Connect with us
Data: 18/09/2024
.

Actualitate

Belșugul Toamnei la Petrila: Trei zile de sărbătoare și muzică populară

Publicat

pe

În acest sfârșit de săptămână, orașul Petrila se pregătește pentru un eveniment de amploare, sărbătorind tradiția și bogăția toamnei prin festivalul „Belșugul Toamnei”. Timp de trei zile, locuitorii și vizitatorii vor avea parte de un adevărat spectacol folcloric, în care se vor împleti armonios muzica populară, voia bună și produsele locale.

Evenimentul, va aduce pe scena din Petrila atât artiști locali talentați, cât și nume consacrate ale muzicii populare. Programul este gândit să satisfacă toate gusturile, de la recitaluri ale unor interpreți tineri și dornici de afirmare, până la spectacole ale unor soliști îndrăgiți la nivel național.

„Belșugul Toamnei” nu este doar o sărbătoare a recoltei, ci și o ocazie de a aduce comunitatea împreună, de a sărbători tradițiile și de a oferi momente de bucurie tuturor celor care participă.

FOTO: FACEBOOK MONDO TV

Actualitate

FOTO – VIDEO| Parapantist rămas agățat într-un copac, recuperat de salvamontiști

Publicat

pe

Redactat de

Salvamontiștii au intervenit în sprijinul unui parapantist, care a căzut și a rămas agățat în crengile unui copac. Acțiunea de salvare a avut loc ieri după-amiază, în zona Clopotiva, din comuna Râu de Mori.

 

O echipă de salvatori montani a Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Hunedoara a intervenit la fața locului. Parapantistul a fost recuperat din copac de salvamontiști, care l-au transportat și predat unui echipaj medical.

Sursa video: Salvamont Hunedoara

În cursul după-amiezii trecute, o echipă de salvatori montani a Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Hunedoara a intervenit în zona submontană a Masivului Retezat pentru deblocarea și coborârea unui parapantist eșuat în frunzișul unui copac. După acordarea primului ajutor medical, acesta a fost imobilizat pe o targă și evacuat din zona de pădure unde a fost predat unui echipaj SMURD”, au informat reprezentanții Salvamont Hunedoara.

Sursa foto: Salvamont România-Dispeceratul Național Salvamont

Incidente similare au mai avut loc la Clopotiva, zona fiind una cunoscută ca loc de întâlnire a pasionaților de zborul cu parapanta. În urmă cu aproximativ o lună, un alt parapantist a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a aterizat forțat pe un teren viran.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Lucrări de reparații în zona Coșevița

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanții DRDP Timișoara anunță faptul că în aceste zile, zona Coșevița, au loc o serie de lucrări de reparații ale carosabilului.

Aceste lucrări sunt necesare având în vedere că porțiunea de drum este foarte tranzitată.

”Astăzi și mâine, pe DN 68A, în zona Coșevița (TM), au loc reparații la carosabil, executate de Axela Construcții”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

„ROADPOL Safety Days: Poliția Rutieră, eforturi intensificate pentru reducerea accidentelor rutiere

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, acționează, în aceste zile, în cadrul proiectului “ROADPOL-SAFETY DAYS”, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

 În perioada 16-22 septembrie 2024, Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere –ROADPOL va realiza Proiectul ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier  cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, prin adoptarea, de către participanții la trafic, a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 18 septembrie 2024 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Prin activitățile derulate în trafic, polițiștii hunedoreni urmăresc prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, respectiv combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului (utilizarea telefonului mobil, spre exemplu), combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihotrope.

În paralel cu activitățile de control, polițiștii Serviciului Rutier vor desfășura activități preventiv- educative în cadrul cărora se vor distribui participanților la trafic flyere cu recomandări privind siguranța rutieră.

Advertisement

În perioada 01 ianuarie  – 13 septembrie 2024, la nivelul județului Hunedoara s-au înregistrat 56 accidente grave de circulație, soldate cu decesul a 16  persoane și rănirea gravă a altor 49.

Pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere și a circula în siguranță, polițiștii rutieri hunedoreni vă recomandă:

 – Adaptați viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!
– Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!
– Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți!
– Nu conduceți sub influența alcoolului sau a drogurilor!
– Folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident!

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate