Connect with us
Data: 25/10/2024
.

Actualitate

”Autism 24h”, la Hunedoara

Publicat

pe

Asociația MC Huniadica anunță organizarea evenimentului caritabil „Autism 24h” în data de 3 noiembrie, în Parcul Corvin din Hunedoara, un prilej pentru comunitate de a se reuni în sprijinul persoanelor afectate de autism. Evenimentul, care își propune să atragă atenția asupra acestei cauze importante, invită localnicii să alerge, să socializeze și să contribuie activ la susținerea persoanelor cu autism.

Organizatorii încurajează participarea tuturor, indiferent de vârstă sau nivel de pregătire fizică, accentuând importanța solidarității și implicării în astfel de inițiative.

„Abia așteptăm să vă vedem cu mic, cu mare, duminică 3 Noiembrie!”, arată organizatorii.

Participanții sunt așteptați să se bucure de activități sportive, de socializare și de o atmosferă plăcută, toate în sprijinul cauzei autismului, o condiție care afectează mii de familii din România. Evenimentul „Autism 24h” reprezintă o oportunitate de a încuraja incluziunea socială și de a sensibiliza publicul cu privire la nevoile persoanelor cu autism.

FOTO: FACEBOOK ASOCIAȚIA MC HUNIADICA

Actualitate

Respectarea regulilor de circulație și adaptarea vitezei, esențiale pentru evitarea accidentelor

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii din județ intervin zilnic la accidente rutiere, multe dintre ele soldându-se cu victime. Pentru a reduce numărul acestor evenimente tragice, oamenii legii fac apel la participanții la trafic să respecte regulile de circulație și să adapteze viteza la condițiile de drum.

Aceștia subliniază importanța păstrării unei distanțe de siguranță în trafic și recomandă evitarea manevrelor riscante, mai ales în situații de trafic aglomerat sau pe drumuri cu vizibilitate redusă.

De asemenea, polițiștii reamintesc șoferilor să nu consume alcool înainte de a se urca la volan și să evite conducerea atunci când sunt obosiți. Utilizarea telefonului mobil fără sistem hands-free poate fi extrem de periculoasă, iar atenția distributivă este esențială în prevenirea accidentelor.

Pietonii sunt, la rândul lor, sfătuiți să fie vigilenți, să traverseze doar prin locurile marcate și să se asigure că șoferii le observă intenția de a traversa strada. Poliția recomandă prudență maximă pentru toți participanții la trafic, indiferent de condițiile de drum sau de vreme.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

Actualitate

Ploaie de goluri în Liga 5

Publicat

pe

Redactat de

În Liga 5 de fotbal Hunedoara s-au disputat meciurile etapei a VII-a. În această rundă s-a înregistrat o ploaie de goluri, respectiv 33, ceea ce înseamnă mai multe de 8 pe meci.

Fără schimbări pe podium

În derby-ul rundei, liderul Real Sântandrei a ajuns la 19 puncte, după succesul, la limită, cu 2-1, de pe terenul celei de-a treia clasate, Zarandu Crișcior (9). Pe poziția secundă se menține Unirea DMO II, cu 16 puncte, dar și cu un joc mai puțin disputat, după victoria de acasă, cu 8-3, într-un derby de Țara Hațegului, cu Măgura Pui, care, cu 7 puncte și golaveraj – 8, a coborât pe 6. Pe patru, cu 8 puncte, a urcat Unirea General Berthelot, după ce a realizat scorul etapei, 7-0 pe teren propriu, cu ACS Certej, penultima clasată, cu 6 puncte, dar cu un joc în minus. Cele mai multe goluri s-au consemnat în întâlnirea Ponorul Vața – Narcisa Sălaș, scor 9-3, gazdele, cu 7 puncte și golaveraj – 3 urcând pe 5, iar oaspeții rămân ultimii, cu 4 puncte. Duminică, 27 octombrie, de la ora 11:00, se joacă meciurile din etapa a VIII-a, fiind vorba despre întâlnirile DMO II – Crișcior, Berthelot – Sântandrei, Vața – Certej și Pui – Sălaș.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Primarul comunei Ilia, Marius Gabriel Omotă, a depus jurământul pentru al șaselea mandat

Publicat

pe

Redactat de

Primarul reales al comunei Ilia, Marius Gabriel Omotă, a depus jurământul pentru un nou mandat, al șaselea în fruntea așezării de pe Valea Mureșului. Ceremonia solemnă de învestire în funcție și de constituire a Consiliului Local a avut loc miercuri după-masă, în prezența președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, și a altor invitați.

 

Marius Gabriel Omotă, unul dintre cei mai performanți și longevivi edili din județ, cu o experiență de peste două decenii în administrația publică, a depus pentru a șasea oară jurământul de primar. Acesta conduce comuna Ilia din anul 2004. Seriozitatea, implicarea și acțiunile concrete realizate pentru comunitate și-au spus cuvântul, iar la alegerile locale din 9 iunie 2024 cetățenii i-au acordat din nou încrederea, fiind reales cu un scor electoral de peste 72 la sută, Marius Gabriel Omotă câștigând al șaselea mandat în fruntea comunității din Ilia.

S-a constituit și noul Consiliu Local

Ceremonia de depunere a jurământului și de constituire a noului Consiliu Local al comunei Ilia s-a desfășurat într-o atmosferă plină de solemnitate. La evenimentul deosebit de important pentru comunitatea locală a fost prezent și Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara și al Organizației Județene a PSD Hunedoara, care i-a urat mult succes primarului Marius Gabriel Omotă și l-a asigurat de tot sprijinul său.

Advertisement

În cadrul ceremoniei, alături de primarul reales al comunei Ilia, au depus jurământul de credință și consilierii locali validați. Noul Consiliu Local al comunei Ilia, ce va funcționa în mandatul 2024 -2028, este format din nouă consilieri PSD, trei consilieri AUR și un consilier PNL.

Continuă dezvoltarea comunei

Odată cu depunerea jurământului, primarul Marius Gabriel Omotă a intrat, oficial, în cel de-al șaselea mandat. Acesta a adresat mulțumiri locuitorilor comunei Ilia pentru toată încrederea acordată și spune că, împreună cu echipa sa de consilieri, va continua procesul de dezvoltare și modernizare al comunei, început în mandatele anterioare, dorind să ducă la bun sfârșit toate proiectele importante, precum introducerea gazului metan, lucrările de alimentare cu apă și canalizare, dar și altele de o importanță deosebită, în următorii ani la conducerea Primăriei Ilia.

Mulțumesc locuitorilor comunei Ilia pentru faptul că au avut încredere în mine și în echipa mea de consilieri. Asta, cumva, ne face să gândim că ne-am făcut bine treaba în cele cinci mandate de până acum, dar, totodată, ne și obligă ca, și în mandatele care urmează, să ne ridicăm la nivelul așteptărilor lor. Și anume, să ducem comuna Ilia în locul în care trebuie să fie adaptat anilor în care trăim. În mandatele trecute, am făcut multe demersuri pentru a accesa o serie de proiecte de infrastructură importante pentru comuna Ilia. Am trecut de faza de acceptare, am semnat contractele de finanțare, am reușit să facem proiectele tehnice, am semnat și contractele de execuție și urmează să ne apucăm de treabă, efectiv, în teren. Dacă ajută Dumnezeu, la finalul anului 2028, vom avea rețea de gaz în toată comuna Ilia, rețea de apă în toate satele comunei Ilia și canalizare menajeră în aproape toate satele comunei Ilia. (…) Pentru mine a contat foarte mult și m-a impresionat prezența domnului președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, la ceremonia de învestitură, căruia doresc să-i mulțumesc pentru sprijinul pe care ni l-a acordat în mandatul 2020 -2024, și, sunt convins că, împreună cu dânsul, vom reuși ca, în mandatul 2024 -2028, să terminăm tot ceea ce ne-am propus. Îi mulțumim că este alături de noi!”, a declarat Marius Gabriel Omotă, care şi-a început al șaselea mandat de primar al comunei Ilia.

Atestată documentar din 1266 sub numele „Villa Helya – satul însorit”, comuna Ilia este situată pe valea râului Mureș, la 26 de kilometri de municipiul Deva. Comuna este formată din nouă sate: Ilia, Bacea, Bretea Mureșană, Brâznic, Cuieș, Dumbrăvița, Săcămaș, Sîrbi și Valea Lungă, şi are o populaţie de aproximativ 4.000 de locuitori. Ilia este printre puținele localități rurale din județul Hunedoara care arată ca un oraș.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate