Connect with us
Data: 25/07/2024
.

Actualitate - Eveniment

Bal în comuna Șoimuș, de Sfânta Maria Mică. Ciobanii vor încinge ceaunele cu tocăniță de oaie și balmoș în poiana „La Izvorul de apă acră”

Publicat

pe

Ceaunele vor fi puse pe foc vineri, 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică, în poiana cunoscută sub numele „La izvorul de apă acră” din satul Păuliș, comuna Șoimuș. Spre deliciul celor pofticioși, meșteri bucătari vor prepara cele mai bune mâncăruri de la stână, la „Balul Ciobanilor”.

“Balul Ciobanilor” ajunge, în acest an, la ediția a șaptea, iar organizatorii au pregătit, și de data aceasta, numeroase surprize pentru cei prezenți.

Vor fi pregătite pentru participanți tocăniță de oaie cu mămăligă și balmoș. De la manifestare nu vor lipsi muzica și voia bună, invitați speciali ai evenimentului fiind interpreții de muzică populară Floricica Tomoiagă și Cosmin Marta.

Actualitate

Saragossa Band, Francesco Napoli, Horia Brenciu, What’s Up şi The Motans vin la „Zilele Hunedoarei” – Programul evenimentului

Publicat

pe

Redactat de

Municipiul Hunedoara va fi în sărbătoare la sfârșitul acestei săptămâni, când au loc „Zilele Orașului”, eveniment care se desfășoară de vineri, 26 iulie 2024, până duminică, inclusiv, în Piaţa Regele Ferdinand I (în faţa Casei de Cultură) şi în zona pietonală Corvin.

 

Municipalitatea a invitat, și în acest an, mai mulți artiști care să-i încânte pe hunedorenii prezenți la eveniment, în cele trei seri de spectacole. Astfel, manifestarea va debuta vineri, 26 iulie, când, de la ora 19:00, va avea loc „Parada portului hunedorean”, urmată de un spectacol susținut de Ansamblul Folcloric “Hațegana”, Mariana Suciu, Viorica Brândușan Lupo, Valerica Ianoşi Marian, Ana Almășana Ciontea, Alin Eugen Ienciu, și Gala Festivalului „Petrică Vița”- spectacol de muzică populară: Ramona Vița, Carmen Popovici Dumbravă, Gabi Zaharia, Petrică Miulescu Irimică, Dumitru Teleagă, Adrian Stanca, Nicu Novac.

Evenimentul va continua sâmbătă, 27 iulie, când, de la ora 16:00, la Galeria de Arte din municipiu, hunedorenii sunt invitaţi să stea „De vorbă cu scriitorii şi cărţile lor”, iar de la ora 19:00, va avea loc Gala de Excelență „Hunedoreni de succes” – ediția a VII-a, după care, pe scena din Piața Regele Ferdinand I, vor susține concerte mai mulți artiști locali, Pragu’ de Sus și Horia Brenciu & HB Orchestra.

În ultima seară a evenimentului, duminică, 28 iulie, vor concerta What’s Up şi The Motans, după care Saragossa Band, una din cele mai cunoscute formaţii pentru petreceri din Germania, devenită celebră, în anul 1978, odată cu lansarea cântecului „Big Bamboo”, va urca pe scenă, alături de italianul Francesco Napoli.

Advertisement

Zilele Municipiului Hunedoara” 2024 se vor încheia, duminică seară, cu un spectacol de drone.

Tot cu „Zilele Hunedoarei”, principalele puncte de atracție din oraș, Muzeul Castelul Corvinilor și Grădina Zoologică vor avea, vineri, 26 iulie, porțile deschise pentru toți cei care doresc să le treacă pragul.

“Vă aşteptăm vineri, sâmbătă şi duminică (26, 27 respectiv 28 iulie) în Piaţa Regele Ferdinand I (în faţa Casei de Cultură) şi în zona pietonală Corvin pentru trei seri cu spectacole adaptate tuturor preferinţelor. Seria recitalurilor se va încheia duminică seara cu un spectacol de drone”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Zilele Municipiului Hunedoara” este un eveniment organizat de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara.


Programul complet al “Zilelor Municipiului Hunedoara”, ediția 2024

Vineri, 26 iulie:

Advertisement

Ziua Porților Deschise la Muzeul Castelul Corvinilor, între orele 09:00 – 20:00

Ziua Porților Deschise la Grădina Zoologică Hunedoara, între orele 10:00 – 19:00

19:00–19:30 “Parada portului hunedorean” – ediția a VII-a

19:30-23:00 – Spectacol Ansamblul Folcloric “Hațegana”: Mariana Suciu, Viorica Brândușan Lupo, Valerica Ianoşi Marian, Ana Almășana Ciontea, Alin Eugen Ienciu.

Gala Festivalului „Petrică Vița”- spectacol de muzică populară: Ramona Vița, Carmen Popovici Dumbravă, Gabi Zaharia, Petrică Miulescu Irimică, Dumitru Teleagă, Adrian Stanca, Nicu Novac

Advertisement

Sâmbătă, 27 iulie

16:00 – Galeria de Arte – „De vorbă cu scriitorii și cărțile lor“

19:00 -23:30 – Gala de Excelență „Hunedoreni de succes” – ediția a VII-a

– Recitaluri artiști locali

– Pragu’ de Sus

Advertisement

– Horia Brenciu & HB Orchestra

Duminică, 28 iulie

19:00 – 23:30

– Recitaluri artiști locali

– What’s Up

Advertisement

– The Motans

– Saragossa Band & Francesco Napoli

– Spectacol de drone

Citeste mai mult ...

Actualitate

Festivalul „Dac Fest – Sub semnul lupului”, în perioada 30 august – 1 septembrie 2024, la Măgura Uroiului

Publicat

pe

Redactat de

Ediția din acest an a celui mai renumit festival de reconstituire istorică de la noi din țară „Dac Fest – Sub semnul lupului”, va avea loc în perioada 30 august – 1 septembrie 2024.

Evenimentul, ce reunește, la Măgura Uroiului, lângă Simeria, numeroase trupe de reenactment din țară și din străinătate, dar și foarte mulți pasionați de istorie antică, ajunge în acest an la ediția a XIV-a.

Detalii despre programul și activitățile din cadrul evenimentului vor fi publicate în următoarele săptămâni.

Sursa foto: Festivalul Dac Fest/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

PNL Hunedoara a omagiat memoria lui Avram Iancu, pe Muntele Găina

Publicat

pe

Redactat de

Liberalii hunedoreni au omagiat și în acest an memoria lui Avram Iancu, la serbările tradiționale de pe Muntele Găina.

 

După slujba religioasă oficiată la peste 1400 de metri altitudine, reprezentanții Partidului Național Liberal Filiala Hunedoara, în frunte cu deputatul Vetuța Stănescu – președintele partidului, au depus o coroană de flori la monumentul lui Avram Iancu, în semn de omagiu față de lupta și sacrificiul Eroului Național de la nașterea căruia s-au împlinit anul acesta 200 de ani.

 

„În fiecare an, momentul omagial dedicat lui Avram Iancu de pe Muntele Găina ne aduce împreună pentru a comemora lupta și sacrificiile acestui mare erou al neamului nostru. La 200 de ani de la nașterea Crăișorului Munţilor ducem mai departe și transmitem cu respect și recunoștință generațiilor următoare valorile și principiile pentru care Avram Iancu a luptat, menținând viu spiritul românesc și dorința de libertate. Să nu uităm niciodată de strămoșii noștri, de crezurile care i-au însoțit peste veacuri, pe cei care și-au pus viețile în slujba unui ideal, al unui crez. Eroi ca Avram Iancu vor rămâne pentru totdeauna în inimile noastre”, a declarat deputatul Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara.

Advertisement

La manifestările organizate pe Muntele Găina a fost prezent și Călin Petru Marian, fiu al Țării Moților. „Țara Moților este „țara” sufletului meu, iar Avram Iancu este eroul nostru, al tuturor trăitorilor de pe aceste meleaguri încărcate de istorie. Pe Muntele Găina, acolo unde an de an, cu emoție, cinstim memoria și lupta Crăişorului Munților, sufletul nostru este și mai aproape de spiritul românesc. Alături de deputatul Vetuța Stănescu – președintele PNL Hunedoara și de colegii liberali am fost prezent și anul acesta – Anul Avram Iancu, la serbările de pe Muntele Găina și, în semn de pios omagiu, am depus o coroană de flori la Troița lui Avram Iancu, de la nașterea căruia s-au împlinit 200 de ani. Sunt fiu al acestor meleaguri și duc mai departe cu mândrie și credință valorile, idealurile și crezurile care i-au însoțit peste veacuri pe bravii noștri înaintași. Glorie eternă eroilor neamului românesc!”, a precizat Călin Petru Marian.

Organizată pe un platou montan situat la limita județelor Alba, Arad și Hunedoara, manifestarea etno-culturală de pe Muntele Găina a fost menționată prima dată în documente în anul 1816, dar tradiția ei se pierde în negura timpului.

 

Sursa foto: PNL Hunedoara/Facebook
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate