Connect with us
Data: 20/06/2024
.

Actualitate

Caravana „Sărbători cu sănătate”, la Centrul medico-social „Sfântul Ierarh Nectarie” din Deva. Consultații și analize medicale gratuite oferite de paramedici

Publicat

pe

O acțiune de testare gratuită a sănătății populației a fost organizată, astăzi, la Centrul medico-social „Sfântul Ierarh Nectarie” din municipiul Deva. 

Acțiunea, derulată de Asociația Salvital Hunedoara, în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva, Episcopia Devei și Hunedoarei și Consiliul Județean Hunedoara, face parte din cadrul Caravanei “Sărbători cu sănătate”.

În cadrul acestei acțiuni s-au efectuat următoarele proceduri: electrocardiogramă EKG pentru identificarea problemelor cardio, spirometrie pentru identificarea problemelor pulmonare, INR-probă din sânge pentru persoanele care au tratament cu anticoagulante, măsurarea glicemiei și a tensiunii arteriale, hemoglobina glicozilată- evaluare și monitorizare a controlului glicemic, după caz, determinare indice braț-gleznă pentru identificarea unei boli arteriale periferice (BAP ) care crește riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral.

M-am bucurat, astăzi, să constat că există un interes ridicat pentru această acțiune și felicit personalul medical implicat, precum și conducerea Asociației Salvital pentru acest demers. Nimic nu este prea mult când vorbim despre sănătatea populației, de aceea, Consiliul Județean Hunedoara va susține acțiunile de acest gen în continuare”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Împreună cu președintele Asociației Salvital Hunedoara – Petru Mărginean, cu președintele Consiliului Județean Hunedoara – Laurențiu Nistor, administratorul Județului Hunedoara – Costel Avram, cu preoții Gabriel Miricescu și Sebastian Vândălac de la Episcopia Devei și Hunedoarei, și cu medicul coordonator al acestui proiect de telemedicină – dr. Ioan Demeter, am vrut să fim alături de cetățenii Devei și ai județului și să ne asigurăm că aceștia au toate condițiile necesare pentru efectuarea unui set complex de analize medicale.Îi îndemn pe toți cei care doresc să beneficieze de aceste consultații gratuite în cadrul ,,Caravanei – Sărbători cu sănătate” să se prezinte acolo cu buletinul sau cartea de identitate. Administrația publică locală susține orice acțiune umanitară de acest gen care contribuie la accesul gratuit al populației la servicii medicale de calitate. Investiția în sănătate este prioritară pentru noi. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în această campanie, precum și medicilor și personalului medical de la Salvital care au dat dovadă, ca de fiecare dată, de profesionalism”, a transmis Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Acțiunea va continua și mâine, 16 martie 2023, la Centrul medico-social „Sfântul Ierarh Nectarie” din Deva (situat pe strada Titu Maiorescu, Nr. 36), cu începere de la ora 10:00.

Actualitate

Măsuri de prevenție împotriva infracțiunilor de furt

Publicat

pe

Redactat de

O amplă campanie de prevenire a persoanelor vârstnice, locatarilor blocurilor și societăților comerciale împotriva infracțiunilor de furt, a avut loc în localitățile Petroșani și Dobra.

Oamenii legii au distribuit pliante cu recomandări privind prevenirea furturilor din locuință.

”În perioada 18-19 iunie 2024, cu ocazia desfășurării evenimentului Ziua Europeană a Prevenirii Furtului din Locuințe, polițiștii hunedoreni au desfășurat două  activități preventive, destinate persoanelor vârstnice, locatarilor blocurilor și societăților comerciale din municipiul Petroșani și din comuna Dobra. În cadrul activităților preventive, polițiștii au distribuit peste 150 de pliante care conțin recomandări privind prevenirea furturilor din locuință și le-au expus proprietarilor de locuințe și societăți comerciale o serie de recomandări referitoare la măsurile de prevenție pe care trebuie să le ia, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: IPJ HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Situația locurilor de muncă vacante

Publicat

pe

Redactat de

Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță faptul că în acest moment sunt disponibile 43.724 locuri de muncă la nivel național.

Mai mult decât atât angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante.

”Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 43.724 locuri de muncă la nivel naţional. De asemenea, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante”, informează ANOFM.

FOTO: FACEBOOK ANOFM/ FII INFORMAT

Citeste mai mult ...

Actualitate

Puncte de distribuire a apei potabile și de prim – ajutor, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Două puncte de distribuire a apei potabile (containere modulare), dotate cu aer condiționat, au fost amenajate de Primăria Municipiului Deva, pentru a veni în sprijinul cetățenilor pe durata caniculei.

Punctele de distribuire a apei potabile îmbuteliate sunt amenajate pe Bulevardul Decebal – intersecție cu Bulevardul Iuliu Maniu (zona Bisericii Ortodoxe ”Buna Vestire”) și pe Bulevardul 22 Decembrie – intersecție cu Bulevardul Mihail Kogălniceanu (zona DSP Hunedoara).

Sursa: Primăria Deva

Tot la cele două puncte amenajate, cetățenii vor putea beneficia de primul ajutor în caz de nevoie, acordat de asistente medicale de la Direcția de Asistență Socială (DAS) Deva.

Măsura a fost instituită de autoritățile publice locale pentru diminuarea efectelor caniculei și a disconfortului termic.

Punctele de distribuire a apei potabile sunt funcționale doar atunci când Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a Județului Hunedoara va anunța Cod portocaliu de caniculă.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate