Connect with us
Data: 27/11/2024
.

Actualitate

Castelul Corvinilor, unul dintre locurile legendare din România în care s-a filmat pentru trilogia „Egregora: Comoara pierdută”

Publicat

pe

Castelul Corvinilor de la Hunedoara este unul dintre locurile legendare din România alese pentru realizarea filmărilor primului serial de televiziune istoric românesc „Egregora: Comoara pierdută”, în regia lui Andrei Chiriac. Filmul este o trilogie, plină de aventură și mister, despre comoara ascunsă a dacilor, realizată în stilul „Urzeala Tronurilor” sau „Stăpânul inelelor”. Echipa de producție, prezentă la Hunedoara, a turnat mai multe secvențe din acest serial.

Cai și călăreți, în costume impecabile, ca din vremuri demult apuse, au invadat Castelul Corvinilor, cu prilejul filmărilor pentru trilogia „Egregora: Comoara pierdută”, impunătorul edificiu medieval din municipiul Hunedoara fiind transformat, din nou, în platou de filmare.

Producția se filmează în unele dintre cele mai frumoase și emblematice locuri din România, nelipsit fiind castelul de la Hunedoara. Din distribuție fac parte numeroși actori precum Maia Morgenstern, Gelu Nițu, Ștefan Velniciuc și Daniel Nuță, dar regizorul Andrei Chiriac promite și alte surprize.

Filmările pentru „Egregora: Comoara pierdută” au început în 2018, iar în final vor fi 36 de episoade, împărțite în trei serii a câte 12 episoade. Au fost turnate deja secvențe în locuri precum Muzeul Castelul Corvinilor, Munții Piatra Craiului, Cazanele Dunării, Sfinxul, Peștera Ialomicioara, Valea Obârșiei Lacul Bâlea etc.

Regizorul Andrei Chiriac spune că va include în film toate locurile cu rezonanță din România, care oferă peisaje spectaculoase, precum Sarmizegetusa, Râșnov, Sighișoara, Mănăstirile din Moldova, Brașov, București etc., astfel încât filmul să fie în același timp o veritabilă promovare a frumuseților din țara noastră. „România este un izvor nesecat de legende, basme și povești. Din păcate, în ultimele decenii, poveștile și basmele au fost neglijate aproape în totalitate, iar generațiile tinere se orientează spre mituri, eroi și legende care aparțin altor culturi”, a adăugat regizorul Andrei Chiriac.

Advertisement

Serialul “Egregora – Comoara pierdută” prezintă călătoria a nouă orfani care pornesc într-o aventură spectaculoasă, cu scopul de a găsi comoara pierdută a regelui Decebal. Pe acest „drum” al provocărilor, copiii vor întâlni tot felul de personaje: mentori, inamici și șarlatani. Unul dintre personajele care va apărea în film va fi celebrul domnitor Vlad Țepeș. La finalul călătoriei, copiii vor înțelege viața așa cum e, cu frumusețile și tristețile ei. Acțiunea este inspirată din istoria, miturile și legendele dacilor, transmise românilor peste generații.

Ultimele înregistrări de la castel au fost adunate de producători și vor fi parte importantă a serialului care se anunță a fi de succes mondial.

Actualitate

Consultare publică pentru amenajarea Parcului din Cartierul Dealul Paiului, Deva

Publicat

pe

Redactat de

Primarul municipiului Deva, Lucian Ioan Rus, invită toți cetățenii din zona blocurilor sociale 1-9, strada Zăvoi și din zonele adiacente, să participe la o consultare publică privind proiectul de amenajare a Parcului din Cartierul Dealul Paiului. Evenimentul va avea loc joi, 28 noiembrie 2024, la ora 16:00, la blocul 6 de pe strada Zăvoi.

„Este esențial ca fiecare cetățean să aibă un cuvânt în deciziile care privesc dezvoltarea municipiului nostru. Consultările publice sunt un instrument prin care ne asigurăm că proiectele propuse sunt în acord cu nevoile comunității. Vă invit să veniți în număr cât mai mare, să ne împărtășiți ideile și sugestiile dumneavoastră, pentru a construi împreună un oraș mai bun pentru toți,” spune Lucian Ioan Rus, primarul municipiului Deva.

Aceasta este o oportunitate importantă pentru comunitate de a se implica activ în dezvoltarea și îmbunătățirea spațiilor publice ale municipiului Deva. Proiectul vizează crearea unui parc modern, care să îmbunătățească calitatea vieții în zonă și să ofere locuitorilor facilități recreative, contribuind astfel la revitalizarea unui spațiu verde destinat întregii comunități.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Ursul brun surprins în Parcul Național Retezat – un simbol al unui ecosistem sănătos

Publicat

pe

Redactat de

O cameră de monitorizare a faunei amplasată de Administrația Parcului Național Retezat a surprins imagini impresionante cu un urs brun în habitatul său natural. Această apariție reconfirmă diversitatea și complexitatea ecologică a unuia dintre cele mai valoroase parcuri naționale din Europa.

Parcul Național Retezat, cu habitate naturale variate și puțin afectate de intervenția umană, găzduiește o populație sănătoasă de carnivore mari, precum râsul, lupul și ursul brun. Prezența acestora în vârful piramidei trofice este un indicator cheie al stării de conservare a ecosistemelor din parc.

”Urs (Ursus arctos) surprins de o cameră de monitorizare a faunei amplasată în teren de către colegii noștri din cadrul Administrației Parcului Național Retezat. Prezența Ursului brun (Ursus Arctos) în Parcul Național Retezat National Park demonstrează încă o dată complexitatea mediului natural și diversitatea habitatelor naturale prezente aici. Existența populației de urs, demonstrează că și celelalte specii de animale din habitatele ursului sunt menținute într-o stare bună de conservare. Carnivorele mari, aflate în vârful piramidei trofice, sunt elemente cheie în relațiile ecologice ce guverneaza cadrul natural și dovada vie a unui ecosistem sănătos. Datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puțin modificate de intervenția umană Parcul Național retezat adăpostește un număr de 55 de specii de mamifere, peste 23% din mamiferele terestre ale Europei. Parcul oferă condiţii pentru supravieţuirea celor mai importante dintre carnivorele mari europene: râsul (Lynx lynx), ursul (Ursus arctos) şi lupul (Canis lupus)”, informează reprezentanții Parcului Național Retezat.

Parcul Național Retezat, care adăpostește peste 55 de specii de mamifere – reprezentând mai mult de 23% din mamiferele terestre ale Europei –, oferă condiții ideale pentru supraviețuirea carnivorelor mari europene. Aceste specii joacă un rol crucial în menținerea echilibrului natural al habitatelor montane.

Imaginile surprinse de echipele de monitorizare subliniază importanța protejării acestor medii unice și evidențiază rolul Parcului Național Retezat în conservarea biodiversității. Autoritățile continuă eforturile de monitorizare și protecție, încurajând publicul să respecte regulile de vizitare pentru a menține integritatea acestui spațiu natural deosebit.

CAPTURĂ VIDEO: FACEBOOK PARCUL NAȚIONAL RETEZAT

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Ultima zi pentru plata chiriilor și ratelor la locuințele sociale și ANL din Deva

Publicat

pe

Redactat de

Direcția de Asistență Socială Deva informează chiriașii locuințelor sociale, ANL și ale celor construite din fonduri de stat că ultima zi pentru plata chiriilor, ratelor și taxelor comune la casieria instituției este joi, 28 noiembrie 2024.

Vineri, 29 noiembrie 2024, casieria va fi deschisă exclusiv pentru operațiuni de închidere de lună, cum ar fi gestionarea creanțelor și debitelor pentru imobilele aflate în proprietatea municipiului.

Chiriașii și beneficiarii sunt avertizați că neachitarea obligațiilor financiare la termenul scadent va atrage penalități de întârziere, conform contractelor de închiriere sau de vânzare-cumpărare în rate.

”Direcția de Asistență Socială Deva aduce la cunoștința chiriașilor din locuințele sociale și camerele de cămin, locuințele ANL și locuințele construite din fondurile statului că ULTIMA ZI operațională a lunii pentru plata chiriilor, ratelor și taxelor comune la casieria instituției este joi, 28 noiembrie 2024. Plățile se pot efectua în numerar sau cu cardul, între orele 8:30 – 11.00 și 12:30 – 15:00. În ultima zi lucrătoare a lunii (vineri, 29 noiembrie 2024), casieria va efectua doar operațiuni de închidere de lună și situația creanțelor și debitelor pentru imobilele din fondul locativ aflat în proprietatea Municipiului Deva. INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0755.878.599 și 0254.218.030 / Tasta 6 (Casierie), în timpul programului de lucru. DE REȚINUT! Neachitarea la termenul scadent a obligațiilor de plată atrage penalități de întârziere, conform contractelor de închiriere sau de vânzare-cumpărare cu plata în rate a locuințelor”, informează reprezentanții Direcției de Asistență Socială Deva.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA

Citeste mai mult ...

Comandat de PNL, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 11240002

Comandat de UCRR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240028

Comandat de AUR-Hunedoara, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 11240014

Comandat de UDMR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240004

Comandat de UDMR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240004

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate