Connect with us
Data: 26/07/2024
.

Actualitate

Controale în trafic ale polițiștilor rutieri. Peste 360 de amenzi și 16 permise reținute, aproape toate pentru depășirea vitezei

Publicat

pe

Polițiștii rutieri hunedoreni au desfășurat mai multe controale în trafic, pe parcursul săptămânii trecute. Acțiunile au avut loc pe principalele artere rutiere. Peste 360 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate. Cei mai mulți șoferi au fost amendați pentru depășirea vitezei legale. 16 au rămas pietoni, fiindu-le reținute permisele de conducere.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și cei ai Serviciului de Ordine Publică Hunedoara au derulat, în perioada 31 ianuarie – 05 februarie 2023, o serie de activități preventive, pe principalele artere rutiere.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara, activităţile de control au avut ca şi obiective principale: prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, combaterea comportamentului agresiv al conducătorilor de vehicule în trafic, depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

În perioada menționată, polițiștii hunedoreni au aplicat 365 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dintre care 261 pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit, 47 pentru nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni, 7 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii, două pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 9 pentru nerespectarea legislației incidente de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane. În urma activităților preventive desfășurate în trafic, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 16 permise de conducere, dintre care 14 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și două pentru consum de alcool”, au informat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Sursa foto: IPJ Hunedoara

Polițiștii spun că acţiunile de control în trafic vor continua în perioada următoare şi au drept scop adoptarea de către participanții la trafic a unei conduite preventive atunci când se află pe drumurile publice. Poliţiştii rutieri fac apel la toți participanții la trafic să-și regândească comportamentul atunci când circulă pe drumurile publice, pentru a reduce pericolele din trafic și pentru a crește gradul de siguranță rutieră, indiferent dacă se deplasează cu mașina, motocicleta, bicicleta, trotineta electrică sau în calitate de pieton.


Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:
Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.
În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.
Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

 

Advertisement

Actualitate

Parteneriat Asociația CRAL – DAS Deva: Activități interactive, destinate copiilor și adulților defavorizați

Publicat

pe

Redactat de

Mai multe proiecte, programe și acțiuni destinate copiilor defavorizați din familiile supuse riscului de excluziune și marginalizare socială, dar și persoanelor cu dizabilități și vârstnicilor aflați în evidențele Direcției de Asistență Socială Deva vor fi organizate, lunar, de Asociația Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală Deva și DAS Deva, în cadrul unui parteneriat aprobat de Consiliul Local în ședința ordinară de joi.

Activitățile vor avea ca temă principală încurajarea lecturii și creativității prin arta povestirii, bazate pe tehnici de teatru și improvizație dezvoltate de Asociația AtelieR de Cuvinte în cadrul Campaniei Naționale EduStory și se vor desfășura la Adăpostul de urgență pe timp de noapte, situat pe strada Nicolae Grigorescu, din Deva.

Potrivit calendarului activităților, acțiunile vor debuta în luna septembrie 2024, cu un „Atelier de Arta povestirii” și vor continua cu ateliere „Clubul de lectură” și „Fan Natură pentru Lectură”, ce se vor desfășura în fiecare lună, pe toată durata parteneriatului.

Direcția de Asistență Socială Deva

Citeste mai mult ...

Actualitate

Filigorie pentru oficierea căsătoriilor în aer liber, la Șoimuș

Publicat

pe

Redactat de

La Șoimuș, căsătoriile se vor putea oficia în aer liber, în curtea primăriei, acolo unde administrația publică locală a amenajat o frumoasă filigorie în interiorul căreia cuplurile vor putea să își unească destinele.

De altfel, întreaga curte a Primăriei comunei Șoimuș a fost înfrumusețată.

Curtea Primărie Comunei Șoimuș se modernizează. S-a finalizat și filigoria pentru oficializarea căsătoriilor în aer liber”, a anunțat Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Sursa foto: Mihai Gabriel Irimie/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

Polițiștii hunedoreni au prezentat bilanțul activității din prima jumătate a anului 2024

Publicat

pe

Redactat de

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara a prezentat, vineri, într-o conferință de presă, bilanțul activității desfășurate în prima jumătate a anului 2024.

Siguranța cetățenilor constituie o prioritate pentru polițiștii hunedoreni, obiectivul principal al acestora fiind acela de a proteja viața, bunurile și drepturile fundamentale ale cetățenilor.

În primul semestru al anului 2024, obiectivele IPJ Hunedoara au vizat creşterea gradului de siguranță pentru cetățeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, a siguranței stradale, rutiere şi a transporturilor, precum şi dezvoltarea parteneriatului public/privat.

Peste 7.200 de infracțiuni sesizate

În ceea ce priveşte situaţia operativă, în primele șase luni ale anului 2024, la nivelul IPJ Hunedoara au fost sesizate 7.248 de infracțiuni. Dintre acestea, 4.804 au fost de natură judiciară, 499 economico-financiară și 1.945 de altă natură.

Advertisement

Polițiștii hunedoreni au desfăşurat activităţi pentru prevenirea acestor genuri de infracţiuni, scopul fiind realizarea unei pregătiri antiinfracţionale a populaţiei, pentru a obţine o implicare cât mai mare a cetăţenilor şi a factorilor cu responsabilităţi în acest domeniu.

Pe lângă activităţile zilnice orientate permanent spre menţinerea ordinii şi siguranţei publice, în perioada analizată, poliţiştii au fost sesizați prin 15.987 de apeluri la numărul unic de urgență 112, în 8.490 dintre situații fiind confirmate aspectele sesizate și luate măsurile legale.

Pe linia deservirii şi ajutorării comunității, activitatea structurilor de poliţie s-a reflectat în 10.818 intervenții la evenimente, 1.545 de acţiuni cu efective mărite şi în 98 de participări la măsuri de ordine, cu ocazia adunărilor publice.

În primul semestru al acestui an, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat 270 de activități cu caracter informativ preventiv în școli, de care au beneficiat peste 11.000 de elevi ai unor unități de învățământ din județul Hunedoara, au participat la 198 de grupuri de lucru tematice cu reprezentanții unităților de învățământ.

“Menținerea climatului de siguranță publică pentru cetățenii județului a fost principala prioritate, iar pentru atingerea acestui deziderat, în primul semestru al anului 2024, a fost derulată, potrivit competenţelor, întreaga gamă de activități specifice pentru asigurarea vizibilității poliţiştilor de ordine publică în comunitate, a intervenţiei rapide la evenimentele semnalate şi pentru prevenirea şi combaterea infracționalității”, a informat conducerea IPJ Hunedoara.

Advertisement

Aproape 59.000 de verificări, prin aplicația E-DAC

De la începutul lunii aprilie 2024, poliţiştii din cadrul I.P.J. Hunedoara au fost dotaţi cu terminale mobile, având instalate aplicația e-DAC, un instrument deosebit de util poliţiştilor pentru stabilirea identității persoanei şi a verificării eventualelor semnalări.

Astfel, în perioada 01 aprilie 2024 – 30 iunie 2024, au fost efectuate 58.546 de verificări, cu ajutorul acestui instrument modern fiind depistate, în această perioadă, trei persoane urmărite naţional şi internațional, trei persoane dispărute, șapte persoane căutate în vederea participării la proceduri judiciare, precum şi bunuri căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe, în cadrul dosarelor penale.

 

Gestionarea cazurilor de violență domestică, o prioritate a polițiștilor hunedoreni

Advertisement

O prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara o reprezintă gestionarea cazurilor de violență domestică. În primele șase luni ale anului 2024, polițiștii au fost solicitați la 1.581 de situații de violență domestică, 1.273 fiind sesizate prin apeluri de urgență 112.

“În urma acestor intervenții, au fost constatate 850 de fapte de natură penală și au fost emise 200 ordine de protecție provizorii, 63 fiind ulterior transformate în ordine de protecție, iar instanțele de judecată au emis 123 de ordine de protecție. Tot în această perioadă, polițiștii hunedoreni au întocmit 12 dosare penale pentru încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie sau ordinul de protecție provizoriu”, au mai informat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Aproape 140 de percheziții domiciliare, efectuate în prima jumătate din 2024

În primele șase luni ale acestui an, polițiștii au efectuat, sub coordonarea procurorilor de caz, 139 de percheziții domiciliare, în urma probatoriului administrat au fost dispuse 149 de măsuri preventive față de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni. De asemenea, 673 de infracțiuni au fost descoperite de polițiști în flagrant delict, au fost puse în executare 67 de mandate de executare a pedepsei închisorii, 29 de mandate de arestare preventivă și 22 de mandate europene de arestare.

În perioada analizată, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara au efectuat 58 de acțiuni și 237 de controale, iar în urma aspectelor constatate au întocmit 57 de dosare penale și au luat măsura indisponibilizării, în vederea continuării cercetărilor, pentru 64 de arme, dintre care 35 de arme letale (23 deținute legal și 12 deținute ilegal), 25 de arme neletale suspuse autorizării, (9 deținute legal și 16 deținute ilegal) și 4 arme neletale supuse notificării, precum și pentru 7.137 de elemente de muniție (1.299 de elemente deținute legal și 5.838 deținute ilegal) și pentru 256 de kilograme de carne de vânat și 56 de trofee de vânat.

Advertisement

Cu urmare a controalelor pe linie de deșeuri și substanțe periculoase, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 65 de kilograme de articole pirotehnice, 496 de litri de deșeuri periculoase și 197.802 kilograme de îngrășăminte chimice.

37 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 10 de persoane și rănirea gravă a altor 30

În vederea reducerii riscului rutier, în primele șase luni ale acestui an, polițiștii au organizat peste 600 de acțiuni preventive în trafic, iar ca urmare a neregulilor constatate au aplicat 21.639 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

Acționând pe principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, în primul semestru al acestui an, polițiștii hunedoreni au constatat 476 infracțiuni rutiere și au reținut 1.574 de permise de conducere și au fost retrase 871 de certificate de înmatriculare.

Potrivit datelor statistice puse la dispoziție de Serviciul Rutier Hunedoara, în perioada 01 ianuarie 2024 – 30 iunie 2024, la nivelul județului, s-au înregistrat 37 accidente grave de circulație, soldate cu decesul a 10 de persoane și rănirea gravă a altor 30.

Advertisement

Analiza efectuată la nivelul Serviciului Rutier, relevă principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, ca fiind: viteza sub cele două forme (neadaptată/nelegală), nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni, alte preocupări de natură a distrage atenția conducătorului auto și neacordarea priorității de trecere pietonilor.

În primele șase luni ale acestui an, polițiștii hunedoreni au continuat să depună eforturi semnificative în lupta împotriva traficului și consumului ilegal de droguri, punând un accent deosebit pe activitățile de prevenire și informare, dar și pe cele de intervenție operativă.

În contextul activităților de prevenire a evenimentelor rutiere, polițiștii au efectuat, în primele șase luni, peste 700 de testări ale unor persoane depistate în trafic, în vederea determinării prezenței, în organism, a substanțelor psihotrope.

Polițiștii din structurile de ordine și siguranță publică au constatat, în flagrant delict, în primul semestru al anului 2024, 90 infracțiuni prevăzute de Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri (în special deținere de droguri pentru consum propriu) și 9 infracțiuni prevăzute de Legea 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare (în special operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive).

Aproape 18.000 de certificate de cazier judiciar, eliberate

Advertisement

În prima jumătate a acestui an, au fost eliberate, la nivelul întregului județ, 17.854 de certificate de cazier judiciar și 2.598 de certificate de integritate comportamentală la solicitarea persoanelor fizice și juridice.

 

 

În perioada analizată, poliţiştii din cadrul I.P.J. Hunedoara și-au îndeplinit cu succes misiunile, unele dintre acestea fiind cu grad ridicat de periculozitate, iar modurile tactice de intervenţie au respectat prevederile legale, drepturile și libertăţile fundamentale ale omului.

Polițiștii hunedoreni spun că vor continua activitățile specifice, în conformitate cu priorităţile de acţiune naţională prevăzute de actele normative în vigoare şi vor urmări, cu precădere, creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră şi siguranţa transporturilor, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate şi transfrontaliere şi destructurarea grupărilor infracţionale.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate