Connect with us
Data: 12/02/2025
.

Actualitate

CONCURSUL „10 CU FELICITĂRI”, LANSAT DE COMPANIA BRAI-CATA LA LICEUL „ANGHEL SALIGNY” DIN SIMERIA, ISI PREZINTA REZULTATE

Publicat

pe

Operatorul de salubritate BRAI-CATA prezinta rezultatele primei săptămâni din cadrul concursul „10 cu Felicitări” lansat la Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” din Simeria.  În cadrul acestei competiții, elevi din cinci clase au învățat ce înseamnă să colectezi separat deșeurile de hârtie carton. Clasa a V-A este cea care a colectat cele mai multe deșeuri de hârtie-carton  in cadrul campaniei derulata in perioada 6 -13 iunie 2019 si este pregătită sa intre in competiție cu alte clase gimnaziale din unități de învățământ județul Hunedoara  in cursa pentru câștigarea excursie la o societate de reciclare a deșeurilor de hârtie-carton.

Reprezentanții companiei BRAI-CATA SRL BUCURURESTI SUCURSALA HUNEDOARA, operatorul de salubritate din cea mai mare parte a județului HUNEDOARA, au organizat in perioada 6-13 iunie 2019, la Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” din Simeria, prima etapa a concursului ”10 cu Felicitări”. In cadrul acestui concurs , prin intermediul unei Ecoinsule Inovative, elevii claselor a V-a A,a V-a a B, a V- a C, a VII- a A si a VII- a D  au colectat selectiv deșeuri de hârtie-carton,  pentru că este important ca cei mici să învețe de la o vârstă fragedă să protejeze mediul înconjurător.

In cadrul campaniei derulate in perioada 6 12 iunie 2019, la școala ce aparține de Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria, elevii din cele 5 clase au colectat selectiv o cantitate de 789 kg deșeuri hârtie-carton. Copiii au fost foarte încântați și nerăbdători să se implice în acest proiect, fapt demonstrat de activitatea zilnica prin care au colectat separat deșeuri de hârtie carton. Deșeurile de hârtie carton au provenit din activitatea generata in cadrul unității de învățământ precum si de la domiciliul copiilor.

Elevii clasei a V-a A sunt cei care au colectat cei mai mare cantitate, respectiv 269 kg ( 35,15% din total cantitate) si au luat o opțiune importanta in cadrul competiției cu alte clase gimnaziale din unități de învățământ județul Hunedoara  in cursa pentru câștigarea excursie la o societate de reciclare a deșeurilor de hârtie-carton.

Clasamentul final pentru prima etapa

Advertisement

Concursul ”10 cu Felicitări” este un program de conștientizare pentru colectarea separată a deșeurilor. În cadrul acestui concurs, în fiecare unitate de învățământ gimnazial din zonele 1 Brad, 2 Hațeg și 3 Centru se  amplasează această Ecoinsulă, timp de o săptămână. Elevii din cinci clase din fiecare unitate de învățământ unde va fi amplasată ecoinsula beneficiaza de această oportunitate de a colecta separat deșeurile de ambalaje, în special cele de hârtie. Fiecare elev va avea un card personalizat cu care va accesa ecoinsula și își va depozita deșeurile de hârtie. La sfârșitul fiecărei săptămâni se face contabilizarea și, după un trimestru, se face un clasament. Clasa care a depozitat cele mai multe deșeuri de hârtie va beneficia de o excursie la o fabrică de reciclare a hârtiei, acolo unde va vedea ce s-a întâmplat cu deșeurile pe care le-a colectat selectiv. Acest program face parte din cadrul campaniei largi de conștientizare pe care compania BRAI –CATA o face în parteneriat cu ASOCIATIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARA ”SISTEMUL INTEGRAT DE GESTIONARE A DESEURILOR  JUDETUL HUNEDOARA„. Proiectul se desfășoară începând cu luna iunie 2019, iar pe perioada vacanței ecoinsula va fi la dispoziția comunităților care vor avea evenimente. Urmează ca din toamnă, când începe un nou an școlar, să fie la fiecare unitate de învățământ, acolo unde se poate amplasa această ecoinsulă

 

Stiati ca?

  • Ambalajele din hartie cartonsunt obținute din celuloză, reciclarea lor salvând milioane de copaci anual. Fibra celulozică se deteriorează dupa 4 cicluri de reciclare, deci prin colectare selectivă se poate introduce același material în circuitul economic de 4-5 ori!
  • Ambalajul din carton utilizat pentru lapteși suc este un ambalaj compozit fabricat din hârtie-carton de cea mai bună calitate, conținând folii protectoare din aluminiu și material plastic. Luând în considerare calitatea excepțională a fibrei celulozice din care sunt fabricate aceste ambalaje, colectarea selectivă și reciclarea lor este deosebit de importantă.

HARTIE si CARTON:

  • La tipărirea unui cotidian de mare tiraj se folosesc 3000 metri cubi de lemn, adică 1500 de arbori cu o varsta de 50 ani?
  • Este nevoie de un copac de 15 ani pentru a produce 700 de pungi de hârtie?
  • Fiecare tonă de hârtie reciclată salvează 17 copaci?
  • La reciclare se folosesc mai puţină energie şi apă decât la fabricarea hârtiei din arbori?
  • 1 tonă de hârtie reciclată = 27 kg de noxe mai puţin?

 

S.C BRAI-CATA S.R.L  ”Din Respect pentru resurse!”

office@braicata.ro www.braicata.ro

 

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Aproape 400 de infracțiuni informatice, instrumentate anul trecut, în creștere cu 12 la sută față de 2023

Publicat

pe

Redactat de

Aproape 400 de infracțiuni informatice au fost instrumentate de polițiști, pe parcursul anului trecut, în creștere cu 12 procente față de 2023.

“Domeniul criminalității informatice a cunoscut, în ultimii ani, un trend ascendent. Faptele incriminate de Codul Penal pe acest segment au crescut cu circa 12%”, arată reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Polițiștii din structurile de investigații criminale, cei care au competența să cerceteze astfel de fapte, atrag atenția și asupra infracțiunilor de înșelăciune, comise în mediul on-line. Fiecare utilizator al internetului, în special tinerii și persoanele în vârstă, ar trebui să acționeze cu mare atenție și responsabilitate atunci când vine vorba despre datele personale.

Activități dedicate promovării siguranței în mediul on-line

Anual, la data de 11 februarie, este marcată „Ziua Siguranței pe Internet”. În acest sens, polițiștii hunedoreni au desfășurat, în cursul zilei de marți, mai multe activități dedicate promovării siguranței și responsabilității în mediul on-line.

Advertisement

Două dintre activitățile educative s-au desfășurat la școlile gimnaziale din localitățile Brănișca și Vețel. Scopul a fost ca minorii să conștientizeze pericolele online, precum cyberbulliyng, furtul de date personale și expunerea la materiale ilegale sau cu conținut dăunător.

Pentru a nu ajunge victime în mediul online, polițiștii vă recomandă următoarele măsuri: utilizarea unor parole puternice, cu un nivel ridicat de complexitate; evitați folosirea termenilor uzuali și schimbați periodic parolele; asigurați-vă că aplicațiile și programele antivirus sunt actualizate, pentru a preveni vulnerabilitățile; atenție la e-mailurile și mesajele suspecte; nu deschideți link-uri din surse necunoscute, primite pe e-mail sau prin SMS, prin intermediul comunicărilor de pe social media ori prin platformele de tip chat (WhatsApp, Telegram etc.); evitați partajarea informațiilor personale pe rețelele de socializare și setați nivelurile de confidențialitate corespunzătoare; verificați sursele de informare, pentru a combate dezinformarea; fiți atenți la mesajele care par să vină din partea băncilor; unitățile bancare nu solicită prin SMS date confidențiale, cum ar fi datele cardurilor, parolele de access sau coduri PIN. “În situația în care ați fost înșelați sau ați furnizat datele bancare altor persoane, vă sfătuim să anunțați imediat banca la care aveti conturile, precum și cea mai apropiată unitate de poliție. Prin educație și măsuri de precauție, internetul poate deveni mai sigur!”, mai transmit reprezentanții IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

ASOCIAȚII DE PROPRIETARI. Administratorii ale căror atestate expiră, notificați de DAS Deva

Publicat

pe

Redactat de

Administratorii asociațiilor de proprietari din municipiul Deva ale căror atestate au expirat sau urmează să expire în cursul anului 2025 au fost notificați de către Direcția de Asistență Socială Deva cu privire la reînnoirea documentelor, în cel mai scurt timp.

Conform legislației care reglementează activitatea asociațiilor de proprietari, atestatul este actul care dovedește calitatea de administrator de imobile (condominii).

Documentul este valabil timp de 4 ani de la data emiterii și poate fi reînnoit în aceleași condiții în care a fost emis.

Expirarea atestatului determină imposibilitatea exercitării activității de administrare a imobilelor, iar legea prevede amenzi de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru administratorii care își desfășoară activitatea fără să dețină un atestat valabil.

Atestatul pentru dobândirea calității de administrator de condominii se eliberează pe baza unei cereri scrise, care se depune la Direcția de Asistență Socială Deva (Str. I.L. Caragiale, nr. 4, etaj 1 – Registratură), însoțită de următoarele documente:

Advertisement

– act de identitate

– acte de stare civilă (certificat de naștere, certificat de căsătorie – unde este cazul)

– certificat de calificare profesională pentru ocupația de administrator de condominii, conform Legii nr. 196/2018, cu modificările și completările ulterioare

– cazier judiciar

– cazier fiscal

Advertisement

– adeverință medicală, eliberată de medicul de familie, din care să rezulte că solicitantul este apt din punct de vedere medical pentru a îndeplini funcția de administrator de condominii

– declarație pe propria răspundere, din care să rezulte că solicitantul nu se află în curs de urmărire penală sau de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni

Persoanele fizice din municipiul Deva care solicită emiterea atestatului de administrator de condominii vor plăti o taxă specială de 110 de lei, conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 379/2024 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pentru anul 2025.

Mai multe detalii cu privire la emiterea atestatului pot fi consultate pe pagina de internet a Direcției de Asistență Socială Deva – https://dasdeva.ro, Secțiunea Locuințe și Asociații, de unde poate fi descărcat și formularul de cerere.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0755.878.637 și 0254.218.030 / Tasta 7 (Compartimentul Asociații de Proprietari), după următorul program: luni – joi, între orele 8.00 – 16:30 și vineri, între orele 8:00 – 14:00.

Advertisement

În municipiul Deva, funcționează 456 de asociații de proprietari, în care își desfășoară activitatea un număr de 79 de administratori, conform evidențelor Compartimentului Asociații de Proprietari.

Aproape o treime dintre administratori au obligația să-și reînnoiască atestatele în anul 2025. De la începutul anului, doar 9 dintre aceștia au solicitat eliberarea unui nou document.

Sursa: Direcția de Asistență Socială Deva

Citeste mai mult ...

Actualitate

Klaus Iohannis și-a încheiat mandatul. Ilie Bolojan – președintele interimar al țării. „Să aveți grijă de România!”

Publicat

pe

Redactat de

Klaus Iohannis și-a încheiat mandatul de președinte al României, după un deceniu în fruntea țării. Ilie Bolojan a preluat funcția de președinte interimar al statului. Ceremonia de încheiere a mandatului s-a desfășurat astăzi, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis l-a întâmpinat pe Ilie Bolojan, care a preluat interimatul, la Palatul Cotroceni, cei doi având o scurtă întrevedere.

„Domnule președinte interimar, vă urez succes și să aveți grijă de România! Mulțumesc!, i-a spus Klaus Iohannis lui Ilie Bolojan.

Pe Platoul Marinescu, la ceremonia de final de mandat, s-a intonat Imnul Național al României, iar Garda de Onoare i-a prezentat onorul pentru ultima oară în calitatea sa de președinte al țării.

Advertisement
Sursa foto: presidency.ro

Ceremonia de plecare a avut loc în prezența a numeroși angajați ai Administrației Prezidențiale și jurnaliști. „Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis și-a anunțat luni demisia din fruntea țării, în contextul în care, în Parlament, se pusese în mișcare procedura de suspendare a sa din calitatea de șef al statului, “un demers inutil pentru că, oricum, peste puține luni plec din funcție după alegerea noului Președinte”, a spus Klaus Iohannis.

“Pentru a scuti România și pe cetățenii români de această criză, de această evoluție inutilă și negativă, demisionez din funcția de Președinte al României. Voi pleca din funcție (…) pe 12 februarie”, a transmis, luni, Klaus Iohannis. În ziua următoare, marți, Curtea Constituțională a României (CCR) a constatat vacantarea funcției de președinte al României și a stabilit ca Ilie Bolojan, președinte al Senatului, să preia, din 12 februarie, interimatul la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a fost șef al statului timp de două mandate, prelungite cu încă aproape două luni, după ce CCR a decis anularea alegerilor prezidențiale din 2024.

Advertisement

Ilie Bolojan va asigura interimatul funcției de președinte al României, până la alegerile prezidențiale din luna mai. Primul tur de scrutin va avea loc pe 4 mai, iar cel de-al doilea, pe 18 mai. Ilie Bolojan s-a suspendat din calitatea de președinte al Partidului Național Liberal și de membru al PNL, pentru a prelua funcția de președinte interimar al României.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate