timp membrii beneficiaza de interviuri cu reprezentanti de marca ai industriei, comentarii din partea unor experti, actualizari zilnice de stiri, date si analize, invitatii la evenimentele organizate, de obicei, in Marea Britanie, Gibraltar, Australia si America de Nord si asistenta permanenta din partea specialistilor EGR. Compania organizeaza evenimente de tip breakfast briefings, summit-uri si o gala in care decerneaza premiile EGR Operator Awards.

Evenimentul, care se va disputa pe 23 mai 2018 la Praga, este unul exclusivist si va reuni la lucrarile sale principalii operatori de jocuri de noroc din Europa, in special din Europa Centrala si de Est, si experti de varf din industria europeana a jocurilor de noroc. Conferinta va pune la dispozitia delegatilor platforme de invatare si retele de socializare care sa le permita o mai buna intelegere a modului de prelucrare a datelor si felul in care acestea pot fi gestionate pentru dezvoltarea afacerilor.

Discutiile din prima sesiune vor consta intr-o privire de ansamblu asupra evolutiilor din ultimul an in industrie, in domeniul reglementarilor si a previziunilor pentru viitoarele luni, inclusiv modificarile privind impozitarea in Republica Ceha , Polonia si Romania. Reusita Romaniei in domeniul reglementarilor este recunoscuta la nivel european, astfel ca in cadrul acestei sesiuni vor lua cuvantul Bogdan Coman, director executiv Rombet si Ciprian Lazar, seful operatiunilor, Superbet. Celelalte teme abordate au fost legate de modul in care a fost influentata piata din Polonia de schimbarile de reglementare din 2017, diferentierea marcilor prin personalizare, exploatarea oportunitatilor din pietele regionale nesaturate, actualizarea informatiilor despre piata din Republica Ceha, implementarea Regulamentului pentru protectia datelor de catre operatorii din Europa Centrala si de Est, masuri de protectie pentru un joc responsabil, inovatii in sloturi (jocuri ca la aparate), noi tehnologii, inteligenta artificiala, criptomonede.

In timpul sesiunilor de referate si a meselor rotunde vor fi abordate si probleme legate de diversitatea si incluziunea in jocurile de noroc, implementarea CSR (Corporate Social Responsibility), masuri de combatere a spalarii cde bani si a infractiunilor economice. Summit-ul va fi si un bun prilej pentru participanti pentru a stabili noi contacte, a pune bazele unor colaborari viitoare sau a initia noi afaceri.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Brazilia nu inseamna doar fotbal

Publicat

pe

Redactat de

Brazilia este a cincea tara in lume ca teritoriu si populatie. Ca si organizare, ea este o republica federativa constituita din 27 de unitati administrative, in care limba oficiala este cea portugheza. Cu o populatie de 190 de milioane si unele dintre cele mai mari bogatii naturale ale lumii (Padurea Amazoniana, Pantanal si Cerado) in care se concentreaza 15-20 % din biodiversitatea lumii, Brazilia este a noua putere mondiala a lumii. In lume, Brazilia este cunoscuta pentru Amazon, cel mai mare fluviu din lume, Carnavalul de la Rio si echipa nationala de fotbal, cea mai titrata nationala din lume, cu 5 Cupe Mondiale castigate din cele 20 disputate. Fotbalul nu este singurul sport apreciat in Brazilia. De o mare popularitate se bucura Formula 1 (3 campioni mondiali – Emerson Fittipaldi, Nelson Pique si Ayrton Senna), baschetul, voleiul, handbalul, gimnastica, futsal-ul si artele martiale.

Cunoscuta ca mare amatoare de distractie si miscare, populatia Braziliei nu are acces la jocuri de noroc, exceptie facand loteriile, cursele de cai si turnee live de poker. Desi genereaza circa 3 miliarde de dolari, acestea nu aduc beneficii prea mari statului. In acelasi timp, se estimeaza ca in ,,Tara Cafelei” jocurile de noroc ilegale genereaza peste 5 miliarde de dolari. Desi legislatia in materie este ultra-conservatoare, gamblingul ilegal implica activitati legate de jogo de bicho (forma sud-americana de pariuri), bingo, slots machines, pariuri sportive, iGaming si poker online.

Gamblingul online este un sector bine dezvoltat in Brazilia, desi nu este reglementat. Peste 2,5 milioane de brazilieni au conturi pe site-urile online, iar jumatate dintre ei sunt activi zilnic. Se estimeaza ca in acest sector se cheltuiesc peste 200 de milioane de dolari. Pentru a juca in cazinouri, brazilienii merg in tarile vecine, astfel incat alti banii cheltuiti in acest domeniu raman neimpozitati de statul brazilian.

Reprezentantii statului au inteles ca aceasta industrie in plin avant ar putea aduce sume importante la bugetul statului si intentioneaza sa reglementeze piata, estimandu-se ca aceasta ar avea o valoare de 19 miliarde de dolari. Oficialii spera ca reglementarea industriei jocurilor de noroc va duce si la o revitalizare a turismului. Primul pas a fost facut prin adoptarea in aprilie 2016 a Legii 186 prin care  Comisia Speciala Nationala ratifica posibilitatea organizarii de gaming online, jocuri de bingo si pariuri sportive pe teritoriul Braziliei si ca se vor putea construi maxim 35 de cazinouri live. Operatorul francez de curse sportive – Pari Mutuel Urbain – a incheiat deja un parteneriat cu Clubul Brazilian de Jockey pentru operarea pariurilor pe curse de cai.

Cu aceste perspective de dezvoltare a pietei, Clarion Events, unul dintre cei mai importanti producatori si furnizori de evenimente la nivel mondial, organizeaza in perioada 22-24 aprilie, Congresul Brazilian de Gambling, la Tivoli Mofarrej din Sao Paulo. In cadrul acestei reuniuni, participantii, autoritati de reglementare, investitori si operatori vor explora potentialul viitoarei piete si vor cladi relatiile necesare pentru a patrunde in noua piata. Aflat la a 6-a editie, Congresul cu tema ,,Consolidarea Radacinilor” va pune in discutie masurile de reglementare pe care guvernul brazilian intentioneaza sa le adopte, rapoarte si instrumente pentru pariurile sportive si cazinouri, grija fata de clienti, gestionarea riscurilor, personalizarea afacerii, diversitatea si incluziunea in industrie, masuri impotriva fraudelor financiare si a spalarii de banii. In cadrul meselor rotunde vor fi prezentate oferta din poker de la 888, noile sloturi Merkur Magic, bonusul de bun venit de la Paf Casino si oferta de pariuri Fortuna.

Advertisement

Calitatea evenimentului este garantata de Clarion Events care prin gama de expozitii, conferinte, targuri si site-uri pe care le organizeaza, ajuta clientii sa stabileasca relatii noi, sa-si prezinte produsele si sa identifice oportunitati de dezvoltare ale afacerilor. Compania organizeaza evenimente la care participa peste 30 000 de persoane in fiecare an si furnizeaza solutii de marketing, de retea si de informare in sectoarele cu valoare ridicata, atat in zonele mature, cat si in cele emergente.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate