Actualitate
Comunicat de presă -PSD Hunedoara
Noi, parlamentari, primari, aleși locali și județeni din cadrul Organizației Județene a PSD Hunedoara, am primit cu profundă dezamăgire declarațiile făcute recent în spațiul public de către domnul Sorin Adrian Vasilescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara și vicepreședinte al Organizației Județene a PSD Hunedoara.
Vehemența cu care sunt aruncate verdicte și ultimatumuri în aceste zile ne determină să luăm atitudine.
Domnule Vasilescu,
Credeți că sunteți în măsură să stabiliți cine și ce capacități profesionale are. Dacă este așa, începeți cu dumneavoastră! Ce realizări notabile ați punctat ca șef de instituții deconcentrate, ca și consilier județean, ca prefect sau vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, funcții în care ați ajuns cu susținerea și sprijinul necondiționat al PSD?
Credeți că aveți dreptul să cereți demisii, dumneavoastră, care ați demisionat deja de trei ori din funcția de vicepreședinte al CJ Hunedoara, dar încă ocupați această funcție?
Credeți că vocea dumneavoastră este mai importantă ca a celor care au muncit și au demonstrat loialitate față de colegi? Vă înșelați! Dacă ați uitat, vă reamintim că actuala conducere a PSD Hunedoara a reușit cele mai bune performanțe electorale înregistrate vreodată în județul Hunedoara, clasând organizația pe locul I în Transilvania.
E adevărat, ne-am fi dorit să vă vedem activ în această campanie, dar absența dumneavoastră ne-a arătat tuturor că „jucați” de mult timp împotriva echipei alături de care susțineți că ați rămas. Dacă ați avea onoare, astăzi ar trebui să vă prezentați atât demisia din funcția de vicepreședinte al CJ Hunedoara, cât și din PSD.
Solicităm forurilor statutare ale PSD să ia în calcul analiza activității dumneavoastră politice, dar și profesionale.
Domnule Vasilescu,
Ați ascultat, ați analizat, ați așteptat. Și cam atât…
Semnează:
Viorel Sălan, senator
Ilie Toma, deputat
Tiberiu PASCONI, primar al comunei Totești, președinte al Ligii Aleșilor Locali PSD Hunedoara
Mircea Flaviu Bobora, președinte al Consiliului Județean Hunedoara
Florin Cazacu, primar al municipiului Brad
Ile Gheorghe, primar al municipiului Vulcan
Dănuț Buhăescu, primar al orașului Uricani
Nicolae Dunca, primar al orașului Aninoasa
Vasile Jurca, primar al orașului Petrila
Mihaiu Gorcea, primar al comunei Baia de Criș
Florin Alba, primar al comunei Băcia
Damian Diniș, primar al comunei Băița
Adel Ștef, primar al comunei Brănișca
Răzvan Ionescu, primar al comunei Bretea Română
Traian Achim Mărcuș, primar al comunei Buceș
Mirel Ion Suba, primar al comunei Bulzeștii de Sus
Mircea Costa, primar al comunei Cerbăl
Adrian Vârtopean, primar al comunei Densuș
Ovidiu Pădurean, primar al comunei Dobra
Ioan Bulbucan, primar al comunei Ghelari
Silviu Nan, primar al comunei Gurasada
Lucian Albu Weber, primar al comunei Hărău
Ciprian Achim, primar al comunei Lelese
Adinel Botescu, primar al comunei Mărtinești
Octavian Roman, primar al comunei Rapoltu Mare
Liviu Simedroni, primar al comunei Răchitova
Ioan Faur, primar al comunei Ribița
Adrian Cordoș, primar al comunei Sarmizegetusa
Ioan Vlad, primar al comunei Sălașu de Sus
Dumitru Oprean, primar al comunei Sântămărie Orlea
Milu Folescu, primar al comunei Vața de Jos
Ioan Hențiu, primar al comunei Vețel
Consilieri județeni:
Daniel Costel Andronache, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara
Doinița Maria Bălănesc
Aurel Vasile Circo
Rodica Dimulescu
Victoria Alina Dunca
Ion Hirghiduși
Petru Hodor
Alin Cosmin Iovănescu
Adrian Petruș
Mircea Marcel Popa
Lucian Ioan Rus
Andrei Socaci
Ancuța Elena Suciu
Actualitate
Acțiune de amploare a polițiștilor, la Deva și în împrejurimi. “Doc”, patrupedul în uniformă, i-a sprijinit pe oamenii legii
Au fost controale de amploare pe raza municipiului Deva și a localităților învecinate. Polițiștii au legitimat zeci de persoane și au tras pe dreapta peste 60 de autovehicule. La această acțiune, oamenii legii au fost sprijiniți și de „Doc”, un câine specializat în detectarea persoanelor ascunse în mijloace de transport.
Acțiunea a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute și a avut ca obiectiv principal prevenirea și combaterea faptelor antisociale, menținerea ordinii și siguranței publice, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, precum și prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave. Un alt obiectiv important al activităților polițiștilor l-a reprezentat prevenirea și combaterea migrației ilegale, precum și identificarea persoanelor implicate în activități comerciale ilicite.
În cadrul raziei, au fost angrenați peste 60 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Deva și ai Secțiilor de Poliție Rurală Șoimuș și Ilia și ai structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, protecția animalelor, transporturi, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și specialiști criminaliști. Oamenii legii au desfășurat controale în zonele cu risc criminogen ridicat, inclusiv în spațiile frecventate de persoane aflate în tranzit.
Acțiunea a beneficiat și de sprijinul unui câine – polițist. “Doc”, un ciobănesc german în vârstă de doi ani, specializat în detectarea persoanelor ascunse în mijloace de transport, s-a dovedit a fi extrem de important în desfășurarea verificărilor în teren. Patrupedul, antrenat special pentru detectarea persoanelor ascunse în mijloace de transport, a contribuit la verificarea mai multor autovehicule de transport marfă și pasageri, oferind rezultate precise în timp real.
34 de sancțiuni contravenționale, aplicate
Potrivit reprezentanților IPJ Hunedoara, în cadrul raziei, polițiștii au legitimat 191 de persoane, prin utilizarea aplicației E-DAC, au verificat 88 de societăți comerciale și au oprit în trafic, pentru control, 62 de autovehicule, 24 conducători auto fiind testați, în vederea determinării consumului de alcool sau substanțe psihoactive. De asemenea, au fost verificate peste 50 de persoane ce fac obiectul unor proceduri judiciare. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 24.490 de lei, 28 dintre sancțiuni vizând încălcări ale legislației rutiere (fiind luată și măsura complementară a reținerii cinci permise de conducere, a unui set de plăcuțe de înmatriculare și au fost ridicate 4 certificate de înmatriculare). În cadrul acțiunii, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere, un șofer fiind prins în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii au fost sprijiniți de jandarmii din cadrul I.J.J. Hunedoara și reprezentanți ai Gărzii Forestiere.
Reprezentanții IPJ Hunedoara spun că astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii.
Comisar -șef de poliție, Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara
“Activitatea polițiștilor a urmărit mai multe obiective, unul dintre acestea fiind reducerea riscului rutier, sens în care s-a acționat atât cu aparatele radar, cât și cu cele de testare a consumului de alcool sau substanțe interzise. Peste 60 de autovehicule au fost oprite în trafic, iar 24 de conducători auto au fost testați au aparatele etilotest și drugtest. (…) De asemenea, un alt obiectiv important a fost acela de a preveni și combate migrația ilegală, sens în care polițiștii au acționat folosind și un câine specializat pentru detectarea persoanelor care se sustrag sau care se ascund în mijloace de transport, atât de marfă, cât și de persoane. Din fericire, nu au fost constatate, din acest punct de vedere, vreun fel de abatere.”
Actualitate
Minerul Lupeni, în cantonament la Baia de Aramă
După o săptămână de pregătire pe plan local, cei de la Minerul Lupeni pleacă luni, 20 ianuarie, într-un cantonament montan, la Baia de Aramă, în județul Mehedinți. Pe perioada acestei pregătiri montane trupa din Valea Jiului, cu șanse reale de a accede în play-off-ul de promovare în Liga 2, va juca și primul meci amical al sezonului.
Toate amicalele, în deplasare
Acest prim meci de verificare va fi pe terenul celor de la Minerul Motru, din Liga 4 Gorj, și este programat pentru 25 ianuarie. Față de programul inițial de pregătire al celor de la Minerul au apărut unele modificări, firești în această perioadă, fiind cert, însă, că Minerul va juca toate amicalele în deplasare, pentru a-și proteja propriul teren. Astfel, la revenirea din Mehedinți,
Minerul Lupeni va juca cu conjudețeana și colega de eșalon Jiul Petroșani, meciul fiind programat pe 29 ianuarie. Urmează, apoi, meciuri amicale cu altă colegă de eșalon, Vulturii Fărcășești, pe 5 februarie, cu divizionara secundă FCU Craiova pe 11 februarie și cu liderul din Liga 4 Hunedoara, Unirea DMO, pe 13 februarie. Ultimele două meciuri de pregătire vor fi în compania celor de la CSM Târgu Jiu, care conduc în Liga 4 Gorj, acestea fiind programate pe 15 și 19 februarie. Cum campionatul se va relua pe 28 februarie, nu este exclus ca Minerul Lupeni, care este pe locul 5 în seria 9, la 5 puncte de prima clasată, CSC Peciu Nou, la două de celelalte echipe de pe podium, respectiv CSC Ghiroda și Progresul Pecica, și la egalitate cu Poli Timișoara, de pe poziția a patra, ultima care duce în play-off, bănățenii având golaveraj mai bun cu un gol, să mai joace un meci de pregătire până atunci.
Actualitate
Elevi de la mai multe școli din județ s-au întrecut la Concursul de Informatică „Aurel Vlaicu”
Elevi de la mai multe instituții de învățământ din județul Hunedoara au participat la Concursul de informatică “Aurel Vlaicu”, competiție organizată de tânărul orăștian Alexandru Todoran, sub coordonarea profesorului Daniel Popa.
Concursul județean de informatică s-a desfășurat, în weekendul trecut, la Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din Orăștie și a constat în rezolvarea unor probleme de natură algoritmică, pe modelul celor de la Olimpiada Națională de Informatică, concepute de Alexandru Todoran.
Fost elev al Colegiului Național „Aurel Vlaicu” din Orăștie, Alexandru Todoran este în prezent, student în primul an la cea mai veche și prestigioasă universitate din lume, la Harvard.
“Alexandru s-a întors în vacanță acasă, după câteva luni de studiu la Harvard. Participanții la concurs, elevi din clase de gimnaziu sau liceu, s-au înscris din tot județul, de la școlile: Colegiul Național „Aurel Vlaicu” Orăștie, Colegiul Național „Decebal” Deva, Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”, Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani, Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad, L.T. E. „Dragomir Hurmuzescu” Deva, Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu” Brad, Școala Gimnazială „Horea, Cloșca și Crișan” Brad. Premierea câștigătorilor a fost făcută de Alexandru Todoran, prof. Popa Daniel și Președintele Asociației părinților, dna. Mihaela Bozdog. Mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, reprezentat de dna. Inspector Școlar General Ștefănie Maria, pentru sprijinul acordat acestui concurs, pentru popularizarea lui în școlile hunedorene, pentru colaborarea derulată la toate cele trei ediții ale concursului. Mulțumim sponsorilor concursului: Asociația de părinți, reprezentată de dna. Mihaela Bozdog, o parteneră a activităților școlii și mulțumiri lui Lions Palia Orăștie pentru mâna întinsă! Mulțumim Centrului de Excelență Hunedoara, reprezentat de dna. director Vlad Cristina, un partener de tradiție al colegiului nostru!”, a transmis Adriana Chira, directorul Colegiului Național „Aurel Vlaicu” Orăștie.
Concursul județean de informatică „Aurel Vlaicu” s-a aflat la ediția a treia, având scopul de a crea o comunitate de elevi pasionați de informatică din județul Hunedoara.
Sursa foto: Colegiul Național „Aurel Vlaicu” Orăștie
-
Actualitatecu 22 de ore in urma
Întreruperi de energie electrică, programate în perioada 20 – 24 ianuarie, în județul Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Implementarea proiectului privind noul stadion din Hunedoara ar putea să înceapă
-
Actualitatecu 2 zile in urma
VIDEO| Protest la Deva, organizat de AUR. Oamenii ieșiți în stradă au scandat „Jos Mafia!”, „Libertate”
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Garda de Mediu Hunedoara, activitate intensificată în trimestrul IV al anului 2024
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Dezvoltări în siguranța alimentelor și sănătatea animalelor: 43 de obiective noi autorizate în județ
-
Actualitatecu o zi in urma
Eficientizarea energetică a blocurilor din „Grupul II” din Hunedoara, aproape de finalizare
-
Actualitatecu o zi in urma
Invitație la o întâlnire literară cu scriitorii din Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Fonduri europene pentru modernizarea școlilor și liceelor