Connect with us
Data: 03/05/2024
.

Actualitate - Eveniment

AVIZ FERMIERILOR! Se dorește repunerea în funcțiune a două sisteme de irigații în județ

Publicat

pe

Directorul adjunct al ANIF – Unitatea de Administrare Hunedoara, Ancuța Elena Suciu și personalul de specialitate al instituției au avut o serie de întâlniri cu fermierii din comunele Totești, General Berthelot, Densuș, Râu de Mori și Băcia în vederea repunerii în funcțiune a două sisteme de irigații pe care agenția le are în administrare în aceste zone. De asemenea, în cadrul întâlnirilor organizate cu sprijinul primăriilor la Cârnești, în comuna Totești, și Băcia, s-a discutat despre înființarea de Organizații a Utilizatorilor de Apă pentru Irigații în cele două zone geografice, pentru ca fermierii să poată beneficia de facilități privind accesarea fondurilor europene nerambursabile.

În urma discuțiilor, fermierii și-au manifestat interesul major pentru repunerea în funcțiune a sistemelor de irigații, urmând ca ANIF – Unitatea de Administrare Hunedoara să facă demersurile necesare în vederea obținerii de fonduri pentru asigurarea funcționalității sistemelor.

Advertisement

Actualitate

FOTO: Un tânăr de 21 de ani și-a pierdut viața într-un accident rutier la Băița. Șoferul vinovat, sub influența alcoolului

Publicat

pe

Redactat de

Un tânăr de 21 de ani și-a pierdut viața într-un accident rutier la Băița.

La data de 03 mai 2024,în jurul orei 17:32, Poliția Municipiului Deva, a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că, pe raza localității Băița, a avut loc un accident rutier.

Poliţiştii ajunși la fața locului, au constatat că, un tânăr de 23 de ani în timp ce conducea un autoturism pe DJ 700A, respectiv pe raza localității Băița, în condiții care vor fi stabilite ulterior, a pierdut controlul direcţiei de deplasare într-o curbă la stânga intrând într-un parapete de protecție, transmite IPJ Hunedoara

În urma evenimentului rutier, a rezultat decesul unui tânăr de 21 ani și rănirea altor 3 persoane. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Victimele au fost preluate și transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Advertisement

FOTO: IPJ Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Un bărbat a fost împușcat mortal la o partidă de vânătoare

Publicat

pe

Redactat de

Un bărbat a fost împușcat mortal la o partidă de vânătoare.

La data de 02 mai 2024, în jurul orei 21:55, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, de către un bărbat în vârstă de 50 de ani din comuna Certejul de Jos, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare organizată în baza unei autorizații legal emise pe raza localității Boholt, împreună cu alte persoane, fiului său în vârstă de 34 ani i s-ar fi descărcat accidental arma de vânătoare lovind mortal în zona pieptului un bărbat în vârstă de 44 ani , participant la vânătoare, transmite IPJ Hunedoara.

Din primele verificări s-a stabilit că vânătoarea se desfășura în baza unei autorizații legal emise.

Poliţiştii ajunși la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă și în acest caz, au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Tragedie la Petrila. Un bărbat a murit strivit de un utilaj

Publicat

pe

Redactat de

Tragedie la Petrila. Un bărbat a murit strivit de un utilaj

La data de 02 mai 2024, Poliția Orașului Petrila a fost sesizată în jurul orei 20:16, de către administratorul unei societăți comerciale din localitate cu privire la faptul că, la punctul de lucru a găsit un angajat decedat sub un utilaj.

Poliţiştii care s-au deplasat la fața locului au identificat cadavrul unui bărbat în vârstă de 61 ani, angajat al societății, sub cupa unui utilaj de tip ifron, posibil strivit de componentele sale metalice.

Au fost anunțați reprezentanții ITM Hunedoara.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Cadavrul a fost preluat și transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate