Connect with us
Data: 13/02/2025
.

Actualitate - Eveniment

CNS Cetate Deva începe seria de meciuri amicale

Publicat

pe

Divizionara a treia de fotbal CNS Cetate Deva va încheia, astăzi, un cantonament centralizat de șapte zile, desfășurat la Geoagiu, în vederea pregătirii returului.

Sub comanda antrenorului Sorin Cornea, cel care a condus echipa și în turul de campionat, la Geoagiu se află 22 de jucători, acesta fiind, foarte porobabil, și lotul cu care se va aborda partea a doua a competiției, fiind, însă, posibile încă un transfer sau două, fiind vizați un portar și un atacant.

Titularii au rămas

În mare, în lotul aflat în cantonamentul de la Geoagiu îi regăsim pe titularii pe care s-au bazat cei de la CNS Cetate Deva din prima parte de campionat. Astfel, în lot îi regăsim pe Corneliu Apostol, Roland Kelemen, Andrei Şoit, Codrin Coteţ, Robert Doboş, Mario Boldea, Laurențiu Moţ, Bogdan Bărculeţ, Robert Cristian, Marius Lupu, Romică David şi Darius Leucian. Aceștia au început pregătirile pe 22 ianuarie, o săptămână mai târziu de cât era programat inițial, motivul fiind unul simplu, explicat la vremea respectivă de antrenorul Sorin Cornea, care a și risipit unele zvonuri care circulau pe seama echipei. “O bună parte dintre băieți sunt studenți și erau în sesiune. Dacă ne adunam pe 15 ianuarie, riscam să nu ne strângem nici cât de o echipă. La club nu sunt probleme, primarul devei, Florin Oancea, dând asigurări că echipa va fi sprijinită de autoritățile locale în acest campionat. De asemenea, băiatul meu, care joacă în Liga 2, la Sportul Snagov, nu va veni la Deva”, a spus Sorin Cornea, antrenorul principal al celor de la CNS Cetate.

Zece nume noi

Advertisement

Celor 12 jucători care au evoluat în tur li s-au adăugat, în cantonamentul de la Geoagiu, zece fotbaliști noi, fiind vorba despre reveniri la Deva, promovări de la echipa secundă și transferuri de la alte cluburi. La reveniri trebuie notați portarul Cosmin Huzum, căruia i-a expirat împrumutul la Șoimul Băița, și gemenii Mihai și Florin Olariu, jucători polivalenți, care și-au încheiat contractele cu Millenium Giarmata. La promovări de la echipa secundă sunt tinerii Andrei Teodorescu, fundaș lateral, Eduar Șernea și Valentin Bogdan, ambii mijlocași centrali. În plus, s-au transferat la CNS Cetate Deva doi jucători foarte tineri, ambii de la ASA Târgu Mureș, Petruț Cârlejan și Andrei Tornai,amândoi jucători de bandă, precum și doi fotbaliști cu experiență, dar sub 25 de ani, fiind vorba despre Andrei Voineag, de la Sportul Snagov, care poate evolua pe mai multe posturi, și Ionuț Tătaru, un stoper de la Academica Clinceni. Așa cum se întâmplă în preezon, au fost discuții cu mai mulți jucători, care nu s-au concretizat, deși unele transferuri erau certe, precum cel al lui Oiță, fundaș central de la Șirineasa, care pare a rămâne în Valea Jiului, și Beloescu, de la Reșița, acesta alegând să meargă la Giarmata. Dse aeemenea, par a fi căzut și variantele Iacob, fostul jucător al Corvinului, optând pentru Rapid, Mărgărit și Poiană de la Reșița au ales județul Arad, primul la Sebiș, iar al doilea la Lipova, iar Bozian și Friedrich au rămas la Lugoj, după ce timișenii și-au rezolvat problemele financiare, iar Strătilă, jucător cu o selecție în echipa națională, ultima oară la UTA, a decis să se întoarcă acasă, la Brașov, pentru a juca în Liga a IV-a. De asemenea, s-a renunțat la transferarea a doi juniori de la Centrul Național de Pregătire Târgu Mureș, a doi tineri portari, unul de la Poli Iași și unul de la Clinceni, precum și a unui atacant de la Olimpia Satu Mare.

Primul joc al anului, cu ASU Poli

În cantonamentul de la Geoagiu s-au făcut două sau chiar trei antrenamente pe zi, iar jucătorii sunt apți de joc. În cantonament s-a dorit și jucarea unui meci amical, cu echipa locală Gloria Geoagiu, dar intenția devenilor nu s-a materializat, fiind probleme cu găsirea unui teren. Astfel, primul joc amical al anului se va disputa, cel mai probabil, vineri, în deplasare, cu divizionara secundă ASU Poli Timișoara, echipă antrenată de fostul corvinist Bogdan Andone. Inițial acest joc era programat pentru joiu, dar timișorenii au cerut o amânare, însă data șilocul sefălurării acestui joc vor fi stabilite în cursul zilei de astăzi.În continuare programul meciurilor amicale rămâne neschimbat, cei de la CNS Cetate urmând a juca, doar în deplasare, deoarece la Deva există un singur teren, cu Metalurgistul Cugir, pe 14 februarie, Unirea Alba Iulia, pe 17 februarie, ACS Ghiroda, pe 20 februarie, și cu FC Avrig, pe 24 februarie.

Returul începe la Sebiș

La sfârșitul turului, CNS Cetate Deva se afla pe poziția a șaptea în clasamentul seriei a IV-a a Ligii a III-a de fotbal, cu 21 de puncte, cu 15 mai puține decât ocupanta primului loc, ACS Șirineasa, formație care își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe stadionul „Jiul” din Petroșani. În prima etapă a returului din seria a IV-a a Ligii a III-a de fotbal, programată pentru primul sfârșit de săptămână al lunii martie 2018, dacă nu vor fi intemperii, CNS Cetate va juca în deplasare, pe terenul celor de la Național Sebiș, formație care, după disputarea primei jumătăți a campionatului, se află pe poziția a cincea în clasament, cu 26 de puncte, cu cinci mai multe decât Deva.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Intervenție rapidă a pompierilor din Brad pentru salvarea unei case din Târnava de Criș, după un incendiu izbucnit la o anexă

Publicat

pe

Redactat de

În această după amiază, intervenția promptă a echipajelor de stingere de la Secția de pompieri Brad au salvat o casă de locuit din Târnava de Criș, comuna Vața de Jos, care era în pericol să fie distrusă din cauza unui incendiu izbucnit la o anexă a gospodăriei.

Paisprezece pompierii militari au intervenit cu 2 autospeciale de stingere și cu o autospecială de primă intervenție și comandă, dar și cu o ambulanță SMURD. Echipajele de stingere au localizat și lichidat incendiul care a afectat o suprafață de aproximativ 70 metri pătrați din anexa gospodărească unde erau depozitate lemne.

La intervenție au participat și pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru situații de Urgență (SVSU) din Vața de Jos.
Proprietara gospodăriei, o femeie în vârstă de aproximativ 70 de ani, a suferit arsuri ușoare la nivelul feței.

De asemenea, fiica acesteia, sosită la fața locului după izbucnirea flăcărilor, a avut un atac de panică. După acordarea primului ajutor calificat, ambele persoane au fost transportate cu ambulanța SMURD la spitalul din Brad pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost jarul incandescent care a fost amplasat în apropierea magaziei de lemne.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Sindicaliștii din Valea Jiului continuă negocierile pentru tranziția justă, în ciuda măsurilor de austeritate

Publicat

pe

Redactat de

Procesul de tranziție justă în Valea Jiului trebuie să continue, chiar și în contextul măsurilor stricte adoptate de Guvernul României pentru reducerea deficitului fiscal. Acesta este mesajul transmis de sindicaliștii din bazinul carbonifer, care au intensificat discuțiile cu autoritățile pentru a asigura implementarea angajamentelor asumate privind sprijinul comunităților miniere.

După două întâlniri de coordonare organizate la sediul Confederației Sindicale Naționale MERIDIAN și o întrevedere la Guvern cu Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, și Șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Ștefan Radu Oprea, reprezentanții Sindicatului Muntele din cadrul Complexului Energetic Valea Jiului (CEVJ) au continuat demersurile la Ministerul Finanțelor. Discuțiile purtate cu Secretarul de stat Mihai Diaconu și conducerea CEVJ au vizat identificarea unor soluții specifice sectorului minier, astfel încât măsurile de restructurare să fie corelate cu sprijinul financiar necesar protejării locurilor de muncă și revitalizării economice a regiunii.

Potrivit sindicaliștilor, una dintre principalele preocupări este asigurarea resurselor financiare pentru măsurile de reconversie profesională a minerilor, precum și pentru susținerea investițiilor care să creeze locuri de muncă alternative. De asemenea, aceștia au subliniat necesitatea respectării obligațiilor asumate de România în fața Comisiei Europene, conform Deciziei Consiliului 2010/787/UE, care stabilește cadrul pentru sprijinirea regiunilor miniere aflate în tranziție.

Confederația Sindicală Meridian a reiterat importanța unui dialog constant între guvern, sindicate și administrația Complexului Energetic Valea Jiului, astfel încât măsurile de austeritate să nu afecteze iremediabil o zonă deja puternic afectată de declinul industriei extractive. În acest context, sindicaliștii își mențin poziția fermă în favoarea unei tranziții echilibrate, care să protejeze atât drepturile lucrătorilor, cât și viitorul economic al Văii Jiului.

În perioada următoare, negocierile vor continua, iar reprezentanții sindicatelor din minerit așteaptă un răspuns concret din partea Guvernului cu privire la viitorul finanțărilor necesare pentru implementarea măsurilor de tranziție justă.

FOTO: Facebook@Confederația Sindicală Meridian

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Weekend de foc pentru pompierii hunedoreni

Publicat

pe

Redactat de

În weekend-ul care a trecut,  pompierii militari din cadrul ISU Hunedoara au participat la 183 de misiuni și intervenții.

Echipajele SMURD au intervenit la 119 cazuri pentru acordarea ajutorului medical de urgență, cu o medie de 40 de misiuni/zi, iar în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara s-a acționat în 11 situații care au necesitat aceste intervenții.

În aceste 3 zile, pompierii militari de la toate subunitățile de intervenție ale ISU Hunedoara au acționat pentru stingerea a 30 de incendii de vegetație uscată, produse în mai multe localități ale județului.

Flăcările au afectat, în total, câteva zeci de hectare de teren, iar cauza probabilă a declanșării incendiilor, în toate cazurile, a fost focul deschis în spații deschise.

Incendiile în urma cărora au ars suprafețe mari de teren s-au înregistrat în localitățile Techereu, comuna Balșa, unde au fost afectate aproximativ 50 de hectare de teren, dar și în orașul Aninoasa. Aici, flăcările au ars vegetația uscată de pe aproximativ 20 de hectare de teren.  Din totalul de 30 de acțiuni pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată, pompierii Detașamentului Deva au intervenit în patru situații de urgență în localitatea Cozia, comuna Cârjiți, pentru a stinge flăcările care au izbucnit atât pe terenuri folosite ca pășune, cât și la lizieră și litieră de pădure, pe o suprafață totală de 29 de hectare.

Pompierii hunedoreni fac apel la cetățeni să conștientizeze că focul, scăpat de sub control sau în condiții de vânt puternic, poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol sănătatea și chiar viața semenilor. Conform prevederilor legale în vigoare, este interzisă arderea miriștilor, vegetației uscate și a resturilor vegetale, indiferent de forma de proprietate a terenului.

Advertisement

În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, iar pompierii depun eforturi considerabile pentru a opri propagarea arderilor, care riscă să afecteze căi de comunicații și să cuprindă gospodăriile cetățenilor.

În cele 3 zile, pompierii ISU Hunedoara au desfășurat și 12 misiuni de recunoaștere în teren, iar 11 misiuni au fost efectuate în sprijinul comunității.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate