Actualitate - Eveniment
Carmen Hărău: „Împreună cu Dacian Cioloș, vrem să dezvoltăm Hunedoara cu profesionalism”
Carmen Hărău candidează la Senat din partea PNL. În ultimii patru ani a ocupat poziția de deputat, remarcându-se drept cel mai activ parlamentar al Hunedoarei, iar astăzi se află pe prima poziție pe listele PNL pentru Senat. În continuare veți putea citi un comunicat în care vorbește despre primul său mandat de parlamentar și cu ce gânduri candidează în această iarnă la Senat.
”În 2012, hunedorenii mi-au făcut o onoare și în același timp mi-au dat o responsabilitate mare. Aceea de a-i reprezenta în Parlament. Însă cu responsabilitate mi-am trăit întreaga viață. De exemplu, în 30 de ani de stat la catedră, prin mâna mea au trecut generații întregi de elevi și studenți, ceea ce este o responsabilitate foarte mare, pentru că ai șansa să te implici în dezvoltarea noii generații.
Activitatea mea de deputat a însemnat o luptă continuă pentru a căuta soluțiile cele mai bune pentru dezvoltarea Hunedoarei. Nu m-am dus în Parlament să dorm sau să mă relaxez, ci ca să-i reprezint pe oamenii din orașul meu natal.
În 2012 am beneficiat de încrederea hunedorenilor care m-au votat și am căutat să răsplătesc această încredere cum am putut mai bine. Nu sunt politician de profesie dar spuneam că știu ce înseamnă responsabilitatea, am știut că în Parlament vorbesc în numele a zeci de mii de oameni, nu doar pentru mine.
De exemplu, în numele hunedorenilor am vorbit atunci când am cerut fonduri pentru repararea Castelului Corvinilor. Și am făcut-o anticipând care vor fi urmările. Drept dovadă, în ultimii patru ani, turismul a crescut de șase ori, ajungând ca în anul 2016 castelul să primească 300 000 de vizitatori.
Acest exemplu reprezintă doar una dintre promisiunile cu care am candidat în 2012, iar cetățenii pot vedea astăzi că m-am ținut de cuvânt, am demonstrat că se poate.
După aceste alegeri, datorită schimbării din legea electorală, voi reprezenta întreg județul Hunedoara și, din păcate, avem multe probleme care nu mai suportă amânare. Printre altele, trebuie să ne luptăm pentru diversificarea ofertei de locuri de muncă, îmbunătățirea procesului de reorientare profesională, creșterea atractivității economice a județului și dezvoltarea zonelor defavorizate.
Sunt convinsă că împreună cu un Guvern format din oameni profesioniști, toate aceste obiective pe care mi le-am propus sunt realizabile. De altfel, chiar săptămâna trecută am participat, la Petroșani, la inaugurarea sediului local al unității guvernamentale de asistență tehnică. În ședința de acolo, condusă de Dacian Cioloș, au fost discutate soluții concrete pentru dezvoltarea economică a zonei.
Cetățenii din județul nostru au nevoie de rezultate palpabile, nu de promisiuni făcute și uitate în campanie. Eu însă nu am uitat și drept dovadă că, spre deosebire de PSD, eu am curaj să vorbesc despre promisiunile pe care le-am făcut în 2012.
Candidăm la alegerile din această iarnă susținându-l pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru. PSD ne acuză că nu am propus o persoană de la noi din partid pentru această funcție, dar tocmai aici este una dintre diferențele fundamentale între PSD și PNL.
Spre deosebire de partidul lui Liviu Dragnea, PNL nu caută să își impună oamenii pe funcții cu orice preț și să-i schimbe pe ceilalți, chiar dacă aceștia au performat. Pentru PSD nu contează rezultatele, ci doar ca oamenii lor să apuce frâiele puterii.
Noi vrem ca această țară să fie guvernată profesionist iar Dacian Cioloș a dovedit în ultimul an că profesionalismul îl reprezintă cu desăvârșire. Acesta este unul dintre motivele pentru care îl susținem în continuare în funcția de prim-ministru.
De asemenea, Platforma 100, cea înaintată de domnia sa, este o dovadă certă că proiectele lui Dacian Cioloș nu doar că sunt necesare, dar sunt și fezabile, pot fi implementate, iar prioritățile sale sunt convergente cu programul liberal de guvernare. Pe de cealaltă parte, observăm din păcate că PSD folosește aceeași tehnică a promisiunilor grandioase, care sunt doar niște cutii mari de cadouri, ambalate frumos, dar în care nu se află nimic.
Într-adevăr, nici eu și nici Cioloș nu suntem politicieni de meserie. Însă cred că această țară are nevoie în primul rând de oameni profesioniști, care și-au demonstrat calitățile și care vor să contribuie la dezvoltarea acestei țări. Și în județ, la noi, împreună cu Dacian Cioloș, vrem să dezvoltăm Hunedoara cu profesionalism.
Șansa Hunedoarei pentru următorii patru ani este ca PNL să poată face majoritatea parlamentară iar guvernul să fie condus de Dacian Cioloș. Astfel, proiectele noastre de dezvoltare vor beneficia de susținerea necesară, iar Hunedoara se va dezvolta într-un mod unitar, alături de Timiș, Arad, Cluj, Alba sau Sibiu.”
Carmen Hărău, deputat PNL
P
Actualitate
Incidente pe drumurile publice în județul Hunedoara: Viteza, alcoolul și fuga de la locul faptei pun în pericol siguranța circulației
În noaptea de 11 decembrie 2024, polițiștii din județul Hunedoara au intervenit în mai multe cazuri care au pus în pericol siguranța circulației pe drumurile publice.
Primul incident a avut loc în orașul Călan, unde, la ora 00:15, un bărbat de 53 de ani a fost oprit în trafic pe DC51A. Verificările au arătat că șoferul avea permisul de conducere suspendat, iar autoturismul său nu trecuse inspecția tehnică periodică. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar bărbatul a fost transportat la spital pentru recoltarea probelor biologice.
Un alt incident a avut loc pe 10 decembrie, în jurul orei 16:45, în Deva. O femeie de 43 de ani, aflată sub influența alcoolului, a pătruns cu autoturismul în curtea unei societăți comerciale, unde a provocat un scandal. Testată cu etilometrul, femeia avea o alcoolemie de 1,01 mg/l, iar ulterior a fost dusă la spital pentru prelevarea probelor biologice.
În aceeași noapte, polițiștii din Hațeg au avut de-a face cu un incident de fugă de la locul faptei. La ora 01:55, pe bulevardul Nicolae Titulescu, a fost efectuat un semnal de oprire, însă șoferul autoturismului nu a respectat semnalul, fugind pe străzile din oraș. În urma unei urmăriri, conducătorul auto a abandonat vehiculul și a încercat să fugă pe jos, fiind însă prins de polițiști. Aceștia au identificat doi pasageri, care încercaseră și ei să fugă, și au descoperit în mașină o cagulă, un levier metalic și 6 ancore, obiecte ce ar putea fi utilizate în infracțiuni de furt. Conducătorul autoturismului, un tânăr de 24 de ani din Petrila, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.
Aceste evenimente subliniază riscurile crescute la care sunt expuși participanții la trafic din cauza comportamentului iresponsabil al unora dintre conducători. Poliția continuă cercetările și reamintește importanța respectării regulilor de circulație pentru siguranța tuturor.
Actualitate
Dosar penal întocmit de polițiști, sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor
Dosar penal întocmit de polițiști, sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor
La data de 10 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brad au efectuat o acțiune în urma căreia au găsit, la locuița unui bărbat de 32 de ani, din muncipiul Brad, un pistol cu bile și o armă de foc, pe care le deținea ilegal.
Atât pistolul (cu încărcător fără muniție), cât și pușca (cu lunetă și suport tip trepied), precum și 38 recipiente cu gaz tip butelie sigilate și două utilizate, o pungă din plastic cu închidere zip lock, conținând proiectile tip diabol din plastic, au fost ridicate de polițiști, pentru continuarea cercetărilor.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.
FOTO: IPJ Hunedoara
Actualitate
Festivalul “Călușerul Transilvănean” va avea loc duminică, 15 decembrie
Cea de-a 55-a ediție a Festivalului ,,Călușerul Transilvănean” va avea loc duminică, 15 decembrie 2024, la Orăștie. Ca de obicei, locuitorii orașului Paliei sunt așteptați să admire și o paradă a costumului popular.
Parada portului călușăresc va porni la ora 11:45, din fața Colegiului Național “Aurel Vlaicu” din Orăștie, festivalul în sine desfășurându-se în Piața Victoriei.
Ediția din acest an a festivalului reunește formații de călușeri din județul Hunedoara (Balșa, Beriu, Boșorod, Grid, Bretea Română, Geoagiu, Mărtinești, Romos, Orăștioara de Sus, Turdaș), județul Alba (Glod, Almașu Mare, Vinerea, Valea Mică, Trâmpoiele), dar și din județul Cluj (Valea Drăganului).
„Călușerul Transilvănean” este unul dintre cele mai frumoase festivaluri de tradiții din județul Hunedoara organizate, în fiecare an, înainte de Crăciun.
Inclus în patrimoniul UNESCO
Călușerul reprezintă un dans popular fecioresc, cu origini pre-romane, fiind unul dintre cele mai vechi și mai spectaculoase dintre dansurile tradiționale românești. Ceata de călușeri colindă în preajma Crăciunului și vestesc Nașterea Domnului, din casă în casă. Principalul scop al organizării acestui festival este acela al păstrării tradițiilor și stimulării prezentării acestui străvechi joc bărbătesc, inclus în patrimoniul UNESCO în anul 2005.
-
Actualitatecu 2 zile in urma
FOTO| Primii colindători au poposit la Episcopia Devei și Hunedoarei. Vestea Nașterii Domnului, adusă prin glasuri de copii
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Restaurantul McDonald’s din Hunedoara prinde tot mai mult contur
-
Actualitatecu o zi in urma
Ultima tură de serviciu: Plt. adj. șef Lucian Beregszaszy a ieșit la pensie. „Un exemplu de generozitate, implicare și profesionalism”
-
Actualitatecu o zi in urma
Simpozion la ITM Hunedoara privind campania națională de control în domeniul construcțiilor
-
Actualitatecu 7 ore in urma
Urmărire, încheiată cu un accident, în zona „Uzo Balcan” din Deva. A ajuns cu mașina pe trotuar
-
Actualitatecu o zi in urma
Au apărut primii brazi de Crăciun în piețele din Hunedoara. Prețurile pornesc de la 40 de lei
-
Actualitatecu 3 zile in urma
West Deva are un jucător la naționala de futsal
-
Actualitatecu 2 zile in urma
ArcelorMittal Hunedoara își reduce temporar activitatea și plătește 75 la sută din salariile angajaților