Connect with us
Data: 26/06/2024
.

Hunedoara

Corvinul își reia pregătirile

Publicat

pe

Vacanța fotbaliștilor de la Corvinul a luat sfârșit. Aceștia, recent câștigători ai Cupei României, își vor relua pregătirile astăzi. 

Cu alte două noutăți în lot

Reunirea lotului va avea loc în această după masă, de la ora 17:00, la stadionul „Michael Kleindin Hunedoara, urmând a fi prezente și ultimele două achiziții. Prima dintre achiziții, în ordinea semnării contractelor, este mijlocașul ofensiv brazilian Roger Junio Rodrigues Ferreira, venit sub formă de împrumut de la U Cluj. Jucătorul în vârstă de 28 de ani are în palmares două titluri de campion în Letonia şi unul în România, peste 100 de meciuri în Superliga şi 21 de evoluţii în cupele europene și a mai evoluat în țara sa natală și în Arabia Saudită. De asemenea, se va alătura corviniștilor și atacantul Sergiu Buș, care, ultima dată, a evoluat la prim divizionara Poli Iași. Jucătorul de 31 de ani, originar din Cluj, fiind crescut la CFR, a mai evoluat la FCM Târgu-Mureș, Gaz Metan Mediaș, CSKA Sofia, Sheffield Wednesday, Salernitana, Astra Giurgiu, Levski Sofia, FCSB și Seongnam, în Coreea de Sud. Acesta are în palmares, printre altele, două titluri naționale ale României și peste 20 de meciuri în cupele europene.

Așteaptă tragerea la sorți pentru Europa League

Astăzi, la reunirea lotului, vor fi comunicate programul de pregătire, detalii despre situația juridică a clubului și noutăți despre competițiile oficiale în care va evolua Corvinul. Primul gând al corviniștilor ține de data de 18 iunie, când își vor afla adversarul din primul tur preliminar din Europa League. În cazul în care nu vor trece de acest prim tur, corviniștii vor continua în Confernce League.

Advertisement

Sursa foto: Emil Sebastian Popescu

Actualitate

Expoziţie de artă la Castelul Corvinilor: Ion Carchelan şi Iulia Carchelan

Publicat

pe

Redactat de

Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi gazda unei expoziții de artă unică, prezentând lucrările renumitului artist Ion Carchelan şi ale fiicei sale, Iulia Carchelan. Expoziţia va avea loc în perioada 6 iulie 2024 – 2 august 2024, oferind vizitatorilor ocazia de a explora o colecţie impresionantă de opere de artă.

“Vernisajul expoziţiei va avea loc pe data de 6 iulie 2024, la ora 15:00, într-un cadru deosebit, ce va îmbina arta vizuală cu o degustare de vinuri rafinate oferite de Crama Ulinici din Republica Moldova. Participanţii vor avea ocazia să savureze vinuri de excepţie şi să se bucure de un moment artistic special, oferit de tânărul pianist Andrei Dumitru Arhip”, se arată într-un comunicat transmis de echipa Cluj Art.

Ion Carchelan, un artist consacrat în S.U.A. Europa şi Japonia, cu o carieră de excepţie, este cunoscut pentru stilul său inconfundabil în acuarelă pe hârtie udă şi pentru modul în care reuşeşte să surprindă esenţa peisajelor şi natura în creaţiile sale. Fiica sa, Iulia Carchelan, a moştenit pasiunea şi talentul tatălui său, aducând o perspectivă nouă şi proaspătă în lumea artei contemporane.

“Expoziţia promite să fie un eveniment cultural de excepţie, aducând împreună iubitori de artă, colecţionari şi critici. Publicul va avea ocazia să descopere şi să achiziţioneze lucrări de artă deosebite, să participe la discuţii libere cu artiştii şi să se bucure de atmosfera istorică şi grandioasă a Castelului Corvinilor”, se mai arată în același comunicat.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Un pompier hunedorean, la competiția „Scări pe toacă”

Publicat

pe

Redactat de

Sld. Bogdan Albulescu, din cadrul Detașamentului Hunedoara, a reprezentat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, la competiția „Scări pe toacă”. Organizat anual de către ISU Neamț, concursul s-a desfășurat în perioada 19 -21 iunie, în arealul Parcului Național Ceahlău.

Probele concursului sunt o adevărată provocare chiar și pentru salvatorii cu o condiție fizică de invidiat, arată reprezentanții ISU Hunedoara.

Cei 127 de pompieri, din toată țara, înscriși în concurs au avut de trecut două probe deloc ușoare.

„Cursa Panaghia”, care a constat în parcurgerea traseului Stațiunea Durau – Cabana Fântânele – Cușma Dorobanțului – Stânca Panaghiei – Cabana Meteo și are o lungime de aproximativ șapte kilometri, cu diferența de nivel de aproximativ 1.100 metri. Concurenții participă echipați în echipament sportiv cu încălțăminte adecvată tip trail-running, rucsac pentru transportul echipamentului individual capacitate 60 – 80 litri, necesar parcurgerii celei de-a 2-a probe din concurs (costumul de protecție pentru pompieri, bocanci unici, cască de protecție pentru intervenție la incendii cu vizor, mănuși de protecție pentru intervenție).

Cea de-a doua probă, “Scări pe Toacă”, a constat într-o singură urcare pe scara care asigură accesul către Vârful Toaca.Scara este compusă din 519 trepte, cu o înclinație de aproximativ 70 grade, pe o diferență de altitudine de aproximativ 100 metri.

Advertisement

Concurenții participă echipați în costumul de protecție pentru pompieri (NOMEX), bocanci unici, cască de protecție pentru intervenție la incendii cu vizor, mănuși de protecție pentru intervenție, aparat de respirat cu aer comprimat și butelie de aer (goală).

“Felicitări, Bogdan, pentru participarea la această competiție menită să pună în valoare capacitatea salvatorilor de a susține timp îndelungat eforturi fizice cu o intensitate de tip maximal și supra-maximal!”, au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

 

Sursa foto: ISU Hunedoara
Citeste mai mult ...

Actualitate

Semafoare noi pentru „verde intermitent de dreapta”, montate în Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

În municipiul Hunedoara, au fost montate semafoare noi pentru „verde intermitent de dreapta” (VID).

Potrivit reprezentanților Primăriei Hunedoara, trei semafoare „verde intermitent de dreapta” se află în intersecţia de la Kaufland Union dispuse astfel:

– pe sensul de mers dinspre bazinul de înot spre gară – pentru viraj la dreapta, de pe str Avram Iancu pe b-dul Dacia spre Supeco (ieşirea de la Kaufland);

– pe sensul de mers dinspre hotel Rusca spre Kaufland – pentru viraj la dreapta pe strada Avram Iancu;

– pe sensul de mers dinspre gară spre bazinul de înot – pentru viraj la dreapta spre hotel Rusca.

Advertisement

Alte două semafoare „verde intermitent de dreapta” au fost montate în intersecţia de la Supeco, pe b-dul Dacia:

– pe sensul dinspre Kaufland spre Micro 4 – pentru verde intermitent de dreapta spre Supeco;

– pe sensul dinspre Micro 4 spre Kaufland – pentru verde intermitent de dreapta spre piaţa Dunărea.

Încă două semafoare de acest fel sunt funcţionale în intersecţia bulevardului Dacia cu străzile Mureşului şi Bucegi, dispuse astfel:

– Pe str Mureşului, pentru viraj la dreapta pe b-dul Dacia spre Micro 5

Advertisement

– Pe b-dul Dacia, pentru viraj la dreapta pe strada Bucegi.

Sursa: Primăria Hunedoara

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate