Connect with us
Data: 23/07/2024
.

Actualitate

Chemați la urne, trei duminici la rând, inclusiv de „Ziua Națională”. Hotărârea de Guvern privind calendarul alegerilor – aprobată

Publicat

pe

Coaliția de guvernare PSD – PNL a decis data alegerilor prezidențiale și parlamentare. Astfel, românii sunt chemați la urne trei duminici la rând. Pe data de 24 noiembrie va avea loc primul tur al alegerilor prezidențiale, urmând ca cel de-al doilea tur să se desfășoare în 8 decembrie, iar în 1 decembrie – de „Ziua Națională a României”, se vor desfășura alegerile parlamentare.

După mai multe discuții și consultări cu partidele politice, coaliția s-a înțeles, într-un final, cu privire la calendarul electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, organizate în cea de-a doua parte a acestui an.

Hotărârea de Guvern privind calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare a fost aprobată în ședința de astăzi, 4 iulie.

„Am să încep cu cele două hotărâri de Guvern care sunt așteptate și de dumneavoastră, și de opinia publică, cele care reglementează data alegerilor care au mai rămas în acest an electoral, și anume, în datele de 24 noiembrie, respectiv 8 decembrie, vor avea loc alegerile prezidențiale primul tur, respectiv al doilea tur, iar pe data de 1 decembrie vor avea loc alegerile parlamentare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, la finalul ședinței de Guvern.

Advertisement

Prin urmare, românii vor fi chemați la urne trei duminici consecutive, în lunile noiembrie și decembrie. Președintele țării va fi ales pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar parlamentarii chiar de „Ziua Națională a României”, pe 1 Decembrie.


Calendarul alegerilor

Alegeri prezidențiale – 24 noiembrie 2024 (primul tur) și 8 decembrie 2024 (turul al doilea)

Alegeri parlamentare – 1 decembrie 2024


 

Advertisement

Actualitate

Titularizare 2024: S-au afișat rezultatele inițiale

Publicat

pe

Redactat de

 

Rezultatele inițiale la concursul de ocupare a posturilor didactice în învățământul preuniversitar au fost afișate astăzi, 23 iulie.

În județul Hunedoara, rata notelor peste șapte obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 37,6 la sută.

Dintre totalul candidaților prezenți, 103 au luat note cuprinse între 1,01 și 4,99, alți 158 între 5 și 6,99, iar 157 între 7 și 9,99. În județul Hunedoara nu s-a înregistrat nicio notă de 10.

Cotestațiile se depun astăzi și mâine

Advertisement

Contestaţiile se depun la sediul inspectoratului şcolar judeţean sau prin mijloace electronice, marți, 23 iulie, după afişarea rezultatelor, respectiv miercuri, 24 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul titularizare.edu.ro în data de 31 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular (angajare pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele școlare în perioada 1-6 august.

 

Advertisement

Știre în curs de actualizare.

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Călin Petru Marian: Peste 300 de fermieri din județ cuprinși în eșantionul de control al APIA Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Peste 300 de fermieri și aproape 8.100 de parcele de teren din județul Hunedoara sunt cuprinși în eșantionul de control al Agenției de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, măsură prin care se stabilește dacă se respectă normele de condiționalitate, cerințele minime specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic, a precizat directorul – APIA Hunedoara, Călin Petru Marian.

La nivelul judeţului Hunedoara s-a menţinut, la fel ca și la nivel național, trendul de scădere a eşantionului de control, iar această reducere are la bază scăderea gradului de risc, a explicat directorul APIA Hunedoara.

”Faţă de 504 fermieri cuprinși în control în anul 2023, pentru anul în curs eşantionul este de 313 de fermieri. Cât priveşte parcelele incluse în eşantion, pentru anul 2023 au fost 10.607, iar pentru anul 2024, numărul este de 8.080. Vorbim așadar de o reducere a acestui eșantion de peste 20%. Desigur, toţi solicitanţii formelor de sprijin financiar derulate prin APIA, sunt incluşi în aşa numitul program de monitoring, iar fermierilor care refuză controlul li se respinge plata la cerere”, a declarat Călin Petru Marian, directorul APIA Hunedoara.

Recent, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – APIA a extras eșantionul de control al Campaniei 2024 aferent schemelor de plată pe suprafață, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic și condiționalitate din cererea de plată. Eșantionul de control extras din baza de date APIA conține un număr total de 13.160 fermieri și o suprafață totală controlată de 795.003,69 ha, pentru care se vor verifica respectarea normelor de condiţionalitate, a cerințelor minime și specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic, după cum urmează: pentru controlul pe teren aferent schemelor de ajutor din sectorul vegetal – 7.912 fermieri; pentru controlul pe teren aferent schemelor de ajutor din sectorul zootehnic –5.356 fermieri; pentru controlul pe teren privind condiționalitatea – 1.314 fermieri.

În conformitate cu Procedura operațională de control clasic pe teren aplicabilă în Campania 2024, APIA are obligația ca până la data de 11 octombrie 2024 să efectueze controlul la fața locului pentru cererile de plată eșantionate în acest scop, iar controlul aferent al unor obligații/cerințe specifice se va efectua, după caz, în iarna sau primăvara anului următor.

Advertisement

Călin Petru Marian, directorul APIA Hunedoara a subliniat că, așa cum se întâmplă în fiecare an, reprezentanții instituției se bazează pe cooperarea și sprijinul fermierilor pentru ca această activitate să se desfășoare în mod corespunzător.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Distrugeri de muniţie în poligonul din zona Bârcea Mică, în zilele de 25 și 30 iulie

Publicat

pe

Redactat de

Unitatea Militară 01794 Deva aduce la cunoștința cetățenilor că, în zilele de 25 iulie și 30 iulie 2024, între orele 10:00-13:00, va efectua lucrări de detonare a unor încărcături de exploziv, în poligonul cu destinație specială de distrugeri din zona Bârcea Mică.

„Toate activitățile ce presupun procesul de expertizare se vor desfășura cu respectarea de către Unitatea Militară 01794 Deva a tuturor normelor de siguranță, sănătate și securitate în muncă și protecția mediului. Populaţia este rugată să nu intre în zona poligonului în timpul executării acestei activităţi”, a informat Compartimentul de presă al Primăriei Municipiului Deva.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate